Hayatıma yön veren, en güzel insanlardan biri.

Işıklı yol

Super Moderator
20
HD RANK
Reaksiyon puanı
4
Başı dönmüş olarak ne diye cihanın etrafinda koşup duruyorsun, aradığın senden dışarıda değildir.
Mevlana

Belki vardır forumda fakat ben rastlamadım. O yüzden 'Mevlana' konulu bir sayfa açmak istedim. ^_^
Mesnevi bir çok konuda bana IŞIK tutmuştur. Pek çok derdinize harika çözümler sunduğunu göreceksiniz. Neyse sözü çok uzatmak istemiyorum. Arkadaşlar bu başlık altında Hz Mevlanaya ait sözler paylaşırlarsa hem bazı yeni bilgiler edinmiş, hemde mevcut bilgilerimizi yeniden hatırlamış oluruz.

Öncelikle yeri gelmişken buradan arkadaşlarıma bir de kitap önermek isterim. Mesneviye buradan giriş yaparsanız Mesnevi okumanız kolaylaşacaktır diye düşünüyorum. Bu benim nacizane fikrim. Dr Faik Özdengül : Rumi ve Aşkın Terapi (Okuyan hiç kimseden 'eh işte!' gibi bir geri bildirim almadığım bir kitaptır. Hatta özelliklere genç arkadaşlarıma şiddetle tavsiyemdir) Sevgimleactionsmile

Ne tükenmez hazinesin ey dil! Ne devasız bir dert..
Mevlana

kalp deniz, dil kıyıdır. denizde ne varsa kıyıya o vurur..
MEVLANA

Çok güzel bir konu açmışsınız, teşekkürler ışıklı yol.
Forumda mevlana gurubu var fakat aktif değil

Ben teşekkür ederim. Eminim harika şeyler öğreneceğiz ve paylaşacağız.

· Her korkuda binlerce eminlik vardır,göz karasında onca aydınlık mevcut.
Hz Mevlana

Kır kalemin ucunu. Bundan sonraki yolculuğumuz aşk yolculuğudur. Aşkı kalem yazmaz ki kitaplarda bulasın.
Hz Şems

Kalp midir insana sev diyen yoksa yalnızlık mıdır körükleyen? Sahi nedir sevmek; Bi muma ateş olmak mı,Yoksa yanan ateşe dokunmak mı?
Hz Şems

Sana affedilemeyecek kadar büyük hata yapan birine, akıl sınırlarının bittiği yerden başlayacak ceza vermek istiyorsan ; bütün samimiyetinle affet.Hissedilen her şeyi arşivleyen kader, kendisiyle en iyi biçimde ilgilenecektir.
Şems

Aradığın şey o kitaplarda değil, aradığın şeyi okuyarak bulamazsın. Sende eksik olan şeyi gözlerinle tamamlayamazsın. Aradığın şeyi Dünya’da arayacaksın, aradığın şeyi yüreğinle bulacaksın. Dünya’da ki tüm kitaplar, tüm hesaplar, akıl oyunları, sayfalarca laflar, sevginin yerini tutmaz. Okuyarak öğreneceksin ama severek anlayacaksın.
Hz Şems

Bildiklerini unut. diyor DOST. Gel al eline bir silgi, şu yeni başlayan güne bilgilerini silmekle başla. Zanlarını, yargılarını, önyargılarını ve dahi bütün genellemelerini koy bir çuvala ve hepten terk et. Gıybet etme sakın,… bil ki dedikodu denilen şey mıknatıs gibi kötü enerji çeker. Kimsenin aleyhine konuşma, uzaktan atıp tutma, insanları kem dille yargılama, bil ki yanılırsın.
Hz Şems

Dikenden gül bitiren, kışı da bahar haline döndürür.
Selviyi hür bir halde yücelten,
kederi de sevinç haline sokabilir.
Hz Mevlana

Altın ne oluyor, can ne oluyor, inci, mercan da
nedir bir sevgiye harcanmadıktan,
bir sevgiliye feda edilmedikten sonra.
Hz Mevlana

Isik hanim ne guze paylasim bu , be mesneviyi hic okumadim senin yazilarindan anliyorum mesneviyi ne oldugunu.

Mesnevi dünya yolculuğunda en iyi arkadaşlardan, en iyi sırdaşlardan, en iyi yoldaşlardan biridir. Allahı mesnevi gözüyle görmek, Mevlana gözüyle görmek huzurdur insana, sevinçtir. Çünkü mesnevide Allah yargılayan değildir, cezalandıran değildir. Sevgidir, sevgilidir ve insana en yakın dosttur. Kendini bağışlamak isteyen mesnevi pınarından içsin ve o suyla yıkansın. Pek çok yaranızın iyileştiğine şahit olursunuz.Aşktır mesnevi. Sormuş biri Mevlanaya "aşk nedir?" Diye, cevaplamış O da "Ben ol da gör." Yani aşk anlatılmaz ancak yaşanır. Sevgimle, Harikasın:)

Sana dilsiz, dudaksız sözler söyleyeceğim. Bütün kulaklardan gizli sırlardan bahsedeceğim. Bu sözleri sana, herkesin içinde söyleyeceğim ama senden başka kimse duymayacak. Kimse anlamayacak.
Hz Şems

Aranızdaki bütün perdeleri tek tek kaldır ki, Tanrı'ya saf bir aşkla bağlanabilesin. Kuralların olsun ama kurallarını başkalarını dışlamak yahut yargılamak için kullanma. Bilhassa putlardan uzak dur dost. Ve sakın kendi doğrularını putlaştırma! İnancın büyük olsun ama inancınla büyüklük taslama.
Hz Şems

Ne olurdu, seninle tatlılaşsaydım; yaşayış zaten acı.
Ne olurdu, sen razı olsaydın benden de, herkes kızsaydı bana.
Ne olurdu, seninle aram düzgün olsaydı da, bütün alemlerle aram açılsaydı, dünya yıkılıp yansaydı.
Sen beni sevdikten sonra malın mülkün değeri mi olur? Zaten toprak üstünde ne varsa hepsi de toprak olacaktır.
Alem O'nunla kaimdir ve O'nsuz olan hiçbir şey yoktur. O'nun rızası, rahmeti, bereketi ve tecellisi olmayan hiçbir şeyin değeri yoktur

Hz Mevlana

Ey oğul, herkesin ölümü kendi rengindendir. Düşmana düşmandır, dosta dost!
Ayna Türk'e nazaran güzel bir renktedir. Zenciye nazaran o da zencidir.
Ey can, aklını başına devşir. Ölümden korkup kaçarsın ya; doğrusu sen, kendinden korkmaktasın.
Gördüğün, ölümün yüzü değil, kendi çirkin yüzün. Canın bir ağaca benzer; ölüm onun yaprağıdır.
İyiyse de senden yetişmiş, yeşermiştir; kötüyse de. Hoş nahoş... gönlüne gelen her şey senden, senin varlığından gelir.

Mevlana

Mevlana’dır evliya kutbu bilün.
Ne kim ol buyurdu ise anı kılun.
Tanrı’dan rahmettir anın sözleri.
Körler okursa açıla gözleri.

Mercan Dede - Mira Burque - YouTube

Yer döner, boşluk döner, alem döner…
Cümle alem, Şems’in etrafında raksetmektedir.
Bir büyük ayinde tekmil ruzigar
Bir dönüş başlar ki artık yer ve gök
Hep kaybolur
En güzel mana çıkar.

http://youtu.be/opBrZJgbSSk

Mevlana Şiiri:Bekir Sıtkı Erdoğan

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri