başkaldırı edebiyatı

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.

bluemoon24

New member
20
HD RANK
Reaksiyon puanı
0
genele seslenmeyen, alışıldık cümlelerin, bakış açısının haricindeki edebiyat..

genel olarak türkiyede siyasi içerikli kitaplar akla gelir..

bunun yanında ayrıntı yayınlarının yeraltı edebiyatı dizisindeki kitapları örnek verebiliriz ve unutmadan

*

yusuf atılgan'ın aylak adam'ını da içine aldığını düşündüğüm edebiyat türü.

başkaldırı ile varoluş arasında bağlar kurulabilir nitekim. düşünüyorum, hissediyorum, başkaldırıyorum - ama illa ki - varım. başka türlü modernite'nin getirdiği tarih, bilim ve felsefe retoriğinin dışına çıkmanın, yalnız kalmanın ya da kendi olmanın pek bir yolu yoktur bu edebiyata göre.

albert camus'nün yabancı'sı için demişler böyledir diye. evet öyledir, fakat başkaldırmak konusunda camus çok farkı bir metodu uyguladığı için, varoluş felsefesi içinde yer alıyor biraz da. yoksa varoluşçu olmak zorunda da değil.

yok böyle bir şey...

edebiyat zaten hali hazırda başlı başına bir başkaldırıdır,varoluşa,statükoya,otoriteye,totalit eriye kıla tüye,en önemlisi bembeyaz bakir sayfalara,ayrıca başkaldırı,kaşkaldırı diye bi kategorisi yoktur,oturan yerlerinizden akım sallamayınız...

Kaynak: İtüSözlük

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri