Radyo Yayını İçin Program Kurulumları

hayatimdegisti

Administrators, Atakan Sönmez
20
HD RANK
Reaksiyon puanı
87
Web sitesi
www.hayatimdegisti.com
Radyodan yayın yapmak oldukça kolay...Bu konu başlığında nasıl olacağını anlatacağım...

1-Önce eğer bilgisayarında kurulu winamp programı varsa onu kaldırmanız gerekiyor...
Başlat/Denetim Masası/Program Ekle kaldır bölümünde winamp programını bulup kaldırın.

Öncelikle http://www.slmhosting.net/software/wa_sc.zip adresinden Winamp 5.0 ve Shoutcast Plugini içeren dosyayı indirip ikisini de bilgisayarınıza kurun.

Winampı açın ve üzerinde sağ tuşa tıklayıp Select Plugin i seçin.

DSP / Effect bölümünden Nullsoft SHOUTCAST Source DSP i seçin.

Açılan SHOUTCAST Source penceresinde Output sekmesini açın.

Address kısmına paket bilgilerinizdeki IP adresini, Port kısmına ise Port Numaranızı, Password kısmına ise DJ şifrenizi yazınız.

Connect at Startup'ı işaretleyip Connect'i tıklayın

Status kısmında Sent xxxx Bytes yazıyorsa, yayın yapmaya hazırsınız demektir. Winampta çaldığınız bütün dosyalar dinleyici adresinizden dinlenebilir.

Not:Connect At Strat Up'i işaretlemeyin.Bunu işaretlerseniz her winampda çaldiğiniz radyoda yayinlanir.Yayina geçmek için connect tuşuna basmanız yeterli...

Bu şekilde winampda çaldiğiniz her parça radyoda yayinlanir...

Müzik yayını yapmaktan çok mikrofonla sesli anlatımlar yapılmasını tercih ediyoruz..Bu nedenle mikrofon ile yayın yapmak için
Shoutcast'da inputa tiklayip input device yazan yerde winamp recomended yerine soundcard inputu tercih ediniz...

Teknik konular ile ilgil sorularınız bu bolumden sorabilirsiniz...

Ynt: Radyo Yayını İçin Program Kurulumları

blook atakan bne bu dediklerini tek başımamı yapıcam yoksa bir yardım alayaımı yahu bende nerde o söylediklerini yapa bilecek bilgi birtek winamp silebilirim gerisini beceremmki ben bende dinlemem olur biter yahu ne cahilim şu bilgisayer konusunda ben 789569

lerzan ' Alıntı:
hayatimdegisti ' Alıntı:
Radyodan yayın yapmak oldukça kolay...Bu konu başlığında nasıl olacağını anlatacağım...
sen bizi uzay elektronigi nukleer atom muhendisi sandin gaaliba? halbu ki teknoloji dedigin basit olmali basit:))) kadinlar icin olani yok mu bu tariflerin diycem ve saldircaklar bana simdi emel hayal ve lale)))
dl67 khkh56y789

Biraz karmaşık mı anlattım yoksa .:))
Takildiğiniz bir yer olursa sorarsiniz artik...

pisimbat ' Alıntı:
blook atakan bne bu dediklerini tek başımamı yapıcam yoksa bir yardım alayaımı yahu bende nerde o söylediklerini yapa bilecek bilgi birtek winamp silebilirim gerisini beceremmki ben bende dinlemem olur biter yahu ne cahilim şu bilgisayer konusunda ben 789569
Radyo dinlemek için bir şey yapmanız gerekmiyor...Bu sadece yayın yapmak isteyenler için...

Hadi dinleyelim artık happy6

coffe2 hımm siteye girince otomatikmi açılacak radyo guitar

pisimbat ' Alıntı:
coffe2 hımm siteye girince otomatikmi açılacak radyo guitar

Foruma girince otomatik aciliyor eger acilmiyorsa play tusuna basin yada refresh yapin.Test yayini yaptim dinleyen olmadi mi... blook

Dinleyemedik en azından ben dinleyemedim.Tuşlar çalışmıyor.ne play ne diğerleri hiç birisi

EYLEM ' Alıntı:
Dinleyemedik en azından ben dinleyemedim.Tuşlar çalışmıyor.ne play ne diğerleri hiç birisi

Forumdan çıkıp tekrar girmeyi deneyin...

ben duymadım Atakan abi.duymadan inanmam ben :) ya deneme 1ki deyip kapattınız ya da olmadı çünkü 2 dakikada 1 yeniliyorum sayfayı

Burcu duyuyormuş sesimi...Sizde neden olmuyor anlamadım?

media player güncelleştirme yapmyorum ben xp'de otomatik yüklenen sürüm belki ondan olabilir

Radyomuz forumun en tepesinde ona tiklaman yeterli...Media player ile bir ilgisi yoktur... sadanim

çıkıp tekrar giriş yaptım ama komple kayboldu radyo filan yok bende

agl34 bendemi problem var.Herkesin radyosu varda bir benimmi yok 88a

Bende de açılmıyor problem nedir çözemedim 4897

elif malkoç ' Alıntı:
Bende de açılmıyor problem nedir çözemedim 4897

Kurulum sadece dj'ler için dinleyeciler siteye girdiginde direk açılması gerekiyor eğer yayın varsa tabii ki...
Radyo forumun en üstünde eğer kapali ise açmak için üstte ki bolume tiklayin...
Yine açilmiyorsa explorer sürümünden olabilir...Bununla ilgili hangi versiyon açiyor bakacağım...

lerzan ' Alıntı:
duydum duydum radyo konustu :)
Rıfat Ilgaz'ın bir hikayesini çalıyorum şu an..
Burcu'da birazdan program yapabilir... blissy

Ynt: radyodan naklen

lerzan ' Alıntı:
babanem geldi aklima, uzaya mekik atilirken hani bundan yillar evvel ilk o asla inanmamis ama beklemisti de ben de simdi oyle hayatimda ilk defa radyo gorecekmisim gibi buyuk bir heyecan ve merakla yapistim ama yarin kalkamaz da gec kalirsam hanginizi secer de yapistiririm buraya o da yarinin surprizi olsun ...aaaa konusuo konusuo radyo konusuo)))) acin aciiiin durun ya da ben duymayanlar icin yaziyim duyduklarimi radyodan

turk sanat muzii ile istek varsa yapilabilir doom gunu kutlamalari yapilabilir sesli olarak.. tabi ki bi cok sey yapilabilir radyomuzda ve su an itibari ile gozuken son bilmemkac dakka icinde otuzki kisi olmus ama ayrilanlar olabilir cikisi isratlemeyen uyeler on line gozukuo hepsinin su anda bizi dinlediini soyleyemeyiz radyomuz elli kisi kapasitede otuziki kilobayt yayin yapio su an bi yillik yeterli duzeyde arttirilabilir..

nasil? naklen radyo yazili ))))

daha hizli konusun ay yavas yazamiorum :p

ve kapandi burcu da yukleyecekmis o da benzer programlar yapacakmis diyerek bitti yayin.
hpm1

Evettt dogru valla inandim Lerzan dinlediğine sevindim... f678h

Bende radyo yok görünmüyor dusun

Forumdan çıkıp tekrar girmek gerektiğini söylemişsiniz Atakan bey ama bir sorun var...ben şifremi şu an hatırlamıyorum..deneme yanılma yöntemiyle bulmaya çalışırım ama... çıkıp ta tekrar giremezsem napıcam 4897

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri