Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Sizinde Sindirim Sisteminiz Hızlandı mı? (http://www.hayatimdegisti.com/forum/sizinde-sindirim-sisteminiz-hizlandi-mi/)
-   -   Telkinler Sindirim Sisteminizi Etkiledi mi Anketi (http://www.hayatimdegisti.com/forum/sizinde-sindirim-sisteminiz-hizlandi-mi/398-telkinler-sindirim-sisteminizi-etkiledi-mi-anketi.html)

hayatimdegisti 10-11-2006 04:32 PM

Telkinler Sindirim Sisteminizi Etkiledi mi Anketi
 
Telkinleri dinleyen kişiler sindirim sistemlerinin daha iyi çalıştığını belirtmişlerdir.Stres etkisinden kurulan beden sistemleri çok daha iyi çalışmaktadır.

Sistemlerin iyi çalışması aslında oldukça avantajlıdır birey için.Sindirim ve boşaltım sistemlerinin daha iyi çalışması bedenden toksinlerin atılmasını sağlar buda ömrü uzatır.Ayrıca toksinlerin atılması sayesinde cildinizde daha canlı olur.

Bu konu ile ilgili daha önce bi anket yapmistik.Telkinler sindirim sisteminizi nasil etkiledi diye.Anket teknik bir sorun neeni ile silindi.ŞLimdi o anketi tekrar yapiyorum.

Sindirim sistemi nasıl çalışıyor?
Bugün size yiyecekleri nasıl sindirdiğimizi anlatacağım. Hastalanma mutlaka anlattığım konu başlıklarından biri bu. Çünkü yiyeceklerin vücutta ne gibi işlemlerden geçtiğini bilmeden kilo vermek, korumak, sağlıklı kalmak bence mümkün değil
Yemek insani, sindirebilmek ise ilahidir.'
Charles Copeland (1860-1952)

Bugün size yiyecekleri nasıl sindirdiğimizi anlatacağım. Hastalanma mutlaka anlattığım konu başlıklarından biri bu. Çünkü yiyeceklerin vücutta ne gibi işlemlerden geçtiğini bilmeden kilo vermek, korumak, sağlıklı kalmak bence mümkün değil.

Kendinizi iyi hissetmenizde ve genel sağlığınızda belki de en önemli olan şey, iyi çalışan sağlıklı bir sindirim sistemi. Yaşamak için yememiz gerekiyor. Ama yalnızca yemek yetmiyor.

Vücudumuzun yediklerimizden yararlanabilmesi için yiyeceklerin sindirilebilmesi, bağırsaklardan emilebilmesi, kana karışıp hücrelerimize taşınabilmesi gerekiyor. Her gün en az üç öğün yemek yiyoruz. Yemek için zaman ayırıyoruz, para harcıyoruz. Eğer vücudumuz yediklerimizden yararlanamıyorsa bütün bu emekler bir anlamda boşa gidiyor.

Sindirim sisteminin iyi çalışmaması besinlerin yetersiz emilimine, bağırsak hareketlerinin bozulmasına, zararlı atıkların vücuttan arılamamasına yol açıyor. Sonuçta bundan tüm organlarımız ve fonksiyonları etkileniyor. Bağışıklık, beyin ve sinir sistemleri görevlerini yerine getirememeye başlıyor, hormon dengemiz bozuluyor, vücudumuzun toksinlerden arınma kapasitesi azalıyor, organlarımıza binen yük artıyor.

Ayrıca yanlış beslenme ve iyi sindirememeye bağlı besin eksiklikleriyle cildimiz bozuluyor, sivilceler, döküntüler oluşuyor. Çoğumuz, Acaba yediklerimde bir sorun mu var?' diye hiç düşünmüyoruz bile! Hemen alabileceğimiz en pahalı kremlere yöneliyor, gereksiz yere para harcıyoruz.

İyi çalışmayan bir sindirim sistemi işimizi de etkileyebiliyor. Gaz, kabızlık, şişkinlik, hazımsızlık gün boyu bizi rahatsız edip, aklımızı kurcalayabiliyor. Rahat çalışmamızı engelleyebiliyor.

İşin kötü yanı, biz kafayı taktıkça bu sorunların daha da artması. Huzurlu bağırsaklar için huzurlu bir kafa gerekiyor, ama aynı zamanda huzurlu bir kafa için de huzurlu bağırsaklar gerekiyor.

Enerjimiz, mental performansımız, yaşam süremiz, genel vücut sağlığımız hep sindirim sistemimizin ne kadar iyi çalıştığına bağlı.

alıntıdır..

hayatimdegisti 07-12-2006 10:00 PM

Ynt: Telkinler Sindirim Sisteminizi Etkiledi mi Anketi
 
Bağırsaklar iyi çalışırsa ne olur?

Karaciğer iyi çalışır,
Tansiyon riski az olur,
Kalp ritmi düzenli olur
İdrar problemi daha az olur,
Gözler daha parlak olur,
Kulaklar daha iyi duyar.
Elimizin hassasiyeti daha fazlalaşır.
Öğrenci dersini daha iyi anlar daha iyi ders çalışır.
İş verimliliğini artırır.

Bağırsağı iyi çalışan bir şahsın, aynı yaşta, aynı boyda, aynı kilodaki bir kişiye oranla sağlığı daha iyidir. Bu çok önemli artı bir değerdir.



Kalın barsaklar nasıl çalışır?

Kabızlığın nasıl olduğunu anlamak için kalın barsağı (bazı yerlerde kalın barsak yerine “kolon” kullanılır.) nasıl çalıştığını anlamak lazım.
Kalın barsağın iki görevi vardır:
1)Su ve elektrolitlerin emilmesi
2)Geri kalan artık maddenin yani dışkının atılıncaya kadar depolanması.
Bu iki görev için de yoğun hareket gerekmediğinden kalın barsak hareketleri normalde çok yavaştır. Kalın barsak hem su ve minerallerin emilmesinini sağlayan boğumların kasılması ile mikser hareketi yapar, hem de içeriğinin ilerlemesi için kısa itici kasılmaları ve büyük amplitüdlü kaba itici hareketler yapar.
Bu kaba hareketler gün içinde sadece bir-üç kez olur, en çok kahvaltıdan sonraki ilk saatte yaklaşık 15 dakika kadar devam eder. Bu hareketlerle dışkı rektuma (kalın barsağın son kısmı) doğru itilir ve dışkılama hissini uyandırır.
Kalın barsakta dışkıya ileri iten en kuvvetli hareket olan bu kaba hareketler "gastrokolik" ve "duedonokolik" reflekslerle harekete geçer(gastro:mide, kolon:kalın barsak, duedonum: oniki parmak barsağı).
Yemek yedikten sonra kaba hareketlerin oluşması bu reflekslerle olur.Yemek sonrası mide ve duedonum (ince barsağın ilk kısmı)duvarları gerilerek, kalın barsak hareketlerini uyarır. Başka bir deyişle yiyecekler yukarıdan “ben geliyorum, bana yer aç” demektedir.
Kaba hareketler kalın barsak duvarının irritasyonu (tahriş olması) ile de uyarılabilir. Ülseratif kolitte hemen hemen sürekli devam eden barsak hareketlerinin nedeni budur.

Dışkılama refleksi: Dışkı rektuma indiğinde rektum duvarlar gerilir ve dışkılama hissi meydana getirir. Buraya kadar olan olaylar istem dışıdır. Tuvalet eğitimini almış bir kişi, eğer dışkılama için uygun bir ortam yoksa istemli çalışan dış sfinkter kasını kasarak dışkılamayı engeller. Eğer dış sfinkteri kasmaya devam ederse, birkaç dakika sonra dışkılama reflekleri kaybolacaktır. Ortam uygun olduğunda ise dışkılama refleksleri kaybolsa bile derin bir nefes alarak diyaframı aşağı iterek ve karın kaslarını kasarak karın basıncını arttırabilir böylece dışkıyı kalın barsağn son bölmüne iterek yeni refleksleri uarabilir. Bu şekilde oluşan refleksler hiçbir zaman doğal olarak oluşan refleksler kadar güçlü değildir. Bu nedenle sürekli doğal reflekslerini baskılayan kişiler veya doğal barsak hareketlerinin yerini alcak müshil ilaçlarını sıklıkla kullanan kişiler ileride ciddi kabızlık çekerler.

Eğer bir kişi, hayatının erken dönemlerinde düzenli tuvalet alışkalnlığ kazanırsa, ki genelde kahvaltıdan sonra gastrokolik ve duedonokolik reflekslerin kalın barsakta kaba hareketleri uyardığı zamanda tuvalete giderse, hayatın ileri dönemlerinde gelişebilecek kabızlığı önlemiş olur.





Kabızlığın sebepleri nelerdir?

Kabızlk daha önce de belirttiğimiz gibi bir hastalık değil belirtidir. Birçok hastalık, ilaç ya da bazı durumlar kabızığa sebep olur. Ama kabızlığın en sık nedeni düzensiz beslenme alışkanlıkları sonuc gelişen kabızlık ve çzüm olarak da kabızlık ilaçlarınn uygunsuz kullanılmasıdır. Aşağıda kabızlığın nedenlerinden bazları sralanmıştı:
-Diyette lifli beslerin yetersiz olması
-Günlük sıvı alımının yetersiz olması
-Sedanter yaşam, hareketsizlik
-Hareketsiz kalınan uzun seyahatler
-Dışkılama refleksinin sürekli baskılanması
-Hamilelik
-Yaşlanma
-İrritabl barsak sendromu(spastik kolon): Kabızlığın en sık nedenlerinden biridir. Altta yatan organik bir rahatsızlık olmamasına rağmen aralıklarla kabızlık ve ishalin görüldüğü, karın, ağrısı, şikinlik, gazın eşlik ettiği, stresle de artan bir hastalktır.
-Laksatiflerin (müshil ilaçlarının)kötüye kullanımı:Laksatiflerin uzun süre kullanılması barsak tembelliğine yol açar. Laksatifler zamanla barsakladaki sinirlere hasar vererek barsağın kendi doğal kasılmasını önler.
-Bazı ilaçlar:
Antiasitler:Alüminyum hidroksit ve kalsiyum karbonat içerenler
Antispazmotik ilaçlar
Antidepresanlar
Demir hapları
Antikonvulzan ilaçlar(epilepiside nöbetleri önleyen ilaçlar)
Bazı ağrı kesciler(özellikle kodein, morfin gibi opioid analjezikler)

-Bazı hastalıklar:
*Nörolojik hastalıklar: Bağırsağı hareket ettiren sinir uyarılarının
oluşmasını veya iletimini engelleyerek bağırsak hareketlerini azaltır,kabızlığa neden olur.Örneğin:Hichprung hastalığı, Multiple skleroz, Parkinson hastalığ, İnme, omurilik yaralanmaları
*Metabolik ve Endokrin hastalıklar: Diyabet (Şeker hastalığı),Tiroid bezinin yeterli çalışmaması, üremi, hiperkalsemi gibi bazı elektrolit bozuklukları
*Kurşun zehirlenmesi
*Skleroderma ve lupus gibi bağ dokusu hastalıkları
-Barsakların mekanik nedenlerden dolayı tıkanması:
*İltihabi yapışıklıklar
*Barsak kanseri: Kabızlığın nadir sebeplerinden biridir. Özellikle 40 yaş üzeri kişilerde, yakın zamanda başlamış açıklanamayan kabızlık, kilo kaybı, dışkıda kanın eşlik ettiği durumlarda gecikmeden doktora başvurumalıdır.
*Barsakların kendi üzerine katlanmas(volvulus)



Kabızlık daha çok kimlerde görülür?

Siz zannedersiniz ki bir tek kendiniz kabızsınızdır. Oysa toplumda
kabızlık tahmin edildiğinden daha fazladır. Hele gidin bakın dahiliye
servislerine gastroenterologlara müracaat eden kimselerin neredeyse yüz
kişide yirmi kişisi kabızlık şişkinlik gaz şikayetiyle baş vurmaktadır.
Bir de kadınlar ve çocuklarda erkeklere oranla daha fazla görülür.
Kabızlığa modern şehrin hastalığı da derler. Kırsal alanda yaşayan
sebze meyve gibi lifli yiyecekler tüketen kişilerde kabızlık çok daha az
görülür.
Bizler modern hayatla birlikte beslenme şeklimizi de değiştirmek
zorunda kalmış insanlarız. Yine iş yerlerinde hareketsiz ve stres yüklü ortam da sebepler
arasındadır.
Az hareket edebiliyoruz. Sinirli, titiz ve hırslı kişiler olup çıkıyoruz.
Kabızlık da daha çok böyle kişilerde görülüyor.
Sürekli seyahat eden, oturarak veya ayakta meslek icra eden kişilerde, herhangi bir nedenle sürekli olarak büyük aptes ihtiyacının giderilmesini erteleyen kişilerde bu durum daha sık olmaktadır.
Doğuştan gelen bazı hastalıklar da bebeklerde inatçı kabızlığa yol
açabilir.
-Ruhsal değişimlerin en yoğun yaşandığı büyüme ve ergenlik çağı,
sindirim sistemine bağlı fonksiyonel şikayetlerin sıklıkla görüldüğü
çağdır.
Özellikle öğrenime devam eden gençlerde sınav stresinin de eklenmesi
geçici fakat sıkıntılı kabızlığa neden olabilir.
-Yine multipl skleroz, parkinson hastalığı gibi kas ve sinir sistemini
tutan hastalıklar, omurilik travmaları, kurşun zehirlenmesi ve diğer
fonksiyonel nedenler bağırsağı hareket ettiren sinir uyarılarının
oluşmasını veya iletimini engelleyerek bağırsak hareketlerini azaltır,
kabızlığa neden olur.
-Omurilik yaralanmalarından sonra kalın bağırsağın refleks kontrolü
kaybolduğu için inatçı kabızlık görülebilir.


Dışkılama hissinin sürekli baskılanması kabızlığa neden olur.
-Çocukluktan itibaren tuvalet alışkanlığı kabızlğa sebep olabiliyor.
Örneğin, çocuk okulun tuvaletini evindeki kadar temiz bulmuyor. Tiksiniyor
ve tuvaletini evine kadar bekletiyor.
Yine büyük iş merkezlerinde, nice çarşı binalarında, nice görkemli lüks
alış-veriş alış merkezlerinde göze hitap eden yerlerdeki temizlik ve
titizlik tuvaletlere gösterilmiyor.
Bütün bunlar bağırsağın boşaltım sistemini bozan faktör oluyor.
Oysa, neler yapılabilir? Örneğin okuldaki tuvaletler bilinçli olarak en
az evlerimizdeki kadara temiz tutulmalıdır. Buna rağmen yine de genel
tuvalete gitmekten tiksinen aşırı hassa çocuklar varsa onlara annesi
çişini sabah kahvaltısından sonra evde yapıp öyle okula gidecek şekilde
düzen kurmaya çalışabilir.
İş yerlerinde ise, birincisi şu kolaycılık bir yana bırakıp, işin
sağlık
boyutunu da düşünerek, böylesi iş merkezlerinde tuvaletler de en az
vitrinler kadar temiz olmalıdır.
İkincisi de alafranga tuvalette temas nedeniyle hijyenik bulmayanlar için alaturka tuvaletler de bulunmalı.
Tabi ki, kilolu sorunu, bel fıtığı, dizinde kireçlenme vs gibi sorunu
olanlar için de alafranga tuvaletler olmalıdır. Ama en önemlisi her iki
tuvalet de en az vitrinler kadar temiz ve bakımlı olmalıdır.
Buna rağmen kimi insan, iş yerinde olsun, böylesi alış veriş merkezinde
olsun tuvalete gitmek istemiyor. Tuvaletini evinde yapmak üzere
erteliyor.
Bu da bağırsağı tembelleştiriyor, duyarsızlaştırıyor.


Beslenme alışkanlığı çok önemli

Sağlıksız beslenme deyince aklınıza eğer et, süt, tereyağı, bal, kaymak
yiyememe geliyorsa yanılıyorsunuz. Sağlıksız beslenme vücudun ihtiyacı
olan gıdayı zamanında ve yeteri kadar alamama demektir.
Örnek verelim, bulgur pilavını yemeyen insan sağlıksız besleniyor
demektir. Çünkü bulgurda bağırsakların çalışmasına yardımcı olacak
sellülozik madde vardır. Ama çok insan bulgur yemez.
Yine örneğin, hayatımıza “ekmek arası bir düzen” girdi. Yarım
ekmek döner, hamburger, dürüm vs gibi…
Sulu yemekler alışkanlığı neredeyse yok olacak.
Hepsinden önemlisi sofrada yemek yerine ayak üstü çabuk çabuk bir
şeyler tıkınıp sadece “karın doyurmak” mantığı.
Diyetimizdeki liflerin yeteri kadar olması gerekir, çünkü lifler emilmeyip su çekerek dışkı hacminin oluşmasına, ve dışkının yumuşamasını sağlar.
Kepek, lifin en önemli kaynağıdır. Ayrıca meyve ve sebzelerde de bol miktarda lif bulunur.
Ayrıca bol su, meyve suyu, ayran için. Kafein içeren kola ve kahve gibi içecekler dışkıdaki su miktarını azalttığı için mümkün oldukça az alınmalıdır.



Ne zaman doktora başvurmalıyım?

Uzun süre kabızlık çekiyorsanız ve sadece kabızlık ilaçları ile tuvalete çıkabiliyoranız bu kısır döngünün kırılması, kabızlığa neden olabilecek bir hastalık varsa bunun araştırılması için doktora gitmelisiniz.

Özellikle 40 yaşın üstünde olup yakın zamanda başlamış, nedeni açıklanamayan kabızlık ve kilo kaybı varsa,
Dışkılama ile birlikte kan gelirse,
Çabuk yorulma, halsizlik, soğuğa karşı toleranssızlık, ses kalınlaşması gibi şikayetleriniz varsa(guatr bezinin az çalışması neden olabilir)
Şiddetli karın ağrısı, kusma varsa,
Ayrıca ıkınmaya bağlı olarak makatta çatlak, yarık ya da basur varsa doktora başvurun.



Tedavi...

Barsak hareketlerinin yeniden düzenlenmesi için yapabileceğiniz en önemli üç şey;
BOL SU İÇMEK
BOL LİFLİ GIDA ALMAK
EGZERSİZ YAPMAK



Hafif kabızlığı olan birçok hasta yukardaki değişikliklerle tedavi olabilir. Buna cevap vermeyen hastalarda ek olarak bazı kabızlık ilaçları doktor kontrolünde geçici süre kullanılabilir. Kabızlık için kullanılan çeşitli ilaçlar vardır:
Kitle oluşturucu laksatifler: Bu gruptaki ilaçlar sindirilmeyen bitkisel kaynaklı maddelerdir. Bu maddeler su tarak şişer ve kitle etkisi oluştururlar. Diğer laksatfilere göre daha az bağımlılık oluşturduğu için daha güvenlidirler. Psylium, Kalsiyum polikarbofil, kepek, agar bu gruba aittir.
Ozmotik etkili laksatifler:Bu gruptaki ilaçlar sünger gibi su çekerek etki gösterirler. Etkileri daha çabuk başlar. Sorbitol, lakloz, mannitol, magnezyum ve sodyum içeren bileşikler bu gruptandır.
Stimulan laksatifler: Bu ilaçlar barsakta ritmik kasılma sağlarlar. Ayrıca barsak yüzeyi üzerinde tahriş edici etkisi vardır.Bu ilaçların uzun süre kullanılması barsak sinirlerinde zedelenmeye yol açabilir. Bisakodil, laktuloz,hint yağı bu gruptandır.
Yumuşatıcı laksatifler:kalın barsaktaki dışkıyı ve barsak yüzeyini yumuşatarak ve yüzey gerilimini azalarak etki ederler. Sıvı vazelin, sıvı yağlar, gliserin, dokuzat sodyum bu gruptandır.



Hamilelik ve Kabızlık

Hamilelik süresinde anne vücudunda bir takım hormonal değişiklikler olmaktadır. Bu hormonların bazıları sindirim sistemini de etkilemekte, mide, ince barsak ve kalın barsak da dahil olmak üzere tüm sindirim sisteminin hareketi azalmaktadır. Bu nedenle hamileliğin başlangıcından itibaren artan bir şekilde kabızlık görülür.Hamileliğin ilerlemesi ile büyüyen bebek ve rahim, karın içinde daha fazla yer kaplar ve özellikle kalın bağırsağın son kısmı üzerinde baskı olur. Bu durum da büyük aptesti zorlaştırır. Hamilelikte ve doğum sonrası emzirme problemlerinde akupunktur tedavisi çok yararlıdır.

Akupunktur ve Kabızlık Tedavisi

Kabızlık, başta da belirttiğimiz gibi rahatsızlık olan vücudun verdiği en önemli işarettir. Bir sinyaldir. Dolayısıyla kabızlığın giderilmesi için kabızlığa sebep olan rahatsızlıkların tespit edilip giderilmesi lazımdır. Akupunkturla kabızlığın tedavisi o açıdan önemlidir. Akupunktur vücudu bir bütün olarak tedavi eder. Hormon dengesini düzenler, Bağışıklık sistemini düzenler, Bağırsağın kendi iç ve dış cidarının kanlanmasına ve beslenmesine sebep olur. Bağırsak boşaltım görevini daha sağlıklı yerine getirir. Sindirim sistemini düzenler.

