İzmir'in "konteyner" ameliyathanesi

bluemoon24

New member
20
HD RANK
Katılım
27 Aralık 2008
Mesajlar
432,578
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
İsviçre tarafından, Sağlık Bakanlığına hibe edilen ve içerisinde afet durumunda ameliyat yapılabilen 11 acil müdahale konteynerinden biri, İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları, Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesine yerleştirildi



İzmir İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetleri ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerinden (UMKE) sorumlu Müdür Yardımcısı Turan Sofuoğlu, İsviçre İşbirliği Ajansı (SDC) aracılığıyla Sağlık Bakanlığına hibe edilen 11 acil müdahale konteynerinin İzmir'de monte edilerek değişik illere gönderildiğini söyledi.



Sofuoğlu, söz konusu konteynerlerden birinin isi İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları, Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesine yerleştirildiğini kaydetti.



Mobil konteynerlerin acil servis gibi hizmet vermek üzere tasarlandığını belirten Sofuoğlu, afet durumlarında lokal anesteziyle yapılacak ameliyatların konteynerin içinde gerçekleştirilebileceğini ifade etti.



Jeneratör ve su sistemi bulunuyor



Sofuoğlu, kendi elektrik ve su sistemi bulunan konteynerin, Ege Bölgesi'nin herhangi bir yerinde meydana gelecek afet halinde, o bölgeye gönderileceğini dile getirdi.



Konteynerde cerrahi malzemelerin yanı sıra acil servislerde bulunan ilk müdahale teçhizatlarının da yer aldığını anlatan Sofuoğlu, Eğitim almış personelimizi ve teknik açıdan kendimizi olası bir afete hazırlıyoruz dedi.



İzmir'deki bütün hastanelerde görev yapan sağlık çalışanlarının afet eğitiminden geçirildiğini, konteynerin kullanımıyla ilgili olarak da bilgilendirildiklerine işaret eden Sofuoğlu, İzmir'de 37 kişilik doktor, hemşire ve sağlık memurundan oluşan acil durum personeli bulunduğunu, bunların afetlerde tıbbi müdahalenin yanı sıra enkaz altında kalanların çıkarılması gibi konularda da eğitildiğini kaydetti.



Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Kadri Çırak da hastanelerinin kendi içinde bir afet planı bulunduğunu ifade ederek, konteyner içerisinde de personellerine eğitim verdiklerini söyledi.



Çırak, sağlık çalışanlarının normal zamanda bireylerle, afetlerdeyse toplumun sağlığıyla ilgilendiklerini belirterek, afet öncesi hazırlığın çok önemli olduğuna dikkati çekti.



CNN Türk
 

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri
Üst