3 sorudan oluşan ıQ testi 2 sini bilirsen zekisin

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Müşfik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

Müşfik

Guest
Merhaba ArkadaşLar ßakaLım Kaçını ßiLeceksiniz.

Soru 1: Küçük bir gölette nilüfer çiçeklerinin sayısı her gün 2 kat artıyor.Tek bir nilüfer çiceği ilk başlanıldığında gölet 120 günde tamamen kaplanıyor.Başlangıçta 2 nilüfer çiçeği ile başlansaydı gölet ne kadar sürede tamamlanırdı

Soru2: Bir Kalem ve silginin toplam fiyatı 110 ytL dır Kalem silgiden 100 ytL daha pahalı olduğuna göre her biri kaç ytL dir

Soru:3 Komşum Murat abiye telefon numarasını sordum.Oda dediki 4 ve 5.rakamlar mükkemmel bir kare oluşturur 6 ve 7. rakamlarda öyle ilk 3 rakama gelince mükkemmel bir küp oluşturur ve üstelik öbür 4 rakamın çarpımına eşittir.Murat abinin telefon no su nedir?

Wechsler dışında zeka testi tanımıyorum :) Ama cevapları da merak ettim doğrusu. Bir ara cevapları verirsen iyi olur Özlem'cim.actionsmile

1. sonurun cevabı 119 mu? 2. soruda bi kalem ve bi silginin 110 ytl olduğunu okuyup kısa bir şok geçirdim ardından sorunun neden sorulduğunu sorguladım ben mi yanlış anladım bu kadar basitmi? 3. soruyu çözemedim=)) çözen anlatsın lütfen

1.sorunun cevabı 121 olmalı
2.soru:silgi 5 tl kalem 105 l(ne kalemmiş aama):)
3:2619999 :)
ya vermessen verme murat abiye bak be...

1 ve 2 119 ; 105 ,5 oluyor.

3. Soru biraz karmaşık. Cevap 216 16 49 veya 216 49 16. Sağlamasına gelirsek;
16 ve 49 bildiğiniz gibi 4 ve 7'nin kareleri. Yani 4, 5, 6 ve7. sayılarımız olmaya adaylar. İlk üç sayımıza gelirsek bir sayının küpü olduğunu söylüyor. Aynı zamanda numaranın diğer rakamların çarpımına eşit olduğunu söylemiş. 216 hem 6'nın küpü hem de 1*6*4*9'a eşit. Ama hala daha bir eksiklik var. 16 49 mu, 49 16 mı? Bunun cevabı için bir ipucuya daha ihtiyacımız var.

Özlem'cim paylaşımın için teşekkürler. Açtığın 2 konuyu da testler ve anketler bölümümüze taşıyorum. Konuları içeriğine göre uygun başlıklara açabilirsen çok sevinirim.

Sevgiler.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri