Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Tanışalım (http://www.hayatimdegisti.com/forum/tanisalim/)
-   -   evliyim ama başkasına aşığım çok acı çekiyorum (http://www.hayatimdegisti.com/forum/tanisalim/617388-evliyim-ama-baskasina-asigim-cok-aci-cekiyorum.html)

eksik33 23-01-2011 08:16 PM

Cevap: evliyim ama başkasına aşığım çok acı çekiyorum

[quote=eksik33;788036]
Alıntı:

nazendem Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 787789)
Sevgili eksik insanın duyguları ve mantığı arasında kalması gerçekten çok zor bir durum.Allah sana sabır versin.Ben diğer bayanında senden hala hoşlandığına eminim.Evliliğinizin bitme sebenin kendisi olmasını istemediği için kesinlikle olmaz diyor ama seni görmeden yapamadığı içinde arkadaşça görüşmenize karşı çıkmıyor.Ayrıca fikirlerini çok taktir ettim doğrusu.Bir erkek olarak -çoğu hemcinsinin yaptığı gibi-hem başka kadınla beraber olup hemde evliliğini sürdürmek istemiyorsun.
Benim şahsi fikrim evliliğinin bitme sebebi başka bir insan olmasın.Çünkü yeni evliliğinde çok büyük ihtimalle aynı duygusal süreçler tekrarlanacaktır.Eğer eşinin iyi bir insan olduğuna inanıyorsan,aşk dışında başka paylaşımlarınız varsa saygı,arkadaşlık.. ya da iyi bir anneyse, evine düşkünse .. sana ve evladına iyi davranıyorsa sizi ihmal etmiyorsa, nebileyim ailene arkadaşlarına iyi davranıyorsa.kısaca iyi bir insansa çocuğununda hatrı için evliliğine 2. bir şans ver.

sağduyulu yaklaşımın için çok teşekkür ederim. benim eşimle en büyük sorunum aramızda epeydir sevgi hayat arkadaşlığı bağlarının yok olması paylaşım dediğin şeyin olmaması yoksa karşıma biri çıkması değil. zaten şu sıralar arkadaşlık ettiğim kızın da bana duygusal bi yaklaşımı yok ben onun için yıllar önce sevdiği şimdi ise sadece oturup konuştuğu biriyim

sudem8 24-01-2011 01:13 AM

hayatınızla ilgili kararları kendiniz daha önce hasıl karar verdinizse bununda altından kalmalısınız.kimseyi yargılamak istemem ama bana pek inandırıcı gelmedi bu yazdıklarınız:) arkadaşlar da üzülüp yorum yapıyorlar.kendi hislerinize göre hareket edin bene kimsenin duygularıyla oynamayın,insanları üzmek dikkat çekmek size yakışmıyor.hislerime güvenirim hiç inandırıcı değil y789

seromoni 24-01-2011 03:48 AM

Şöyle düşünün boşansaydınız ve bu hoşlandığınız bayan sizinle evlenmek istemeseydi boşandığınız için pişman olur muydunuz?
Yaşlarınız kaç? Çcuğunuzun yaşıda dahil.

eksik33 24-01-2011 09:38 AM

Alıntı:

sudem8 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 788069)
hayatınızla ilgili kararları kendiniz daha önce hasıl karar verdinizse bununda altından kalmalısınız.kimseyi yargılamak istemem ama bana pek inandırıcı gelmedi bu yazdıklarınız:) arkadaşlar da üzülüp yorum yapıyorlar.kendi hislerinize göre hareket edin bene kimsenin duygularıyla oynamayın,insanları üzmek dikkat çekmek size yakışmıyor.hislerime güvenirim hiç inandırıcı değil y789

sen hislerinle hareket ederek bana yalancı demek hakkını nerden alıyorsun? ama keşke bunlar başıma gelmeseydi yalan olsaydı diyorum bazen

eksik33 24-01-2011 09:40 AM

Alıntı:

seromoni Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 788079)
Şöyle düşünün boşansaydınız ve bu hoşlandığınız bayan sizinle evlenmek istemeseydi boşandığınız için pişman olur muydunuz?
Yaşlarınız kaç? Çcuğunuzun yaşıda dahil.

eşim ve ben yaşıtız 33 yaşındayız. kızım 5 yaşında sözkonusu bayan 27 yaşında hiç evlenmedi.

tnuhlar 24-01-2011 09:54 AM

sevgili eksik33,nickıinde yazdıgın gibi hayatında bazı şeyler eksik..bu kararsızlık seni bir yere götürmüyor,kimsedende destek alamıyorsun ki amacın eşinden boşanmak...öncelikle boşan,sonrası kendiliğinden gelecektir...sevgıler

comte 24-01-2011 11:51 AM

Siz şu an kimsenin sizi anlamamasına içerliyorsunuz.Tabi ki kimse sizi anlayamaz.Siz kendinizi anlıyor musunuz? Kendinizle, duygularınızla yüzleşebiliyor musunuz? Buna niyetiniz var mı ?
Sizin anlattıklarınızdan herkes kendince yorumlar yapıyor, tavsiyelerde bulunuyor.
Konuyu takip ediyorum ve bütün yorumları okudum.Yazdıklarınızda bir isyan hissediyorum.
Sizin istediğiniz şey, size destek olmamız.Sonuna kadar elimizden geldiğince oluruz da.Ama bu istediğiniz destek sizi ileriye yönelik üzecektir.
Çünkü, sizin istediğiniz destek aslında boşanmanıza, artık eşinizle mutlu olamayacağınıza ve diğer kızın sizi aslında içten içe hala sevdiğine, onun çok masum ve haklı olduğuna, boşandıktan sonra sizi eskisi gibi seveceğine ve hatta mutlu edeceğine yönelik telkinlerde bulunulması.
Böyle bir destek sizi şu an için mutlu edebilir.Ama sonrası ne olacak.Kızınız eşiniz madur, diğer bayan yuva yıkan rolünde ve siz de bunların ortasında kalmış ve bütün bunlara neden olan bir psikoloji hali içinde..
Geriye dönüşü de yok.Eskiyi arar hale gelmeniz büyük ihtimal.
Eşinizle konuşup,sorunlarınızı halletmeye çalışmak yerine,başka biriyle bütün sorunlarınızı halletmeye çalışıyorsunuz.
Bakın ben tekrar söylüyorum.Diğer kızın sizi bu denli bir karışıklığa itmesini hiç bir mazeret haklı göstermez.Yaptığı yanlış.Evli bir erkekle sürekli görüşecek,eski defterleri karıştırıp sizi arkadaş gibi görecek ve sonra da haklı ve masum olacak.Bunu nasıl göremiyorsunuz.
Dışardan bakıldığında, benimle arkadaş,benimle dertleşiyor.Eskiden aşıkmış ama şu an yok diyor.Kız dürüst ve masum ki bunu bana söylüyor boşan da demiyor ve yardım etmeye çalışıyor... gibi görünüyor.Problemin kendisi çözümün bir parçası olamaz.Siz buna inanmak istemiyor olabilirsiniz.Burada da sizin şu andaki ruh haliniz devreye giriyor.
Esas çözüm de orada işte.Kendinizle ilgili bu problemler.
Aşık oldum napıyım demek çözüm getirmeyeceği gibi,boşanırsanız daha büyük bir çöküntü sürecine girebilirsiniz.Şu andan daha kötü olabilirsiniz.
Uzman birinden yardım alın bence.Burada, Abdullah Bey var kişisel Gelişim Uzmanı.İsterseniz iletişime geçin.Farklı duygu ve inançlara ulaşıp sorunun altında yatan belki başka şeyler bulabilirsiniz.Belki içinizdeki başka bir sorundur ve mutlulluğunuzun önünü kapatıyordur.Siz şu an sağlıklı düşünemiyor olabilirsiniz.Bi uzmanla görüşmenizde fayda var.

eksik33 25-01-2011 11:31 AM

Alıntı:

by M.Ç Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 788111)
.Yazdıklarınızda bir isyan hissediyorum.

Evli bir erkekle sürekli görüşecek,eski defterleri karıştırıp sizi arkadaş gibi görecek ve sonra da haklı ve masum olacak.Bunu nasıl göremiyorsunuz.
Dışardan bakıldığında, benimle arkadaş,benimle dertleşiyor.Eskiden aşıkmış ama şu an yok diyor.Kız dürüst ve masum ki bunu bana söylüyor boşan da demiyor ve yardım etmeye çalışıyor... gibi görünüyor.

evet bi isyan içindeyim neden böyle oldu neden işler tersine gitti neden zamanında daha uygun seçimler yapamadım gibi faydasız isyanlar var
kız arkadaşa gelince onun samimiyetine inanmak istiyorum en azından şimdilik öyle görünüyor. konuşması ses tonu hal ve haraketleri kötü niyet düşündürmüyor.

songulakpinar 25-01-2011 11:50 AM

bazen başkasının gözünden bakmalı sinemada çok etkileyici gişe rekorları kırmış flim gibi her açıdan.....

Ne Kadar Sevemiyorsun Beni?

Bir karar versen diyorum. Ne istiyorsun? Benden, kendinden ne bekliyorsun? Adın ne senin? Sevgili misin? Sevilebilir misin?
@import url("http://estc.msn.com/br/csl/css/38742CDE2D315FB67F7A0AF2CBE04B3B/fbutility.css");
http://estb.msn.com/i/5F/45AF3DDF11C...1617482B39.jpg

Ne Kadar Sevemiyorsun Beni?

Hem bu kadar çok sevmek isteyip, hem benden bu kadar nefret etmeyi nasıl becerirsin? Egonu, erkekliğini yaralıyorum. Ne zaman karşına geçsem, tırnaklarını çıkarman bu yüzden olmalı!
Hayalindeki kadın ben değilim, olamam da! Sen bir heykeltıraş gibi yontarak şekil vermek istiyorsun, ben o çamur değilim. Senden önce kesildim, biçildim, figürüm tamam, fırına bile verildim.
Yanarak, kavrularak buldum şu halimi. Gözümün kenarına senden önce gelip oturdu çizgiler. Bütün biriktirdiklerimle ezdim kalbimi. Seçtiklerim ve yaşadıklarım kadarım, aslına bakarsan onlarsız bile çok fazlayım.
Bu dünyaya bile alışamamışken ruhum, seninle anlaşamamışız; çok mu? Kendimi acıtarak öğreniyorum hayatı. Rendeleniyor elim, kolum, bacağım. Sınadıkça Yaradan, bileniyorum.
Sen biraz vazgeçsen egonun büyüklüğünden, bu kadar kendini ispat etmek derdin olmasa mesela, kabullenebilsen; güzel olurduk belki yan yana!
Her ne kadar şeklimi almış olsam da, belki bir çiçek deseni eklerdin üstüme. Biraz renklenirdim. Öğreneceklerimiz vardır mutlaka birbirimizden.
Bir adım sen gelsen, iki adım ben, buluşsak sana yakın bir yerde. Madem bu kadar kuvvetli kimliklerimiz, sınırlarımızı aşmadan sevsek kalplerimizi, olmaz mı? İktidarı, güç savaşını bir kenara koyup, birlikte çoğalsak, olmaz mı?
Bu söylediğim diğerinden daha zor, değil mi? Kaptırıp gitmek varken alışılmışa, bunca uğraşa kimin hali var?
Boş ver hepsini! Sen, içindeki o korkmuş çocuğu saklayan kocaman adam, ben yalnızlığını gizleyen güçlü kadın; yaşar gideriz kendi yollarımızda. Belki de hiç gelemeyiz bir araya çünkü göz göze gelince ayna oluyoruz birbirimize, ayna!
Candan Ünal

yelda_k 25-01-2011 12:03 PM

merhaba.
konuyu ilk başından beri takip ediyorum .bugune kadarda yorum yapmadım .bi bayanım ve taraf tutmuş gibi görunmek istemedim .

sizn açınızdan düşünelim önce:siz eger o kişiye aşık olacak olsaydınızz zamanında olurdunuz.aradan yıllar geçmiş onu farkedememişim diyorsunuz.oda aşık olduğu hallde sizee aşkını belli edemediyse demekki ondada yeterli sevgi ve aşk yokmuş.

bi duygu karmaşıklığı ve yogunluğu içindeinz bu sebbeple böle MUŞ gibi hissediyorsunuz.

o kişininde farkında olmadan sizden intikam aldığını düşünüyorum .bölelikle sız acı çekiosunuz .keşkelere boğuluyorsunuz.bu kadar yıldır sizsiz yapabıldiyse bundan sonrada yapar .

siz eşinizden ayrılacaksınız ogünde diyecekki aslında ben senınle evlenmeyi düşünmüyordumm .

ozamn napıcaksınız?

yada o kişiyle evlendiğinizde bi süre sonra şuan aşk sandığınız şey yine kaybolup gidecek .

asıl keşkelerde bence ozamn başlayacakk .

seromoni 25-01-2011 01:35 PM

Katılıyorum üstteki yoruma. Bence de eğer siz isyan etmiyceğiniz ( şu anki gibi) bir aşk yaşasaydınız önceden o bayana yaşardınız..mutlaka çekilirdiniz, karşı koyamazdınız. Ama o zaman olmamış. Size Pin kodundan bahsedeyim. Dougles Forbes adlı fizikçinin doğumgünüyle bulduğu formül. Pisagorun oktagen (sekizgen) teoremini ispat etmiş...patentini almış. Kişilerin yapılarını ve birden fazla kişi arasındaki uyumu gösteriyor. Dikkat edin bazı kişilere daha çok çekiliriz, bunu sinerji pin kodunda görebiliyoruz. Siz bu kişiye o zaman çekilemdiyseniz, daha sonra muhakkak çekilcekleriniz karşınıza çıkar ve buda yanlış seçimmiş dersiniz. Pinkodu ile ilgili en iyi kitap "İlişkilerin Pin Kodu" adlı olanı. Oda piyasada şu anda yok sanırım. Ama nette uzmanları var, danışın derim.
O bayanın intikam peşinde olduğunu bende kalben hissettim. Masum hal ve tavırlarına aldanmayın derim. Biraz ondan kendiniz çekin bakalım, nasıl davranışlarda bulunucak. Zamana yayın gelecek planlarınızı ;)

Simurg Anka 25-01-2011 08:13 PM

Bu da geçer.....

5 yıllık bir evlilik ve bir evlat var ortada...O 2.şahıs şimdi size en güzel yanlarını gösterecek,size bir ilahmışsınız gibi davranacak,onun yanında ayaklarınız yerden kesilecek ama bilin ki bu böyle sürmeyecek ve bitecek....

Uyan kardeşim gaflet uykusundan.....

papatyagibiyaşamak 25-01-2011 09:09 PM

Belki sıkıldın ve onu kendine bir kaçış yolu olarak gördün, olamaz mı?..

eksik33 25-01-2011 10:13 PM

Alıntı:

papatyagibiyaşamak Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 788279)
Belki sıkıldın ve onu kendine bir kaçış yolu olarak gördün, olamaz mı?..

olabilir çünkü evliliğimin son yılları iyi geçmedi boşanma defalarca gündeme geldi ama gerçekleşmedi. artık yeter diye bağırmak geliyo içimden sanki herşey bi anda olup bitse rahatlayacağım ...

sudem8 27-01-2011 02:49 AM

Alıntı:

eksik33 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 788085)
sen hislerinle hareket ederek bana yalancı demek hakkını nerden alıyorsun? ama keşke bunlar başıma gelmeseydi yalan olsaydı diyorum bazen

sen diye hitap etme hakkını siz nerden alıyorsunuz ? yaşım 47 sizin yaşadıklarınızdan fazla yaşanmışlıklarım var benim... sizin kızgınlığınız kavganız kendinize...istiyorsunuz ki yaptıklarınızı herkes onaylasın.içinizdeki suçluluk duygusu saygısızlık yapmanızı gerektirmez.kimse de onaylamak zorunda değil.burası günah çıkartma yeri de deği...sizin özel yaşamınız için arkadaşlar kafa yorup,çözümler üretiyorlar iyi niyetlerle. halbuki onaylasalar ne kadar hoşunuza gidecek eğer doğruysa...bence bir uzmandan yardım alın12389

eksik33 27-01-2011 09:55 AM

Alıntı:

sudem8 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 788440)
sen diye hitap etme hakkını siz nerden alıyorsunuz ? yaşım 47 sizin yaşadıklarınızdan fazla yaşanmışlıklarım var benim... sizin kızgınlığınız kavganız kendinize...istiyorsunuz ki yaptıklarınızı herkes onaylasın.içinizdeki suçluluk duygusu saygısızlık yapmanızı gerektirmez.kimse de onaylamak zorunda değil.burası günah çıkartma yeri de deği...sizin özel yaşamınız için arkadaşlar kafa yorup,çözümler üretiyorlar iyi niyetlerle. halbuki onaylasalar ne kadar hoşunuza gidecek eğer doğruysa...bence bir uzmandan yardım alın12389

peki sen diye değil siz diye hitap edeyim hatamı telafi edeyim her ne kadar siz kendi hatanızı telafi etmeseniz de ....

suyahapsettim 27-01-2011 08:32 PM

ben evli değilim ama çevremden gözlemlediğim kadarıyla her evlilikte sorunlar oluyor......bence bu sorunların çözümünü dışarıda aramak yerine ailenizle birlikte çözmeyi deneseydiniz sonuç böyle olmazdı diye düşünüyorum........çünkü insan bir arayış içerisinde ise aradığını mutlaka bulur...ve siz hatayı burda yapmışsınız bana göre .....allah hakkınızda hayırlısını versin....

nomad 29-01-2011 08:36 PM

sevgili eksik33, mesajlarınızdan anladığım kadarıyla evliliğinizden, karınızla aranızdaki ilişkinin yetersizliğinden şikayet ediyorsunuz. sorunlarınızı çözmede kolaylıklar diliyorum ama unutmayın "evlilikte başarı sadece aradığını bulmak değil, aranılan eş olmaktır".
Allah eşinize yardım etsin, sevgisiz bir insanla sırf toplumun baskıları yüzünden aynı evde yaşamak aynı havayı solumak zorunda.

ertk63 31-01-2011 03:41 PM

bende aşık diğilim ama bırakamıyorum

eksik33 01-02-2011 10:29 PM

Alıntı:

nomad Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 788744)
sevgili eksik33, mesajlarınızdan anladığım kadarıyla evliliğinizden, karınızla aranızdaki ilişkinin yetersizliğinden şikayet ediyorsunuz. sorunlarınızı çözmede kolaylıklar diliyorum ama unutmayın "evlilikte başarı sadece aradığını bulmak değil, aranılan eş olmaktır".
Allah eşinize yardım etsin, sevgisiz bir insanla sırf toplumun baskıları yüzünden aynı evde yaşamak aynı havayı solumak zorunda.

yaşamak zorunda değil boşanma talibime olumlu yaklaşabilir.

yaren25 02-02-2011 10:04 AM

arkadaşım eşine yazık etme...aşık oldum demekle olmuyor,geride bıraktıklarını da düşün...bir anlık mutluluk için seni seven insanları mutsuz etmeye hakkın yok...evlilik kurumunun kutsallığı nerde kaldı...ben aşık oldum,kendime engel olamıyorum vs gibi cümlelerle kendinizi haklı görmeye çalışmayın...aşık olmak insanın elinde olmayabilir,ancak davranışlarınızı kontrol ederek bu durumun olumsuz sonuçlarından ailenizi uzak tutmanız gerekir...bu yazınızı okuduktan sonra evlenme konusunda daha çok düşünmem gerektiğini anladım...sizin gibi düşünen biri karşıma çıkarsa çok üzülürüm...

nomad 03-02-2011 06:42 PM

Alıntı:

eksik33 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 789029)
yaşamak zorunda değil boşanma talibime olumlu yaklaşabilir.

bence de boşanmalı, bir an evvel hem de...
çünkü karşısındaki insan aşık oldum mantığına kızını dahi hiçe sayıyor.

bakınız,
hayatımızda önceliklerimiz vardır. bizler insanız, sorumluluklarımız, yapmamız ve yapmamamız gerekenler var.
siz bir babasınız, küçü bir prensesin babasısınız. artık sadece kendinizi düşünüp günübirlik eğlenceler peşinde koşamazsınız. kocaman bir sorumlluğunuz var ve yokmuş gibi davranamazsınız.

evlilikler bitebilir (hoş değil ama mecbur kalınabilir)
ama bitiş sebebi bu kadar basit olmamalı. ben başka birine aşık oldum, yok böyle basit bir açıklama. kaldı ki bu memnuniyetsizliğiniz eşinizle ilgili değil sizin beklentilerinizle ilgili... insanlar anlaşmak, bir yuvayı paylamşmak istedikten sonra kimse o birliği bozamaz. siz evliliğinizden vazgeçmişsiniz ve tekrar söylüyorum eşinizin yapacağı en iyi şey boşanmak olur. günün birinde ona döndüğünüzde (ki dönme ihtimaliniz çok yüksek) kapıyı asla açmamak yapacağı ikinci en iyi şey olur.

eksik33 14-02-2011 09:56 AM

sevgili nomad yorumun için teşekkür ederim ancak konuyu başından beri takip ettiyseniz benim evliliğim zaten sorunluydu. şu aralar birine takıldım diye bozulmadı. bu ara da eşimle tekrar oturup epeyce konuştuk. kendisini sevemediğimi bu evliliği bitirmeyi çok istediğimi anlattım. çok şaşırmamış gibiydi 'dava aç o zaman' dedi. anlaşmalı olsun kavgasız gürültüsüz dedim ben anlaşmalı ayrılmam dedi.
boşanmak için sevmemek yeterli sebep değilmi? sevilmediğini bilen eş niye uzatır ki...

kristalkalp 14-02-2011 10:10 AM

zor bi durum Allah yar ve yardımcınız olsun ortada bi yavru olması işin içinden daha da çıkılmaz hale getiriyor...

kristalkalp 14-02-2011 10:12 AM

Alıntı:

eksik33 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 790135)
sevgili nomad yorumun için teşekkür ederim ancak konuyu başından beri takip ettiyseniz benim evliliğim zaten sorunluydu. şu aralar birine takıldım diye bozulmadı. bu ara da eşimle tekrar oturup epeyce konuştuk. kendisini sevemediğimi bu evliliği bitirmeyi çok istediğimi anlattım. çok şaşırmamış gibiydi 'dava aç o zaman' dedi. anlaşmalı olsun kavgasız gürültüsüz dedim ben anlaşmalı ayrılmam dedi.
boşanmak için sevmemek yeterli sebep değilmi? sevilmediğini bilen eş niye uzatır ki...

bir kadın da gurur olmalı sevilmediğini bile bile o evliliği yürütmenin anlamı yok... arkasına bile bakmamalı bence.... sadanim

carinoo 14-02-2011 11:55 AM

Alıntı:

eksik33 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 787478)
5 yıllık evliyim 1 kızım var kızımın hatrına devam eden bi evlilik olduğunu eşimde biliyor. hayat böyle gidiyordu derken bi bayan arkadaşla yakınlaştık aslında bu bayanı evlenmeden önce de tanıyordum ama yakınlığımız yoktu. son zamanlarda sık görüşür olduk önceleri benim mutsuzluğumu paylaştığım bi dost gibiydi. sonraları ona bağlanmaya başladım evlillikte bulamadığım herşey sanki onda var gibi geliyor. onun yanında mutluyum. o da bunları hissetti ve hiç beklemediğim bi durum çıktı ortaya bana dediki 'ben seni yıllar önce sen evli değilken çok seviyordum aşıktım ama sen farketmedin. bende sana açılacak cesaret yoktu sende de bunu görecek hal yoktu. evlendin ben çok acı çektim unuttum. istanbula gittim 2-3 yıl kaldım kendime geldim şimdi buraya döndüm ama benim için sadece iyi bi arkadaşsın ötesi yok'
YIKILDIM zaten mutsuz bi evliliğim var büyük bir fırsatı kaçırmışım bunu öğrenmek hep yıktı. ben eşini aldatacak bi kişilikte değilim eşim boşanmak istemiyor. bizim sorunlarımız zaten vardı ama aklım başkasındayken eşimle yapamıyorum ÇILDIRACAĞIMMMMMMMM