Kaynaklar
1-Guyton&Hall:Textbook of Medical Physiology 1996,Gastrointesinal Physiology
2-eMedicine Journal :Constipation


burdayım2006 09-01-2007 09:31 AM

Ynt: Telkinler Sindirim Sisteminizi Etkiledi mi Anketi
 

bu sabah yine endise, can sıkıntısı ve korku ile uyandım, biseyler yiyeyim dedim, midem bozuldu..kendimi fazla mı takip ediyorum ne :) uyandıktan bi süre sonra düzeliyor hersey, enteresan...zaten ben oldum olası sabahları kötüyümdür ruhen, aksama dogru iyi hissederim ama bu da sanırım depresyon yada cökkünlük belirtisiymis..süreci neden takip ettigime gelince, sanki foruma girip okumasam kendimle ilgilenmesem etki etmeyecekmis gibi geliyor telkinler :)

hayatimdegisti 09-01-2007 03:53 PM

Ynt: Telkinler Sindirim Sisteminizi Etkiledi mi Anketi
 
Özellikle sabah zinde uyanma için kilo verme ada telkinini öneriyorum.Bu telkin listenizde mi ?

burdayım2006 09-01-2007 05:50 PM

Ynt: Telkinler Sindirim Sisteminizi Etkiledi mi Anketi
 


zindelik de önemli tabi ama hani siz de demissiniz ya sabahları tersinden kalkardım diye, aynen öyle, korku ve endise artı olumsuz duygular var...hani gün icinde zihnimi kontrol edebiliyormusum da, gece serbest kalınca olumsuz düsünceler dolmus gibi :) halbuki bütün gece sucluluk ve ego telkinlerini dinliyorum..3-4gün oldugu icin ilk önce bu ikisini dinleyeyim diyorum, sabahları kötü uyanma devam ederse 1-2 hafta sabredeyim sona sizin önerdiginiz bir baska telkini eklerim diyorum..ne dersiniz? partysmiley buarada klasik müzik telkinleri de güzelmis art56art56 gündüz klasik müzik gece de ney dinleyelim bakalım neler olacak smiliyface

hayatimdegisti 09-01-2007 06:14 PM

Ynt: Telkinler Sindirim Sisteminizi Etkiledi mi Anketi
 
Aslında süreç çok normal...Ancak bence kilo verme ada neyi bugunden itibaren bir ekleyin gece uyurken ki listenize...
Hatta şöyle yapabilirsiniz madem suçluluk ve egoyu daha çok dinlemek istiyorsunuz.2 şer adet suçluluk ve 2 şer adet ego telkininden sonra 1 adet kilo verme ada ekleyin.

Zaten gündüz klasik müzik dinlemek daha güzel.Burada tercihler ön plana çıkıyor.

istanbullu 02-02-2007 01:11 PM

Telkinler Sindirim Sisteminizi Etkiledi mi Anketi
 
1 hafta boyunca her sey cok guzeldi ama simdi basa dondum ben. sindirim sistemim eski hantalligina dondu mesela! kendimi mutlu hissetme hali, tedirginlige donustu. su anki listemi yaziyorum Atakan Bey. bi yanlisim mi var bakar misiniz? iki haftadir sadece sucluluk ve ego dinledim her sey cok guzeldi. bir haftadir da asagidaki listeyi dinliyorum. denge tutturamadim!

ego guclendirici
ego guclendirici
sucluluk
kendine guven
kilo verme guven
kilo verme ada

bu listede bi yanlis mi var? ayrica ben karisik tarzda dinliyorum bunun bir etkisi olabilir mi? geceleri sadece ney dinliyorum. ama gunduz new age, klasik karisik bir liste dinliyorum..

yardimci olursaniz cok sevinirim...

hayatimdegisti 02-02-2007 01:21 PM

Telkinler Sindirim Sisteminizi Etkiledi mi Anketi
 
Aslında başa dönme ifadesi biraz yanlış oluyor.Sadece bir dinlenme yenilenme süreci diyebiliriz buna.Bu konu ile ilgili deneyimlerimizi dalgalanma başlığında paylaşmıştık.
Değişim sürecinde böyle durgun dönemler olabiliyor.Ancak çok uzun sürmüyor.Ertesi gün yada en geç iki gün içerisinde yine iyi hissetme hali artacaktır.


istanbullu 02-02-2007 01:46 PM

Telkinler Sindirim Sisteminizi Etkiledi mi Anketi
 
cok tesekkur ederim lerzan. fakat ben derdimi anlatamadım sanırım...
Atakan Bey siz de yanlış anladınız. dalgalanma bolumune deil de buraya yazmamın sebebi yasadığım seyin sadece sindirimle ilgli olamasıydı.
yani tedirginlik, bu sayfadaki ilk iki mesajda yazdığınız sebeple. yani 1 haftadır sindirim sorunum var.
telkinlerin hızlandirdiği hiç bişi kalmadı.
oysa telkinleri en cok bunun icin sevmiştim ben :-(
simdi anlatabildim mi? bir haftadır kotu durumdayım bu konuda. geçici mi diyorsunuz? yoksa guzel zamanlar mı geciciydi? (sindirim olarak:-))
onun dısında cok sukur ki baska bir derdim tedirginliğim yok...

istanbullu 02-02-2007 02:10 PM

Telkinler Sindirim Sisteminizi Etkiledi mi Anketi
 
beslenmeme de dikkat ediyorum aslında.
ama dediğiniz gibi yine de daha dikkatli olacağım.
ben bu durum normal mi deil mi onu anlayamadim :)

hayatimdegisti 02-02-2007 03:06 PM

Telkinler Sindirim Sisteminizi Etkiledi mi Anketi
 
Sindirimi hızlandıran suçluluk duyguları telkinidir.Bu telkine ağırlık verebilir ve listenizde ki adetini arttırabilirsiniz.

istanbullu 02-02-2007 03:19 PM

Telkinler Sindirim Sisteminizi Etkiledi mi Anketi
 
teşekkür ederim.
aradığım cevap buydu kesinlikle :)
cunku ilk hafta sadece 3 parca vardı listemde. şimdi 5 parca var.
tekrarlar azaldi yani. sayisini 2ye cikaracagim tavsiyeniz uzerine.
tekrar tesekkurler. :)

zoyasonsuz 07-02-2007 07:51 PM

Telkinler Sindirim Sisteminizi Etkiledi mi Anketi
 
Müthis bir direnc gösteriyorum ya ben dunk56.Reiki gibi bir sürü enerjiye inisiye oldum ama hic bu kadar bas agrisi ve mide bulantisi olmamisti.sucluluk telkinlerini dinlerken bir bosluk hissediyorum ama dinlemeden de edemiyorum.Sabirsizca davranip hepsini dinledigim icin sistem de bi hata olustu galiba:)Bu arada ritmotransı bize sundugunuz icin tesekkür ederim.Ilk uyuyarak dinledim gece rüyamda korktugum seyleri yapmaya basladim gercege de aktaricam az kaldı:)Kilolu degilim ama dinlesem olur mu?

hayatimdegisti 07-02-2007 08:23 PM

Telkinler Sindirim Sisteminizi Etkiledi mi Anketi
 
Hoşgeldiniz Zeynep hn;

Kilo verme telkinin kilolu olmasanızda dinleyebilirsiniz.Ancak dirençleriniz fazla ise ilk etapta listenizde ki telkin adedini az tutup yavaş yavaş arttırmanız daha doğru olur.

