Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Subliminal (http://www.hayatimdegisti.com/forum/subliminal/)
-   -   Brain Wawe Classic Music (Beyin Dalgalarıyla Klasik Müzik 4Cd-alpha-beta-teheta) (http://www.hayatimdegisti.com/forum/subliminal/10222-brain-wawe-classic-music-beyin-dalgalariyla-klasik-muzik-4cd-alpha-beta-teheta.html)

dreamland 23-06-2008 08:38 PM

Brain Wawe Classic Music (Beyin Dalgalarıyla Klasik Müzik 4Cd-alpha-beta-teheta)

Klasik müzik içine ustaca yerleştirilmiş beyin dalgalardan bir çalışma. Arkadaşlara tafsiyemdir.

linkler:

http://rapidshare.com/files/92701303..._CD1_Alpha.mp3

http://rapidshare.com/files/92713955...-_CD2_Beta.mp3

http://rapidshare.com/files/92723820..._CD3_Theta.mp3

http://rapidshare.com/files/92735339..._CD4_Delta.mp3

Beyin Dalgaları Nasıl Kullanılıyor?

Hızlarına göre beyin dalgaları ve ilişkin oldukları durumlar:
Delta (0-4 Hz) derin uyku
Theta(4-8 Hz) hayal kurma
Alpha(8-12 Hz) relaksasyon
Smr (12-15 Hz) konsantrasyon
Beta1(15-18 Hz) problem çözme
Beta2(18-25 Hz) anksiyete

Beyin dalgaları basitçe böyle formüle edilebilir. Ancak takdir edersiniz ki beynin işlevleri bunlardan ibaret değil, işleyiş bu kadar basit değil. Örneğin theta aynı zamanda hafıza (öğrenilen bilginin hıfzedilmesi) ile de ilgili.

Beyin Dalgalarını Değiştirince Ne Olur?

Delta dalgası normalde derin uykuda ortaya çıkan dalga. Eğer fazla ise beynin hangi bölgesinde düşürmüşsek o bölge ile ilgili işlevde düzelme-gelişme sağlanıyor. Wernice Broca konuşma bölgesinde delta dalgasını düşürerek akıcı konuşma elde ediyoruz.

Theta dalgası hayal kurarken ortaya çıkan dalga. ADHD-dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğunda frontal lobda theta düşürmek Ritaline alternatif olarak kullanılıyor.

Alpha dalgasının frontal lobda çok olması dalgınlığa işaret eder, düşürerek farkındalığı arttırıyoruz. Oksipital lobda az ise gerginliğe işaret eder, arttırarak kalıcı gevşeme elde ediyoruz. İki yıl meditasyon yapın ya da 10 seans alpha arttırın.

Smr-Beta dalgalarını central bölgede arttırmak, pekçok rahatsızlığın semptomun giderilmesinde kullanıyoruz. Özellikle Smr dalgasını arttırmak beynin daha organize çalışmasını sağlıyor.

Yapılan araştırmalara göre neurofeedback'te korteks (beyin kabuğu) seviyesinde elektrik aktivitesi değiştirilirken subkortikal yapılarda da değişiklikler oluyor ve böylece benzer protokoller farklı rahatsızlıklarda kullanılabiliyor. Yani beyin daha iyi çalışmaya başlayınca hangi sorun varsa o ortadan kalkıyor. Herhangi bir riski ya da yan etkisi olmayan bu eğitim yönteminde (operant şartlanma) kişi kendi beynini kontrol etmesini öğreniyor. (Kısaca placeboya (hastalık hastası olmak) çevirmeyin olayı üzülürüm sonra.)

Cdlerin içerikleri:

CD1 Alpha Brainwaves - Relax & Let Go. Alert Meditation, Tranquillity, and Active Relaxation. Mozart, Bach, Haydn, Mendelssohn, Warlock, Vivaldi, Bononcini, and Beethoven

CD2 Beta Brainwaves - Energize & Focus. Heightened Focus, Enhanced Energy, and Peak Performance. Mozart, Bach, Alberti, Haydn, Albinoni, and Vivaldi

CD3 Theta Brainwaves - Meditate & Create. Deep Meditation, Heightened Intuition and Enhanced Creativity. Williams, Finzi, Debussy and Britten

CD4 Delta Brainwaves - Unwind & Sleep. Deep Relaxation, Rejuvenation, and Restful Sleep. Holst, Barber, Albinoni, Parry, Elgar, Bridge, Mendelssohn, and Chopin
Dreamlandan sevgi ve prestijle...

AZARRATH 01-07-2008 02:58 PM

Ynt: Brain Wawe Classic Music (Beyin Dalgalarıyla Klasik Müzik 4Cd-alpha-beta-te

Paylaşım için teşekkürler

Ancak burda kimi dalgaların düşürülmesinden kimilerin yükseltilmesinden ve bunda doğacak etkilerden bahsedilmiş

Şimdi biz bu müzikleri nasıl dinlemeliyiz...Mesela 10 seans aplha arttırın denmiş anlamadım emb23

Bu konuda da ilgilendiriseniz iyi olur ttli3

AZARRATH 11-07-2008 09:16 PM

Ynt: Brain Wawe Classic Music (Beyin Dalgalarıyla Klasik Müzik 4Cd-alpha-beta-te

birde bunlarda da telkin var mı,çünkü özellikle betayı dinlerken baş ağrısı oldu bende dusun

MagNetiC 11-07-2008 09:36 PM

anladığım kadarıyla telkin yok sadece beyin dalgaları (alfa-beta-delta-theta) var...
bunlaında hangi hallerde işe yarayacağını açıklamış sevgili dreamland.. ark5
teşekkürler bizlerle paylaştığın için... alk78

güllerinperisi 11-07-2008 10:37 PM

Ynt: Brain Wawe Classic Music (Beyin Dalgalarıyla Klasik Müzik 4Cd-alpha-beta-teheta)

Bu dalgalarla ilgili olarak beynin çeşitli bölgelerine düşürülmesinden bahsedilmiş...ama benim anlayamadıgım biz bu dalgaları dinliyoruz....hangi bölgesine etki edecegini saptayamayız.bu durumda hangi bölgede düşürülüp nerede yükseltilecegi önemli...fakat bu konuda bilgimiz yok.. o halde dinlemek dogru mu diyorum...ben dinliyorum ama bu soru işareti beni tedirgin edip uzaklaştırdı... kaş yapayım derken göz çıkarmayalım... yu89

AZARRATH 12-07-2008 02:42 PM

Alıntı:

güllerinperisi Nickli Üyeden Alıntı
Bu dalgalarla ilgili olarak beynin çeşitli bölgelerine düşürülmesinden bahsedilmiş...ama benim anlayamadıgım biz bu dalgaları dinliyoruz....hangi bölgesine etki edecegini saptayamayız.bu durumda hangi bölgede düşürülüp nerede yükseltilecegi önemli...fakat bu konuda bilgimiz yok.. o halde dinlemek dogru mu diyorum...ben dinliyorum ama bu soru işareti beni tedirgin edip uzaklaştırdı... kaş yapayım derken göz çıkarmayalım... yu89

İşte ilk mesajımda demek istdediğim buydu,yani düşürülüp ykseltilmesinden bahsediliyor,ancak nasıl olacak bu...

Gerçi müziklerin sesleri/şiddeti kendisi yükselip düşüyor,yani bir yerde çok yavaş oluyor ama birden ses ve ritim yükseliyor..

Özellikle teta dalgasını çok beğendim ben tender45,zaten genelde de klasik müzik dinlerim ttli3

güllerinperisi 12-07-2008 11:00 PM

Ynt: Brain Wawe Classic Music (Beyin Dalgalarıyla Klasik Müzik 4Cd-alpha-beta-teheta)

Atakan Bey natura sound therapyi nasıl dinlemeliyiz?araştırdım ama...........cevap bulamıyorum.hani telkinlerin bir sırası ve düzeni var..bu beyin dalgalarını dinlemenin basamakları neler?umarım bizi yardımcı olursun...sevgi ve saygılar..

visha 13-07-2008 01:19 AM

paylaşım için teşekkürler.
önce alfa dalgasını indirdim. şimdi de tetayı indiriyorum.ben burada sadece klasik müzik duyuyorum dalda seslerini duymuyorum açıklarsan sevinirim.b.w gwn de mesela dalga sesleri var bunda ne şekilde ayarlanmış. açıklarsan sevinirim.

TR-ance 13-07-2008 11:52 AM

Çok YararLı Bir ÇaLışma.. TeşekkürLer.. super

TR-ance 13-07-2008 08:24 PM

Sanırsam Teta Dalga Boyu Mp3'ü AĞırLıkLı OLarak 7.83 Hz HızLa SaLınım Yapan Bir Dalga Yayıyor Ki Bu Dalga EvrenLe BütünLeştiğimiz Ve Şifa ÇaLışmaları İçin GüzeL Bir Kaynak Sunuyor Bize.. Psişik YetenekLerimiz Dahada GeLişiyor Bu Dalga Boyunda.. Bunun Dışında BunLa ALakaLı OLarak Çekim Yasasında İse EvrenLe Ne Kadar BütünLeşirsek İstekLerimiz O Kadar Çabuk OLur Diyordu.. Eğer Evren 7.83 ( Yani Schumann Rezonansı.. ) İLe SaLınıyorsa Ve Bizim Beynimizde 7.83 SalgıLarsa İstekLerimiz Çok Daha KOLay ULaşır BizLere EvrenLe UyumLu OLduğumuz İçin.. Şu An Düz MantıkLa Bunu Düşündüm Fakat Bence MantıkLı.. Ben Deneyeceğim Şahsen.. smiliyface

Herkese SevgiLer Ve SaygıLar.. sapkal89

AZARRATH 28-08-2008 04:01 PM

Eveeettt 1 aydan fazladır ben alpha ve theta dinliyorum,özellikle Thetayı büyük bir zevkle dinliyorum,

Psikolojik midir bilmiyorum ama etkilerini gördüm şöyle ki: pratik zekayı ve düşünceyi geliştirdi bende,mesela acaip hazır cevap oldum,hakeden lafı cart diye yağpıştırıyorum dl67

Önceden bir olay karşısında ya böyle mi olsun şöyle mi yapsam derken şimdi hiç düşünmeden çözümler aklıma fırt diye geliyor,hafızam güçlendi ve psişik yeteneğim geri geldi

Tekrar insanların bir sonra söyleyeceği sözler aklımın içinde gezinmeye başladı,ıman danrım geri geldiler....

Belgin ∞ 28-08-2008 04:39 PM

Alıntı:

AZARRATH Nickli Üyeden Alıntı

Tekrar insanların bir sonra söyleyeceği sözler aklımın içinde gezinmeye başladı,ıman danrım geri geldiler....

Bu zaten herkeste olan birşeydir.Lisede öğretmenim konuşurken bir sonraki söyleyeceği sözü değil konuşmanın bütününü onunla beraber içimden söylerdim.Sonra da düşünürdüm 'al işte bende yapabiliyorum senin yaptığını diye'Ama bir soru sorduğunda kalırdım.Sonradan anladım bunun tamamen çocukça birşey olduğunu.

Bir sonra söyleyeceği sözler değilde konuşmanın bütünü geliyorsa olabilir ama gelen bir iki kelimeyse üzgünüm bu herkeste olan birşey.
Bunu karşında sohbet ettiğin bir insana denet.Bir yazı yazsın uzun olsun ama kendisi yazsın,sonra onu senin karşında okumaya başlasın.
Kendi istediği bir yerde dursun bakalım devamını getirebilecek misin?Bir iki kelime değil,tamamını getirebilirsin ancak psişiğim diye iddia edebilirsin.

Raslantılar psişik olmayı kanıtlamaz.Bana da çok olur istediğim insan beni arar,yolda görürüm,ya da o gün başına ne gelicek içime doğar.
Ama bu benim psişik olduğumdan değil,sadece o anda frekansımın çok kuvvetli olmasından kaynaklanır.Devamlılığı önemlidir.Bu da diğer konu gibi bir iki olayla kesinleşmeyecek bir olgudur.

AZARRATH 28-08-2008 09:41 PM

Alıntı:

redflowers Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

AZARRATH Nickli Üyeden Alıntı

Bu zaten herkeste olan birşeydir.Lisede öğretmenim konuşurken bir sonraki söyleyeceği sözü değil konuşmanın bütününü onunla beraber içimden söylerdim.Sonra da düşünürdüm 'al işte bende yapabiliyorum senin yaptığını diye'Ama bir soru sorduğunda kalırdım.Sonradan anladım bunun tamamen çocukça birşey olduğunu.

Bir sonra söyleyeceği sözler değilde konuşmanın bütünü geliyorsa olabilir ama gelen bir iki kelimeyse üzgünüm bu herkeste olan birşey.
Bunu karşında sohbet ettiğin bir insana denet.Bir yazı yazsın uzun olsun ama kendisi yazsın,sonra onu senin karşında okumaya başlasın.
Kendi istediği bir yerde dursun bakalım devamını getirebilecek misin?Bir iki kelime değil,tamamını getirebilirsin ancak psişiğim diye iddia edebilirsin.

Raslantılar psişik olmayı kanıtlamaz.Bana da çok olur istediğim insan beni arar,yolda görürüm,ya da o gün başına ne gelicek içime doğar.
Ama bu benim psişik olduğumdan değil,sadece o anda frekansımın çok kuvvetli olmasından kaynaklanır.Devamlılığı önemlidir.Bu da diğer konu gibi bir iki olayla kesinleşmeyecek bir olgudur.

İstediğim kişi beni aramıyor,bir sonra söyleyeceği söz demedim sözler dedim zaten,tanımadığım bir insan da olsa,

İddiam yok ki zaten benim,ben onu gayri ciddi olarak yazmıştım,sonundaki ıman danrım geri geldiler ibaresinden de belli olması lazımdı

Normalde şakacı dalgacı bir insanımdır,sanırım burda fazla ciddi oldum :D

Kaldı ki bunları hep tesadüf diye geçiştirmişimdir,başka konudaki yazma sebebim ise yine tesadüf mü olduklarını öğrenmekti

Not: kızmadım,biraz bağırmış gibi yazmışım 44 sapkal89

spyderman27 29-08-2008 01:24 AM

EVET AMA KONUDAN BİRAZ UZAKLAŞMIŞIZ SANKİ..

herkes yardım istiyor ama kimse konu hakkında ekstra bir bilgi vermiyor. bu müzikleri rastgele mi dinliycez yoksa belli bi zamanı, sırası falan mı var??

ilk msjda bahsedilen ön lobda arttırma falan denilen olayları nasıl gerçekleştireceğiz? dusun

LÜTFEN BU SORULARA TATMİNKAR BİR CVP VERİN.
ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.. KOLAY GELSİN.. yrl78

AZARRATH 29-08-2008 10:47 AM

Alıntı:

deeper_hypnosis Nickli Üyeden Alıntı
EVET AMA KONUDAN BİRAZ UZAKLAŞMIŞIZ SANKİ..

herkes yardım istiyor ama kimse konu hakkında ekstra bir bilgi vermiyor. bu müzikleri rastgele mi dinliycez yoksa belli bi zamanı, sırası falan mı var??

ilk msjda bahsedilen ön lobda arttırma falan denilen olayları nasıl gerçekleştireceğiz? dusun

LÜTFEN BU SORULARA TATMİNKAR BİR CVP VERİN.
ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.. KOLAY GELSİN.. yrl78

Uzun zamandır dinleyen birisi olarak şöyle söyleyeyim

Hepsini arda arda dinlemeyin,çünkü bunlar her ne kadar klasik müzik olsa da belli dalga boyları frekanslar yayıyor,beyne kendi dalga boyundan farklı dalga oyları gönderdiği için mesela alpha dinlediniz, betaya hemen geçmeyin 1-2 saat ara verin,

Ben alpha ve theta dinledim,hala dinliyorum,klasik müzik çok seviyorum çünkü...Her ikisi de önce meditasyon rahatlama özelliği var.Bunun dışında

Alpha yaratıcılık,pratik düşünceyi geliştiriyor,

Theta ise odaklanma,konsantrasyon, yaratıcılık ve sezgileri geliştiriyor,birde ben theta ile sınavlarıma veya ingilizce çalıştım daha kolay ve kalıcı öğrenme sağlıyor sanki

Beta enerji veriyor,uyuşukluğu gideriyor

Delta ise yatmadan önce dinleyebilirsiniz sakinlik,dinliklik güzel bir uyku için

Ancak ben delta hiç dinlemedim,dinleyin dinleyin çok güzeller hepsi de :)

spyderman27 29-08-2008 11:35 AM

İkinize de teşekkür ederim. evet ben de klasik müziği çok severim. bu yüzden de telkinlerin klasik müzikli olanlarını daha çok tercih ediyorum.
bu mp3 lerdeki müzikler de gerçekten çok güzel. kendime acilen bi mp3 player almam gerekiyor music45
acaba bu müziklerle hipnoz yapılabilir mi? bu arada hipnoz konusunda bilgili bi arkadaşım pm atabilir mi? o konuda daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorum.

teşekkürler kolay gelsin.. :D

cananderen 29-08-2008 02:25 PM

süper teşekkürler paylaşım için 25889

empati72 22-09-2008 04:40 PM

Yaa bu konuyu yeni gördüm. ilgimi çekti hemen. Bu müzikleri günde en az kaç saat dinlememiz gerekiyor. Gecede dinlenebiiyorumu. Birde atakan beyin telkinleriyle karışık dinlesek bir arıza çıkarırmı:) Merak ettim. acilen cevaplarınızı bekliyorum denemem lazım:)

MuminOKAN 09-10-2008 10:35 PM

Alıntı:

empati72 Nickli Üyeden Alıntı
Yaa bu konuyu yeni gördüm. ilgimi çekti hemen. Bu müzikleri günde en az kaç saat dinlememiz gerekiyor. Gecede dinlenebiiyorumu. Birde atakan beyin telkinleriyle karışık dinlesek bir arıza çıkarırmı:) Merak ettim. acilen cevaplarınızı bekliyorum denemem lazım:)

ben, uyku halinde, telkinlerin arasına sıkıştırıyorum. bi arıza çıkmadı bende :)

gulum21 29-10-2008 09:08 PM

bu siteyi gördüğüm ve istediğim bilgileri okuduğumdan beri kendimde olanlarla birleştirdim..epeyce bir araştırma ve okumalardan sonra çalışmalar yaptım ve hala çalışıyorum..dün akşam bürokrasinin içerisinde bir toplulukla beraber yemekte idik..içlerinden bir arkadaşı tespit ettim..vücud ısısı telepati ve düşünme gücünün birleşimi olduğunu biliyorum ve denemek istedim..birazdan bu arkadaş bana bakacak bir şey söyleyecek dedim....düşüncelerime yoğunlaştım..çok geçmedi 1-2 dk.içerisinde gerçektende o kişi dönüp bana gülümsedi ve tabaktan meyve ikram ederek konuştu..

gülcemefe 31-10-2008 03:31 AM

Paylaşım için teşekkürler.
Gece dinlediğimiz telkinlerin arasında eklemenin sakıncası yok demişsiniz.
Hepsini dinleyebilir miyiz yoksa tek tek mi dinlemek gerekir.
Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.

