Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Telkin Harici Sorularınız (http://www.hayatimdegisti.com/forum/telkin-harici-sorulariniz/)
-   -   :D YENI ARABA ALACAKLAR İÇİN ONERILER HANGI MARKA NEDEN? (http://www.hayatimdegisti.com/forum/telkin-harici-sorulariniz/15290-d-yeni-araba-alacaklar-icin-oneriler-hangi-marka-neden.html)

the desert 11-12-2008 12:20 PM

:D YENI ARABA ALACAKLAR İÇİN ONERILER HANGI MARKA NEDEN?

Arkadaşlar merhaba ben yenı ehlıyetını almış ve yenı araba alacak bırı olarak opel corsa ve polo uzerınde duruorum..ama cok kararsızım.fıkrı olanlar ve tecrubesı olanlar yardımcı olursa sevınırım..bılıyorum ılgınc bı konu oldu ama yardım..

SinanATASOY 11-12-2008 01:01 PM

Daihatsu Sirion, çünkü hem ekonomik hem toyotanın markası hem asla yolda bırakmaz.. Bakımı uygun kullanımı kolay..

the desert 11-12-2008 01:04 PM

hemen bakıorum daihatsu nun fıatına:D

the desert 11-12-2008 01:08 PM

bu bole mıcra tarzı tosbaga arabaya benzıo o tarzda istemıorum ben ama yınede paylaşımın ıcın cok saol..

Pamukk 11-12-2008 01:18 PM

aycan ben de birkaç sene önce araştrmıştım ,en çok hyundai getz( o zaman yeni cıkmıştı ve fiyatı çok makuldu) ve opel corsa üzerinde durmuştum ,benim tavsiyem opeldir sana,opel sanırım alman markası,alman markalar gerçekten kaliteli oluyor bence sen yine de japon malları dışında uzakdoğu tarafı mallarına güvenme derim..ayrıca araba alırken yedek parçasının kolay bulunabilriliği ve uzun süre dayanması da önemli..art56art56

the desert 11-12-2008 01:22 PM

evet cnaım benım bende opel corsa uzerınd eduruorum hem goruntusude guzle içide bıd e polo dıolar ama polo bana o kadar dızayn acısından guzel gelmıo..şu aralarda fıyatlar makul sankı...

kozbey 11-12-2008 01:55 PM

bence opel corsa alman daha mantıklı olur çünkü wolkswagen parçası çok pahalı olan bir araba gerçi corsanında pahalıdır ama tavsiyem corsa yönünde yinede sen bilirsin...

the desert 11-12-2008 01:57 PM

opel astranın yenı modelı super gorunuşlu..ama cok pahalı tabı.:(ama sanırım corsa yonunde gıdıo kararım..

SinanATASOY 11-12-2008 11:14 PM

Peki, bana kalırsa ne Opel'e nede VW'ye o paraları verme.. Madem Daihatsuyu beğenmedin o halde Seat Ibizaya bakmanı öneririm.. Polodan ucuza Golf sınıfında ve donanımında araç sahibi olursun ;)

Beğenmezsen kriterlerini ve bütçeni söyle ona göre en uygununu bulalım..

kozbey 11-12-2008 11:16 PM

corsa al corsa tam bir bayan arabası. Ama tiptronik şanzumanlı olanından alma arıza yaptığında çipi değiştirmek zorunda kalırsın bu da sana yaklaşık 2000-3000 euro ya patlar düz vites al bence. Başka bir araba düşünürsen sole araştırıp fikrimi soleyim istersen.

CeM 11-12-2008 11:43 PM

Ya hiç araba almam arkadaşlar ya da aşağıda ki gibi birşey alırım:)

http://img168.imageshack.us/img168/1...c200302me7.jpg
http://img399.imageshack.us/img399/8...rrarip4mf5.jpg

kozbey 11-12-2008 11:45 PM

Bu bence bayağı bir abartı olurdu. Ama insan ulaşacağım dediğine ulaşacağı için neden olmasın derim...

ziyaretcixy 12-12-2008 01:07 AM

bende alcam terli345

kozbey 12-12-2008 01:17 AM

Hocam o zaman şimdiden hayırlı olsun...

