Atatürk Ve Küçük İdris

Serdar Yıldırım

New member
1
HD RANK
Reaksiyon puanı
0
ATATÜRK İLE KÜÇÜK İDRİS

Cumhuriyet ilan edildikten sonra Atatürk, yurt gezilerine çıkar, vatandaşlarla görüşürdü. Orta Anadolu ilçelerinden birine gidilmişti. Çevre ilçelerden, köylerden pek çok kişi Atatürk'ü karşılamaya gelmişti. Atatürk onlarla konuşuyor, sohbet ediyordu. İşte tam bu sırada kalabalıktan:" Baba.. baba.. " diyen bir ses duyuldu. Bu bir çocuk sesiydi. Bütün başlar sesin geldiği tarafa doğru döndü.

Atatürk: " Efendiler, izin veriniz. O, baba diyen çocuk buraya gelsin. " dedi. Herkes kenara çekilip yol açtı. Biraz sonra çocuk, Atatürk'ün karşısındaydı. On yaşlarında bir çocuktu.

" Baba, hoş geldin, " diyerek Atatürk'ün elini öptü.

Atatürk: " Çocuk, söyle bakalım, senin adın ne? " diye sordu.

" Benim adım İdris. "

" Söyle bakalım İdris. Ben nereden senin baban oluyormuşum? "

" Sen benim atamsın, babamsın. Sen bütün Türkiye'nin babasısın. Nasıl ama düşmanları yere çaldın. Düşmana bir çaktın, bir de yer çaktı... "

Çocuğun coşkulu bir şekilde konuşmasından etkilenen Atatürk, çocuğun çok fakir olduğunu öğrendikten sonra ilçe kaymakamına talimat verip, İdris'in bir öğrenci yurduna yerleştirilmesini, eğitim olanağının sağlanmasını istedi.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri