![]() |
NEYİ YİTİRMEKTEN KORKARIZ? şu anda değil sadece.. daha önceden de bana bunu sorsanız cevabınm değişmezdi.. belliydi.. akıl ve ruh sağlığımı yitirmekten korkarım ben en çok yaşamda.. bilincimi.. düşüncemi.. irademi.. olmazsa olmazın deseler kızım derim oysa.. en çok onu yitirmekten korkmam gerek belki basit bir mantıkla.. ama ona baktığımda onu tanımaz gözlerindeki ışık için yaşamımı verebileceğimi hatırlamaz.. düşünemezsem ya.. nasıl ölmek istersin deseniz ayakta derdim sanırım.. kimseye muhtaç olmadan...yani beden sağlığımı yitirme korkum da var ama... bana öyle geliyor ki.. akıl ve ruh sağlığım ancak dığru yönlendirebilir bedenimi.. ve sanki irademin gücüyle fiziksel şeyleri aşabilirmişim sanıyorum.. içimdeki sevgi ışığını da yitirmek istemezdim boş bir yaşam olurdu öylesi.. yani yüreğimi.. ah özgürlüğümden asla taviz vermem.. yani ruhumu.. ama en çok neyi yitirmekten korktuğumu sorsanız.. garip ama yüreğimden ya da ruhumdan önce gelmesi bu sıralamada.. ben.. beynimi yitirmekten korkarım.. ya siz yaşamda en çok neyi yitirmekten korkarsınız? cansuyu |
Cevap: NEYİ YİTİRMEKTEN KORKARIZ? Ruh ve beden sağlığımı kaybetmek korkarım.Aileme bir şey olmasından korkarım.Zaman zaman aşık olmaktan korkarım.Telkinlere ilk başladığımda da içten içe sevmediğim alışkanlıklarımı kaybetmekten korkuyordum.Çünkü onlarla kendimi savunuyorum.Onlar olmadan kendimi çıplak gibi hissettim ve içimde inanılmaz bir boşluk oluştu:(( Kaybetmek de korkardım.. Bu liste böyle uzar gider:)) Ama anladım ki korkularımızla yüzleştiğimiz an büyüyormuşuz,kendimizi anlıyormuşuz.Kendimi daha çok anlamam ve sevmem dileğiyle:)) |
Cevap: NEYİ YİTİRMEKTEN KORKARIZ? ailem ,maddi , manevi özgürlüğüm ve tabi ki sağlığım. şimdi hepsini geri kazanmak için çabalıyorum. |
Cevap: NEYİ YİTİRMEKTEN KORKARIZ? korkularımız ayrı.. yitirme korkusu yaşadıklarımız ayrı sanki.. genel olarak korkusuzluğumla gurur duyardım...ve genel olarak da korkusuzdum.. sanırım yitirecek birşeylerim olana dek.. ya da farkına varana.. sonra ufak ufak fobilerim oluştu.. böcekler mesela :)) ama evet Haticee korkunun hiçbir türlüsüyle kolay yüzleşilmiyor. çünkü sanırım en büyük korkumuz korkmaktan korkmak.. daha önce sözetmiştim :) en büyük gücüm eftelya gücü.. yani vazgeçebilme gücü demiştim..bunu bilinçli olarak geliştirdim hatta.. özgürlük aitsizliktir bana göre.. yitirmeyi göze aldığında tehdit kalmaz yaşamda.. aslında insan doğasına ters gözüküyor.. çünkü yeme içme barınma gibi temel gereksinimlerimizin hemen ardında yer alır aidiyet gereksinimi..fakat ben kendime aitliği ve bunun yolunun başka aitliklerden sıyrılmak olduğunu öğrendim yaşamda.. vazgeçebildiğim .. vazgeçebildiğimi bildiğim sürece güçlüyüm.. korku vazgeçemediklerimizden.. ve şimdi bakıyorum da :)) kızımla geliştirdiğim aitlik olduğu için kendime bile bişey olmasından korkuyorum :)) oysa korkmazdım hiç... yalnız kendime aitken... |
Cevap: NEYİ YİTİRMEKTEN KORKARIZ? sınırlarımı yitirmekten korkarım |
Cevap: NEYİ YİTİRMEKTEN KORKARIZ? hem aşık olmaktan hem de aşık olamamaktan korkuyorum:)))itiraf ediyorum bu ara ruh halim çok dengesiz:)) |
Cevap: NEYİ YİTİRMEKTEN KORKARIZ? Mutsuz olmaktan çok korkarım. |
Cevap: NEYİ YİTİRMEKTEN KORKARIZ? Benlık algımı yıtırmekten... |
Cevap: NEYİ YİTİRMEKTEN KORKARIZ? Neptün..öyleyse neyi yitirirseniz mutsuz olursunuz demeliyim sanırım :) Nurbanu.. çok iyi anlıyorum..benim için de çok önemli bu.. anlatmaya çalışıp tanımlayamadığım.. çok teşekkür ederim.. upuzun yıllar önce.. lisede herkes kadar şairken yazdıklarımdan birkaç dize hatırlıyorum.. öyle korkuyorum ki yaşlanmaktan.. yağmurda ıslanamamaktan sırılsıklam öyle korkuyorum ki yılların geçişinden.. yaşanmamış..korku doluyılların.. artık yaşlanıyorum :)) ama hala aynı şeylerden korkuyorum ama en çok.. içimdeki çocuğun ölmesinden.. onun büyümesinden korkuyorum... |
Cevap: NEYİ YİTİRMEKTEN KORKARIZ? Sahip olduğumu bildiğim potansiyeli kullanabileceğim halde kullanamamak beni mutsuz eder :) |
Cevap: NEYİ YİTİRMEKTEN KORKARIZ? Rıca ederım cansuyu.su aralar benlık kaybına ugradım gıbı hıssedıyorum.gercek benlıgıme ulasmak ıcın cabalıyorum... |
Cevap: NEYİ YİTİRMEKTEN KORKARIZ? düşlerimi... gemileri yakmaktan korkmam.. kapıları kapatmaktan.. hiç yaşamamışçasına yokolmaktan... ama düşlerimi yitirdiğinde bir daha düş kurabileceğine inancını da yitiriyorsun.. ve yaşamın anlamını yitirmek bu.. |
Cevap: NEYİ YİTİRMEKTEN KORKARIZ? kırk katıra vurulup kırk parçamızı kırk ayrı tepede bırakmanın hemen öncesinde ya da sonrasında hemen kırk kapılı kale işçisi oluşumuz.. kırkıncı odaya doldururuz tüm kara kaplı ciltlerimizi.. her köşesine taştan paspaslar altına süpürürüz kendimize sakladıklarımızı.. bizde kalması gerekenleri..her gün bileriz kıyıda köşede kalmış silahlarımızı.. kırk kilit vururuz kırkıncı odaya.. ve en çok bu odanın anahtarını yitirmekten korkarız.. efsunludur oysa anahtarı..ancak yüreğimizdir noteri anahtar değişiminin ve bunun içindir işte bu denli korktuğumuz.. hemen eşikte durur zırhlarımız.. ve maskemizle tam da bir uyum içersindedir hani.. ah ne çok korkarız.. çırılçıplak kalmaktan.. maskesiz.. sır sız.. ah silahsız ve savunmasız... zırhsız... cansuyu |
Cevap: NEYİ YİTİRMEKTEN KORKARIZ? kendime saygımı yitirmekten korkarım.. kendime saygımı yitirmektense.. saygımı yitirmeme neden olacakları yitirmeyi tarcih ederim.. Boch reklamı gibi olduysa affola :)) |
Cevap: NEYİ YİTİRMEKTEN KORKARIZ? özgürlüğümü.. bağımsızlığımı.. özerkliğimi.. ve genel olarak insiyatifin elimde oluşunu yitirmekten korkarım.. ve şu an alacağım iş le ilgili bir kararda bile öncelik sırama oturttuğum için bunları.. zorlanıyorum.. |
Cevap: NEYİ YİTİRMEKTEN KORKARIZ? umudumuzu yitirmekten de deli gibi korkarız.. ..ve korkmalıyız da... çünkü vazgeçmenin hemen öncesidir bu... ..ve hiç varılmayacak olan başarmanın.. |
Cevap: NEYİ YİTİRMEKTEN KORKARIZ? Kendime olan inancımı kaybetmekten korkarım.Çünkü kendime olan inancımı kaybetmem her şeyimi kaybetmem anlamına gelir:(( |
Cevap: NEYİ YİTİRMEKTEN KORKARIZ? sözcüklerimi.. sanki içimde bir kilim var..kelimeler su gibi geziniyor kilimin üstünde.anlatıkça kelimeler yıkanıyor renkleri açılıyor.burası bu renk miymiş diye şaşırıyor sudan kelimeler.. ve yeniden sözcüklerimi yitirmekten korkuyorum |
Cevap: NEYİ YİTİRMEKTEN KORKARIZ? Kurduğum hayallerin yıkılmasından korkuyorum.Hem de çok korkuyorum:(( |
Cevap: NEYİ YİTİRMEKTEN KORKARIZ? yalnızlıktan da korkarım:(( hatta Altan Erkekli çok güzel anlatmış.. YALNIZLIK - ALTAN ERKEKLİ - YouTube |
Cevap: NEYİ YİTİRMEKTEN KORKARIZ? oysa yalnızlığımı yitirmek en büyük korkularımdan.. kendime aitliği.. kendime ait kurduğum düzeni.. ve kendime ait aldığım nefesleri.. başkalarının ritmine ayak uydurmaktansa hiçbişeye değişmeyeceğim yalnızlığpım.. yalnızlığımı tehdit eden herşey bende müthiş bir gerginliğe yolaçıyor.. dişlerim sıkılı yaşıyorum sanki.. yalnızlık tek başına varolmaktan da fazlası sanki. kendini arama. keşfetme ve ruhunu yansıtma zamanı. kendimden ayrı geçirdiğim zaman dilimlerinde netleştiremiyorum bile düşünce ve duygularımı..yaşamda bizden hiç ayrılmayan tek arkadaşımız kendimiziz. ve çok kötü geliyor bana bir tek onu tanımak ya da birlikte yaşamak için bu kadar emek vermeden sürüklenmek. yalnızlık kendime verebildiğim en büyük armağan ve ancak kendi içsesimi dinleyerek olumlu değişebiliyorum. oysa kendimle başbaşa kaldığımda bile fısıltıyla konuşuyor başka ritmlerde kaybolan içsesim.. yapmam gereken değil.. yapmak istediğim şeyleri yapmak için tek yol..gerçekte kim olduğumu keşfetmeye çalışmak ve olmaya çalıştığım biri olmak yerine kendimi sevmeyi öğrenmek.. |
Cevap: NEYİ YİTİRMEKTEN KORKARIZ? :( gel de deme şimdi.. yazdıklarımı yitirmekten korkarım.. arada nelerden sözettiğimi hiç hatırlamıyorum ve ulaşamıyorum ama en son neyden sözettiğimi hatırlıyorum.. ama nasıl yazdığımı değil :( kırkıncı odamın anahtarını yitirmekten korkarım demiştim.. teslim etmekten.. dramalardan sözetmiştim.. partnerinize doğru düşersiniz ya hani.. ben hiç düşemedim.. ya da onun gözleriyle yürüyemedim ve dehşetle açmış buldum hep gözlerimi.. oysa çocuklar bunu genelde başarıyorlar..büyümenin bedeli mi bu diye sormuştum? çocukluğumu mu güzeni mi yitirdiğimi bilmeden.. son cümlemi hatırlıyorum (yaşasın hala hafızamı yitirmemişim :) ) güçsüzlüğümü gizleyen gücümü yitirmekten korkarım |
Cevap: NEYİ YİTİRMEKTEN KORKARIZ? korktum son iki gün.. yaşam enerjimi.. coşkumu yitirmekten.. ve kaskatı kaldığım o süreçte mücadele azmimi elbet.. |
Cevap: NEYİ YİTİRMEKTEN KORKARIZ? sanırım başkalarına güvenimi yitirmekten çok.. başkalarının bana duyduğu güveni yitirmekten korkuyormuşum bugün farkettim.. hayal kırıklığına uğratmaktan.. üzgünüm :( |
Cevap: NEYİ YİTİRMEKTEN KORKARIZ? insiyatifi yitirmekten korkuyorum.. eli kolu bağlı hamlesiz kalmaktan ya da hakkımda verilecek hükmü beklemekten... |
Cevap: NEYİ YİTİRMEKTEN KORKARIZ? öfkemi yitirmekten korkuyorum.. altındaki acıyla başedememekten |
Cevap: NEYİ YİTİRMEKTEN KORKARIZ? unutmak ve affetmekten korkuyorum.. duvarlarımın yıkılmasından.. |
Cevap: NEYİ YİTİRMEKTEN KORKARIZ? bilinçaltımı süpürmekten korkuyorum.. tırnaklarımın yeterince sivri kalmamasından.. |
Cevap: NEYİ YİTİRMEKTEN KORKARIZ? anılarımı yitirmekten korkarım.. yaşanmışlıklarımı.. beni ben yapanları.. |
Cevap: NEYİ YİTİRMEKTEN KORKARIZ? kendime inancımı yitirmekten ve başaramamaktan korkuyorum. sahi ben neden başaramamaktan korkuyorum. oysa genelde elimi neye atsam başardım ve herkes her zaman benden daha çok başaracağıma inandı.. sanırım bunun cevabını bulmak zorundayım.. |
Cevap: NEYİ YİTİRMEKTEN KORKARIZ? sanırım alışkanlıklarımızı yitirmekten korkarız..mevcut olana sıkı sıkı yapışırız da ileri atılan bir otomobildeymişçesine frene basarız.. |
Cevap: NEYİ YİTİRMEKTEN KORKARIZ? yazdıklarından aklıma gelenler .. hayallerimden vaz geçmekten .. ve kendime inancımı kaybetmekten korkarım .. |
Cevap: NEYİ YİTİRMEKTEN KORKARIZ? bizi mutsuzluğa sürükleyen saplantılarımızın bize getirdiği psikolojik kazançları yitirmekten korkarız.. |
Cevap: NEYİ YİTİRMEKTEN KORKARIZ? herhangi bir şeyi yitirmekten korkuyorsak.. yitirirsem ne olur sorusunu sormak gerek sanırım.. yitirirsem ne olur..yaşam enerjimi yitiririm..şimdikinden daha mı çok? sonra ne olur?bir daha öyle sevemem sevilemem? neden? yüreğin dar yüreklerde barındı diye daraldı mı ki sevmeyeceksin? neden sevilesi ve değerli bir insan değil misin ki? sahi ben bulmuştum cevabı :) bir daha kimselerle aynı derinlikte buluşamamaktan korkuyorum.. hngi derinlik ???? hani elini tutmadığı için kulaç atacak ufuk göremediğin.. tek başına boğulduğun derinlik mi?? !!! |
Cevap: NEYİ YİTİRMEKTEN KORKARIZ? Kaybetmek korkusu öyle bir sarıyor ki bizi,kaybetmemek için çırpınıyoruz. Bundandır konuşmak isterken susmamız, kendimizi eksilte eksilte fazlasını vermemiz, bir kadının kocası için saçını süpürge etmesi gibi... İyi çocuk olmak olur derdimiz; kimse bırakmasın, terk etmesin bizi... Sanırız ki biz verdikçe, daha çok sevecek, daha çok anlayacaklar bizi... Bazen gördüğümüz halde görmemezilikten geliriz birçok şeyi. Sanırlar ki, kandırılıdık, uyuduk, fark etmedik. Oysa sen yüreğine taş basarak gözlerini başka yana çevirmişsindir. Bil ki, gerçekten senin olan hiçbir şey seni bırakmaz. Yeter ki sen kendini terk etme, ne pahasına olursa olsun... |
Cevap: NEYİ YİTİRMEKTEN KORKARIZ? Alıntı:
|
Cevap: NEYİ YİTİRMEKTEN KORKARIZ? yolumu yitirmekten korkmayacak kadar gözü karayım da, doğrularımı , kendime saygımı yitirmekten gerçekten korkuyorum. ve en az eksilmek kadar, artmamaktan korkuyorum |
Cevap: NEYİ YİTİRMEKTEN KORKARIZ? ve sonra sadece ben kaldım..kendımle basbasa.. aslında hep olduğu, hep olacağı, ve hep olması gerektiği gibi... "Birine ya da bir şeye sadık olmak zorundaysam, öncelikle kendime sadık davranmalıyım. Gerçek aşkı arıyorsam, karşıma çıkan ortalama aşkları defterden silmeliyim. Edindiğim azıcık deneyim bana gösterdi ki kimse herhangi bir şeyin efendisi değildir, hepsi sadece bir yanılsamadır; maddi zenginlikler de ruhsal zenginlikler de... Çantada keklik sandığını kaybetmiş olan kişi, sonunda hiçbir şeyin ona ait olmadığını öğrenir. Ve hiçbir şey bana ait değilse, benim olmayanlar için kaygılanmamın gereği de yok demektir. Bugün, ömrümün ilk ya da son günüymüş gibi yaşamam daha doğru..." ("On Bir Dakika" kitabından Paulo Coelho |
Cevap: NEYİ YİTİRMEKTEN KORKARIZ? şimdi yazının ilk yarısı güzelde ortalama aşkın peşinde koşmamak harika amma velakin cengiz han şöhretin sahibi olmuş mevlana aşkın tamda anlamadım aslında |
Cevap: NEYİ YİTİRMEKTEN KORKARIZ? kırk katıra vurulup kırk parçamızı kırk ayrı tepede bırakmanın hemen öncesinde ya da sonrasında hemen kırk kapılı kale işçisi oluşumuz.. kırkıncı odaya doldururuz tüm kara kaplı ciltlerimizi.. her köşesine taştan paspaslar altına süpürürüz kendimize sakladıklarımızı.. bizde kalması gerekenleri..her gün bileriz kıyıda köşede kalmış silahlarımızı.. kırk kilit vururuz kırkıncı odaya.. ve en çok bu odanın anahtarını yitirmekten korkarız.. efsunludur oysa anahtarı..ancak yüreğimizdir noteri anahtar değişiminin ve bunun içindir işte bu denli korktuğumuz.. hemen eşikte durur zırhlarımız.. ve maskemizle tam da bir uyum içersindedir hani.. ah ne çok korkarız.. çırılçıplak kalmaktan.. maskesiz.. sır sız.. ah silahsız ve savunmasız... zırhsız... böyle yazmışım daha önce bu başlık altında. hala benzer şeyler geçiyor içimden çıkmaz sokaklar şarkısını dinlerken. en çok maskelerimizi, üstümüze zamkladığımız rollerimizi yitirmekten korkuyoruz. Korkularıyla yüzleşiyor insan er ya da geç Bir telaş sarıyor önce yüreği Gerçeklerle yüzleşiyor insan er ya da geç, derken şarkıda, neyi yitirmekten korkarız sorusu neyle yüzleşmekten korkarıza dönüşüyor içimde? sırlarımızın cilalarımızın döküldüğünde ortaya çıkacak BEN deki neyle yüzleşmekten..? ve başkalarının bunu keşfetmesinden.? |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:18 PM. |