İngiltere okullarda fast food'u yasakladı

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.

bluemoon24

New member
20
HD RANK
Reaksiyon puanı
0
İngiltere'de yürütülen bir araştırmaya göre; şekerli ve yağlı atıştırmalıklar çocukların yaramaz olması ve konsantre bozukluğu çekmesine neden oluyor.

Kötü beslenme alışkanlığının üç yaşa kadar olan çocuklara verdiği zarar, okula başladığında ortaya çıkabiliyor.

Yürümeye yeni başlayan çocuklar üzerinde yapılan çalışmalarda, beslenme yöntemleri kötü olan çocukların test performansları da kötü oluyor.

Bu bulgular, Londra Üniversitesi Eğitim Enstitüsü'nün yaptığı ana bir araştırma sonucu ortaya çıktı.

'Bristol Children' aile ilişkileri merkezi, 14 bin çocuk üzerinde yaptığı bir araştırma da konuya ışık tutmuş oldu. Buna göre, 3 yaşına kadar fast food yiyeceklerle beslenen çocuklar, 8-10 ayaş arası dönemde gelişim derecelerini tamamlayamıyor. Bristol Üniversitesi beslenme uzmanı Dr. Pauline Emmett, 'Biz fast food yiyeceklerle gelişim arasındaki ilişkiye inanıyoruz. Erken yaşta yenen yiyecekler uzun süre sizi etkileyebiliyor. Çocuklar için erken yaşlarda dengeli beslenmek çok önemli, özellikle eğitim hayatları için...' diyor.

Bu araştırmalar gösteriyor ki; geç yaşta beslenme alışkanlıklarını değştirmek eğitim başarısı için yeterli değil.

Şekerlemeler, burgerler ve cipsler çocukların davranışlarında ciddi problemler yaratıyor.

İngiliz Hükümeti, okul menülerini kontrol altında tutabilmek için milyonlar harcıyor. Birçok okul fast food yiyecekleri tamamen yasaklamış durumda.

İngiliz okullarında eğitim hayatına katkı sağlayacağı düşünülen yararlı yiyecekler sunuluyor.

The Sun

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri