Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Sınavlar Serbest Kürsü (http://www.hayatimdegisti.com/forum/sinavlar-serbest-kursu/)
-   -   Sınav kaygısını yenmek için pratik öneriler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/sinavlar-serbest-kursu/1498-sinav-kaygisini-yenmek-icin-pratik-oneriler.html)

sweeet 19-11-2011 10:10 PM

Cevap: Sınav kaygısını yenmek için pratik öneriler
 
Alıntı:

Janer Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 811605)
Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Arif Verimli

ismini oku oku bitmiyor ama günde 40 kere nefes egzersizi yaparsak bunun sınavdaki heyecana ne yararı olacak .. sınavda polis üstünü arar aramaz nefes egzersizlerini unutuyorsun sınıfını arıyorsun sınava giriyorsun birşey düşünecek 10 dk kadar vaktin oluyor kagıtlar dagıtılıyor bu arada kendini kontrol edersen tamam ama etmezsen 2 saaatlik sınav 10 dk gibi geliyor ve sınav bitiyor :D

Nefes egezersizleri kesinlikle sınav stresiyle başa çıkmada işe yarar. Denedim, gördüm, ordan biliyorum. Hergün düzenli nefes egzersizi ile doğru nefes almayı öğrenebiliriz. Doğru nefes almak hayatın kalitesini arrtıran bişeydir. Sınavda aklına gelmeyen bir sorunun cevabını etkin nefes alarak bile bulabilrsin bazen(Bu da olsu stres fazlaca arttığında senin sorulara vereceğin doğru cevapları da engelleyebiliyor). Doğru nefes almalıyız çünküüüü beynimizin oksijene ihtiyacı var. Hele hele sınav anında.

Bir de sana tavsiyem her deneme sınavını ciddiye al. Sanki gerçek sınavınmış gibi. Ve çıktıktan sonra da eksiklerin üzerinde çalışman başarını her zaman ileriye taşıyacaktır. En azından eksiklerini ve hatalarını görmek bunları tekrarlamamak için ders almak için birebir. Sadece deneme sınavında değil aslında çözdüğümüz her sorunun ardından hatalarımızı düzeltmenin peşine gitmek bizi hedefe yaklaştıracaktır.

boritta 17-11-2012 01:00 AM

Cevap: Sınav kaygısını yenmek için pratik öneriler
 
Sınav kaygısı ve sınav stresi konusunda Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzm. Dr. Gökçe Küçükyazıcı’nın bir makalesini buldum:


Sınav kaygısı, öğrencinin sınavla ilişkili çoğu gerçekçi olmayan olumsuz beklentilerinin yarattığı yoğun sıkıntı hissidir. Sorumluluk sahibi olan, bir hedefi olan ve bunun gerçekleşmesi için çaba gösteren her öğrencinin, bilgisinin değerlendirildiği bu tip sınavlardan önce kısmen kaygı duyması doğal ve gereklidir.


Sınav kaygısı az miktarda ise kişi üzerinde motivasyon ve performansı arttırıcı etki gösterir. Ancak sınav kaygısı istenen düzeyin üzerine çıktığında kişinin dikkat, öğrenme, bellek fonksiyonlarını olumsuz etkiler ve başarıyı ve motivasyonu düşürür. Stresin artmasıyla birlikte olumsuz düşünceler öğrencinin zihnini kaplamaya başlar.


Sınav stresi ve kaygı durumda vücutta birtakım hormonal değişiklikler meydana gelmektedir. Bunun sonucu olarak kaygı ve stresin derecesine göre kişide sınavdan günler öncesinde bile kendisini göstermeye başlayan huzursuzluk, sinirlilik, konsantrasyon güçlüğü, uykusuzluk, karın ağrısı, bulantı, kusma, baş dönmesi, titreme, çarpıntı, terleme gibi belirtiler ortaya çıkar. Sınav yaklaştıkça, sınav kaygısı belirtileri daha çok artar ve sıkıntının şiddetine göre kimi zaman öğrencinin sınavı terk etmesine, hatta sınava giremeyecek duruma gelmesine neden olur.



Sonuç olarak sınav kaygısı, tedavi edilmediği takdirde akademik olarak çok başarılı olabilecek bir öğrencinin başarısızlığına sebep olabilir.


Kaynak Makale: Sınav Kaygısı | Sınav kaygısı nedir? | Sınav Kaygısı Nedir?


WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:17 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.