Bence siz o sevdiğiniz bayandan uzak durun. Bir insanın yuvasını yıkanın yuvası olmazmış. O bayan sizin evli olduğunuzu bile bile bunu söylediyse,bence siz gerçekten ondan uzak durun. Tamam belki gerçekten çok seviyor olabilirsiniz ama sonuçta sizler çocuk değil iki olgun insanlarsınız. Kendinizi kontrol edebilmeniz gerekir. Demek ki Allah sizi bu şekilde imtihan ediyor. Evlilik bu kadar basit birşey mi yaa.. Kendinizi düşünmüyorsanız çocuğunuzu düşünün onun ne suçu var.
Madem eşinizi sevmiyordunuz niçin evlendiniz? Bence evlenmeden önce herşeyi düşünmeniz gerekirdi. Bence siz hiç düşünmeden evlenmişsiniz. Diyorsunuz ki o bayan öyle söyleyince yıkıldım bir fırsatı kaçırmışım. :D:D:D Her seviyorum diyen gerçekten seviyor mu sanıyorsunuz. Bir kere sizi gerçekten seviyor olsaydı siz evliyken size böyle bir şey söylemezdi... Sizin evli olduğunuzu bile bile üstelik bir çocuğunuzun olduğunu bildiği halde sizinle ilişki halindeyse, şunu bilin ki o kişiden size hayır gelmez.
Bence siz eşinizle devam edin sonuçta o çocuğunuzun annesi. Birlikte birşeyler yapın. Akşam yemeğini dışarıda yiyin,çocuğunuzu da alıp haftasonu yürüyüş yapın,birlikte sinemaya gidin, sorunlarınızı konuşarak halledin... Ben karşımıza çıkan herşeyin bir imtihan olduğuna inanıyorum. Belki forumda dini konulara girmek yasak ama ben söylemeden yapamayacağım. İnsanın içinde Allah korkusu olmalı...

Şu anda neler yaşadığınızı görmediğim için siz suçlusunuz demiyorum veya eşiniz haklı demiyorum. Sadece yazdıklarınızdan ben bu sonuca vardım. Yinede yanış bir şey yazdıysam kusura bakmayın...

eksik33 18-02-2011 09:50 AM

Alıntı:

kristalkalp Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 790137)
bir kadın da gurur olmalı sevilmediğini bile bile o evliliği yürütmenin anlamı yok... arkasına bile bakmamalı bence.... sadanim

ben eşimden böyle bi duruş bekledim ama göremedim. eşim üniversite mezunu çalışan bi bayan ancak bu konularda geleneksel düşünüyor boşanmayı zorlaştırmak için yaptığını sanmıyorum ama boşanmanın kendisini toplum için de zor duruma sokacağını böyle mutsuz bile olsa devam edeceğini söylüyor. Durum daha da işin içinden çıkılmaz hale geliyor.
Diğer bayana gelince eskisi kadar görüşemiyoruz ama onu özlüyorum

papatyagibiyaşamak 18-02-2011 12:07 PM

Arkadaşlar lütfen önyargıyla bakmayalım, ben çok iyi anlıyorum bu durumu. Çünük bende aynı durrumda sayılırım. O bir zamanlar hayatımın aşkıydı, gerçek aşktı ve ylılar gçti herneyse kelimeler bile ifadesiz kalır ben sadece onunla olmak isterdim sadece; ama o uzaktaydı benden,sonra yıllar geçti vee evlendiğini öğrendim ben bu zamanlarda üstelik kızı olduğunu, bu nekadar tarifi zor bir acı anlatamam, carinoo arkadaşımızın dediği gibi bunuN aLLAHIN BİR İMTİHANI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM BENDE... Ve işin en zor kızmıda onu çok özlemiş olmam, özlemesem neyse ama özlediğim için savunmasızım ona, uuntmam gerek biliyorum ama biryandan hiç istemiyorum, ondan bşka kimse karşıma çıkmadı biliorum o benim tek sevgilim, o ndan çok uzaklardayken bile çok yakınımaymış gibi hissediyorum onu.
Ve eşini sevmediğinide hissediyorum en azıından beni sevdiğ gibi sevmiyor, bu aşk acısından da başka birşey, cümlelerle ifade edmem bunu, çok değişik bir acı.... Bir türlü tam bir ilişki kuramadık, ben gttim o itti falan, ozamanlar tam olgunda değildim herneyse yıllar geçti artık ikimizdedaha olgun, herşey daha iyi derken bu seferde o evlenmiş yani yine bir ayrılık bunlara dayanmak kolay değil , neden böyle zorluklar çıkıyor karşımıza sanki; inanın burada anlatılanlar bile yaşadığım acıyı tarif edemiyor aslında...

eksik33 24-02-2011 02:09 PM

bayan arkadaşımla ailesinden kaynaklanan sebeplerden dolayı son zamanlarda görüşemiyorduk. haftasonu görüşmek için bi plan yaptık içinde onu göreceğim için muthiş bi heyecan var görüşmeyi iptal etmeyi düşünmüyorum ama bir içsel huzursuzluk ta var rahat değilim.
geçmişe dair çok pişmanlıklarım var faydasız pişmanlıklar gerçeği değiştirmeyen pişmanlıklar bi evliliğe imza atarken ileri de pişman olacağımı nereden bilebilirdimki? keşke daha dikkatli olsaydım diye kızıyorum içimden ama faydası olmayan duygular bunlar. önümü göremiyorum 1-2 veya 3 yıl sonra nerde nasıl olacağım bilemiyorum. HATA YAPMAKTAN KORKUYORUM

yelda_k 24-02-2011 02:42 PM

artık bir yola girmişsinizz.

sevmediğinizi bile bile neden devam etmek isterki bir kadın işte orası tartşılır..

siz evliliğe devam etsenizde o çocuga yazık.
ilk başta boşanmanızıı istemiyordum ama artıkk boşanın ve ne olacaksaa olsunn .
eşinizinde sizi sevmediğini düşünüyorumm .

ama ne olur !boşanmadığınız sürece o kadınlada görüşmeyinn .

çocugunuzu sevdiğinizi dile getiriyosunuz yaaa .eger ilerde cocugunuz bi gun bole bişey yaptıgınızı duysaa sizin yuzunuze bile bakmak istemeycektir die düşünüyorummmmm .
sevgiyle kalınnn .

cent 24-02-2011 04:09 PM

Alıntı:

eksik33 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 787785)
ARKADAŞLAR YORUMLARINIZ HEPSİNİ ÖNEMSİYORUM VE ÜZERİNDE DÜŞÜNÜYORUM. Zerynthia ARAKADAŞIM İHANET BİRAZ AĞIR Bİ İFADE OLDU ÇÜNKÜ BİZ ORADA SEVGİLİ GİBİ OTURMADIK AYRICA BU ANLAMDA BENDEN Bİ ŞEY BEKLEME DİYOR ZATEN. AMACI BANA DESTEK OLMAK ZOR GÜNLERİM DE YALNIZ BIRAKMAMAK DESEM ACABA FAZLAMI İYİMSERLİK ETMİŞ OLURUM.
daktilo ARKADAŞIM SANA SON DERECE KATILIYORUM BENİM EVİLİĞİM BAŞKA BİRİ İÇİN DEĞİL ZATEN BİTMESİ GEREKİYORSA BİTMELİ. BUNU İÇİN EŞİMLE KONUŞACAĞIM AMA BENİM KADAR CESARETLİ OLMADIĞINI BİLİYORUM. AKLIM BAŞKASINDAYKEN DE EVDE BULUNMAK ZOR BİŞEY. KIZIM OLMASA HİÇ GİTMEM

MERHABALAR
bu bölüme kadar okudum yazmayı asla düşünmezken bu satırları okuyunca yazmak istedim neden yazmak istemedimide belirtiyim

insanların yaşamlarında savunma ve kaçışlarında destek almak için yaptıkları konuşmaları her dönem her insan yapabilmekte

sizde bu dönemlerdesiniz özellikle sorumluluğu almak istemediğinizi eşinizle ortak karar almak istediğinizi yazmışsınız ....

çevremizde birçok evliliklerin nasıl salantıya girdiğini hepimiz biliriz maddi manevi sıkıntılar ....
bizi biz yapan duygularımız düşüncelerimiz ve davranışlarımızdır
5 yılık evlilik boyunca nasıl duygu düşünce ve davranış sergilediniz düşündünüzmü

eşinizin bu davranışlarınızda ne hissetiğini
sizce eşiniz mutluluğu haketmiyorum ben evliliğimde bu kadarıda yeter azda olsa mutluyum diyormudur peki sizle evli olmaktan ne derecede mutludur

ihanet etmedinizi bu ifadenin ağır olduğunu yazmışsınız merak etmeyiniz ince bir çizgidir bu arkadaşız sözüyle gelinen noktaları paylaşırsınız belkide sitede

öncelikle kızınızın hayatını düşündünü aklınıza getirseniz eşinizin
sizden neden boşanmıyor çokkkkkkkkkkkkkk mu seviyor sizi bu konuşma davranı hal ve kareketinizle az çok yazdıklarınızdan anlaşılabiliniyor konuşma ve davranışınız

özellikle eşinizin sizden daha olgun ve kızınızı için hayatı gögüsleyebildini farketmeniz gerekmekte

içinizde olmayan sevgi dışta aramka ne kadar doğru
siz devam edin
ailenizde sevginini s si kalırmı

kızınız öğrendiğinde yaşayacakalrı ayrı bir hayat hikayesi

eşiniz atlatır sizde atlatırsınız belli yaşa gelmiş eğitimli kişilersiniz

önemli olan o küçüçük kızınızdır

hayatta sevgi diye gezinen boşanan insanlar görmüş biri olarak 2.evliliğininde son buluşuna şahit olmuş insanlarda var
hatta aman kaderim buda böyle çıktı diye utanma pazarı devam eden insanlar

ama farkında olmadıkları bir nokta var iç dünyanızın derin sularında gezinmezseniz huzur sevgi tadına kendi içinizde varmazsanız bir süre sonra bayanla bulduğunuz sevgi deryasınında boş bir girdap oldunu anladınızda iş işten geçer

umarım sizi kırıcı olmamışımdır kırdıysam özür dilerim

özellikle yazamın tek nedeni güzel melek kızınız içindi

allah minik meleği korusun

sevgi ve saygıyla kalınız

topalsolucan 24-02-2011 04:16 PM

lütfen bu boşanma olayını çok iyi düşünün ve sağlam bir karar verin boşanmak sizi belki rahatlatır eşinizide bi süre üzer sonra yaşamı düzene girer ama kızınızda hiç tahmin etmeyeceğiniz kadar büyük bir etki yaratır bunun benzeri olaylara maruz kalmış biri olarak yazıyorum bunları...anne baba eksikliği ne demek çok iyi bilirm yazdıklarınızı okuyunca çok duygulandım herkesin yorumunuda okudum ve 2.kez yaşadım sanki geçmişimde olanları ve halen yaşamakta olduklarımı... siz ne kadar iyi bir baba olursanız olun eşiniz ne kadar iyi bir anne olursa olsun çocuğunuzun gözünde hep eksik kalacağınızı unutmayın lütfen!!! ona her aile gördüğünde acı çektirmeyin,evlilik öyle zor öyle önemli bişeydir ki evlenmeden önce bu yüzden çooooookkk iyi düşünülmeli şu yaşadığınız noktaya gelmemesi için...

eğer haddimi aştığım noktalar olduysa şimdiden çok özür dilerim:(

Odonata 28-05-2011 06:58 PM

bence evliyken bir başkasına aşık olmak çok yanlış birşey .yargılamak gibi olmasın ama sonuçta kızınızın annesi bu yaptıgınız davraşnış çok yanlış olmaması gerkiyor böyleşeyler bitarafa sevgi verip bitarafa sevgi vermemek hoş olmayan davranış eşiniz içinde çok kötü bi durum lütfen eşinizin yerine koyun kendinizi bi pskiyatrise gitmenizi tafsiye ederim

alagul_123456 20-07-2011 03:20 PM

O0O0O0O0kendimi yan taraftaki melek kızlar kadar rahat hissetmek istiyorum.

selda02 20-07-2011 05:02 PM

hiç kafanı karıştırma kardeşim bi düşün o arkadaşıınla ileriye dönük bişeyler olsa mutlu olabilecekmisin zamanında farkına bile vamamışsın diyelimki karını sevmiyor onunda mutlu olup olmadığını düşünmüyorsun ya kızın nekadar değerli senin için bu söylediklerimi kızının gözlerine bakarak bidaha düşün bence ozaman doğru kararı vereceğine inanıyorum mutluluk uzaklarda deyil senin içinde unutma sevgiyle kalman mutlu olman dileğimle

Berilce 20-07-2011 05:37 PM

İnsanların karşısındakini yargılarken, bir de beraberindeki insanların gözüyle kendilerini görmesi
hatta onun yerine geçmesi çok güzel bir şey olurdu. Adına Empati de denen bu güzel yaklaşımı
malesef her zaman yapamıyoruz. Zihinsel vıdı vıdılarla o kadar doluyuz ki, etrafımızdaki insanların
güzelliklerini farkedemiyoruz. En kötü görünen insan bile içindeki bozulmaz öz ile yaşar ve ölür, kimi o
öze ulaşır kimi ulaşamaz. Kendi büyükannemin, büyüklerimin evliliklerine bakıyorum; 2 somya, bir radyo (bazıları
onu da bulamazdı), bir yatak bunlarla evlenirlerdi, ama aralarında sevgi vardı. Sen çocuk doğurdun, bak vucudun bozuldu,
ince değilsin, bakımsızsın (atıyorum kafadan), faturayı ödedin mi, Allahın cezası o adam sana niye baktı?, Neredesin be adam?
Yine maç'a mı gittin? Senaryo bundan da kötü olabilir... Popüler kültürün bize dayattıkları, şekilcilik, erdemsizlik, kısa yoldan köşe dönmeceler, yazılı basın kitap okumamak (Üniversite mezunu olmak her zaman her şeyi vermez), gördüklerinden ders almamak, çocuğu dünyaya getirip, sonra parçalanmış bir düzene geri yollamak, adı ne olursa olsun, neden ne olursa olsun,
biz bir boşanmanın sonuçlarını büyücü kristal küresinde göremeyiz, hayat gibi... Hiç bir şey önceden öngörülemez, siz şekillendirirsiniz ama bir derecye kadar... Parçalanmış aile yapısındaki çocuklar özel ilgi, ihtimam ister (her şeyi alarak, şımartarak değil elbette), bunu layıkıyla yapabilecek insan çok kararlıysa şayet büyükler bir şekilde atlatır, o zaman yapın onu, Boşanın! Zaten herşey şimdi çok kolay anlaşmalı olursa 10 dakikada boşanıyorsunuz...
Kendinizi iyi tanıdığınıza, ne istediğine emin olan biri herkese boşanayım mı, boşanmayayım mı diye sormaz, gider ve yapar bunu, okuduğum kadarıyla epeyce bu soruyu sormuşsunuz ve herkes ayrı ayrı yanıtlamış sizi," yukarıya çıkartmanın ne anlamı var? Ssyphose"dağ' söylencesi gibi, dağ'a taşı çıkartıp, geri aşağıdan alıp, geri tekrar yukarı çıkartmak, Tanrım ne yorucu, git ve Boşan!!!

Berilce 20-07-2011 06:06 PM

Çok pardon, Sisyphos Söylencesi, adını eksik yazmışım...Sisyphos aslında bir Mitoloji kahramanı,
Albert Camus, bu trajediyi bir deneme haline dönüştürerek yazmış, bana bu dönemde yaşayan insanın
çelişki ve kararsızlıklarını çok güzel yansıtan bir mit oldğunu düşünüyorum...

Sisyphos’u gördüm, korkunç işkenceler çekerken,
Yakalamış iki avucuyla kocaman bir kayayı
Ve kollarıyla bacaklarıyla dayanmamıştı kayaya
Habire itiyordu onu bir tepeye doğru
İşte kaya tepeye vardı, varacak işte tamam
Ama tepeye varmasına tam bir parmak kala bir güç itiyordu onu tepeden gerisin geri
Aşağıya kadar yuvarlanıyordu yerinden baş belası kaya
O da yeniden itiyordu kayayı tekmil kaslarını gere gere
Kopan toz toprak habire aşarken başın üstünden
O da habire itiyordu kayayı kanter içinde

Yukarıdaki dizeler HOMEROS’un Odysseis destanındaki SİSYPHOS anlatımıdır.

comte 20-07-2011 07:40 PM

Alıntı:

Berilce Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 803194)
İnsanların karşısındakini yargılarken, bir de beraberindeki insanların gözüyle kendilerini görmesi
hatta onun yerine geçmesi çok güzel bir şey olurdu. Adına Empati de denen bu güzel yaklaşımı
malesef her zaman yapamıyoruz. Zihinsel vıdı vıdılarla o kadar doluyuz ki, etrafımızdaki insanların
güzelliklerini farkedemiyoruz. En kötü görünen insan bile içindeki bozulmaz öz ile yaşar ve ölür, kimi o
öze ulaşır kimi ulaşamaz. Kendi büyükannemin, büyüklerimin evliliklerine bakıyorum; 2 somya, bir radyo (bazıları
onu da bulamazdı), bir yatak bunlarla evlenirlerdi, ama aralarında sevgi vardı. Sen çocuk doğurdun, bak vucudun bozuldu,
ince değilsin, bakımsızsın (atıyorum kafadan), faturayı ödedin mi, Allahın cezası o adam sana niye baktı?, Neredesin be adam?
Yine maç'a mı gittin? Senaryo bundan da kötü olabilir... Popüler kültürün bize dayattıkları, şekilcilik, erdemsizlik, kısa yoldan köşe dönmeceler, yazılı basın kitap okumamak (Üniversite mezunu olmak her zaman her şeyi vermez), gördüklerinden ders almamak, çocuğu dünyaya getirip, sonra parçalanmış bir düzene geri yollamak, adı ne olursa olsun, neden ne olursa olsun,
biz bir boşanmanın sonuçlarını büyücü kristal küresinde göremeyiz, hayat gibi... Hiç bir şey önceden öngörülemez, siz şekillendirirsiniz ama bir derecye kadar... Parçalanmış aile yapısındaki çocuklar özel ilgi, ihtimam ister (her şeyi alarak, şımartarak değil elbette), bunu layıkıyla yapabilecek insan çok kararlıysa şayet büyükler bir şekilde atlatır, o zaman yapın onu, Boşanın! Zaten herşey şimdi çok kolay anlaşmalı olursa 10 dakikada boşanıyorsunuz...
Kendinizi iyi tanıdığınıza, ne istediğine emin olan biri herkese boşanayım mı, boşanmayayım mı diye sormaz, gider ve yapar bunu, okuduğum kadarıyla epeyce bu soruyu sormuşsunuz ve herkes ayrı ayrı yanıtlamış sizi," yukarıya çıkartmanın ne anlamı var? Ssyphose"dağ' söylencesi gibi, dağ'a taşı çıkartıp, geri aşağıdan alıp, geri tekrar yukarı çıkartmak, Tanrım ne yorucu, git ve Boşan!!!

Güzel söylemişsiniz.

Bu konu nedense çok ilgi gördü.Çünkü kimsenin kimseye güveni yok.Her ilişkide aldatılma korkusu var.

Fakat bu da yansıma neticede.Aldatmaya meyilli olan, böyle düşüncelere sahip kişi de bunu karşıdan bekleyecektir.Yansıtma yapacaktır.

Kendi kafasındaki senaryoyu başkasına göre yazacaktır.

Eskiden yaşanan ilişkilerden bahsetmişsiniz.Eskiden dediğiniz gibi bir kilim bir başını sokacak ev ve sevgi her şeyi hallediyormuş.

Fakat durum değişti.Tüketim çağı başladı.Her şey tam olmalı mantığıyla bakılmaya başlandı evliliklerde.Şu an bunu yaşıyoruz.

Aynı zamanda yeni bir çağın başlangıcı.Yeni çağda konu ilişkiler diye düşünüyorum.Eskiden insanlar açlıktan ölürmüş.Şimdi tokluktan ölüyorlar.Obezite çağın hastalığı oldu.

Eskiden iş ve geçim sıkıntısı varmış.Şimdi bu da yavaş yavaş aşılıyor.Bir şekilde geçinip gidiyor herkes.

Ama şimdi ilişkiler gündemdeki başköşeyi aldı.

İlişkilerinde mutlu olan ya da istediği gibi bir ilişki yaşayan pek yok.Varsa da parmakla gösterilir oldu.

Herkes kendi kafasında belirlediği ilişkiyi karşıdaki kişiye yansıtmaya çalışıyor.Kafasındaki karşı cins profili uymuyorsa anında bitiveriyor ilişki.Bu kadar basit.

Kimse kimseyi anlamaya sevmeye saygı duymaya çalışmıyor.Kimse kimseyi olduğu gibi kabul etmiyor en başta.Herkes birilerini değiştirmek peşinde.

Yeni ilişkiler artık dizi ve film mantığıyla işliyor bana göre.Dizi ve filmlerdeki lüx hayatlar, eğlenceli yaşantılar bütün dünyayı etkilediği gibi ülkemizdeki dizilerde bu daha fazla.

Dizi veya film karakterindeki birini modelliyor ve onun gibi davranıyor onun gibi konuşuyor ve hatta onun gibi yaşıyoruz.Ve o karakterdeki kişinin nasıl bir sevgili ya da evlilik ilişkisi varsa aynen öyle olsun istiyoruz.Bunu bulamayınca hiç kimseyi beğenmez oluveriyoruz.

Bi kere kendimizden uzaklaşmışız.Kendimizin ne istediği kim olduğumuz değil, dizi ve filmlerdeki kim olmamız gerektiğiyle ilgileniyoruz.

Dizilere filmlere kendimizi kaptırırken gerçekte yaşadığımız hayatı unutuyoruz.Bir bakıyoruz ki hayat başka tv başka.

Küçük bir mutsuzluğu bile büyütüyor olana değil olmayana odaklanıyoruz.

Birazcık sıkıştığımızda evlilikleri bile bitirmek noktasına geliyoruz.

Bu konuda böyledir.Evliyim ama başkasına aşığım ne yapayım gibi bir cümlenin altına sığınıp her şeyi bir anda bitirmeye çalışıyor ve bir de buna onay arıyoruz.

Mutlu değilim, aşk yok sevgi yok ortada başkasına aşığım gibi ucuz kendini kandırmacalarla kaçıyoruz sorunlarımızdan.

Her şeyi ve herkesi olduğu gibi kabul etmeye çalışmadığımız, hayatı ekranlardan yaşadığımız sürece ne mutlu olabileceğiz ne de kendimizi tanıyıp esas sorunumuzun ya da istediğimizin ne olduğunu bulabileceğiz.

nba 21-07-2011 04:44 PM

Cevap:yeniyim

Merhabalar bazı mailleri okuyorum...daha yeni üye oldum...Ne yapmam gerek nasıl yapacağım konusunda hiç bir bilgim yok...ama burada kendımce kendımde belırlediğim sebebini bulamadıgım sıkıntımı dile getirmek istiyorum...29 yasındayım calısıyorum etrafımda herkes kendınden emın biri oldugumu güven verdiğimi samımı içten oldugumu söylerler...Ama benım hiç bir isteğim olmuyor...Dualar edıyorum yalvarıyorum yıne olmuyor... Sanş istiyorum yok, başarı istiyorum yok, mutluluk ve huzur istiyorum var ile yok arası değişiyor,sağlığım konusunda da şimdilik şükürler olsun ciddi veya kötü denecek bi durum yok... Bir ilişki istiyorum seviyeli saygı ve anlayıslı... ama kimle konussan farklı beklentıde... sevdiğim var ama o da evli... arkadaşlarımın hepsi sırtımdan vurdu ve bende koptum onlardan...bır allahım ve bır de ailem var artık yanımda olan... konusmak eskisi gibi içimden gelmiyor...gezmek isterdim artık içimden gelmıyr..işler ters gidiyor...ne kadar özen göstersemde ters gidiyor...nolur bana bunlarla baş edebilecek gücü sağlayacak bir öneride bulunun

WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:54 PM.