Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Testler ve Anketler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/testler-ve-anketler/)
-   -   özgüven testi (http://www.hayatimdegisti.com/forum/testler-ve-anketler/5602-ozguven-testi.html)

cent 07-04-2008 12:40 AM

özgüven testi

Elinize kağıt kalem alıp aşağıdaki soruları "Evet" ya da "Hayır" şeklinde cevaplayın.

İş ya da üniversite için yaptığınız üç başvurunuz reddedilirse kendi yeteneğinizden şüphe eder misiniz?
a. Evet
b. Hayır

Büyük kalabalıklar kafanızı karıştırıyor ya da sizi korkutuyor mu?
a. Evet
b. Hayır

Şu anda dolabınız eski püskü kıyafetlerle mi dolu?
a. Evet
b. Hayır

Kendinize sürekli aynada bakar mısınız?
a. Evet
b. Hayır

Yürürken ya da birini beklerken vücudunuzun duruşu dik mi?
a. Evet
b. Hayır

Çoğu zaman insanların sizin hakkınızda dedikodu yaptığını düşünür müsünüz?
a. Evet
b. Hayır

Güvenlik kuvvetlerinden biri size yaklaştığında kalbiniz daha hızlı atmaya başlar mı?
a. Evet
b. Hayır

Lokanta otobüs ya da caddedeki yabancılar arasında size birinin dikkatle baktığını ya da size kahkaha attığını hissediyor musunuz?
a. Evet
b. Hayır

Tanımadığınız bir ülkeye bilet kazansanız ya da size böyle bir bilet verilse, yalnız gitmekten korkar mısınız?
a. Evet
b. Hayır

Sevdiğiniz kişiye aşkınızı ilan edebileceğinizi düşünüyor musunuz?
a. Evet
b. Hayır

Çoğu zaman kötü rüyalar görür müsünüz?
a. Evet
b. Hayır

Bir sorun gözüktüğünde çoğu zaman onu kendi kendinize çözer misiniz?
a. Evet
b. Hayır

Acil durumlar o "kara gün" için biriktirmiş olduğunuz paranız var mı?
a. Evet
b. Hayır

Ebeveynlerinizin sizi sevdiğini hissediyor musunuz?
a. Evet
b. Hayır

Her gün yeni bir şey öğrenmeniz gerektiğine inanıyor musunuz?
a. Evet
b. Hayır

satın aldığınız ucuz bir şeyi geri vermektense zarara katlanarak kullanmayı mı tercih edersiniz?
a. Evet
b. Hayır

Çabalarınızın çoğu zaman başarısızlıkla sonuçlandığını hissediyor musunuz?
a. Evet
b. Hayır

İnsanlar çoğu zaman sizden öğüt istiyor mu?
a. Evet
b. Hayır

* * * * *

CEVAPLAR

Eğer verdiğiniz cevaplar aşağıdaki doğru cevaplarla aynıysa her doğru cevap için kendinize 2 puan verin.

1. Hayır 10. Evet

2. Hayır 11. Hayır

3. Hayır 12. Evet

4. Hayır 13. Evet

5. Evet 14. Evet

6. Hayır 15. Evet

7. Hayır 16. Hayır

8. Hayır 17. Hayır

9. Hayır 18. Evet

* * * * *

PUANLAMA

35-44: Bu aralıkta kendine güven konusunda sorun yok. İnsanlar önderlik ve ilham için size güveniyorlar. Muhtemelen, yine de, bazı kesim sizin kendini beğenmiş ve ezici olduğunu düşünüyor. Doğru söylemek gerekirse enaniyetiniz (egonuz) epey fazla. Siz de şahsi olarak sizi öldürmeyen şeyin sizi güçlendireceğini düşünüyorsunuz. Ancak ünlü mütefekkir Goethe?nin ifadeleriyle "İstenilen herşeyi yapmak için insan kendini olduğundan daha iyi görmelidir"

20-36: Bu ortalama bir aralık ve özgüven konusunda güçlü ve zayıf yönleri olan bir insanı işaret ediyor. Bu test yoluyla korkularınızı saptayabilir, onların geçerliliğini değerlendirebilir ve isterseniz onları düzeltebilirsiniz. Hayır, cevaplarınıza tekrar bakıp üzerinde düşünün lütfen.

6-18: Korkak ve kendine güvenmeyen, etrafındakilerin önderlik ve rehberliğine ihtiyaç duyan birisiniz. Hayatı güzel yaşamak için biraz desteğe ihtiyacınız olduğu muhakkak. Bilmemek sizi bıktırmasın. Öğrenmenin sihirli kapıları her zaman ardına kadar açık.

0-4: Bu oldukça nadir alınan bir puandır ancak bu aralığa düşerseniz, bu bilgili bir kişiden belki bir psikiatr, doktor yada bir din görevlisinden yardım almanız gerektiği anlamına gelir. Hayat sizin için korku ve endişe dolu olmalı.

meninje 07-04-2008 01:04 AM

Ynt: özgüven testi

Çok teşekkür ediyoruz cent ttli3

Ancak puanlama kısmında bir hata olmasın? Zaten 18 soru var hepsine olması gereken cevabı veren kişinin en yüksek alacağı puan 36 dır. Oysa burada 35 ile 44 puan arası güven problemi olmayan kişiyi temsil ediyor deniliyor?

B u arada benim puanım 26 çıktı. Yani fena sayılmam:) Gerekli cevabı veremediğim konuların birçoğu da zaten arada bir bende oluşan durumlardır. Düşündüğüm gibi özgüven konusunda ciddi problemim yok yani:)

cent 07-04-2008 01:28 AM

Ynt: özgüven testi

cancazım siteye hoşgelmişsin daha önce yazdıysamda yenilemiş oldum k8908

canım ben bir siteden aynen aldım ve ekledim ben hazırlamadım cancazım

sevgiyle kal kiss3

sweeet 12-06-2011 02:43 PM

Özgüveninizi ölçün!

Bu linkte yapılması kolay ve renkli (balıklar falan geçiyor arkadan) bir özgüven testi yer almaktadır.

Bence bu kendimizi tanımak için bir adımdır.

Haydi bakalım kim ne durumda? Durumumuzu test edelim.

İşte link:

http://www.turkish-media.com/astrolo...ven/index.html

Benim özgüvenim çok şükür tam(mış), öyle çıktı :) Şüphem yoktu. Kendinize güvenin. Güvenimin eskisine göre artmış olduğunun farkındayım bunlarda telkinlerin büyük katkısı olduğunu düşünüyorum. Test de aksini söylemedi :))

gülücan 12-06-2011 02:54 PM

Cevap: Özgüveninizi ölçün!

canım çok eğlenceliydi..balıklar falann ooohhh..başka varsa onuda yapalım zira güvenimiz yerindeymiş elhamdülillah:) ha haa..

x-men33 12-06-2011 03:06 PM

Cevap: Özgüveninizi ölçün!

Özgüvenim tam çıktı krzm67
Teşekkür ederim test için.

sweeet 12-06-2011 03:30 PM

Cevap: özgüven testi

Ay ben bu testi sitede arayıp da bulamamıştım(o kadar da "Arama" kısmını kullanıyorum). Bulana ve buraya taşıyana çok teşekkürler. Sonra o puanlama olayı da kafama takılmıştı (başka yerlerde bu testi yazılı gördüğüm zaman) ama verdiğim linkte güzel yapmışlar biz hesapla uğraşmıyoruz. O bizim için hesaplıyor ardından nerde yanlış yaptığını da gösteriyor...

Sevgiler :))

papatyagibiyaşamak 13-06-2011 12:01 AM

Teşekkürler öncelikle sweet harika bir test programı. :) Bende özgüven sorunu var çıktı ki doğru!.. :( Demek ki hala özgüven konusunda kendimi ilerletememişim!... :(( Neyapabilirz peki özgüvenimizi arttırmak için acaba?..

sweeet 13-06-2011 12:57 AM

Sevgili papatya;

Benim çok problemim yoktu bu konuda ama ilk etapta kendine güven ve bir sonraki adımda da sosyallik arttrırıcı telkini işe yaradı. Bu telkinler sayesinde kendime olan güvenim arttı. Zaman zaman ayna egzersizi de yapıyorum canım. Ayna da kendimle konuşur gibi. Başkasına herhangi bir konuda cesaret verir gibi kendime cesaret veriyorum.

Senin için foruma yeniden bir göz attım belki bu yazılar işine yarayabilir.

http://www.hayatimdegisti.com/forum/...aktikleri.html

http://www.hayatimdegisti.com/forum/...i-ozsevgi.html

http://www.hayatimdegisti.com/forum/...c-konusma.html

sevgiler

asideniz 13-06-2011 03:31 PM

İçe dönük Yargılayan Somut Hisseden

Anlayan benimki

Soyut Düşünen

Enerji kaynağınızı iç dünyanızdan alıyorsunuz. Olaylar hakkında konuşmaktan çok düşünmeyi yeğliyorsunuz. Diğer insanların davranışlarını ve nedenlerini anlamakta başarılısınız. Hayatınızın düzen ve nizam içinde olmasını istiyorsunuz. Muhtemelen yapacaklarınızı hatırlamak için ajandanızı kullanıyorsunuz. Kararlarınızı çabuk veriyorsunuz. Diğer insanlarla ilgili de çabuk karar veriyorsunuz. Çevrenizdekiler tarafından kimi zaman dominant olarak nitelendiriliyorsunuz.
Detay odaklı bir kişisiniz. Fakat işlerin NASIL yürüdüğünü merak ediyorsunuz. Aynı zamanda pratiksiniz. Şartların gerektirdiği şekilde davranıyorsunuz ve işleri alıştığınız şekilde yapmayı seviyorsunuz.
Diğer insanlarla empati kurmak ve neler yaşadıklarını hissetmek konusunda başarılısınız. Gerektiği zamanlarda çevrenizdekilere hemen yardım ediyorsunuz. Kişisel değerleriniz ve hisleriniz karar alma süreçlerinizde etkili oluyor.

WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:23 PM.