CeM 12-12-2008 02:28 PM

Alıntı:

kozbey Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 91467)
Bu bence bayağı bir abartı olurdu. Ama insan ulaşacağım dediğine ulaşacağı için neden olmasın derim...

Arabalara karşı pek ilgim yoktur...Ama öyle bişeye de hayır demem tabii ki :)art56art56

ziyaretcixy 12-12-2008 09:04 PM

dostum sende ferrarinin eski modelini seçmişin 44a

sana şöyle bişey verelim 2008 model ferrari

http://64.251.10.3/nimg/2007/07/thum...0649-img_0.jpg

the desert 12-12-2008 09:38 PM

yaaaaaaa arkadaşlar abartmayınnnnnnnnn:( alla alla onlar benı aşar aşmakla kalamz ezer hatta emın olmak için tekrar ezer httaaa........:P neyse şaka bı yana yaa 18.000 cıvarı olabılır.ama sıfırlarda duşmuş dıolar fıyatı sızce uygun bı zmaanmı araba almak için yada bıraz daha kassam da sıfırmı alsam?

CeM 12-12-2008 09:50 PM

Alıntı:

Akın Berk Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 91537)
dostum sende ferrarinin eski modelini seçmişin 44a

sana şöyle bişey verelim 2008 model ferrari

-Tamam bi tane sipariş ediyorum o zaman y789Bizim Cem Yılmaz'dan neyimiz eksik ki :)

-Aycan merhaba ben araba piyasasından anlamam ama paran varsa araba almak için uygun zaman olduğunu kesinlikle söyleyebilirim...Krizden araba sektörü çok etkilendi amerika da 2-3 tane çok baba otomobil firiması daha batmak üzere...Haberlerde duydum 1 araba alana 1 araba bedava diye bir kampanya başlamış(türkiyede) ama haberin devamını izleyemedim tam olarak neyin nesi bilmiyorum fakat sanırım bu kriz baya bi ilerler dikkat et kriz beni vurmaz dersen biraz daha beklemeni öneririm iyice taban yapar fiyatlar ama eğer ciddi anlamda düşünüyorsan kaçırma derim...Görende beni ekonomi uzmanı zannedecek:)

kozbey 12-12-2008 10:08 PM

Bence biraz daha bekle çünkü kriz önümüzdeki 1 yıl içerisinde daha da derinleşecek ve yeni yılla birlikte krizinde etkisiyle otomobil firmaları satışlarını canlandırmak için akılamlaz kampanyalar düzenleyecekler. Bence bir 6 ay kadar bekle sıfır alırsın.

the desert 12-12-2008 10:35 PM

amaa yaaaa 6 aymıııı:D fazla oldu yahu 6 ay

kozbey 12-12-2008 10:50 PM

Ama piyasanın allak bullak olacağı süreç bu ben demiyorum bu konuda uzman kişiler diyor. Şu anda biliyormusun general motors battı iflas etti devamı gelecektir ve bu duruma düşmek istemeyen büyük firmalar fiyatları ya çok indirecek ya da onlarda batacak sen bilirsin.

the desert 14-12-2008 07:36 PM

umarım:D aman allahım ebn ne dıorum:Dyok tabı kıms ebatmasında:) ya ama araba fıyatları yukselıo şimdide kredı oranları artıyor..ne anladım ben bu işten pekii:D

the desert 20-12-2008 09:19 PM

ya arkadaşlar kımse bana fıkır vermıycekmi?:(

SinanATASOY 21-12-2008 01:26 AM

Biraz bekle.. Fiyatlar çok yakında ciddi oranda gerileyecek..

perilice58 21-12-2008 01:47 AM

Opel fiyatıda uygun hemde ekonomiktir aynı zamanda kazaları çoğunlukla takla olarak olur çünkü yukardan çekişlidir sağlam bir araçtır satmak istediğin zaman piyasadaki yeri iyidir fazla fiyat düşmez

renault clio fiyatı biraz pahalı ama piyasada hiç değer kaybetmez kazalardada sağlam araç tam türkiyedeki yollar içinde baya uygundur

