dünya mutfakları

tatlıcadı

New member
1
HD RANK
Reaksiyon puanı
0
ben değişik tatları soslu yemekleri çok seviyorum veeee çin böreği en sevdiklerimden biri sizlerinde tariflerini bekliyorum

Çin Böreği (4 Kişilik)

Malzemeler:
1 adet yufka
6 çorba kaşığı çok ince doğranmış lahana
1 adet soğan
1 adet havuç
1,5 çorba kaşığı sıvı yağ
4 çorba kaşığı soya filizi
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI :
Sıvı yağı geniş bir tavada kızdırın. Lahana, ince kıyılmış soğan, rendelenmiş havuç, soya filizi ve tuzu ilave edip 5 dakika kavurun.
Yufkayı dört eşit üçgen parçaya bölün.
Hazırladığınız içi yufkaların geniş tarafına paylaştırın. Kalın sigara böreği şeklinde sarın. Böreklerin her iki tarafını da kızdırılmış bol sıvı yağda kızartı Sıcak olarak servis yapın.

Ynt: dünya mutfakları

kolay tortellini

tortellini20mit20sahnesosse-1iba7cbw.jpg

1 paket hazır tortellini-ricotto peynirli, ıspanaklısı
12 adet mantar
1 paket hazır süt kreması-200 ml.lik kutu
bir avuç doğranmış dereotu
4 adet taze soğan
bir çimdik muskat (küçük hindistan cevizi rendesi)
2 yemek kaşığı zeytinyağı yada sıvı yağ
tuz, karabiber
tarif:

Tortelliniyi bol tuzlu kaynar suda, paketin üzerinde yazan süre kadar haşlayın. (12 dakika)
Bİr tavada doğranmış yeşil soğanları 2 yemek kaşığı yağla yumuşayana kadar kızartın.
Dilim dilim doğranmış mantarları ekleyip, 5 dakika kadar çevire çevire pişirin.
Kremayı, muskatı, dereotunu, tuzu ve biberi ekleyin.
Sosu mantarlar yumuşayana kadar pişirin. (yaklaşık 8-10 dakika.)
Haşlanmış torteliniyi süzdürüp sos tenceresine dökün ve alt üst edip, makarna sosu çekene kadar ateşin üzerinde tutun. (yaklaşık 5-6 dakika)

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri