EFT Uygulaması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cent
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cent

New member
16
HD RANK
Reaksiyon puanı
6
EFT Uygulaması
Yazar Ahmet S. Koçel
27 Ekim 2006, Cuma
Temel Reçete , duygusal bedensel rahatsızlıklarımız için kullanılabilir . Öğrendikten sonra bir- iki dakikada tamamlanabilir. Temel Reçete de şunlar vardır :

• Ön Hazırlık.
• Vuruşlar.
• 9 lu uygulama.
• Vuruşlar (tekrar).
• Diğer turlar için hazırlık.

Şimdi bunları daha detaylı inceleyelim ;

1. Ön Hazırlık :
EFT uygulaması için yolu hazırlar. Bu aşamada ya göğsünüzün üstündeki Yumuşak bölgeyi ovacak ya da elinizin kenarına vuracaksınız . Bu sırada Hazırlık Cümlesini 3 defa yüksek sesle tekrarlayacaksınız.

Hazırlık cümlesi , sorunu ( problem , mesele , sıkıntı , ağrı vs.) aşağıdaki gibi sizin kelimeleriniz ve ifadenizle en iyi şekilde açıklamalıdır .

“Her ne kadar ....... sorunum varsa da , ben kendimi olduğum gibi bütünüyle ve tüm varlığımla kabul ediyorum ve çok seviyorum ”.

Hazırlık Cümleleri örnekleri :

– “Her ne kadar dizlerim ağrıyorsa da ben kendimi olduğum gibi bütünüyle ve tüm varlığımla kabul ediyorum ve çok seviyorum . “

– “Her ne kadar ........ ya ( öfkeli olduğunuz kişinin adı ) çok öfkeliysem de , ben kendimi olduğum gibi bütünüyle ve tüm varlığımla kabul ediyorum ve çok seviyorum . “

– “Her ne kadar uçağa binmekten ödüm kopuyorsa da , ben kendimi olduğum gibi bütünüyle ve tüm varlığımla kabul ediyorum ve çok seviyorum . “

– Her ne kadar kedilerden korkuyorsam da , ben kendimi olduğum gibi bütünüyle ve tüm varlığımla kabul ediyorum ve çok seviyorum .”

2. Vuruşlar :

Vuruş Noktaları :

Sorunu aklınızda tutarak sırasıyla , her meridyen noktasına 7 veya daha çok vurunuz. Sorunu hatırlamak için her noktada vuruş yaparken Hatırlatma ifadesini tekrarlayın . Hatırlatma ifadeleri Hazırlık Cümlesinin kısa halidir. Yukarıdaki sorunlar için hatırlatma ifadeleri :

– “Dizlerim ağrıyor”
– “ .... ya çok öfkeliyim”
– “Uçağa binmekten ödüm kopuyor”
– “Kedilerden korkuyorum”

3. 9 lu Uygulama :

Gamut noktası elimizin üstünde , yüzük parmağı ile serçe parmağı arasındaki boşluktadır. Bu noktaya sürekli vurarak , size tuhaf gelebilecek bir seri uygulama yapacaksınız. Bu işlemler beynin her iki yarısını da devreye sokacaktır.

4. Vuruşlar ( Yeniden ):

Vuruşlar daha öncesi gibi aynen tekrarlanır .

Böylece Temel Reçete tamamlanmış olur.

5. Ayarlama Turları.

Bazı durumlarda tek uygulama ile rahatlayabilirsiniz ! Ancak hala çözülmeyen bir şeyler kaldıysa Temel Reçeteyi aşağıdaki değişikliklerle yeniden tekrarla :
Hazırlık Cümlesini şöyle değiştir:

– “Her ne kadar dizlerim hala ağrıyorsa da ben kendimi olduğum gibi bütünüyle ve tüm varlığımla kabul ediyorum

– “Her ne kadar uçağa binmekten hala ödüm kopuyorsa da , ben kendimi olduğum gibi bütünüyle ve tüm varlığımla kabul ediyorum .”

Hatırlatma ifadesini de şöyle değiştir:
“ Dizlerimin ağrısının kalanı ”.
“ Uçağa binme korkumun kalanı .”

Şimdi vuruş noktalarını öğreneceğiz ama önce incelememiz gereken bir nokta daha var . O da ;

6. Sorunun Derecesi :

EFT seansına başlamadan önce hissettiğinin rahatsızlığın derecesini 1-10 arasında tahmin edin . Güçlü bir rahatsızlık 8-9 hafif bir rahatsızlık da 2-3 olabilir.

Temel Reçete tamamlandıktan sonra tekrar ölçün , azalma var mı ?

Amacımız rahatsızlığın 1 hatta 0 a düşmesi ve yok olasıdır .
Rahatsızlığınız 7-8 den bir tur EFT den sonra 0 a düşmesi muhteşem bir olaydır . Bu durum tahmin edebileceğinizden çok daha sık gerçekleşmektedir.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri