Çölde Mor Çiçekler

sweeet

Administrator
20
HD RANK
Katılım
11 Nisan 2009
Mesajlar
4,053
Reaksiyon puanı
12
Puanları
0
Çölde Mor Çiçekler


article-0-0F7DC91000000578-653_964x614.jpg


(İÜHA-Dış Haberler Servisi)-

Wees Mojave Çölü’nde yılda bir kez görülen mor çiçekler açtı.

Daily Mail gazetesinde yer alan bir habere göre; yılda sadece birkaç kez görülebilen doğa olayları arasında gösterilen mor çiçekler, Weed Mojave Çölü’nde açtı. Sihirli bir halı olarak adlandırılan çölün bu görüntüsü için dünya üzerinde birçok kişinin bölgeye ziyaret yapması bekleniyor. Çöldeki çiçeklere dokunmanın insan vücudu üzerinde kötü etkisinin olabileceğini söyleyen uzmanlar çiçeklerin zehirli sarmaşık ve zehirli meşe ailesine ait olduklarını ve ait oldukları phacelia ailesinin en zararlı bitki türlerinden olduğunu belirttiler. Nisan ayına kadar çölde kalması beklenen çiçeklerin fotoğraflarını yazar Guy Tal çekti. Uzun yıllardır çiçeklerle yaşadığını söyleyen Guy Tall konuyla ilgili olarak; “Yıllar geçtikçe çiçeklere ilgim artıyor. Vahşi güzellikleriyle beni cezbediyorlar. Gelecek nesillere ayrıcalıklı deneyimleri sunabileceğiz” dedi.

Çiçeklerin çölde yaşamasının dünya genelinde çok popüler olmasının ardından sosyal paylaşım ağı Facebook’ta çiçekler için bir grup kuruldu.

Çev.: Yeşim DAĞSUYU
 
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri
Üst