kordon bağı kesilmeyenler....

nilsoy

New member
1
HD RANK
Reaksiyon puanı
1
şaire göre yolun yarısını geçtim ... ama anneme göre yola çıkmama izin bile yok... atalardan özgürleşme diyorlar... annemden özgürleşemiyorum daha... şikayet ediyor olmak bile suçluluk hissettiriyor bana... annem o benim...O0 benim için en iyisini ister.. kendince en iyisini yaptığını düşünür..
ama BEN BÜYÜDÜM desemde inanmaz... kendince haklıdırda....
AMA KENDİNCE....
YA BENCE !!!!!!!

şaire göre yolun yarısını geçtim ... ama anneme göre yola çıkmama izin bile yok... atalardan özgürleşme diyorlar... annemden özgürleşemiyorum daha... şikayet ediyor olmak bile suçluluk hissettiriyor bana... annem o benim...O0 benim için en iyisini ister.. kendince en iyisini yaptığını düşünür..
ama BEN BÜYÜDÜM desemde inanmaz... kendince haklıdırda....
AMA KENDİNCE....
YA BENCE !!!!!!!
nilsoycum şu arınma tekniğini denedin mi?

üzülüyorum düşüncelerine.... anlatıyorum ... düzelmesi için.. güzel düşünsün... güzeli çeksin hayatına diye... ama kendi istemeden olmuyor... beni de dinlemiyor ...ben biliyorum sen kendi işine bak diyor... ah annem ah..

annemin 6. hissi çok kuvvetli... bu benim için şans mı şanssızlık mı bilemedim... çünki hep hata yapmaktan engellendim... sobanın el yaktığını elim yanarak öğrenemedim... hep haklı çıkan bir annem oldu...
şu anda hayatında yalnızca ben varım... ve 24 saati benim hayatımla ilgili... en rahatsız edici tarafıda benim için problem olmayan şeyleri... benim adıma problem edinip... sürekli olumsuz yorumlar yapıyor olması...

ne yapacağımı bilemiyorum.. çaresizlik değil bu... sadece yolumu bulamamak... bir çıkış yolu var... ama yol levhaları birbirine karışmış...

annemin 6. hissi çok kuvvetli... bu benim için şans mı şanssızlık mı bilemedim... çünki hep hata yapmaktan engellendim... sobanın el yaktığını elim yanarak öğrenemedim... hep haklı çıkan bir annem oldu...
şu anda hayatında yalnızca ben varım... ve 24 saati benim hayatımla ilgili... en rahatsız edici tarafıda benim için problem olmayan şeyleri... benim adıma problem edinip... sürekli olumsuz yorumlar yapıyor olması...
y789nilsoycum oğluma karşı ben de öyleydim, biraralar sonra konuşarak hallettik..en iyisi sen ona oyalanacak işler bul, boşlukta kalınca da seninle ilgileniyordur...ya da birazcık mesafeli davran kırmadan...s45apk

bence bunun için samimi şekilde şükretmelisin...çoğumuzun elleri yanarken onu uyarmak için annesi yoktu yanında! hatta sonrasında da, 'bak gördün mü?!' demek için bile, yanımda olsun da her dakika haklı çıksın diyebileceği annesi yoktu...

hem başka bir konuda açılmış bir sayfada şöyle diyordu; gerçekten büyük olan, kocaman bir egoyu hakeden biri;

'etrafındakileri olduğu gibi kabul et, değiştirmeye çalışma, sen onları oldukları gibi benimsediğinde, asıl o zaman onlara değişmeleri için cesaret ve güven vermiş olursun, ve sen benimsedikçe onlar istenen yönde değişmeye başlarlar..' (OSHO)

mealen böyle birşeydi...

selam,s456

Döngü bir şekilde başlamıştır.
Bu döngüyü değiştirmek istiyorsak ,öncelikle o nun ne olduğunu fark etmeliyizu859
Döngünün ne olduğunu fark ettikten sonra ,o nu değiştirebiliriz.956k
Öncelikle buradaki dögüyü bulalım:Anne çocuğuna doğru olduğuna inandığı kalıpları öğretiyor(dayatıyor,direniyor)
Sonraki durum:Çocuk kendi inandığı kalıpları anneye öğretiyor12389sevincli(dayatıyor,direniyor)

Burada döngü :birisine zorla birşey yaptırmak veya kabul ettirmekdunk56
Yani annenin çocuğuna yapmış olduğu döngüyü , çocuk anneye yaparak devam ettiriyor.

Bu döngüyü değiştirmek için kalıbı,şekli değiştirmeliyiz.

Bizi olduğumuz gibi kabul etmelerini istiyorsak:Bizimde onları olduğu gibi kabul etmemiz gerekir.gulensmiley
Herkes bir başkasına birşeyleri dayatmayı,zorlamayı bırakırsa :ÖZGÜR bırakırsa zaten DOĞRU kendiliğinden ortaya çıkar.O0

Doğruluk,iyilik,mutluluk,sevgi ÖZGÜRlük ister.

blissy

sevgiyle,olsun

çok mantıklı...

merhaba canlar...
naçizane heyecanlandım, birşeyler hissettim ve paylaşmak istiyorum;
bazen birşeyler korku verir bize ve işte o zaman yaratmak istediğimize sevgi yüklersek gücünü çoğaltmış oluruz ve korku sevgide yaşayamaz...
kordon bağını koparmak düşüncesi; ayrılığı hissettirdi bana... küçükken geceleri annem babam ölürse ben ne yaparım diye ağlayarak uyanan bendim ve ayrılık uykuda bile zordu...

kordon bağını kesmek yerine; şanal'ın bir tekniğini hatırladım; kordon bağını çooook uzatmak... istediğinde, ihtiyacın olduğunda hooop çekiyorsun ve bağlı olduğun yanında oluyor... o ihtiyaç duyarsa hoop sen onun yanındasın...

bence koparmak yerine sevgiyle bağlanmak; daha güven verici...
sevgi verenleriniz çok olsun...kiss3

Hayat zaten sevgiden ibarettir.
Herşey sevginin ürünüdür.sadece gerçek sevgiyi algılamamızı engelleyen gölgeler var(ki sebebi var).
Bu gölgelerin ardında sadece sevgi bağları var.
bu yüzden tekrar tekrar sevgiyle bağlanamayızs456
Faekındalık teleskop gibidir.Bulutlar olsada gökyüzünü net bir şekilde görebiliriz.actionsmile

sevgiyle,olsun

gerçek-sevgi:KOŞUL-SUZ SEVGİdir.
Bizler koşullu sevgiye koşullandırılmışız.
Ailemizi ,çocuklarımızı,arkadaşlarımızı,sevgilimizi koşullu sevmeyi öğretilmişiz.
Ne zaman ki koşulsuz sevmeyi anlayıp kabul edeceğiz.
işte o zaman gerçek sevme ve sevilmenin hazzını anlayabiliriz.

koşulsuz-sevgiyle,olsunhappy6

fkacar dan alıntıdır merhaba canlar...
bazen birşeyler korku verir bize ve işte o zaman yaratmak istediğimize sevgi yüklersek gücünü çoğaltmış oluruz ve korku sevgide yaşayamaz...
kordon bağını koparmak düşüncesi; ayrılığı hissettirdi bana... küçükken geceleri annem babam ölürse ben ne yaparım diye ağlayarak uyanan bendim ve ay rılık uykuda bile zordu...

kordon bağını kesmek yerine; şanal'ın bir tekniğini hatırladım; kordon bağını çooook uzatmak... istediğinde, ihtiyacın olduğunda hooop çekiyorsun ve bağlı olduğun yanında oluyor... o ihtiyaç duyarsa hoop sen onun yanındasın...

sevgili fkacar şanal ın tekniğinin bende tv de uygulamasını görmüştüm... zaten konu başlığının isminide ordan esinlendim... sorun onları olduğu gibi kabullenememem değil... onların beni istedikleri gibi oldurtmaya çalışmaları... bir nevi bencillik... kendi değişimlerini gereksiz görüp ( mükemmellerya güya ) beni isteklerine uydurmak... şurada 3-4 senedir biraz itiraz tınıları çıkartabiliyorum..

dominant bir aile büyüğüne sahip değilseniz beni anlamanız biraz zor... benim yaşamadığım şeyleri anlamak istesemde anlayamayacağım gibi...
erkek-kız ayrımı yapılmadığını savunsalarda daima korunulma adına engeller konulan bir çocuk oldum..
hayatta çok daha büyük problemler yaşayan çocuklar oluyor tabiki...ama ben kendi hayatımdan meshulüm... ve şu anım o zamanların sonucu...
tamam seçimler bize ait... böyle olmamayı seçebilirdimde..
korkağın biriyim belkide.... korularımızı kontrol edebiliyormuyuz peki...

fkacar dan alıntıdır merhaba canlar...
kordon bağını koparmak düşüncesi; ayrılığı hissettirdi bana... küçükken geceleri annem babam ölürse ben ne yaparım diye ağlayarak uyanan bendim ve ay rılık uykuda bile zordu...

sevgili fkacar şanal ın tekniğinin bende tv de uygulamasını görmüştüm... zaten konu başlığının isminide ordan esinlendim... sorun onları olduğu gibi kabullenememem değil... onların beni istedikleri gibi oldurtmaya çalışmaları... bir nevi bencillik... kendi değişimlerini gereksiz görüp ( mükemmellerya güya ) beni isteklerine uydurmak... şurada 3-4 senedir biraz itiraz tınıları çıkartabiliyorum..
Nilsoycum,yine Şanal Günselinin olumlamalarından ben faydasını çok gördümde..kendi gücümü kabul ediyorum.kendimi olduğum gibi kabul ediyorum.kendi hayatımı kendi yetenek ve aklımla yönetmeyi seçiyorum...birde sorumluluklarımı almayı eçiyorum...diye çok tekrar ederseninan ki çok fayda görürsün ben denedim oldu...sevgi ve ışıkla kal..O0

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri