Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Eğitim Öğretim Sınavlar Klubü > Sınavlara Hazırlık Klubü > Sınavlar Serbest Kürsü

Uyarılar

Sınavlar Serbest Kürsü Sınavlar Serbest Kürsü

nefes teknikleriyle sınav heycanını yenmak ve sınavda başarıya ulaşmak

Sınavlara Hazırlık Klubü ve Sınavlar Serbest Kürsü nefes teknikleriyle sınav heycanını yenmak ve sınavda başarıya ulaşmak Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Nefes teknikleri ile sınav heyecanını yenmek ve sınavda başarıya ulaşmak Mustafa Kartal (Mustafa Kartal) Annesinin nefes kursuma getirdiği öğrencim, ilk konuşmamızda bana şunları anlatmıştı. "Ben bir lise öğrenciyim. Okula gitmekten hoşlanmıyor, ders çalışmayı hiç sevmiyorum. Derste dikkatimi toplayamıyorum. Sınavlarda da ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Sınavlar Serbest Kürsü telkin cd indir izle İstanbul Sınavlar Serbest Kürsü nerededir kimdir Sınavlar Serbest Kürsü çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Sınavlar Serbest Kürsü hipnoz Sınavlar Serbest Kürsü olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Sınavlar Serbest Kürsü hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Sınavlar Serbest Kürsü kuantum düşünce kitap haberi

nefes teknikleriyle sınav heycanını yenmak ve sınavda başarıya ulaşmak

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19-02-2008, 08:58 PM   #1 (permalink)
Binbaşı
 
cent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Feb 2008
Mesajlar: 1,632
Tesekkür: 234
488 Mesajinıza toplam 2,287 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
cent is a name known to allcent is a name known to allcent is a name known to allcent is a name known to allcent is a name known to allcent is a name known to all
Standart nefes teknikleriyle sınav heycanını yenmak ve sınavda başarıya ulaşmak

Nefes teknikleri ile sınav heyecanını yenmek ve sınavda başarıya ulaşmak
Mustafa Kartal (Mustafa Kartal)




Annesinin nefes kursuma getirdiği öğrencim, ilk konuşmamızda bana şunları anlatmıştı.



"Ben bir lise öğrenciyim. Okula gitmekten hoşlanmıyor, ders çalışmayı hiç sevmiyorum. Derste dikkatimi toplayamıyorum. Sınavlarda da heyecanlanıp bildiğim soruları bile cevapladırmakta zorlanıyorun. Evde ders çalışmak için otursamda içimden çalışma isteği gelmiyor. Tam tersine ders çalışmak yerine başka şeyler yapmak istiyorum. Anne veya babamın sürekli “çalış çocuğum“ gibi sözleri beni derse yönelteceğine, çalışma arzumun tamamen kaybolmasına ve ilgimin başka şeylere kaymasına neden oluyor. Hele bazı dersler var ki bırakın çalışmayı, düşünmek bile istemiyorum.



Ben nasıl öğreneceğim? Nasıl başarılı olacağım? Derslere ve öğrenmeye doğru isteğim nasıl artacak? Sınav stresini nasıl yeneceğim? Bunlarla nasıl başa çıkacağımı bilmiyorum. Sınav zamanı yaklağtıkça korkuyorum ve kendime olan güvenimi gittikçe kaybediyorum. Ya başaramazsam? Annemin, babamın, öğretmenlerimin ve arkadaşlarımın yüzüne nasıl bakarım? Onlara kazanamadığımı nasıl söylerim? Onlara mahcup olmaktan ve geleceğimi yok etmekten çok korkuyorum. "



Nefes teknikleri konusunda daha önce eğitim almış bir öğrencim olan annesi, nefes teknikleri ile çocuğunun sınav korku ve heyecanını ve derslerindeki aktivasyon eksikliğininin iyileştirilebileceğini düşünerek oğlunun nefes konusunda eğitim almasını amaçlayarak kursa katılmasını arzu etmişti.



Genç lise talebesi olan nefes öğrencim, nefes eğitimine başladıktan iki hafta sonra bana bir mesaj göndermişti ve aşağıdaki ifadelerle bana yaşamının nasıl düzene girdiğini, nefes teknikleri ile neleri başardabildiğini anlatıyordu.



"Nefes teknikleri ile tanışıp, yaşantımda kullanmaya başladıktan sonra her şey hızla değişmeye başladı. Nefesle çalışmaya başladığımdan beri ders çalışmıyor, sadece öğreniyorum. Artık derslerimle ilgilenmekten, yeni bilgilere ulaşmaktan büyük keyif aldığımı fark ediyorum. Nefes tekniklerini gerektiğinde çok rahat bir şekilde anımsayıp sınavlarda kullanıyor olmam, başarmaya olan inancımın artmasını sağlıyor. Başarmaya olan inancım arttıkça da kendime daha çok güveniyorum. Sınavlarda da sanki evde kendi odamda test çözüyormuşum gibi son derece rahat ve sakin olmayı başarıyorum.



Ayrıca, Nefes Teknikleri sayesinde olumsuz inanç ve önyargılarımdan arındım, Kendime olan özgüvenim arttı, Zihnimin öğrenme ve problem çözme yeteneği arttı. Aklımı daha etkin kullanmayı öğreniyorum. Kendime olan bakışımı değiştirerek daha olumlu bir dünya görüşüne sahip oldum. Artık kendimi seviyorum, Kendime güveniyorum, Daha başarılı olacağımı biliyorum."


Öğrencim kısa zamanda öğrendiği nefes tekniklerini yaşamına geçirmiş özellikle kendisi için problem olan sınav heyecanını dengelemek ve sınav sorularını anlayarak en güzel şekilde cevaplandırmak konusunda çok başarılı olmaya başlamış ve bunu benimle paylaşmak istemişti.


Nefes teknikleri sınav heyecanını nasıl dengeliyor?



Stres sırasında beden kimyasında değişiklikler meydana gelir ve hormonlarımız tarafından bazı kimyasal maddeler salgılanır. Derin nefes alma tekniklerinin uygulanması ile bu kimyasal maddeler kaybolur. Vucut gevşeyerek esnek ve uyum sağlamaya hazır hale gelir.



Doğru nefes; diyafram yardımıyla ciğerlerin tamamının kullanıldığı nefestir. Ancak genelde üst solunum dediğimiz ciğerlerimizin üst bölgesini kullandığımız eksik bir nefes alma modelini kullanırız. Bu alışkanlığımızı değiştirmek için, nefes alma egzersizlerini diyaframı hissedebilmek ve ciğerlerin alt bölgesinide içine alan bir solunum yapmak amaçlı programlayabiliriz. Bunun için uzanarak çalışmak daha kolay olacaktır.



Yere sırt üstü uzanın. Gözlerinizi kapatın. Elinizi göbek deliğinizin üzerine koyup, elinizi koyduğunuz bu bölgeden, sadece burnunuzu kullanarak sekiz sayı karşılığı kadar zamanda ciğerlerinizi bir balon gibi iyice şişirin. Aldığınız nefesi sekiz sayı sayarak içinizde tutun ve sonra yine sekiz sayı sayarak nefesi yine burnunuzdan bırakın. Bu egzersize iyice alıştıktan sonra nefes vermeyi, alma süresinden daha uzun tutmaya çalışmalısınız. Sekiz sayda aldığınız nefesi onaltı sayıda verebilirsiniz. Daha sonraları çalışma-lara devam ettikçe daha uzun zamanda nefes alıp vermeyi başarabilir ve bunu alışkanlık haline getirebilirsiniz.



Bedendeki oksijen miktarının artarak bedenin en uç noktalarına ulaşması, stres sırasında ortaya çıkan adrenalin, noradrenalin gibi maddelerin azalmasına ve kaybolmasına sebep olacağı için, kişiyi sakinleştirerek fizik, duygusal ve zihinsel açıdan kendisini daha iyi hissetmesine neden olacaktır. Günde en az 40 kez bu şekilde nefes alarak yeni nefes alışkanlığı oluşturacak, kendinizi daha gevşek ve her açıdan daha iyi hissedeceksiniz.



Gevşeme, rahatlama ve farkındalık artırımı



Her kritik zamanda, her heyecanınızın yükseldiğini hissettiğiniz de, sağ elinizi yumruk yapıp iyice sıkarken, beş derin nefes almayı alışkanlık haline getirmelisiniz. Bu sizin heyecanınızı dengeleyecek gevşemenizi ve rahatlamanızı sağlayacaktır. Bunu sınava girmeden önce kapıda, içeri girip oturduktan sonra, özellikle sınav kağıtları dağıtılırken, kısaca her heyecen yükselişi yaşadığınız anda uygulayabilirsiniz.



Gerginlik damarlarda daralmaya sebep olduğu için, hücrelere giden kan miktarında azalmaya neden olur. Sınav stresi yaşayan kişinin genel durumu budur. Bu da hücrelerin yetersiz beslenmesine ve organların iyi çalışamamasına , özellikle zihinsel aktivitasyonlarda anlama, düşünme ve kendini ifade etme yeteneklerinin kaybına veya azalmasına sebebiyet verir.



Gerginlik ve aşırı heyecan; böbrek üsti bezleri tarafından fazla miktarda üretilen adrenalin vaıtasıyla, protein zincirlerinin oluşumunu engeller. Yani emdişe ve korku, akıl yürütme ve soyut düşünme yönündeki zihinsel faaliyeti bozar. Bu ancak derin diyafram nefeslerinin arka arkaya seri şekilde alınması ile önlenebilir.



Derin diyafram nefesleri ile gelen gevşeme, gerginliğin ve heyecanın ve buna bağlı olarak ortaya çıkan korku ve endişenin yarattığı kapasite azalmasını engeller. Sınav öncesi ve sınav esnasında alacağınız derin nefeslerle, sanki evinizde test çözüyormuş gibi sakin ve rahat olabilir ve buna bağlı olarak da, daha önceki öğrendiğiniz tüm bilgilerinizi kolaylıkla anımsayarak başarılı bir sınav geçirebilirsiniz.



Düşünce biçimini nefes farkındalığı ile değiştirmek



Başarıyı yakalamanız için; sınavı başaramayacağım, ben bu dersi yapamıyorum, zamanım az çalışsam da yapamam…gibi düşüncelerinizi değiştirmeniz gereklidir. Bilinçdışı, bilincimizle verdiğimiz her telkini gerçek yapar.



Düşüncelerinize ve neyi şeçtiğinize dikkat etmelisiniz.



Biz düşüncelerimizi kontrol edemediğimiz zamanlar, düşünceler bizi kontrol ederler. Ancak pek çoğumuz farkında olmadığı düşüncelerinden etkilendiğinin ve şeçimlerinde çok az bilinçli olduğunun farkında değildir. Nefesinizi kontrol etmediğinizde, düşüncelerinizide kontrol edemezsiniz. Nefes almanıza dikket ettiğinizde farkındalığınız artar ve neyi kurguladığınızın, neyin peşinde olduğunuzun ve neyi oluşturduğunuzun farkında olur, daha sonradan pişmanlık duyacağınız acı ve zorluklar yaşayacağınız seçimler yapmazsınız.


Nefes teknikleri ile sınav heyecanı ve sınav korkusu yok edilirken, kişinin kendine olan güveni artar. Her zorluğu aştıkça kendini başarmış olarak görmesi ve hissetmesi, bakış açısını değiştirmesine neden olur. ’’ Bu sınavı başaramayacağım ’’ düşüncesi artık yerini ‘’ Bu sınavı başarırım ‘’ düşünce ve inancına bırakır.



Değişik burun deliklerinden nefes oalarak dengelenmek



Canınız ders çalışmak değil, hiçbir şey yapmak istemeyip, kendinizi bitkin, yorgun ve keyifsiz hissettiğinizde; düşen enerjinizi yükseltmek için burnunuzun sol deliğini kapatın ve sadece sağ delikten, burun kanatlarının hareketlendiğinden emin olacak kadar etkin, kuvvetli ve derin nefesler alıp vermeye başlayın. En az on derin nefesi birbiri ardına sadece sağ burun deliğinden alın. İşlem bittiğinde psikolojinizin değiştiğini, içinizde neşe, heyecan ve harekete geçme isteği oluştuğunun farkına varın. Ve hemen düşen nenerjinizin yerine gelerek kuvvetlendiğinizin farkına vararak ders çalışmaya başlayın. Enerjiniz düştükçe sık aralıklarla bunu tekrarlayın.



Canınız yine ders çalışmak istemiyoır ama bu defa nedeni çok hareketli olmanız ve sakinleşemiyor oluşunuzla ilgili. Enerjiniz fazla yükselmiş ve kontrolden çıkmışsa ve siz bunu dengelemekte zorluk çekiyorsanız, aşırı neşe, heyecan ve hareketlilik içindeyseniz, ya da kızgın, dargın, üzgün, morali bozulmuş, sinirlenmiş olarak ders çalışmaya odaklanamıyorsanız parmağınızla sağ burun deliğinizi kapatarak, sadece sol burun deliğinden en az on defa kuvvetli, seri ve derin nefes alıp verin. Bitirdiğinizde kendinizi daha yavaşlamış, sakinleşmiş ve dengelenmiş hissedecek ve ders çalışmanız için kendinize en uygun durumu hazırlamış olacaksınız.



Konuyu veya soruyu anlamakta zorluk çekiyorsanız.



Ders çalışırken dikkatinizi toplayanıyor ve konuya odaklanamıyorsanız, nefes tutma çalışmaları yaptığınızda, bu konuda çözüme ulaşabilirsiniz. Nefes tutmayı başarı ile uygulamanız için daha önce nefes tutma çalışmaları yapmanız ve hipoksi dengenizi ( bedeninizin belli bir nefeste aldığı hava ile oksijen ve karbondioksit dengelemesi yapması ) iyileştirmeniz gereklidir. Bu çalışma derin bir nefes aldıktan sonra bir süre beklemek, nefesi verdikten sonra nefessiz kalarak bir süre daha beklemekle ilgilidir. Bekleme sürelerini önce 40 sayı ile başlayıp daha sonra yüz sayıya, hatta daha yüksek rakamlara çıkarmalısınız. Çalışmaya devam ettikçe nefes tutma sürenizin kendiliğinden arttığının ve nefessiz olarak uzunca bir süre kalabildiğinizin farkına varacaksınız. Bu çalışmaları daha önce yaparak nefessiz kalmaya alıştığınızda, bunu ders çalışırken kullanabilirsiniz. Nefs tutmak çok yüksek bir dikkat oluşturur ve belli bir konuya konsantrasyonu sağlar. Normalde anlamakta zorluk çektiğiniz bir konuyu veya paragrafı nefesinizi tutarak okuduğunuzda, daha ilk okumada anlayabilirsiniz. Özellikle sınav heyecenı içinde soruları anlamakta zorlandığınızda, nefesinizi tutarak soruyu okursanız ; soruyu bir okumada anlayarak hemen cevap cümlelerini yazmaya başlar, bir cümleyi yazarken diğer cümlelerin sırada beklediğinin farkına varabilir, kısa süre içinde, yüksek bir akış içiersinde sınavı başarı ile bitirirebilirsiniz.



Nefes teknikleri ders çalışmak ve sınavda başarılı olmak konusunda desteklediği gibi, düzenli nefes almaya başladığınızda unutkanlık, dikkat dağınımlığı genel isteksizlik gibi drers çalışmanızı olumsuz etkileyen bir çok zorluğunuzu da düzeltir. Zekanız ve kavrama yeteneğiniz gözle görülür şekilde artar. Başarı oranınız yüzde yüz artar.



http://www.nefesteknik.azbuz.com/rea...00000003857757



umarım yararı olur sevgiyle kalın wave wave wave

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

__________________
yokluk ,varlıgın aynasıdır.



Dünyayı isterken de sus,
Bir dileğe kavuşmak isterken de.
Öylece seyre dal gitsin…
mevlana
cent isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


nefes teknikleriyle sınav heycanını yenmak ve sınavda başarıya ulaşmak

Sınavlara Hazırlık Klubü ve Sınavlar Serbest Kürsü nefes teknikleriyle sınav heycanını yenmak ve sınavda başarıya ulaşmak Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Nefes teknikleri ile sınav heyecanını yenmek ve sınavda başarıya ulaşmak Mustafa Kartal (Mustafa Kartal) Annesinin nefes kursuma getirdiği öğrencim, ilk konuşmamızda bana şunları anlatmıştı. "Ben bir lise öğrenciyim. Okula gitmekten hoşlanmıyor, ders çalışmayı hiç sevmiyorum. Derste dikkatimi toplayamıyorum. Sınavlarda da ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Sınavlar Serbest Kürsü telkin cd indir izle İstanbul Sınavlar Serbest Kürsü nerededir kimdir Sınavlar Serbest Kürsü çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Sınavlar Serbest Kürsü hipnoz Sınavlar Serbest Kürsü olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Sınavlar Serbest Kürsü hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Sınavlar Serbest Kürsü kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.