Banka

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.

bluemoon24

New member
20
HD RANK
Reaksiyon puanı
0
Bankacılık yaklaşık 4000 yıllık bir geçmişe sahiptir.

Sümerler döneminde bugün basit bir banka işlemi olan para bozma işlemlerini

yapan kimseler olduğu bilinmektedir. Günümüzde kullanılan banka sözcüğü

Ortaçağ'da ortaya çıkmıştır. İtalya'da ticaretin yoğun olduğu yerlerde, bir masa

üzerinde madeni paraların ağırlığını tartan, ayarlarına bakan ve para değişimi

yapan sarraflar vardı.Bu sarrafların toplandığı masaya banka ya da banco

denirdi. Bugün de çeşitli dünya dillerinde bu sözcük kullanılmaktadır. Bizim

tarihimizde ise bankacılık geçmişi çok daha kısadır. Osmanlı İmparatorluğu

döneminde devlete ait paralarla, yabancı paralar birlikte kullanılırdı. Bunları

değiştirme işlemi ise genellikle müslüman olmayan azınlıklarca yapılırdı. Sarraf

denilen bu kimseler özel banka işlemlerinin yanısıra, hükümete borç verme ve

onun adına tahvil çıkarma işlerini de yaparlardı. İlk banka, 1847 yılında

Galatalı J. Alleon ve T. Baltazzi tarafından kurulan, ancak bir sene sonra iflas

eden Bank-ı Dersaadet (İstanbul Bankası)dır.

Afyon Jeotermal Merkezi Isıtma Sistemi, Ekonomisi Ve Hava Kirliliğini Önlemedeki KatkKserofitlik Ve Su Ekonomisi ÖkofizyolojisiZoraki KabulZihniyetZevk-Gerçeklik İlkesiYansımalı DüşünceYafes ve Sam KompleksiVücut ŞemasıVerbalizmVaroluşun EstetiğiÜst İletişimUyuz Keçi EtkisiUyumUlyses MetaforuTutum ÖlçekleriTutum DeğişimiTutumTutuklular İkilemiTransaksiyonel SüreçTransaksiyonel Analiz

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri