Şişmanlık ve diyabet meme kanseri riskini arttırıyor

bluemoon24

New member
20
HD RANK
Katılım
27 Aralık 2008
Mesajlar
432,578
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Ondokuz Mayıs üniversitesi (OMü) Tıp Fakültesi Onkoloji Bilim Dalı Başkanı ve Tıbbi Onkoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. İdris Yücel, kilo ve şeker problemi olan kadınları uyardı: Meme kanseri riskiniz daha fazla.



13-16 Aralık 2007 tarihlerinde San Antonio-Teksas'ta yapılan 30. Meme Kanseri Simpozyumu'nda önemli bulgular olduğuna dikkat çeken Yücel, menapoz sonrası kadınlarda şişmanlık ve diyabetin meme kanseri riskinin arttırdığını vurguladı. Yücel, sempozyumda çok sayıda hasta üzerinde yapılan çalışmalarda özellikle şişmanlıkla yakın ilgili olan tip-II diyabet ve diyabetik olmayan şişmanlarda da meme kanseri gelişme riskinin arttığının belirtildiğini, meme kanseri nedeniyle tedavi edilmiş ve iyileşmiş hastaların da yağdan zengin, lifli gıdalar(sebze) dan fakir diyetle beslenenlerde meme kanseri nüks ve metastazlarının görülme oranının arttığını söyledi. Meme kanserinin, kadınlarda kansere bağlı ölümlerde akciğer kanserinden sonra ikinci sırada yer aldığını ve meme kanserinde erken tanı ve tedavinin önemli olduğunu belirten Yücel sözlerine şöyle devam etti: Meme kanseri nedeniyle tedavi edilmiş ve iyileşmiş hastaların da yağdan zengin, lifli gıdalar(sebze) dan fakir diyetle beslenenlerde meme kanseri nüks ve metastazlarının görülme oranının arttığı, yine çok sayıda hastayı kapsayan çalışmalarla gösterildi. Şişmanlarda oluşan insülin direncinin, insülin ve insüline benzer büyüme faktörlerini arttırarak buna yol açtığı belirtildi. Menapoza giren hanımlara özellikle ailelerinde meme kanseri varsa kilo almaktan kaçınmalarını, aynı zamanda meme kanseri tedavisi gören hastalarımızın da yine kilo almamaları gerektiğini vurgulamak istiyorum. Bunun içinde yeterli bir fizik aktivite(günde yarım saat yürüyüş gibi), sebzeden zengin, yağdan fakir bir beslenme rejimi uygulamalarını öneriyorum.
 
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri
Üst