Hundai getz sağlam bir araç bayada konforludur kazalardada sağlam fakat tek kusuru var servisleri pek türkiye genelinde yaygın değildir. fiyatı uygundur

Nissan micra çok rahat bir araçtır fiyatıda çok uygundur fakar servise girdiğinde servis ücreti baya pahalıdır

bir bayaniçin en uygun araçlar bunlardır ve küçük araçları bayanlar daha rahat kullanıyor ve şu anda fiyatlar düştü sıfırını alırsan 3 yıl garantileri gerçektende iyi fakat aracın fiyatından çok faturayı kabarık yapan devlete ödenen vergilerdir.İkinci ellerde şu nda çok uygun ocaktan sonra alırsan daha uygun bir vergi ödemesi varda onu tam hatırlayamadım :)))

Fiat palio son zamanlarda ragbet görüyor çünkü fiyat konusunda baya cazip fakat fiyat olsun toyoto olsun kazada o araçlarda olmak istemem açıkcası .....

the desert 21-12-2008 10:22 AM

teşekkurler periliçe:)

SinanATASOY 21-12-2008 01:42 PM

Periliçe ben şu yukardan çekiş olayını anlamadım, hadi onu anlamış varsaysak bile bi aracın takla atmasının çekişle ne ilgisi var onu hiç anlayamadım.. Aydınlatabilirsen sevinirim..

Hangi aracın içinde olmak isteyip istemediğinizin cevabını da en güzel şekilde Euro NCAP - For safer cars | HOME bu siteden araştırabilirsiniz..

perilice58 21-12-2008 10:03 PM

Alıntı:

SinanATASOY Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 95367)
Periliçe ben şu yukardan çekiş olayını anlamadım, hadi onu anlamış varsaysak bile bi aracın takla atmasının çekişle ne ilgisi var onu hiç anlayamadım.. Aydınlatabilirsen sevinirim..

Hangi aracın içinde olmak isteyip istemediğinizin cevabını da en güzel şekilde Euro NCAP - For safer cars | HOME bu siteden araştırabilirsiniz..

ay afedersin önden çekişlidide o oğün yorgunluktan yanlış yazmışım opellerin kazalarının çoğu takla atma ile gerçekleşiyor onun sebebide tavanın yüksek oluşundan kaynaklanıyor

fiat ve toyotonun içinde olmam derken bu araçlarda kazalarda nedense kabartosı diğerlerine nazaran daha çabuk eğiliyor önden vurduğu zamanda motorları kullanılmaz hale geliyor....

Ben bunları yazarken karşılaştığım olaylara ve araştırmlara göre yazdım çünkü sigortacı olduğumiçin kaza olayları ile çok karşılaşıyorum opelinde kazalarının % 80 oranında takla ile olduğunuda babamın aracı kaza yaptığı zaman öğrendik.... Benim bildiklerim bu kadar ....

SinanATASOY 22-12-2008 07:49 AM

Kaportanın eğilmesi sence kötü bir durummu? Yoksa önemli olan aracın iç mekanına zarar gelmemesi mi? Ayrıca tavan yüksekliği ile alakalı olsaydı takla olayı etrafta yatan bir sürü minibüs görmezmiydik? Ağırlık merkeziyle ilgili desek şuna?

Neyse konuyu bulandırmayayım.. Ben derim ki az daha bekle araç fiyatları hızla geriliyor.. Sonra hoşuna giden seçenekleri yaz değerlendirelim..

perilice58 22-12-2008 09:09 AM

Alıntı:

SinanATASOY Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 95424)
Kaportanın eğilmesi sence kötü bir durummu? Yoksa önemli olan aracın iç mekanına zarar gelmemesi mi? Ayrıca tavan yüksekliği ile alakalı olsaydı takla olayı etrafta yatan bir sürü minibüs görmezmiydik? Ağırlık merkeziyle ilgili desek şuna?

Neyse konuyu bulandırmayayım.. Ben derim ki az daha bekle araç fiyatları hızla geriliyor.. Sonra hoşuna giden seçenekleri yaz değerlendirelim..

Ben bildiğimi yazdım bazen bildiğimiz doğrularda yanlış olabilir... Ve beni aydınlatıcı soruların ve açıklamaların için teşekkürederim ...

Peki sen aycan81 arkadaşımıza hangi markada araç önerirsin ?

SinanATASOY 22-12-2008 09:14 AM

Her tür araç önerilebilir.. Ben şahsen alman üreticinin ikinci markalarını yada japonların ikinci markalarını öneririm.. Misal VW değil de skoda veya Seat..Yada Toyota değilde Daihatsu gibi.. Çünkü aynı kalitede daha yüksek donanımlı ve daha uygun fiyatlılar..

Bu arada kaporta yamulma olayı sağlamlık kriteri değil.. Avrupa normlarına göre her aracın üzerine alması gereken hasar oranı vardır.. Misal mercedes eskiden tank gibi araç üretirken şimdiki kazalarda baktığında dağılmış bu araba dersin.. Oysa araba sadece görevini yerine getirmiştir ve karşı araçtaki hayatları da korumaya çalışmıştır. Önemli olan kabinde asar varmı yokmu.. Önemli olan araç kendi yolcularını koruyormu.. Ne kadar hasar aldığı önemli değil dışardan..

perilice58 22-12-2008 10:02 AM

aycan81 arkadaşımı anladığım kadar ile küçük araçlardan hoşlanıyor ve kesesine uygun olsun istiyor... Bu kriterlerde hangi aracı önerirsin...

SinanATASOY 22-12-2008 10:10 AM

Seat Ibiza çok mantıklı bir seçim olur..

Bütçesinin düşük olduğunu varsayarsak

Seat > Ibiza > Reference 1.4 16V > KREDI KARTI BORCUNDAN 15,900YTL - ACIL.. #10991070 - Sahibinden.com

uygundur..

Bütçesi az daha iyiyse

Seat > Ibiza > 1.4 TDi > Ruhsat Sahibi Bayandan Full+Full Orijinal42.700 Km`de #10379549 - Sahibinden.com

Dizel olan bu seçenek daha uygundur.

Bunlar iki örnek.. Kriter o kadar çok ki.. Dizel mi istiyor Benzinlimi, gücü yüksek mi olsun düşükmü.. Baz donanımda neler olsun.. Yerli mi yabancı mı? Bu listeyi istediğin kadar uzatabilirim.. Bu kriterleri ne kadar daraltırsa o kadar uygun araç önerebiliriz..

perilice58 22-12-2008 10:16 AM

sanırım bunun için aycan81 arkadaşın online olmasını beklemek gerekir...

Peki aralıkmı ocakmı araçların bir vergi ödemesi var sanırım onun hakkında bir bilgin varmı ?

SinanATASOY 22-12-2008 11:24 AM

Ocak sonu olur yıllık verginin ilk taksidi..

the desert 10-01-2009 10:00 AM

ya arkadaşlar hanı fıyatlar duşecektiiiiiiiii.haniiiiiii.........offfffffffff: (

perilice58 10-01-2009 11:00 AM

y789 bizler iyilik için savaşan kişiler olduğumuz için dünyada savaş çıkabileceğini hesaba katmadık fiyatlarda günlük gelişmelerden etkileniyor hele bekle bakalım muhakak senin için en uygun olan araç senin için evrende ve sana geliyor ....

sevgiyle kal

SinanATASOY 10-01-2009 11:08 PM

Kriz göstergeleri maalesef durumun iyiyie gitmediğini gösteriyor.. Biraz daha sabır.. Senin aracın seni bir yerde zaten bekliyor.. Önemli olan doğru zaman..

yasal06 10-01-2009 11:31 PM

ben daha önceden ford fiestayı beğeniyordum, sonra bu fikrimi renault clio ile değiştirdim:) fiyatların mart nisan ayında artacağını duydum ben de , yani azalacağını hiç duymadım:)

the desert 25-01-2009 05:37 PM

peugeot buldum bı taneeeeeeeee.307 18.500 bakalım....

WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:56 AM.