"Gerekirse eğitim hastanesini tıp fakültesi yapabiliriz"

bluemoon24

New member
20
HD RANK
Katılım
27 Aralık 2008
Mesajlar
432,578
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Tosun, Van-Hakkari Tabipler Odası'nı ziyaret ederek yeni seçilen Başkan Doç. Dr. Ercan Kırımi ve ekibini tebrik etti.




Ziyaret sırasında sağlık sorunları ile ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Nihat Tosun, inşaatı devam etmekte olan 400 yataklı Eğitim Araştırma Hastanesi'nin kolayca Tıp Fakültesine dönüştürülebileceğini söyledi. Van'daki Araştırma Hastanesi'nin gün geçtikçe daha kötü bir duruma gittiğinden haberdar olduklarını ifade eden Tosun, hastanenin bu haliyle düzelmesinin zor olduğunu söyledi. Tosun, Sağlık Bakanlığı tarafından Van ilinin sağlık üslerinden biri olarak kabul edildiğini belirterek, Gerekirse inşaatı devam eden 400 yatak kapasiteli Eğitim Araştırma Hastanesi'ni Tıp Fakültesi'ne dönüştürürüz. Amerika Birleşik Devletleri'nde benzer örneklerin de olduğu gibi Tıp Fakültesi için asıl ihtiyacın tam donanımlı ve altyapısı iyi bir hastane olduğudur. Tıp Fakültesi öğretim üyeleri bu hastaneye entegre biçimde çalışabilir dedi.Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Tosun, hekimlerin yaklaşık yüzde 70'inin tam gün yasası ile çalıştıklarını dile getirdi. Tam gün yasasının sağlık sisteminin önünün daha çok açacağına inancında olduğunu vurguladı.Doğu Anadolu Bölgesi'nde mecburi hizmet ile artan hekim sayısını daha kalıcı hale getirmek istediklerini ifade eden Prof. Dr. Nihat Tosun, bunun için de sözleşmeli hekim istihdamını ilçelerden il merkezlerine kaydırmak istediklerini söyledi. Tosun, İl merkezlerinden sözleşmeli kadroda yer almak isteyen bazı hekimlerin de bulunduğunu söyledi.
 

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri
Üst