Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Tartışma Fikir Telakisi (http://www.hayatimdegisti.com/forum/tartisma-fikir-telakisi/)
-   -   din (http://www.hayatimdegisti.com/forum/tartisma-fikir-telakisi/1633-din.html)

PSİKO 16-07-2007 06:16 PM

din
 
dininizi ve düşüncelerinizi alabilir miyim?? 96

pisimbat 16-07-2007 07:49 PM

Ynt: din
 
Müslümanım,ama ne öyle kuran kursuna gidip arapça kuran öğrenmişliğim var nede hatim indirmişliğim,
namaz kılmayı bilmiyorum ama öğrenmekte istiyorum ,oruç deseniz ramazan ayında kadir gecesi mutlaka tutarım hac'a gitmedim ,eh zekat veririm kelimeyi şaadetide bilirim allahın nezninde birçok kusuru olan ama önemli olanın allahla kul arasında olduğuna inanırım ki o demzmiki bize kuran-ı kerimde ben size şah damarınızdan bile yakınım diyen
demekki vicdanın,ruhun,aklın huzur içinde yastığa başını koya biliyorsan geriside bence ahirette belli olur
hah aklıma geldi ben allahı ve hz.muhammedi bilirim ve kuran-ı kerimi anlamam öle mezhepten falan
siz siz olun ne allah ile kul arasına nede karı koca arasına girin der pisicik utananadam

birtek 16-07-2007 08:03 PM

Ynt: din
 
süpersin pisicik khkh56


ozellıkle karı koca arasına gırme konusunda. bıkeresınde buyuklerımızın yanında tartısmaya baslamıstık esımle, tutamadık kendımızı napalım, aılelerde araya gırdı herkes bas bas bagırıyo birbirine sevincli
esim cıktı ortaya sız ne karısıyorsunuz bıze ne gırıyorsunuz karı koca arasına küserizde barışırısda dedı
tuttu elımden cıktık gittik yemege sevincli

arkamısdada şaşkın şaşkın suratlar bıraktık cilgin897



fato09 16-07-2007 09:42 PM

Ynt: din
 
selamün aleyküm (dini bir selamlama yapayım dedim smiliyface ben müslüman bir türk evladıyım elhamdülillah. dindar bir aileden geliyorum ama dinci değil. inançlıyım kendime göre elimden geldiğince ibadet etmeye kuran okumaya namaz kılmaya çalışıyorum. baş örtüsü takmıyorum sadece ibadet ederken takıyorum daha doğrusu. ben namazı ciddi anlamda bir meditasyon gibi görüyorum. en sıkıntılı zamanlarımda ben gerçekten kendimi vererek namaz kıldığım zaman huzur bulduğumu farkettim böylelikle alıştım namaza. yalnız inanç konusunda söylediklerine katılıyorum psiko gerçekten kul ile Allah arasına kimse girmemeli. insan gerçekten inandığı gibi yaşamalı başkalarının onu görmek istediği gibi değil. dinde zorlama yoktur. herkes kendini nasıl huzurlu hissediyorsa öyle yaşasın. smiliyface

elif2 17-07-2007 12:28 PM

Ynt: din
 
bende muslumanim,basortu takmiyorum ama takanlarida kinamiyorum,hatta takdir ediyorum. namaz kilmaya bir kac kez basladim,basarili olamadim.kilarken buyuk huzur duyuyorum,bir yandanda vazifemiz cunku ahirete borclu gitmek istemiyorum.
kuran okumayi biliyorum,en kotu durumda ilk sarildigim dualardir..
herkesin dinine saygi duyuyorum,hatta yurtdisinda yasiyorum onlarin her pazar sabahi hazirlanarak kilisede toplasmalarini takdir ediyorum..ayni bizim cuma namazimiz yada kandillerde toplasmamiz gibi..
herkes dinine ait kitabi okumali ve anladigi sekilde istedigi gibi yasamali diye dusunuyorum..