medusa 01-11-2008 11:48 PM

Selam arkadaşlar.
Ben bu mp3leri ne zaman dinlesem stres filan kalmıyor.
Nasıl bişeymiş bunlar?
Ve 1 haftadır huzur var hayatımda.
İştede dinliyorum ve çok etkili.
Çok uzun süre dinleyen var mı neler tavsiye edersiniz?
Yani bunlar sadece dinlediğimiz zaman mı etkili olur?
Ya da uzun süre sonra artık beynimiz bu frekanslarda çalışmayı mı öğrenir ne dersiniz? s456

dreamland 03-11-2008 07:56 PM

Arkadaşlar
1) Uykuda telkinler veya bu müzikler kesinlikle dinlenmez.
1) Profesyoneller ve pskiyatristler dışında hipnoz yaptırmayın.
2) Bilinç altınıza elletmeyin kurcalamayın.
3) Astral -lucid vs. deneyimleri yaşayan insanlar hipnoz (SANRI) yaşıyorlardır. Bunlar ancak elzem vaziyetlerde, çok özel drumlarda ortaya çıkar. Batıl olanların hepsi diyebilirimki, reklamdır.
4) Bu müziklerde ses dalga boyları rtim ve enstrumanlarııdan çıkar. Besteciler ona göre eserler yapar o duyguyu yaşatır. ALLEGRO -LARGO-ADAGİO-PRESTO-FORTE 160-100-70-180 vs. rtim ve tonlamalar vardır. Affedin beni ama bunu müzik ve ses uzmanları incelesin. Müzik 3 boyutludur. ton-rtim-frekans-rezonans- söz uyumu-doku-eserin bestesi- nota uygulaması vs. Bu eserler buna dikkat edilerek seçilmiş ve icra edilmiştir.
6) Eserleri zevk ve ihtiyacınıza göre dinleyin. Hoşlanmıyor sanız zaten faydası olmaz. Eserler mozart, bach, vivaldi gibi üstadlardan seçilmiş ve hiçbir yan etkisi yok. Ama delta -teta -alfa-beta bulamacı-hızlı -yavaŞ - hızlı insanı dengesini bozar ve yorar. İhtiyacınızı belir leyin ve zevk aldığınız sürece dinleyin.
7) Faydasını gördüğünüz anda bırakın üstelemeyin. Şahsi tafsiyem bir cd yi toplam olarak sadece düzenli olarak 12 gün birer defa dinlemek yeterde artar.

yeni bir hayat 03-11-2008 08:31 PM

Alıntı:

dreamland Nickli Üyeden Alıntı
Arkadaşlar
1) Uykuda telkinler veya bu müzikler kesinlikle dinlenmez.
1) Profesyoneller ve pskiyatristler dışında hipnoz yaptırmayın.
2) Bilinç altınıza elletmeyin kurcalamayın.
3) Astral -lucid vs. deneyimleri yaşayan insanlar hipnoz (SANRI) yaşıyorlardır. Bunlar ancak elzem vaziyetlerde, çok özel drumlarda ortaya çıkar. Batıl olanların hepsi diyebilirimki, reklamdır.
4) Bu müziklerde ses dalga boyları rtim ve enstrumanlarııdan çıkar. Besteciler ona göre eserler yapar o duyguyu yaşatır. ALLEGRO -LARGO-ADAGİO-PRESTO-FORTE 160-100-70-180 vs. rtim ve tonlamalar vardır. Affedin beni ama bunu müzik ve ses uzmanları incelesin. Müzik 3 boyutludur. ton-rtim-frekans-rezonans- söz uyumu-doku-eserin bestesi- nota uygulaması vs. Bu eserler buna dikkat edilerek seçilmiş ve icra edilmiştir.
6) Eserleri zevk ve ihtiyacınıza göre dinleyin. Hoşlanmıyor sanız zaten faydası olmaz. Eserler mozart, bach, vivaldi gibi üstadlardan seçilmiş ve hiçbir yan etkisi yok. Ama delta -teta -alfa-beta bulamacı-hızlı -yavaŞ - hızlı insanı dengesini bozar ve yorar. İhtiyacınızı belir leyin ve zevk aldığınız sürece dinleyin.
7) Faydasını gördüğünüz anda bırakın üstelemeyin. Şahsi tafsiyem bir cd yi toplam olarak sadece düzenli olarak 12 gün birer defa dinlemek yeterde artar.

Kafası karışan biri daha.. şaşkın

gulum21 04-11-2008 12:21 AM

kesinlikle dinlenmez dediğiniz telkinler çoğu insanı rahatlatıyor bunun da bence kesinlikle bir sakıncası yok..bilinç altı dediğiniz yer bizim tercihlerimiz doğrultusunda seçilir..pop değil tekno değil korku filmi değil dinlediğimiz..görüyorsunuz olumsuz hiçbir düşünce belirtilmemiş..bence siz iyice dinleyin..anlayamamış olabilirsiniz.. onayi

mavi*** 04-12-2008 12:17 AM

teşekürlerr 956k

kozbey 12-12-2008 05:35 PM

Gerçekten paylaşım için teşekkürler...

kozbey 12-12-2008 06:04 PM

Şötle bir bilgiye ulaştım ve paylaşmak istedim bunların üzerine tartışırsak bence hepimiz için daha faydalı olacaktır. En azından varsa yanlış bir durumu ortadan kaldırabiliriz. Herkesin iyice okuyup yorum yapmasını istiyorum çünkü burda dalgaların arttırılıp azaltıldığında ne gibi sonuçlar verdiği söyleniyor...art56art56

Delta (0.1 –3 Hz)
En düşük frekanslar deltadır. 4 Hz’den düşüktür ve derin uykuda görülür ve bazı anormal süreçlerde aynı zamanda “empati hali” hissedildiğinde delta dalgaları bilinçaltı düşünceyi yansıtır. 1 yaşa kadar olan bebeklerde dominant ritimdir ve uykunun 3. ve 4. evresinde bulunur.

Delta (0.1-3 Hz) : Dağılım : Genellikle geniş ya da bilateral yayılmış olabilir, yaygın.

Subjektif duygu durumları : derin, rüyasız uyku, non-rem uyku, trans hali, bilinçsiz.

İlişkili iş ve davranışlar : uyuşukluk, hareketsizlik, dikkatsiz

Fizyolojik ilişki : hareketsiz, hemen harekete geçememe.

Eğitimin etkileri : Arttırılırsa uykuya, trans haline, derin gevşeme durumuna neden olur.

Theta (4-8 Hz)
Diğer bir beyin dalgası da thetadır. Theta 3.5 – 7.5 Hz arasında faaliyet gösterir ve “yavaş” aktivite olarak sınıflanır. Yaratıcılık, sezgi, hayal kurma, fantezi kurma ve hatıralar, duygular, heyecan uyandıran olaylar için bir çeşit mahzen gibidir.
Theta dalgaları içe dönük odaklanma, meditasyon, dua ve ruhani farkındalık sırasında kuvvetlidir. Uyanık olma ve uyku arasındaki durumu yansıtır. Bilinçaltıyla ilgilidir.
Uyanık haldeki yetişkinler için anormal ama uyku sırasında olması normaldir. Theta’nın hippocampal ve limbik sistem bölgesindeki aktiviteyi yansıttığına inanılır. Theta endişe, kuruntu, huzursuzluk ve çekingenlik sırasında gözlemlenir.

Dağılım : genellikle bölgesel, birçok lobu içerebilir, yanal ya da yayılmış olabilir.

Subjektif duygu durumları : Sezgileri güçlü, yaratıcı, anımsamak, hayal, düş, rüya gibi, değişken düşünceler, uykulu, “birlik, bir olma”, “açıkgöz”

İlişkili iş ve davranışlar : Yaratıcı, sezgisel; aynı zamanda dalgınlık ve odaklanamama olabilir.

Fizyolojik ilişki : Zihin/beden entegrasyonu, iyileşme.

Eğitimin etkileri : Arttırılırsa başı boş gezme, trans durumu. Düşürülürse, konsantrasyon artar, dikkat yoğunlaşabilir.

Alpha (8-12 Hz)
Alpha dalgaları 7.5 ve 13 Hz arasındadır. Alpha dalgalarının can alıcı noktası 10 Hz civarındadır. Sağlıklı alpha üretimi, zihinsel beceriyi arttırır, zihinsel ahenge yardımcı olur, rahatlama duygusunu arttırır. Bu durumda elinizdeki herhangi bir işi başarmak için hızlı ve etkili hareket edebilirsiniz. Alpha hakim olduğu zaman kişiler kendilerini rahat ve sakin hissederler. Alpha bilinç ile bilinçaltı arasında köprü gibidir. Gevşemiş, rahatlamış normal insanlarda görülen başlıca ritimdir. Hayatımızın büyük bir kısmında, özellikle 13 yaştan sonra mevcuttur.
Eğer alpha dalganız normal limitlerinde ise iyi bir ruh halinde olursunuz, dünyaya daha doğru bakarsınız ve sakin hissedersiniz. Alpha, sınıfta veya işte öğretilen bilgiyi öğrenme ve kullanma anlamında beynin en önemli frekanslarından biridir. Gözlerinizi kapatarak veya derin nefes alarak alphayı arttırabilirsiniz; düşünerek veya matematik işlemleri yaparak da düşürebilirsiniz.

Dağılım : Bölgesel, genellikle bütün lobu içerir, göz kapalıyken daha fazla occipital lobda bulunur.

Subjektif duygu durumları : relax(rahat), sıkıntılı değil, uykulu değil, sakin, bilinçli

İlişkili iş ve davranışlar : meditasyon, eylem yok.

Fizyolojik ilişki : rahatlamış, iyileşmiş.

Eğitimin etkileri : rahatlama sağlatır.

Düşük alpha : 8-10 : iç farkındalık, zihin/beden etkileşimi, denge

Yüksek alpha : 10-12 : merkezleme, iyileşme, zihin/beden bağlantısı.

Beta (12 Hz üstünde)
Beta aktivitesi hızlı bir aktivitedir. 14 ve üstü frekanstadır. Eş zamanlı olmayan aktif beyin dokusunu yansıtır. Simetrik dağılımda genellikle her iki tarafta görülür, önde daha fazladır. (frontal) Kortikal hasarda kaybolabilir ya da azalabilir.
Genellikle normal ritimdedir. Dışsal ve içsel uyarıcılara duyarlılık veya kaygılı olma durumunda veya gözler açıkken dominant ritimdir.
Gözlerimiz açıkken, dinlerken, düşünürken, analitik bir problem çözerken, karar verme veya yargıya varma durumunda, etrafımızda olan biten bilgiyi işleme sırasında aktiftir.

Düşük beta (12-15 Hz), “SMR”
Dağılım : yan tarafta ve lobda lokalizedir ( frontal, occipital vb)

Subjektif duygu durumları : odaklanmış ama rahat, entegre

İlişkili iş ve davranışlar : düşük smr “Dikkat Eksikliği Hastalığına” yol açabilir, odaklanmış dikkatte eksiklik.

Fizyolojik ilişki : Hareketle ketlenir, vücudu sınırlandırmak smr’yi arttırabilir.

Eğitimin Etkileri : SMR’yi arttırmak rahat odaklanma sağlar, dikkat gerektiren yetenekler düzeltilebilir.

Orta ranj beta (15-18 Hz)
Dağılım : birçok alan üstünde lokalizedir. Bir elektrot üstünde odaklanılabilir.

Subjektif duygu durumları : düşünme, kendinin ve etrafın farkında olma.

İlişkili iş ve davranışlar : zihinsel aktivite

Fizyolojik ilişki : tetikte, aktif ama huzursuz değil.

Eğitimin Etkileri : zihinsel yeteneği arttırabilir, odak, tetikte olma, zeka

Yüksek beta (18 Hz üstünde)
Dağılım : lokalize, çok fazla odaklanmış.

Subjektif duygu durumları : tetikte olma, huzursuzluk

İlişkili iş ve davranışlar : zihinsel aktivite, örn: matematik, planlama vb...

Fizyolojik ilişki : zihin- beden fonksiyonlarının genel aktivasyonu.

Eğitimin Etkileri : çok artarsa, tetikte olmaya neden olur aynı zamanda huzursuzluk verir.

Bir teşekkürü çok görmeyin...

karagedikli 04-01-2009 05:09 PM

Bu konuda herhangi bir açıklama yapıldı mı? yyyapıldıysa nerde?
yardımcı olursanız sevinirim. Aynı soruları galiba ben de soracağım...

karagedikli 04-01-2009 05:23 PM

Galiba cevabı buldum. Teşekkürler.....

esmas 28-02-2009 01:38 AM

bu insani tedirgin eden konu hakikaten beni cezbetti.
ama bir cok konuda en azindan tesekkur butonuna tiklayarak eslik eden Atakan beyin bu konuyu yorumsuz birakmasi da gozumden kacmadi.
site yetkililerinden Mumin beyin konuyu takip ediyor olmasi biraz beni rahatlatti.
ama bu mp3leri dinlemenin bir zarari olurmu acaba diye tedirginim.
bu mp3 ler de telkinlerle birlikte dinlenilip, surece olumlu katki sagliyorsa neden Atakan beyin hicbir destegi veya yorumu yok ?

hayir sakincali veya tavsiye edilmeyen bisey ise neden bu konu ortadan kaldirilmiyor.
ve cogumuzun kafasinda bir soru isareti olarak kaliyor..

iyi biseyse yetkililerin katilimini gormeyi, yok zarari olabilecek biseyse konunun ortadan kaldirilmasini isterdim dogrusu.
iki arada bir derede kalmak diye buna derler :)
selamlar...

MuminOKAN 28-02-2009 04:07 PM

merhaba arkadaşlar.
bende arkadaşımızın paylaşmış olduğu beyin dalgaları ile ilgili olan bu mp3leri dinliyorum. özellikle teta.
şöyle ki; gece yatarken genellikle doğa versiyonlarını dinlediğim suçluluk, ego, zinde uyanma mp3lerinin yanına teta dalgasını da ilave edip denemeler yapıyorum. ilk etapta teta yı dinleyip sonrasında telkinleri dinliyorum. etkiler gayet iyi. -en azından benim için-
ben bir çalışma için bu mp3 leri indirdim ve dinliyorum. okumuş olduğum kitaplardan da edindiğim bilgiler ile beraber, tr-ance nin de dediği gibi evrenin frekansı ile aynı dalga boyunda olmamız uyum içerisinde olmamız iyi bişey.

kurbaga 07-03-2009 01:23 AM

arkadaşlar bu beyin frekansları ayarlı cd leri kafanıza göre dinlemeyin.bunlar çok derin konular.yeterli bilince sahip değiliz.özellikle teta frekansını denk gelişe dinlemeyin.eğer ısrarla dinlemek istiyorsanızda aklınızdan geçen her bir düşüncenin sıkı bir takipçisi olmalısınız.yoksa zararlı olabilir.rahat bırakın beyninizi,dimağınızı.o ne yapacağını bilir.siz bir yenilik ve değişim istiyorsanız sağlıklı olduğundan kuşkumuz olmayan yolları deneyin: ritmotrans telkin cd leri yada başka hipnomeditasyon cd leri gibi.

hayatimdegisti 07-03-2009 02:46 AM

Brain Wave ile ilgili görüşlerimi bir başka konuda ifade etmiştim.Çok fazla dinlenilmesi taraftarı değilim.
Yani uzun süreli dinlenmesi gereksiz kısa süreli dinlenebilir.
Ancak forumdan tamamen kaldırılacak kadar sakıncalı bir durumu yok
Zaten bu konu ile ilgili yahoo da çok geniş bir grup vardı.2000 yılında o gruba üyeydim bir süre bende dinlemiştim.
Ritmotrans sonrası ayrıca ihtiyaç duymadım.Ritmotrans doğal olan bir yontem sadece müzik ve insan sesinden oluşur ayrıca frekans içermemektedir.

avrupalı 06-09-2009 11:00 AM

Cevap: Brain Wawe Classic Music (Beyin Dalgalarıyla Klasik Müzik 4Cd-alpha-beta-tehet

Benim mesajım bir aksaklıkdan dolayı mı silindi.

yada site yönetimi tarafından mı ermak ettim...

alt tarafı theta mp3 birlikte imgeleme yaparsak. etkisi ne olur? deneyen varmıdır diye sordum.

sorumun cevabını alamadım, birde eğer nedenszi yere sorum silinmişse nedeni öğrenmek istiyorum.[/I][/B]

epiktetos87 07-09-2009 02:20 AM

Cevap: Brain Wawe Classic Music (Beyin Dalgalarıyla Klasik Müzik 4Cd-alpha-beta-tehet

Açıkçası ben naturayı kullanıyorum ama aşağu yukarı aynı işi yapıyorlar sanırım. Ders çalışırken tetha soru çözerken ise alfa dalagalarını kullanıyorum ve faydasını gördüğümü söyleyebilirim. tehta dalgasında ders çalışırken zihnim sanki uykulu bir halde gibi ama daha sonra tekrar yaptığımda birçoğunu öğrendiğimi görüyorum. alfa dalgasında ise sorunun yanıtın bulurken fazla zorlanmıyorum hani geometride görmek vardır ya aynı öyle oluyor. Yalnız tethe dalgaları ile arkdaşlara uyarı yapmak isitoyrum, daha önce çok kuruntulu bir insandım hani neredeyse bazen paranoya noktasına ulaşıyordum, kendi kendime olumlu düşünerek bunu aşmıştım uzun zamandırda hiç böle bir sorun yaşamdım, ama tetha dalagalrını yoğun olarak dinlediğimde kuruntularımın büyük oranda arttığını hissediyorum ve bu beni rahatsız ediyor geçrketen hem de çok, bu sefer şu ikilemde kalıyorum olan birşeyi mi hissediyoryum yoksa kuruntu mu yapıyorum zaten bu soruya kesin olarak cevap bulamamak insanı çok yoruyor...

arztrkm 08-09-2009 10:33 PM

bu alfa ve teta dalgaları ile ilgili olarak çok farklı fikirler var arkadaşlar..site yönetimi de bunu görmüştür herhalde...
Anladığım kadarı ile herkes kendine göre doğru bildiğini kabul ediyor..Ama bu konuda tek doğru olduğunu düşünüyorum..Yetkili bir ağız bu beyin dalgaları ile ilgili mp3 ler, nasıl , ne şekilde , ne kadar süre ile ve hangi durumlarda dinlememiz yada dinlemememiz gerektiği konusunda bilgilendirilmeyi daha doğrusu bilgilendirilmemizi rica ediyorum..bence bu konu hassas bir konu..Kargaşaya neden olmadan kısa zaman içinde netleştirirseniz sevinirim..

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler....

hayatimdegisti 08-09-2009 10:42 PM

Duyuru bölümünde belirttiğimiz gibi geçen hafta forumda bazı teknik problemler yaşadık.Bu nedenle 10 gün once ki yedek yüklenmek zorunda kaldı.Böyle olunca da son 10 günde yazılan mesajlar ve üyelikler silinmiş oldu.
Brain w programı ve bu tür dalgaları önermediğimi söylemiştim.Tabii ki bu kişinin kendi tercihidir.
Bu konuda net olarak zararlıdır diye bir şey yoktur.Ancak brain w ile kendi kendinize frekanslar oluşturabilmektesiniz.En azından bu tür kendi kendinize frekans oluşturmanızı önermiyorum.Hazır olanlar kullanilabilir.

arztrkm 08-09-2009 10:48 PM

teşekkür ederim..

avrupalı 09-09-2009 11:30 AM

Hazır olanlar kullanilabilirden, yorum ne anlamadım.

WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:02 PM.