Konuşursam sohbet etmeye muhtaç olduğumu düşünecekler ilgilenirsem insanlarla ilgilerine muhtaç olduğumu sevgi ile yaklaşırsam sevgilerine muhtaç olduğumu düşüncekler onaylamalarına muhtaç olduğumu düşünecekler konuşursam eleştirililebilirim reddedilebilirim o zaman insanların saygıları sevgileri azalır değerli olmak için insanların sevgisine saygısına ihtiyacım var o zaman susmak en iyisi ama sessiz kalırsam da sessiz olduğumu dile getirecekler bu acizlik demek zayıflık demek zayıf bi insana saygı gösterilmez sessiz inşan konuşursa zayıf olduğumu bile bile konuşmamı garip karşılarlar daha da küçük düşerimsevilmeye sayılmaya layık olmak için HATA yapmamam lazım mükemmel olmalıyim sevgi ve ilgi ile insanlara yaklaşırsam ilgisiz davranabilirler bana bu da küçük düşürür beni küçüklük ya da eksiklik kabul edilemez çünkü eksiklik varsa sevilmeye sayılmaya layık olamam sessiz olduğumu bilenler benimle acıdıgi için konuşurlar çünkü sessizlik acizlik demektir . bu düşünceleri nasıl değiştircem bilmiyorum .