Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Tartışma Fikir Telakisi (http://www.hayatimdegisti.com/forum/tartisma-fikir-telakisi/)
-   -   TAKINTILAR (http://www.hayatimdegisti.com/forum/tartisma-fikir-telakisi/837-takintilar.html)

burdayım2006 08-02-2007 08:05 AM

TAKINTILAR

arkadaşlar aranızda takıntıları olan, bunlardan dolayı sıkıntı duyan kişiler var mı ?

bunlar ne tür takıntılar, şiddeti nasıl ve hayatınızı ne kadar etkiliyor? bunları paylaşalım istedim

ben de biraz takıntılı bir kişiliğe sahibim hy789

aşkta kazanırmış takıntılı kişilikler, aşk hayatları uzun ömürlü olurmuş, biz de bunla avunalım bari sung66

bekliyorum paylaşımlarınızı 12389

burdayım2006 08-02-2007 09:30 AM

TAKINTILAR

takıntı nedir, takıntı aklımıza takılan şeylerdir y789

sürekli tekrarlayan düşünceler, fikirler, olumsuz olaylar üzerinde sürekli düşünme, yorumlamaya çalışma, çözmeye anlamaya çalışma 789569

ve bunların sıkıntı vermesi gibi hisler sapkal89

burdayım2006 08-02-2007 09:32 AM

TAKINTILAR

tabi aşk da olabilir bu, ama ben genel anlamda söyledim

sürekli tekrarlayan canımızı sıkan, aklımıza takılan düşünceler s45apk

Merto 08-02-2007 11:58 AM

TAKINTILAR

İtiraf ediyorum.... utananadam
Bütün takıntılarım kabul edemeyişim ve yargılarım yüzünden yaşıyorlar.
4897
Kabul edebilsem belki empati kurabilsem takıntı falan kalmaz ama.... tuh788

Ne bileyim işte böyle. En azından farkındayım değilmi ama. thumbsanim

hayatimdegisti 08-02-2007 03:55 PM

TAKINTILAR

alk78 Bu da güzel bir itiraf 44

http://images.google.com.tr/images?q...uteri/dizi.jpg

dost78 08-02-2007 08:59 PM

TAKINTILAR

Takıntılı kişilik ve takıntı hastalığı psikolojide ayrı sınıflarda değerlendirilir,takıntılı kişilikler kılı kırk yaran insanlardır,fakat bu onların yaşamını çok olumsuz etkilemez,ne zamanki takıntı insan yaşamını ve ruh sağlığını etkilemeye başlarsa işte o zaman takıntı hastalığı yani obsesif bozukluktan bahsedilir,defalarca ellerini yıkadığı halde bir türlü temiz olmadığı takıntısı çok yaygındır,temiz olduğunu kişi bilir ama ellerini yıkamaktan alamaz,kimiside aynı kapıdan defalarca geçer,bazılarındada sayma takıntısı vardır,birşeyi belli sayılarda defalarca sayar,kişi bunların saçma olduğunu bilir ama kafasından bir türlü atamaz,
Atakan bey bu takıntı hastalığı konusunda bir sprit var mı?

hayatimdegisti 08-02-2007 09:04 PM

TAKINTILAR

Bu konuda henüz çevirisi yapılmamış ingilizce scriptler var...

burdayım2006 09-02-2007 01:22 AM

TAKINTILAR

benim sorunum el yıkama falan değil, sadece sürekli aklıma gelen olumsuz düşünceler, biri birşey dedi ya da yaptı veya beklediğim bir şeyi yapmadı

aklıma takılıyor, moralim bozuluyor, farkında olmadan sıkıntı yaşıyorum, sanırım durumum merto beyinkine daha çok benziyor smiliyface

takıntılarla ilgili etkili scriptler varsa ben çevirebilirim atakan bey u859

çok da sevinerek çeviririm ama bu durum, telkinle geçer mi bilmiyorum

çünkü merto beyin dediği gibi yargılamak, empati yapamamak ve meli malı gereklilik düşünceleri yüzünden takıntılar oluşuyor sapkal89

birlikte bir düşünelim bakalım ne yapabiliriz telkinler veya başka çözümler dışında dusun

hayatimdegisti 09-02-2007 01:24 AM

TAKINTILAR

EEE başkalarının görüşlerini önemsememe telkini vardı.Bu telkin bu konuda işe yarayabilir.

burdayım2006 09-02-2007 08:13 AM

TAKINTILAR

hem görüşlerini, hem bakışlarını, hem tavırlarını, hem düşüncelerini önemsememek için olsa olur mu atakan bey khkh56

ben de hepsi mevcut da üstünüze afiyet 956k dusun

Merto 09-02-2007 09:09 AM

TAKINTILAR

Direk başkalarını(takıldığımız) önemsememe desek tam oturacak galiba.

khkh56 khkh56

burdayım2006 09-02-2007 09:24 AM

TAKINTILAR

bravo merto bey aynen öyle 25889

buarada portal doktoru turgut bey deniliyor ya, o siz misiniz yoksa yanlışlık mı oldu dl67

hani şöyle elimi başımın arkasına atıp ohoo gelen gelmiş giden gitmis kim aparsa yapsın modunda olmak istiyorum

hani söyle biraz rahat olmak 44

Merto 09-02-2007 09:35 AM

TAKINTILAR

Yok ben ruhsatsız çalışıyorum :))
y789
Turgut bey etf koduyla giriş yapıyor sanırım.

Onun da akademik ve tecrübi paylaşımlarını alırız umarım.

Keşke o kadar rahat ve umursamaz olabilsek valla tatilsmiley şööle yaya yaya dimi?
blook

blissy blissy blissy blissy blissy blissy

skorpy 09-02-2007 10:12 AM

TAKINTILAR

takıntı bence aklımıza gelen bizi rahatsız eden ve tekrarlayan düşünceler bende çok takıntılıydım telkinler sayesinde biraz kurtuldum
bu düşüncelerden kaçmayın durun ve savaşın inanın galip siz geleceksiniz buna eminim unutmayın kaçan kovalanır
cesaret cesaret cesaret smiliyface

Merto 09-02-2007 10:22 AM

TAKINTILAR

Alıntı:

lerzan Nickli Üyeden Alıntı
benimse rakam takintim, su bile icerken ugur saydigim rakama kadar saymam bitmedikce yudumlarken nefes aldirmaz, ama hIzInI iyi ayarlar yani bazen yavas
saydirir bazen bi saniyede biter, artik takinti nereye uygulaniorsa.

Bende vardı rakam takıntısı önceden durmadan sayardım birşeyleri,
galata köprüsünde reklam tabelaları vardı küçük 27 tane sağlı sollu, dl78
dolmabahçe sarayı bahçe demirleri 8 erli grup 72 tane artı dört kısa falan... dl78 dl78
khkh56
Ama bunlar hoş takıntılar, ben insanlara takılırım asıl bazen, ızdırap olurlar tam anlamıyla,
farkettimki ben takılmassam onlarda düzeliyor.
Ama hala bazen takılırım,
789569
Bak takıldım bu takıntılara ben.
blook blook blook

mügeee 09-02-2007 02:19 PM

TAKINTILAR

Beni takıntılarım yok fakat son birkaç aydır olumsuz düşüncelerim vardı 4897 onlardan sıyrılıyorum hatta aslında bitti geçti gitti smiliyface Kendimi her an her saniye çok mutlu hissediyorum.İlginçtir hiç birşey keyfimi kaçıramıyor.ne güzel hep böyle olmak,hiç bişeyin sonucunu beklemeden yani kendimi birşeylerin oluşuna odaklamadan daima mutlu olabilmek art56art56 k8908

Merto 09-02-2007 02:31 PM

TAKINTILAR

Mügeeeee,

Ne güzel sonuçlara bağımlı olmadan yaşamaya başlamak,
blissy blissy blissy blissy blissy
mutluluk için sebep aramadan içinden gelen mutluluğu yaşamak....

derty

Ne mutlu sana, ve ne mutlu senin adına bizlere..... super

mügeee 09-02-2007 02:36 PM

TAKINTILAR

blissy blissy Çok teşekkür ederim Merto Bey smiliyface smiliyface Gerçekten güzel bir duygu bu k8908 umarım herkes keşfeder içindeki mutluluğu actionsmile

96

dost78 09-02-2007 08:56 PM

TAKINTILAR

Bu konuda okuduğum bir kitabı size tavsiye etmek istiyorum arkadaşlar:

Takıntılar Oğuz Tan

Bu kitapta birçok örnek yaşantılardan kesitler sunarak takıntılardan kurtulma çarelerini ele almış,güzel bir kitap

Takıntılardan kurtulmak için bence kaçmamak birinci şart,hatta aksine takıntı yaptığımız düşünceleri kendimiz çağırmalıyız ve üzerine gitmeliyiz,böylece önemlerini yitirmeye başlıyorlar gözümüzde,kaçan kovalanır mantığıyla düşüncelerimizden kaçtıkça bu takıntılar şişer balon olur,önemsememek bu sorunu yenmenin birinci şartı,eğer takıntılar bizi çok fazla rahatsız ediyorsa ve bunu kendi başımıza yenemiyorsak,bir uzman desteği almak en iyisi,bozulan beyin kimyası takıntılara neden oluyor,ilaçlar beyin kimyasınının eski haline dönmesine yardımcı oluyor,tabiki bu düzelmenin kalıcı olabilmesi için psikoterapiyide ilaç tedavisiyle beraber yürütmek gerekiyor

turgay0101 11-03-2007 04:01 PM

TAKINTILAR

yok yahu o kadar da rahat batar insana biraz da çalışmak çabalamak sorun çözmek lazım bu sorunlar olmasa hayatımızın ne anlamı olur du ki değil mi ama .Ama ara ara dinlenmek kaydıyla rahat olma baabında

cnb 27-06-2007 01:37 PM

Ynt: TAKINTILAR

Arkadaşlar,
bana sevgili "burdayım2006"'nın kastettiği düşünsel takıntılar gibi geldi.
Mesela bende devamlı, aldatılma, kilo alma endişesi vs. vs. vs. gibi takıntı niteliğide korkular var.
Hayatımı gerçekten mahveden korkular bunlar, burdayım2006 bunları kastettiysen yalnız değilsin, hatta senden beterleri de var maalesef :(

venüs 27-06-2007 02:29 PM

Benimde garip bir takıntım var.. Sosyal yaşantımı etkileyecek düzeyde.. şöyle ki; topluluk içine girdiğimde...Sakız çiğneyen birileriyle karşılaşmak korkusu gibi bir takıntı...... Kendimi kaybediyorum, çıldıracak gibi oluyorum... Bunun neden kaynaklandığını bilmiyorum ne zaman başladı onu da bilmiyorum... kendimi bildim bileli böyleymişim gibi... Hep bu endişeyle toplu taşıma araçlarına binerim ve her defasında mutlaka "fütursuzca" sakız çiğneyen birileri olur...ya ben dayanamaz inerim ya da mümkünse yer değiştiririm... en uzağında olmaya gayret ederim..çünkü yüzünü görmesem dahi sesini duymam yeterli oluyor.... Kendime telkinde bulunamıyorum öyle zamanlarda... iptal oluyorum yani... İnsanların sakız çiğnemesine engel olamayacağıma göre, kendimi değiştirmem gerekiyor ama nasıl.... :(( bunun yolu varmıdır onu da bilmiyorum... keşke bu takıntımdan kurtulabilsem...

Aslında genel olarak seslere karşı takıntılıyım... Bu saat sesi.. damlayan su sesi... yemeği yerken çamurda yürür gibi çıkan ses(bir yerde okudum bu tabiri ama nerde unuttum..hoşuma gitti yemek yerken çamurda yürür gibi ses y789...

Telkinlerin bu tip takıntılara etkisi olur mu?... Olursa hangi telkinleri dinlemem gerekir?.. Yoksa klinik vak'a mıyım utananadam

hayalayaz 28-06-2007 09:55 AM

ay sakız takıntımıydı ? ne kendim çiğnerim, nede yanımda çiğnetirim...hele bazen küçüklede yetimezler..pabuç gibi bir şey ağızları kapanmaz..çakkıdı şakkudu..cin ifrit olurum..iğrenç mahluklar çiğnedikten sonra yerede atarlar ayakkabıma yapışır..demediğimi bırakmam..geçen gün havaalanında yere atmışlar..kelimenin tam anlamıyla çıldırdım..herkes bana baktı..baksınlar bu pisliğe göz yumacak değilim..topluma açık her yerimiz bu şekilde pislik içinde..bir köşeye sıkıştırılan çöplerle dolu..çöp sepeti bulamazsam..eve getirip atarım çöpü..saatlerce elimde gezdiririm...neyse sakızın takıntı olduğunuda öğrendim böylece hay allah..daha neler var bende kimbilir..ya şöyle bizi toptan sıfırlıycak bişi yokmu? ayıkla ayıkla bitmiyor....hepimize saygılı sevgiler..

wyvern 28-06-2007 02:01 PM

Severim sakız çiğnemeyi. Bir de balon yapmayı becerebilsem...

hayalayaz 28-06-2007 11:41 PM

o balon çok zevkli bir şey herhalde,ama ben becerilerinin çok daha iyi yönde gelişmesini diliyorum..çok sevgili wyvern

wyvern 29-06-2007 12:37 AM

Daha iyi yönde gelişmemi dilediğin için teşekkür ederim sevgili hayalayaz:) Bu arada balon da şişirebilsem fena mı olur? Ben de zevkli birşey olduğunu tahmin ediyorum.

25emel 29-06-2007 12:46 AM

Alıntı:

hayalayaz Nickli Üyeden Alıntı
ay sakız takıntımıydı ? ne kendim çiğnerim, nede yanımda çiğnetirim...hele bazen küçüklede yetimezler..pabuç gibi bir şey ağızları kapanmaz..çakkıdı şakkudu..cin ifrit olurum..iğrenç mahluklar çiğnedikten sonra yerede atarlar ayakkabıma yapışır..demediğimi bırakmam..geçen gün havaalanında yere atmışlar..kelimenin tam anlamıyla çıldırdım..herkes bana baktı..baksınlar bu pisliğe göz yumacak değilim..topluma açık her yerimiz bu şekilde pislik içinde..bir köşeye sıkıştırılan çöplerle dolu..çöp sepeti bulamazsam..eve getirip atarım çöpü..saatlerce elimde gezdiririm...neyse sakızın takıntı olduğunuda öğrendim böylece hay allah..daha neler var bende kimbilir..ya şöyle bizi toptan sıfırlıycak bişi yokmu? ayıkla ayıkla bitmiyor....hepimize saygılı sevgiler..

khkh56 khkh56 iyiyliğini versin hayalim yaaa senin şu ifadelerine bayılıyorum''pabuç gibi bir şey ağızları kapanmaz..çakkıdı şakkudu..cin ifrit olurum..iğrenç mahluklar '' khkh56 khkh56

fato09 18-07-2007 05:46 PM

arkadaşlar benim en büyük takıntım birilerinin yanımda ya da yakınımda parmaklarını boynunu kıtlatması. kütür kütür bir ses çıkıyor yaa ayyy iffritt oluyorum. çok sinir oluyorum. hayatımda bir kez bile serçe parmağım da dahil hiç bir yerimi kütürdetmedimmm

YAZGÜLÜ_81 18-07-2007 09:18 PM

Cidden temizlik takıntım var bu huyumdan bir türlü kurtulamıyorum sinir oluyorum ya ben de rahat olabilsem umarım telkinler bu soruna da çözüm olur u859

csk 20-07-2007 02:24 PM

ben küçükken ki bu küçüklük epey uzun sürdü hala da sürüyor gibi yani tam büyümedim ben dusun

neyse üniversite yıllarım dahil olmak üzere, kapıyı kilitleyip evden çıktıktan sonra geri dönüp kapıyı kontrol ederdim, kapinin kilitli olduğu görür gider / gitmeye çalışır iki üç adım sonra yine geri dönüp bi dah akontrol ederdim. sonra bu da yetmez kapıyı anahtarla açar içeriye bir göz atar acaba açık lamba. tv, musulku, ocak vs var mı diye içeriyi kontrol eder yine çıkardım, sonra yine geri dönüp acaba kapıyı kilitledim mi diye yine kontrol edirdim. bu böyle devam eder dururdu. geceleri ise yatmadan önce tüm kapıları, muslukları, fırın düğmelerini, lambaları kontrol eder, tekrar tekrar yataktan kalkıp bakardım. hatta bazen çoğu zaman özellikle de bayka bir evde isem daha fena olurdum. böyle zamanlarda bi de tuvalet sorunum olurdu. 60 lık prostatlı adamlar gibi herseferinde de tuvalete giderdim. bu yüzden özellikle misafir olarak biryerlere gitmek hiç istemezdim. kendimi gece yarıları evin içinde hırsız gibi dolaşırken düşünmek istemez, kendime engel olabilmek için işkence çekerdim. terli345 bu benim için işkence iken özellikle fırn kontrolü musluk kontrolü gibi seyler bazen evde takdirle bile karşılanırdı
Allahım bu durumda ben nasıl askerlik yapacağım bile derdim. sonra bi gün bi sabah programinda obsesif kon..bozukluk diye birşey duydum. iste beni anlatıyordu sanki. bu programdan sonra üniversitenin medikosunda psikolojik danışmanlık almaya başladım. kendimi bu işin çok saçma olduğuna, gerekli olmadığına hayatımı zehir ettiğine inandırdım ve kurtuldum.
bi arada boynumda sürekli bir enerji tıkanması gibi birşey hisseder, sol elimin işaret parmağını sol kulağımdan 4 parmak kadar ileride boynumda belirlediğim bir noktaya koyup hafifçe boynumu kıtlatırdım. aslında kıtlama bile değil. dışardan bir ses duyulmuyo ben sadece iki omurun birbirinin üstünde kayışını duyuyorum gibi birşey. tikli insanlar gibiydim o aralar. röntgen çektirdim bişey varmı diye fiziksel hiç bişey yok, psikolojik olabilir dediler. sonra onu da yendim. gerçekten neler başarmışım şimdi yazdıkça fark ediyorum.

fato09 20-07-2007 11:58 PM

bakın bi takıntımdan daha söz edeyim: ben küpesiz evden dışarı çıkamam. bakkala ekmek almaya gitsem kulaklarıma bi küpe takıveririm. orta yerde her daim bir küpe bulundururum acil durumlarda takmak için. bursadayken kaç kez okulun yarı yolundan döndüm küpe takmayı unuttuğum için. kaç defa da küpe takmadan çıktığım için bulduğum ilk bijuteri dükkanından küpe aldım napayım küpesiz kendimi eksik hissediyorumm utananadam

YAZGÜLÜ_81 21-07-2007 12:24 AM

Fatmacım o takı takıntısı bende de mevcut ben de öyleyim küpe takmayınca bir eksiklik hissediyorum sanki actionsmile

fato09 21-07-2007 12:46 AM

ya elifim en iyi sen anlarsın beni o zaman. ne kadar eksik hissediyor dimi insan kendini?

alalev61 22-08-2007 08:39 PM

bende takıntılı bir kişiliğim son 6 aydır ..olumsuz birsürü düşünceler oluyo kafama takılan sanki düşünmek zorundaymışım gibi sürekli düşünüp çözüm yollları arıyrum falan filan bana çok saçma gelsede son aylarda bu böyle..birazda depresif bi kişi oldum takıntılarım başladığından beri inşallah atlatırım bu durumumu .

ygmrytgn 31-08-2007 10:37 PM

Bana 'takıntılı' tanısı konuldu. yetmedi birde depresyon teşhisi...Hadi neyse tedaviye başladım da,3 yıldır birlikte olduğum ve beni çok sevdiğini söyleyen sevgilim beni bıraktı sebep olarakta ne hissettiğini bilmediğini gösterdi. Bütün bu olanlardan sonra benim hala onu arayıp bana dönmesi için yalvarmam takıntılık sorunumla mı ilgili?Benimle aynı sorunu yaşayan yada yaşamayan ama tavsiyede bulunmak isteyen varsa lütfen bekliyorum. dunk56

asevgican 31-08-2007 10:59 PM

bence onu arayıp yalvarmanın nedenini bi tek sen verebilrisin. bu takıntı olabileceği gibi sevgiden de oalbilir.
sevdiğin birini geri istemek ve bu yolda çaba sarfetmek takıntı değildir bence.

serencam 02-09-2007 05:40 AM

Takıntıların en büyük sebebi gecmişte yasadıgımız olaylardan dolayı duydugumuz bir takım duygulardır. Bunların basında da sucluluk gelir. Eğer gecmişteki sucluluk, öfke vb. olumsuz duyguları bir sekilde atamadıysak o zaman bilinçaltımız sürekli yasadıgımız bu olayı bilince getirip halletmemiz için ugrasır. Biz bu durumda biri etkileyen olayı hatırlamak istemeyip bastırırsak beyinde bir takım kimyasal mekanizmalar değişir. Bu esnada beynimizin hormonal olarak dengesi bozulur ve seratonin, dopamin gibi hormon düzeylerinde değişim ve çogunlukla da azalma olur. Bunun sonucunda bizde obsesyon dediğimiz sürekli zihnimizde tekrarlayan düşünceler ve kompulsiyon dedigimiz bu düşünceleri atmak için cabaladıgımız gereksiz ve sacma buldugumuz davranıslar olusur. Bunların tedavisinde ilk yöntem ilaç kullannarak beyindeki bu hormonal dengesizliği eski haline getirmektir. Baska öncelikli yolu yoktur. Sonrasında davranıscı terapi ya da hipnoterapi gibi yöntemler tedaviye destek sağlar.

asevgican 03-09-2007 09:46 PM

sena sorarım size, 2 yaşındaki bi çocuğun ne gibi bi geçmişde yaşadığı olaya duyduğu duygu neticesinde takıntısı olabilir.
ben bazı insanların genlerinde oldunu düşünüorum açıkcası..oğlum için pediatristi doğuştan gelen bazı haller teşhisini koymuştu yaptığı testler sonucunda.hala pilli arabalara karşı bi ön korkusu var ve 4 yaşında şuan.

tulu 03-09-2007 10:12 PM

Alıntı:

yağmur Nickli Üyeden Alıntı
Bana 'takıntılı' tanısı konuldu. yetmedi birde depresyon teşhisi...Hadi neyse tedaviye başladım da,3 yıldır birlikte olduğum ve beni çok sevdiğini söyleyen sevgilim beni bıraktı sebep olarakta ne hissettiğini bilmediğini gösterdi. Bütün bu olanlardan sonra benim hala onu arayıp bana dönmesi için yalvarmam takıntılık sorunumla mı ilgili?Benimle aynı sorunu yaşayan yada yaşamayan ama tavsiyede bulunmak isteyen varsa lütfen bekliyorum. dunk56

