İnme'de erken tedavi hayat kurtarıyor

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.

bluemoon24

New member
20
HD RANK
Reaksiyon puanı
0
İzmir'de, Akut İnmeli Hastanın Tedavisinde Güncel Yaklaşımlar ve Hemşirelik konulu bir panel düzenlendi. Panelde bir konuşma yapan Ege üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr. Ayşe Sağduyu Kocaman, inmenin büyük bir nörolojik hastalık olduğunu belirterek, tedavisine ilk üç saat içinde başlanılması gerektiğini söyledi.

Panele katılanlara inme vakalarıyla ilgili bilgi veren Prof.Dr. Ayşe Sağduyu Kocaman, inme vakalarının hastaneye veya acil servislere yetiştirilebilmesi için bir ekip çalışması gerektiğini belirtti. İzmir çevresinde bu hastalığa erken teşhis koyulabilmesi için hastanelerdeki acil servislere, ambulans ekiplerine eğitim verildiğini belirten Prof.Dr. Kocaman Maalesef bu eğitimlerin sonucunda sadece yüzde 2'lik bir artış gözlemledik ve bu bizim daha çok çalışmamız gerektiğini gösterdi. İnme geçiren hastalar hastanede nöroloji, radyoloji ve yoğun bakımda tedavi görüyor, geç kalınmış inme hastaların ise yoğun bakımda tedavilerine devam ediliyor dedi.

Yoğun bakımda tedavileri sürdürülen inme hastalarının solunum yetersizliği, hipertansiyon gibi rahatsızlıkları olduğunu anlatan Prof.Dr. Kocaman, yoğun bakımdaki temel amacın bu hastalığı geçiren vakaların beyin hasarlarını sınırlamak ve mümkünse hafızalarının geri dönmesini sağlamak olduğunu söyledi. İnme hastalığı ile hastanelerin geliştiğini ve bu hastalık için hemşirelerin yetiştiğini belirten Kocaman, İnme hastalarının bakımı çok farklı ve zor. İlk olarak inme hastalığının çeşidi bilinmeli, beslenme esnasında hasta dik tutulmalı, ateş takibi kafa içi basıncı ve kan basıncı olması gereken seviyede tutulmalıdır diye konuştu.iZMİR (İHA)

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri