İtalyanca Fiiller

hayatimdegisti

Administrators, Atakan Sönmez
20
HD RANK
Katılım
20 Mayıs 2006
Mesajlar
5,723
Reaksiyon puanı
87
Puanları
0
Konum
istanbul
Web sitesi
www.hayatimdegisti.com
italyanca fiil ve fiiller
Bir iş, oluş, hareket bildiren kelimeye fiil denir. İtalyanca'da fiiler isme hem şahıs olarak hem de sayı olarak uymak zorundadır.

Şahıs olarak uyuma örnek vermek gerekirse;

Io voglio
noi vogliamo
loro vogliono

Bu noktada bir kez daha belirtmek isterim : " Fiili tek başına kullanabilirsiniz "

Kısaca " voglio " dediğinizde birinci tekil şahıs olduğu anlaşılıyor. Daha kısaca " Io voglio " deyip adamı hasta etmeyin.

Ha ha ha ha

Sayı olarak uyma meselesine gelince;

Bu durum "essere" fiilinin kullanımında ortaya çıkar.

Questa è casa ( Bu bir ev dir )

Queste sono case ( Bunlar evler dir )

Il treno è rosso ( Tren kırmızı dır )

I treni sono rossi ( Trenler kırmızı dırlar )

Lui è italiano ( O erkek italyan dır )

Loro sono italiani ( Onlar italyan dırlar )

il cane è bianco ( Köpek beyaz dır )

il cane e il gatto sono bianchi ( Köpek ve kedi beyaz dırlar )
 
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri
Üst