kurt borclanmaz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan blue jaloon
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
B

blue jaloon

Guest
Kurt çok acıkmıştı.Tilkiden iki tavuk ödünç aldı.Karnını doyurdu .Tilki kurdun karşısına geçdi ve :

-Ben olmasaydım ne yapacakdın?Yat kalk bana dua et !
dedi

Kurt 77 büküm oldu tilkinin karşısında.

-Haklısın tilki kardeş,çok sağol !
dedi.

Birkaç dakika geçti geçmedi,tekrar dikildi tilki kurdun karşısına.

-Sayemde yaşıyorsun,sayemde;eğer ben olmasaydım çoktan ölmüştün ! dedi.

Kurt,
-Haklısın Tilki Kardeş,sen olmasaydın bitmiştim.Dedi,acı çektiği yüzünden anlaşılan duruşuyla...

Tilki akşama kadar 40 defa geçti kurdun karşısına.

-Sayemde yaşıyor,sayemde nefes alıyorsun ! dedi hep.

Kurt her seferinde minnet duygularını iletti tilkiye.Güçlüydü;ama borçluydu.Borç vefa ile birleşince altından kakılmaz bir yük oluyordu ve ince ince tüketiyordu kurdun onurunu

Ertesi sabah erken kalktı kurt.İki koyun yakaladı ve tilkiye götürdü apar topar.

-Ödeştik tilki kardeş,sağol ! dedi ve acilen yavrularını topladı.Onlara anlattı.Tilkinin karşısında nasıl ezildiğini anlattı.Borç almanın özgürlük satmak,onur pazarlamak olduğunu iyice öğretti.

Aradan binler yıl geçti.Çoğu zaman aç kaldı kurt;ama bir daha da hiç kimseden borç almadı.Kendi işini hep kendi yaptı kalın ensesiyle...

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri