İstanbul'a 2 dev kongre merkezi yolda, yerleri sır gibi saklanıyor

bluemoon24

New member
20
HD RANK
Katılım
27 Aralık 2008
Mesajlar
432,578
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'a yapmayı planladıkları 15-20 bin kişilik kapasiteli 2 yeni kongre merkezinin yerlerini 'Arsa fiyatlarında spekülasyon olur' diye söylemedi.





İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'a 15-20 bin kişilik kapasiteye sahip 2 yeni kongre merkezi yapmayı planladıklarını söyledi. Arsa fiyatlarında spekülasyon olur endişesiyle kongre merkezlerinin yapılacağı alanları açıklamayan Topbaş, kentsel ulaşımın en rahat olabileceği yerleri düşündüklerini ve projeyi kafasında netleştirdiğini ifade etti.



Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği'nin (TUROB) 19. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katılımıyla dün gerçekleşti. Genel Kurul'a yeniden tek aday olarak katılan TUROB Başkanı Timur Bayındır, üçüncü kez başkanlığa seçildi. Toplantıda konuşan Bayındır, Türkiye turizminin dünya turizm rakamlarının üzerinde büyüdüğünü belirterek Bu yıl dünya turizminde daralma bekleniyor. Ancak biz, yüzde 10'un üzerinde bir büyüme hedefliyoruz. 2006'da kişi başı harcama 728 dolar iken, 2007'de 679 dolara gerilemiş. öncelikli hedefimiz, kişi başı gelir rakamını artırmak olmalı diye konuştu.





Riva, Bodrum'a 5 çekecek



İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise İstanbul'da 25 bin turistik yatak kapasitesine sahip otel inşaatının sürdüğünü, 2015'te şehrin 86 bin ek yatağa ulaşacağını ifade etti. Kongre turizminin dünyada 150 milyar dolarlık bir pazar büyüklüğü olduğunu kaydeden Topbaş, Dünyada ilk 10'da olmak istiyoruz. Bu nedenle kongre merkezi sayısının artması gerekiyor. Lütfi Kırdar'da ek inşaat yapılıyor. Sütlüce 2009'da faaliyete geçiyor. Bunun yanında Avrupa ve Anadolu yakasında da 2 ayrı yerde yeni kongre merkezleri yapmak için yerleri tespit ettik dedi. Kongre merkezlerinin, çok maksatlı kullanıma açık olacağını ve projelerin dünyada kendinden bahsettireceğini vurgulayan Topbaş, İstanbul, 22 ülkeye sabah gelip, akşam dönme mesafesinde. Bu yüzden kongre, fuar ve uluslararası etkinlikler için çok uygun bir şehir. Bu 2 kongre merkezi fırsatları değerlendirmemizi sağlayacak dedi.



Riva bölgesindeki tüm imarları durdurduklarını da anlatan Topbaş, şunları söyledi: Burada Bodrum'a beş çekecek bir turizm bölgesi oluşturmak istiyoruz. Burası için yarışma yaptık. Sonuçları 3 Nisan'da elime gelecek. İstanbul'da yeni bir turizm destinasyonu oluşturacağız. İstanbul'un gizli kalmış tarihi ve kültür mekânlarını yeniden ortaya çıkaracağız. Bu nedenle İstanbul'da hâlâ yeni otellere ihtiyaç var.





Turizmde tahsislerin yolu açıldı



öte yandan, Anayasa Mahkemesi'nin kararıyla durdurulan, turizm sektöründeki tahsislerin yolu yeniden açıldı. Anayasa Mahkemesi'nin, tahsis yapılacak olan alanların kanunla belirlenmesi isteğine uygun olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yürüttüğü çalışmalar sonuçlandı. Yeni kanun taslağının bakanlar kurulunda imzaya açıldığını ve yeni tahsisler için engelin aşılacağını belirten Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Yeni yasa, tahsisleri gerçekleştirmemizi sağlayacak dedi. TUROB Genel Kurulu'nda konuşan Günay, TüRSAB dışında diğer meslek örgütlerinin bir yasasının bulunmadığını, ancak bu sorunu aşmak için son aşamaya geldiklerini de vurguladı. Bakan Günay, Bu hafta sonunda TOBB'un katılımıyla bir arama konferansı düzenliyoruz. Sektörün tüm taraflarını yasal bir zemine oturtacak çerçeveyi hazırlayacağız değerlendirmesini yaptı. Kara Harekâtı'nın turizme olası etkilerini de değerlendiren Günay, Şimdilik olumsuz bir etki görmedik diye konuştu.



Referans
 

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri
Üst