Montezuma 08-02-2007 11:37 AM

Telkinler Sindirim Sisteminizi Etkiledi mi Anketi
 
Merhabalar,

bu benim, bu forumdaki ilk yazım oluyor. O yüzden biraz genel durumdan bahsedeceğim önce. Tesadüfi olarak sitenizi buldum. Açık konuşayım, pek de ciddiye alarak girmedim sisteme. Son dönemlerde kendimle ilgili çözemediğim ve üstesinden gelemediğim sorunlarla ilgili olarak her şeye el atıyorum. Bir çeşit maymun iştahlı tavır diye biliriz herhalde. Bu siteye de bu şekilde girdiğimden, fazla zaman kaybetmeden hızlı cevaplar bulmaya çalıştım. Çok fazla inceleme yapmadan, "olay neymiş, bir şeyler dinliyoruz. Ok nerede o zaman bunlar, nasıl download ederim." şeklinde ego ve suçluluk duygularının indirip dinlemeye başladım. Hatta aslında ilk kendine güven'i indirip onu dinledim. Başka ne var diye bakarken fark ettim öncelikli olanların varlığını.

Şu an ki duruma ve buraya yazma sebebime gelince; yukarıda izah ettiğim aceleciliğim sebebiyle eksik ya da yanlış yaptığım bir şey olmuş olabilir. Varsa böyle bir durum beni uyarmanızı ümit ederim. Buna ilaveten sindirim sistemim pek tarif edildiği gibi etkilenmedi açıkcası. - Ara not, önce bendeki etkilere bakıp ondan sonra o konudaki threadleri okuyorum. - Bu 3. gün diye biliriz. 3 gece evvel başladım dinlemeye. Uyurken sesten çok rahatsız olduğumdan ötürü, çok çok kısık bir sesle (herkes yattıktan sonra karanlıkta ancak duyulabilecek bir ses) dinliyorum (klasik müzikler). Sabah işe geldiğimde bilgisayardan gün boyu dinliyorum (müşteri ziyaretleri için dışarıda geçirdiğim zamanlar hariç. toplamda bir gün içerisinde - işte dinlediğim süre dahil - 10-12 saat dinledim-dinlerim). Dün işte ilk dinlediğim gün idi. Etkisi yoğun baş ağrısı ve kafamın kazan gibi olması oldu. Akşama doğru sindirim sistemimde de bir şeyler oluyormuş gibi hissettim. Bugün onun varlığından kesin eminim, ancak dediğim gibi olan sık işleyen bir sindirim sistemi değil. Söz konusu şey olağan dışı bir gaz oluşumunun varlığı. kendimi zorlayarak ancak bu gazı dışarı atabiliyorum. Gaz çıktılarım çok küçük dozajlarda (varlığını sürekli hissettiren) ama (afedersiniz) yoğun oluyor. Sanki üşütmüşüm gibi. Pek böyle bir durum da söz konusu değil hani. Soğuk algınlığı vs. gibi bir sıkıntım yok şu anda. Bu son 3 günde oluşan 2 etki daha önce de belirttiğim, baş ağrısı (ki hala devam ediyor yoğun bir biçimde) ve bu gaz sıkıntısı. Durumumla ilgili sizden bir açıklama rica ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla

Merto 08-02-2007 11:48 AM

Telkinler Sindirim Sisteminizi Etkiledi mi Anketi
 

Selamlar Montezuma,
Öncelikle hoşgeldin.

Sindirim sistemindeki yada diğer etkiler, bizlerin tespit ettiği etkiler olup
dinlemeye yeni başlayan arkadaşlarla ve dinleyenlerle paylaştığımız etkilerdir.

illa olacak diye birşey olmayacağı gibi başağrısı ve sindirim sistemi etkileri sıkça görülen etkilerdir.

Dinlemeye başladıktan hemen sonra bu etkiler olabilir yada bir hafta içerisinde bazı etkiler hissedersin.
blook
Sendeki etkileri paylaşman bizler içinde yönlendirici olacaktır. 12389

Başlangıç için Atakan ın önerisi Suçluluk ve egodur, ve bu çalışan bir sistemdir.

Atakanın da söyleyecekleri olacaktır.

Yeniden hoşgeldin.

Sevgi ve saygılarımla. actionsmile

hayatimdegisti 08-02-2007 12:08 PM

Telkinler Sindirim Sisteminizi Etkiledi mi Anketi
 
Merhaba;
Montezuma;

Süreç açısından paylaştıklarınız değerli bilgiler.Dinleyeli çok olmamış.Henüz 3. Gün.Anladığım kadarı ile sindirim sistemi hareketlenmeye başlamış.İler ki günlerde daha iyi çalışmaya başlayacaktır.

Aslında bağırsaklarımız kendimizi bildiğimizde ilk suçladığımız organımız oluyor.Bu nedenle bir çok kısıtlamalar ile karşı karşıya.


Ve suçluluk duygusunun çalışmasını en çok etkilediği organımız.

Henüz 3.gün olmasına rağmen sizde hareketlenmeler başlamış.Zamanla düzene girecektir diye düşünüyrum.

Birde şöyle bir benzetme yapalım.Eğer biz işveren bağırsaklarımız ise işci ise..
İşveren olarak ona deriz ki...Nasıl çalışırsan çalış ama gaz çıkarma...
Eee zavallı bağırsakta hayatı boyunca bu kurala uymaya çalışır. Yani normal şekilde sağlıklı işleyemez.
Suçluluk duyguları kalkınca sanki senelerdir uygulanan sıkı yönetim kalkmış gibi keyifle çalışmaya başlar.
Bu süreç ilk 3 gün 1 hafta sııkıntılı geçebilir.
Aslında Dr Mehmet Öz Bağırsak çalışmasının insan ömrü ile sağlığı ile ne kadar ilgili olduğunu anlatmış bir kitabında.Gerçekten en çok ihmal ettiğimiz en çok suçladğımız ödüllendirmediğimiz çalıştığı için suçladığımız tek organ.

Birde acaba bir şeyleri yanlış mı yapıyorum gibi bir düşünce genelde oluşuyor.Telkin dinlerken detayli bir şey yapmanız gerekmiyor.Uyurken yada uyanıkken dinlemeniz yeterli






Portal Doktoru Turgut Bey konu ile ilgili ek bilgi verirse memnun oluruz.

Montezuma 08-02-2007 01:56 PM

Telkinler Sindirim Sisteminizi Etkiledi mi Anketi
 
Geri dönüşünüz (hızına da ayrıca hayran kaldım) için teşekkür ederim. Dediğim gibi kendimde şartlanma yaratmamak için önce konuya başlık olacak etkiye bakıyorum, daha sonra içeriğini okumadan onunla ilgili etkileri gözlemliyorum kendimde. Konun içeriğini ise kendimdeki etkileri gördükten sonra karşılaştırma için inceliyorum. Karşılaştırmayı yaptığımda benim kine benzer bir açıklama ile karşılaşmadığım için şüpheye düşüp durumu açıklama ihtiyacı hissettim.

Dediğiniz gibi henüz çok tazeyim :) genelde değinilmiş olan bir haftalık süreç geçmedi. Buna rağmen - sabırsızlığım kör olsun - gayri ihtiyari olarak sonuç arıyorum. Bu da hemen şu soruyu sorduruyor insana: "bir şeyleri yanlışmı yapıyorum". Haliyle bu soruyu ben de kendime sordum. Mesela şu an da beni en çok işkillendiren şey ses düzeyi. Acaba çok kısık dinliyor oluşum bir sorun mudur? Daha öncede belirtmiş olduğum gibi ses düzeyini çok çok düşük tutuyorum. Şöyle örneklemeye çalışayım; herhangi bir walkman kulaklığınızı bilgisayarın ses çıkışına takın, windows media player'dan - atıyorum - ego yu çalıştırın. Ses düzeyi de %30-40 gibi olsun (belki biraz daha bile az)(önemli not: kulaklık kulağınıza takılı değil yanda bir yerde duruyor. ben mp3 çalar ile yapıyorum bu işi, o da yanımdaki şövede duruyor ve !kulaklık kulağımda değil, şövenin üzerinde). İşte benim geceleyin dinlediğim düzey bu. Acaba bu kadar kısık sesle dinlemek telkinleri gece boyunca benim bilinç altıma ulaşmasına engel midir? Merak etmeden olmuyor :)

Bunun şöyle bir güzelliği var onu da ayrıca belirtmem gerekiyor; pasif olarak bu iş ile ilgileniyor insan. Özel olarak zamanınızı ayırmanız vs bir şey yapmanıza gerek yok ve sıkıldım diyip uygulamaya çalıştığınız programdan vazgeçmek gibi bir duruma düşmeniz gibi bir ihtimali ortadan kaldırıyor bu. Tek gereken biraz sabır. Çok önemli bir artı.

Saygılarımla

Merto 08-02-2007 02:49 PM

Telkinler Sindirim Sisteminizi Etkiledi mi Anketi
 
tekrar merhaba montezuma,

Ses seviyesi ile ilgili tecrübelerim ve araştırmalarım sonucu şunu söyleyebilirim:
Bilinçaltı normalde duymadığın yada duyamadığını sandığın şeyleri algılıyor.
Bundan yola çıkarak ölçü belkide şu olabilir:
Dikkatini verdiğinde müziği duyabiliyorsan, diğer seslerin içinden ayırabiliyorsan eğer tamamdır.

Sevgiler.

dentist 04-03-2007 10:03 PM

Telkinler Sindirim Sisteminizi Etkiledi mi Anketi
 
ben dinlemeye 20 dakika önce başladım. şimdiden etkileniyormuşu gibi geliyor. karın bölgemde garip bir his var.

etf 26-04-2007 07:59 PM

Stres, sindirim sistemini vuruyor
 
- Beyin ve sindirim sistemi güçlü bir şekilde benzer hormonlar ve sinir sisteminin etkisi altında bulunur. Dolayısıyla, uzamış stres ile birlikte sindirim bozuklukları, kalın bağırsak uyarısı ile oluşan ishal, kabızlık, kramp ağrıları, şişkinlik hatta aşırı miktarda sindirimde rol oynayan asit üretimi ile ağrılı yanma şikayetleri görülebilir.

İrritabl Bağırsak Sendromu ( spastik kolon ) ve stres arasında kuvvetli bir ilişki vardır. Bu hastalıkta, kalın bağırsaklar ve kısmen ince bağırsaklar stres ile uyarılır ve bağırsak kaslarında düzensiz kasılmalarına neden olur. Karında şişkinlik olur ve hastada kramp tarzında karın ağrıları ve değişik zaman dilimlerinde ishal ve kabızlık görülebilir. Strese bağlı uyku bozukluklarıda irritabl bağırsak sendromu şikayetlerini arttırabilir.

“Nonülser Dispepsi”: Sindirim sisteminin üst bölümünde, şişkinlik, ekşime, yanma, ağrı, baskı, bulantı, geğirme hissi ve benzeri şikayetlerin genel bir adıdır. Hastaların bazılarında stresle bulguların kötüleştiği ve bazende stresin bulguları tetiklediği gözlenir. Dispeptik şikayetlerle doktora başvuran hastalarda sağlıklı gruba göre daha fazla oranda anksiete ve depresyon görülür ve aynı zamanda kendilerinde ciddi hastalık çıkması endişesi vardır.

Peptik Ülser: Günümüzde artık çoğu peptik ülserin H.pylori bakteri etkisi veya streoid olmayan iltihabı giderici ağrı kesicilerin kullanımı ile oluştuğu biliniyor. Bundan dolayı, yapılan çalışmalar hala stresin ülsere zemin hazırlayan bir neden veya varolan ülserin sürekliliğinde rol oynadığı düşündülüyor. Fakat bazı uzmanlar, ülser vakalarının % 30-60’ında ( H.pylori veya ağrı kesicilerle olsalar da ) sosyal ve psikolojik faktörlerin katkısı olduğunu belirtiyorlar. Diğer bazı uzmanlar da stres ve ülser arasında güçlü bir ilişki olduğuna ve psikolojik etkilerin dikkatlice ele alınması gerektiğine inanıyorlar.

İltihaplı bağırsak hastalığı ( İnflamatuar bağırsak hastalığı ): Stres bu hastalığı oluşturan bir neden olmasada ( Crohn hastalığı veua ülseratif kolit ), stres ve hastalık aktivitesinin artması arasında ilişki olduğunu gösteren yayınlar var. Örneğin bir çalışmada, kısa süreli stres ( 1 aylık ) ülseratif kolit hastalığının alevlenmesinde etkisi olmazken, uzun süreli stresi olanlarda, olmayanlara göre 3 kat daha fazla hastalıkta artış olmuş.

YEME PROBLEMLERİ
Stresin yeme problemleri ve kilo üzerinde değişik etkileri var.
Kilo alımı: Sıklıkla stres kilo alımı ve obezite ile ilgilidir. Bir çok kişi gerginliğini azaltmak için yağlı ve şekerli gıdalar tüketir, sonuçta da kilo alır. Bazı kişilerde strese maruz kalındığında normal sağlıklı diyetle bile kilo alımı görülebilir ve alınan kilo genelde karında çevresinde toplanır ve bu da kalp ve şeker hastalıklarının habercisi olabilir. Majör stres hormonu olan kortizol, karın çevresinde yağlanmaya katkıda bulunur.
Kilo Kaybı: Bazı insanlar iştahsızlıktan yakınırlar ve kilo kaybederler. Nadiren, stres tiroid bezinin fazla çalışmasına sebep olur ve iştahı uyarır, fakat sonuçta vücutta normalden daha fazla oranda kalori yakılması ile kilo kaybı olabilir.

---Alıntı---Memorial Hastanesi Gastroenteroloji Bölümü’nden Dr. Hakan Güveli

etf 26-04-2007 08:04 PM

Ynt: Telkinler Sindirim Sisteminizi Etkiledi mi Anketi
 
Metafizik konusunda verdiği konferanslarla adını duyuran, oldukça popüler bir seri kitabın yazarı olan Louise L. Hay’ın son kitabından bir alıntı. LL. Hay pek çok hastalığın kökeninde kişinin kendisine ve çevresine karşı olan duygularının yattığını anlatıyor. Tabii ki anlattıkları insan vücuduna beden, ruh ve enerji olarak bakabilenlerin anlayabileceği türden. Hay’in anlattıkları binlerce yıllık Çin Tıbbının bir parçası aslında. Sizlerle paylaşmak istedim.


Beyin tümörü; İnatçılık, eski yaşam biçimini değiştirmeyi reddetmek, yanlış programlanmış inançlar.


Depresyon: Sahip olma hakkını kendinde hissetmemekten kaynaklanan öfke, çaresizlik.

Alkolizm: Kişinin yararsızlık, suçluluk ve yetersizlik duygusu, kendini reddetmek.

Enfeksiyon: Öfke, tedirginlik, bıkkınlık.

Felç: Mantık dışı ve yanlış düşünceler, çaresizlik.

Gaz sancıları: Korku, hazmedilemeyen düşünceler.

Kabızlık: Eski düşüncelerden vazgeçmeyi reddetmek, geçmişten bir türlü kopamamak, bazen de cimrilik.

Grip: Yoğun olumsuzluk, korku.

İktidarsızlık: Cinsel baskı, gerginlik, suçluluk duygusu, toplumsal inançlar, anne korkusu.


Kalp krizi: Para, mevki vb. için kalbin içindeki neşeyi yok etmek



Kanser: Derin acı, uzun süreden beri varolan kırgınlık, açıklanamayan sır ya da hüzün.



Migren: Yaşamın akışına direnmek, cinsel sıkıntılar.


---Alıntı---

lalezar 26-04-2007 10:08 PM

Ynt: Telkinler Sindirim Sisteminizi Etkiledi mi Anketi
 
Yoksa düşüncenin merkezinin beyin degil de kalp oldugunu söyleyen filozoflara gülerken saf mıydı insanoglu??onu bilmem ama arada muhteşem bi iletişim ve etkileşim oldugu muhakkak....duygular bu derece etkili oluyor ve demek ki kalp her organa ,her dokuya pompaladıgı kanla aynı zamanda duyguları da iiçinde beraber iletiyor olmasın..buna inanıyorum ama ben inanırken bilgi düzeyine çıkmış galiba...ne zaman duygularımda bi düşme olsa hemen aynı saat içinde tüm dişlerde bi duyarlılık ve ısırmayı reddetme oluyo bende de ...sanki plastik gibiler..bu da muhtemelen degil kesinlikle duygu dalgalanmasına baglı olarak gelişiyo..hüthüt sence bu hangi vadi..bak lerzan olmayınca hüthüt demek agrıma gitti yaa.. tuh788

25emel 28-04-2007 02:58 PM

Ynt: Telkinler Sindirim Sisteminizi Etkiledi mi Anketi
 
evet o kitabı biliyorum gercekten faydalı olmuştu bana mesela bi dönem sık sık bogaz rahatsızlıklarım olurdu bunun nedenide o kitap sayesinde ögrenmiştim.öfkenin yutup sölenememesi çekinmeden açıkca konusamama imiş.sebebini bilince sorunu cözmek daha kolay oluyor. 44 şimdilerde öle sık yasamıyorum şükür 44

gulenyuzum 05-06-2007 01:55 PM

Ynt: Telkinler Sindirim Sisteminizi Etkiledi mi Anketi
 
gercekten etkiliyor ben kucuklugumden beri kabizlik cekerim yaglar caylar neler yapmadimki simdi ilk defa bagirsaklarimin calistigini hissediyorum nasil oldugunu bile unutmusum ozellikle sabahlaribagirsaklarim geriliyo gibi oluyor isallah boyle devam eder atakan beyin soyledigi gibi sucluluk telkininden olabilir cunku ben kafama birsey taktimmi kabizligim artiyordu kabizlik artikca daha cok sinirleniyordum suclulugu dinliyorum bende arttirayim derty

gulenyuzum 05-06-2007 06:35 PM

Ynt: Telkinler Sindirim Sisteminizi Etkiledi mi Anketi
 
dunk56 bilmiyodum lerzancim senin sayende ogrenmis oldum cok sagol sapkal89

hayalayaz 06-06-2007 09:46 PM

Ynt: Telkinler Sindirim Sisteminizi Etkiledi mi Anketi
 
gülenyüzüm
kabızlığın bizi terk etmesi kalıcı,hayatımda ilk defa dolu dolu birbuçuk aydır rahatım,neler yapmadımki zeytin yağından tut aklına gelebilecek hertürlü ot ve tohum denedim,otların çöplerin kabızlığıma faydası olmadı ama keten tohumunun menapoz döneminde çok faydasını gördüğümü düşünüyorum,çünkü kemik erimem,ve menapozla ilgili hiç bir şikayetim yok,yanlış bilmiyorsam keten tohumunun faydaları arasında buda varmış.aslında otlar çok şifalıda bizim istediğimiz yönde olmayınca sinir oluyor insan..şimdi eksik olan bir çok tahtada yerine koyuluyor ( bazılarında çatlak olan tahtalar bende epeyce eksikti) gün geçtikçe daha iyi olacaksın..müzikleri birazda eylemlerimizle desteklemek gerekir diye düşünüyorum, ilaçları eczaneden alıp içmedikten sonra doktorun yazdığı reçetenin bir faydası yok değilmi, saygılı sevgiler

gulenyuzum 07-06-2007 01:19 AM

Ynt: Telkinler Sindirim Sisteminizi Etkiledi mi Anketi
 
hayalayaz cok daru soyluyosun ben de her seyi denedim detox bile yaptim aslinda hepsinden fayda gordum ben ama sorun bunlara devam etmedimmi yine ayni birde ben cok hizli yiyorum ondanda olabilir ama isallah hepsi tamamen sona erecek smil56

merali 22-06-2007 09:26 PM

Ynt: Telkinler Sindirim Sisteminizi Etkiledi mi Anketi
 
çok etkiledi smiliyface hatta müthiş etkiledi... dün indirmiştim yalnızca bir defa dinleyebildim.. ardından olan oldu smiliyface siteyi fazla inceleyememiştim vakit olmamıştı daha sonra yazılanları okuyunca şaştım kaldım sindirim sistemi üzerinde bir etkisi olduğunu bilmiyordum smiliyface

YAZGÜLÜ_81 25-06-2007 02:10 AM

Ynt: Telkinler Sindirim Sisteminizi Etkiledi mi Anketi
 
uy897
Merhabalar ben telkinleri dinleyeli dün bir bugün iki yani iki gündür belirtilen sıklıkta günde 10 saat dinlemeye çalışıyorum
ilk dinlediğimde başımda bir ağrı oluştu bu dündü ve midemde tuhaf birşeyler olmaya başladı bugün ise felaket bir şekilde mide bulantısı yaşadım ve sanki zihnimde bir karmaşa yaşadım kapattıktan sonra ortam değişince bu durum değişti dinlemeye başlayınca yine mide bulantısı yaşıyorum dinlediğim telkinler ego güçlendirici ve suçluluk duygusu az bir şekilde kendine güveni de ekledim sanırım bu yaşadığım belirtiler normal öyle değil mi ? hismiley

etf 25-06-2007 02:24 AM

Ynt: Telkinler Sindirim Sisteminizi Etkiledi mi Anketi
 
Alıntı:

elif malkoç Nickli Üyeden Alıntı
uy897
Merhabalar ben telkinleri dinleyeli dün bir bugün iki yani iki gündür belirtilen sıklıkta günde 10 saat dinlemeye çalışıyorum
ilk dinlediğimde başımda bir ağrı oluştu bu dündü ve midemde tuhaf birşeyler olmaya başladı bugün ise felaket bir şekilde mide bulantısı yaşadım ve sanki zihnimde bir karmaşa yaşadım kapattıktan sonra ortam değişince bu durum değişti dinlemeye başlayınca yine mide bulantısı yaşıyorum dinlediğim telkinler ego güçlendirici ve suçluluk duygusu az bir şekilde kendine güveni de ekledim sanırım bu yaşadığım belirtiler normal öyle değil mi ? hismiley

Suçluluk duyguları nı listenizden çıkartın yada azaltın.

Sevgi ve saygı ile...

venüs 27-06-2007 02:47 PM

Ynt: Telkinler Sindirim Sisteminizi Etkiledi mi Anketi
 
Çoook çook çook etkiledi... Elbette olumlu etkiledi... (Burada anlatamayacağım çünkü utanıyorum..(doktora gidip derdimi anlatmaya da utanıyordum) )

Mucize gibi :)) çok şükür hiç sıkıntım kalmadı... :))

ats2204 29-06-2007 02:50 PM

Ynt: Telkinler Sindirim Sisteminizi Etkiledi mi Anketi
 
gerçekten sabırla ve sırayla olmalı hımm lerzan hanım benim gibi aceleci birisi için hassas bir noktaya temas etmişsiniz ben hepsi olsun bir anda olsun ama benim olsun diye yine kendimi kaybetmiştim bir anda kafama dank etti biraz acıdı amaaa :)

palmtree 21-07-2007 01:02 AM

Ynt: Telkinler Sindirim Sisteminizi Etkiledi mi Anketi
 
Normaldede sık sık kabızlık problemi yaşayan biri değilim. Genelde sindirim sistemim iyi çalışır. Ama telkinlerden sonra daha da iyi oldu. Sanki içimdeki bütün toksinleri gereksiz herşeyi atıyorum. Çok iyi geldi.

ysmndmr 22-11-2007 11:06 PM

Ynt: Telkinler Sindirim Sisteminizi Etkiledi mi Anketi
 
hemen etkı edemıkı bilmiyorum ama bende çok su içtigim için bişiler oldu sanmıstım demekkı benı etkıledı telkınlerrr kiss3

jaunty 22-11-2007 11:08 PM

Ynt: Telkinler Sindirim Sisteminizi Etkiledi mi Anketi
 
sindirim sistemim sukurler olsun ki iyi.
sadece usutunce karnim sisiyor o kadar..


kafka_1978 08-12-2007 01:31 PM

Ynt: Telkinler Sindirim Sisteminizi Etkiledi mi Anketi
 
30 yaşındayım ama sivilceler beni bir türlü bırakmadı. 3 gündür telkinleri dinliyorum ve yüzüme sanki bir ışık geldiğini hissediyorum. Bunun sindirim sistemiyle bi alakası olabilir mi acaba? 4897
gssmile
gssmile
gssmile
gssmile

OZG 07-02-2008 03:45 PM

Ynt: Telkinler Sindirim Sisteminizi Etkiledi mi Anketi
 
Çok uzun süredir sindirim güçlüğü çekiyordum.Bugün telkinleri dinleyişimin 10. günü.Birkaç gündür çok rahatım.Umarım hep böyle devam eder k8908

matlatari 20-03-2008 12:18 AM

Ynt: Telkinler Sindirim Sisteminizi Etkiledi mi Anketi
 
selamlar herkese ben bu telkinleri bi arkadaşım sayesinde öğrendim ve araştırma sonucunda şans eseri sizin siteyi buldum (bunu neredeyse her mesajımda yazıyorum ama kusura bakmazsınız artık :) ) şimdi bende atakan bey in ve sitede bulunan diğer moderatör, kıdemli üyelerin tavisyeleri üzerine ego ve suçluluk telkinleriyle başladım dinlemeye (aslında zinde uyanmayla başlamıştım ama siteyi henüz daha adam akıllı araştırma zahmetine girişmemiştim hata yapmışım :) ) başladım ilk 3. günde dik yürümeye aşladım ve bu benim için çok yoğun bi etki olmuştu açıkçası daha sonra da (affedersiniz ama sonuçta bu etkileri bi kısmımız yaşıyoruz sanırm ve bu bi paylaşım olduğundan pek çekinmiycem yine de kusuruma bakmayın) karnımda gaz olduğunu farkettim ki ben bu telkinleri bi arkadaşımla dinliyorum birbirimize etkilerden ve gidişatımızdan deamlı bahsediyoruz zora girdiğimiz zaman birbirimize yardımcı oluyoruz ve aynı etkiyi arkadaşımda yaşamış ama bunu pek paylaşmamıştık birbirimizle haliyle aynı ortamda bulunduğumuz için farketmek pek de zor olmadı :D y789 ve anladık ki 1 hafta sonra filan bu etkiyi gördük bizde 3 gün kadar sürdü ikimizde de tam olarak saat farkı var tabi ama bazen olan şeylerin psikolojik olduğunu da düşündük birbirimizden etkilenipte ama bunu özellikle saklamıştık birbirimizden yani ikimizde de olmuş ayrı ayrı ve ben bu etkiyi henüz sitede de görmemiştim bunun ardından ilk olarak sindirim sisteminde etkiyi ben gördüm ben normal de bu konuda sorunluyumdur 3 gün arayla boşaltım ihtiyacımı görürdüm pek rahatsız etmezdi öyle gözle görülür bi şekilde ama artık her gün oluyo ve resmen düzene girdim bu konuda artık daha rahat olduğumu hissediyorum ilk başlarda biraz çekinmiştim herhalde hasta oldum diye düşündüm ama öyle bi şey olmadığını ve bu düzenin sorunsuz bi şekilde devam ettiğini görünce de anladım ki bu tamamen elimizde olan mp3 lerin etkisiymiş paylaşmak istedim bunu da umarım rahatsızlık vermemişimdir biraz extrem bi konu ama... y789

emtienmania 25-03-2008 12:13 PM

Ynt: Telkinler Sindirim Sisteminizi Etkiledi mi Anketi
 
arkadaşlar herşeyin açıklamasını ben size veriiim
iii dinleyin şimdi size verilen telkin falan fistan mp3leri varya siz bunları dinlediğiniz zaman sanki farklı bişeyler olacakmış gibi hissediyosunuz ve beyniniz vücudunuzu buna inandırıyor dolayısıyle değişimler başlıyor mp3de bi cacık yok bence yani sizi inandırmak için bi araç ama güzel tabi sonuçta işe yarıyo ben denemedim ama işe yarar devam


WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:40 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.