Bugle 17-07-2007 01:31 PM

Ynt: din
 
Ben evrene yani tanrı dediğimiz sisteme inanıyorum.Bu sistemin bir parçasıyım.Tanrı sevgidir ben de bu sevgiden geliyorum.Tanrı ayrı,ben ayrı değilim.Ayrılık illüzyonunun bütün sıkıntılarımızın sebebi olduğunu düşünüyorum.Bütün dinlerin öğretici olduğuna,hepsinden bir şeyler öğrenebileceğime inanıyorum.Hepsini de kucaklıyorum.Bütün dinlere eşit mesafedeyim.İçinde doğduğum ve yetiştiğim toplum gereği müslümanım.

asevgican 17-07-2007 09:45 PM

Ynt: din
 
Alıntı:

Bugle Nickli Üyeden Alıntı
Ben evrene yani tanrı dediğimiz sisteme inanıyorum.Bu sistemin bir parçasıyım.Tanrı sevgidir ben de bu sevgiden geliyorum.Tanrı ayrı,ben ayrı değilim.Ayrılık illüzyonunun bütün sıkıntılarımızın sebebi olduğunu düşünüyorum.Bütün dinlerin öğretici olduğuna,hepsinden bir şeyler öğrenebileceğime inanıyorum.Hepsini de kucaklıyorum.Bütün dinlere eşit mesafedeyim.İçinde doğduğum ve yetiştiğim toplum gereği müslümanım.

art56art56

hayalayaz 17-07-2007 10:29 PM

Ynt: din
 
SEVGİLİ ARKADAŞLAR BU SÖZLERİM BEN BU SİTEYE GİRDİĞİMDE VE ALLAHA OLAN SAMİMİ İNANÇLARINI VE İMANLARINI ASLA PROPAGANDA MALZEMESİ YAPMAMIŞ OLAN ARKADAŞLARIMI KAPSAMIYOR.

hayalayaz 17-07-2007 11:07 PM

Ynt: din
 
hüviyetime müslüman yazmışlar,hayatım boyunca ayıp yasak günah cenderesi içinde boğum boğum boğmuşlar..kendi nefsine sahip olamayan adamların nefsinide bana emanet ederek imanımı bir metrelik baş örtüsüne sığdırmaya çalışmışlar..her platformda bu konuyu açmaya çalışarak,bir iki kişiyi kendi aralarına almaya gayret ederek, cennetten bir parça daha parsellemeye çalışmışlar.

arkadaşlar beni din konusunda düşündükleriniz,politik görüşleriniz,hayatınızda yaptığınız en büyük hatalar vs. hiç ilgilendirmedi..bu siteyi..allah, peygamber,mezhepler,politikalar, politikacılar hiçbir zaman konuşulmadığı için..sadece insanca zaaflarımız konuşulduğu için seviyorum...hepimiz zayıflıklarımız, zaaflarımızla birbirimize benzediğimiz için olduğumuz için biriz bütünüz aynıyız..
lütfen bu bütünlüğü bozmayalım..allah aşkıyla yandığımız zaman bu aşkı sadece bunun için kurulan platformlarda haykıralım..
son zamanlarda bu sitede illaki din konusunun konuşulmasını isteyenler öldüler öldüler dirildiler..bunu yapamadıkları için...lütfen yine izin vermeyin..

fato09 18-07-2007 01:03 AM

Ynt: din
 
haklısın hayal ablacım dini inancı malzeme yapmak bence de çok yanlış. din gerçekten Allahla kul arasında kalması gereken insanın en yakınlarının bile müdahele etmemesi gereken bir şey. 21 yaşındayım ve hayatımdaki en yakın arkadaşlarım benden çok farklı inanışlardan oldular hep ve ben bununla gurur duydum inançlarıma bağnazca bağımlı olup bu mükemmel dostlukları kaçırmadığım için. aynı şekilde dostlarımla da gurur duydum benimle aynı şekilde düşündükleri için. ben mevlana felsefesini benimsemeye çalıştım hep "ne olursan ol yine gel" ve de "yaradılanı sev yaradandan ötürü" insanları sevmek için sebepler aramaya kalkarsak onlara sevgimizi sunmanın hiç bir anlamı kalmaz...


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:35 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.