Bunun adına alışkanlık deniyor.Onsuz yaşayamama kompleksi.Hehehehe!Literatüre yeni terimler sokuyorum bu arada.Yağmurcum, ondan önce vardın, sonra da olacaksın.Kendi haline bırak, emin olsun.Bu arada da sen üzülüp ah vah etme, hayat akıyor.Kendin için bir şeyler yap.Bizim toplumumuzun kadınları nedense dünyaya erkekler için geldiklerine dair bir inanca sahipler.Ahh!Bu ülkenin kız çocuklarını yetiştirme tarzları........Gitmek isteyen gider arkadaşım.Neden bu şekilde yalvarıyorsun.Sen değerlisin, önce bunu bil.Sen bu değeri kendinde görürsen, zaten karşındakinin gitme isteğine saygıyla karşılık vereceksin.Bırak soluk alsın, sen de bu arada kendinle yüzleş.Mükemmel bir zaman dilimi bence.Ben uzun bir ilişkinin ardından yıllarca ah ettim, elime geçen bir şey olmadı.Kendime yaptım, değerim düşürdüm kendi gözlerimde.Kendimden nefret ettim.Oysa ben kendimle barışık olsaydım, onun gidişi beni bu kadar üzmezdi.Şimdiki aklım olsaydı, arkasından el bile sallardım.Çünkü gerçekten büyük bir hataydı.Beni büyük yıkımlara sürükleyecek bir hatanın kıyısından dönmüştüm.İşte böyle canım, bazen istediğimizin olmamasının anlamını sonradan anlıyoruz.Her şerde bir hayır, her hayırda bir şer vardır.Ben buna inanıyorum artık.
Sevgiyle kal!

serencam 03-09-2007 11:41 PM

Alıntı:

ayse Nickli Üyeden Alıntı
sena sorarım size, 2 yaşındaki bi çocuğun ne gibi bi geçmişde yaşadığı olaya duyduğu duygu neticesinde takıntısı olabilir.
ben bazı insanların genlerinde oldunu düşünüorum açıkcası..oğlum için pediatristi doğuştan gelen bazı haller teşhisini koymuştu yaptığı testler sonucunda.hala pilli arabalara karşı bi ön korkusu var ve 4 yaşında şuan.

Sevgili Ayşe takıntı dediğimiz şey yetişkinlikte ve bazen de çocukluk döneminde oluyor. Oğlunun senin de belirttiğin gibi korkusu var. Ama her korku takıntı değildir. Takıntı düşünce ya da daha çok davranıs boyutunda tekrarlamalar şeklinde olur. Senin oğlunda görülen daha çok yapısal bir hassaslık. Ben de hatırlıyorum bebekken ( 2 yas civarı ) bütün oyuncak bebeklerden korkardım. Çünkü onları canlı sanırdım. Ve ürkütücü gelirlerdi. Bana kalırsa oğlun özel bir çocuk. Lütfen bütün insanlara benzemesi gibi bir genelleme yapma. Eğer sadece sorun pilli araba korkusu ise bence doktora götürmemeliydin. Ama eğer sende ya da babasında OBK , obsesif düşünceler varsa yapısal bir yatkınlıktan da sözedilebilir. Ki bu belki de senin ve babasının tutarlı ve doğru eğitimi sayesinde belki ortaya bile çıkmayacak. Çünkü takıntıların büyük çoğunluğu yanlış anne- baba eğitimiyle alakalıdır. Sen bunun farkında oldun. Oğlun için daha dikkatli olursun bundan böyle. Sevgiler sana.

WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:12 AM.