İnsanı geri bırakan 15 alışkanlık

Perfinya

New member
2
HD RANK
Reaksiyon puanı
0

Abdulkadir Akgündüz' ün seminerinden derlenmiştir.
Genç Beyin Dergisi

İnsanı geri bırakan 15 alışkanlık

1. Karar verememek: Yahut vermiş gibi yapmak, oku yaydan tam çıkaramamak,geri dönüşü olmayan yola girememek.

2.Ertelemek:Yahut bir mazerete, aldatmaca gerekçeye sığınarak (veya dayanarak) sürüncemede (havada, askıda) bırakmak.

3.Cesaretsizlik: Yahut normal, herkesde az çok bulunan cesaretle başarıyı yakalayacağını sanmak; delice cesaret sergileyememek

4.Zaman yönetimi yapamamak: Yahut bir plan yapsa da tavizkar davranarak zamanını çarçur etmek, gün sonunda hiçbir işi yetiştirememek.

5. Özgüvensizlik: Yahut "kendime güveniyorum!" deyip bununla yetinmek, adım atamamak. (Halbuki özgüvenin göstergesi adım atmaktır.)

6. Başkasından beklemek: Yahut bir sihirli değneğin beynine ve kalbine dokunmak suretiyle, kendini başarılı ve mutlu edeceğini sanmak; devamlı bir bilen, kurtarıcı, hekim, operatör vs. beklentisi içinde olmak.

7.Sabırsızlık: Yahut acelecilik, istenen sonuca hemen ulaşma arzusu, fidanı diker dikmez meyveleri toplamaya kalkışmak, beklemeyi bilmemek.

8. Kalitesiz (niteliksiz,pasif,pısırık,kötü,bozuk,eğitimsiz, vs.) çevre: Yahut birinin diğerine değer katmadığı ; sadece gün geçtikçe kaliteyi düşürdüğü, akraba, eş, dost, arkadaş çevresi.

9.Kanaatsizlik: Yahut hepsine birden sahip olma açlığı, arzusu, hırsı,hırçınlığı, bilinçsizliği.

10.Çekirdekten yetişmemek: Yahut o yolda işin çilesini çekmemek.

11. Kolaycılık: Yahut zora talip olmamak.

12.Yatırım yapmamak: Yahut tek kuruş cebinden çıkmadan beleş, bedava yolla kazanmak;yani hazırcılık.

13. Asabiyet: Yani aşırı sinirlilik, öfkesini kontrol edememek, bir çuval inciri berbat etmek, ortalığı birbirine katmak.

14.Kibir:Yahut gurur, benlik, kendini birşey sanmak ve "ne oldum? delisi" olmak

15.ADAMAMAK <= (En önemlisi budur!): Yahut o yolun sonundaki hedefe bütün zerreleriyle odaklanmamak , taşın altına başını,elini ve belini koymamak "Deneyelim bakalım!" havasında davranarak iş ruhunu katmamak.

_ALINTIDIR_

Ertelemeyi yendim,sıra sabırsızlğı azıcık daha aşmakta..Güzel paylaşım teşekkürlerr...Sevgilerr..

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri