Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Sigara Bırakma Klubümüz > Sigara ve Sağlığnıza Etkileri

Uyarılar

Sigara ve Sağlığnıza Etkileri sigarayı bırakma, sigara bırakma yolları, sigara bırakma yöntemleri, sigaranın bırakma, sigara bırakma ilaç, sigara bırakmak, sigara bırakma merkezi, hipnoz sigara bırakma, sigara bırakma etkileri, sigara bırakma yöntemi, sigara bırakma testi, sigara bırakma tedavisi, sigara bırakma resimleri, sigara bırakma merkezleri, sigara bırakma, sigarayı bırakma yöntemleri, sigaraya bırakma, siğara bırakma, sigara bırakmanın, sigarayı bırakma yolları, sigarayı bırakma merkezi

yoga ile sigarayı bırakalım

Sigara Bırakma Klubümüz ve Sigara ve Sağlığnıza Etkileri yoga ile sigarayı bırakalım Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız İÇİMİZDEKİ GÜÇLE SİGARAYI BIRAKALIM -SAYILARLA SİGARA -NEDEN SİGARAYI BIRAKMAK GİTTİKÇE ZORLAŞIYOR? -SİGARA İÇİNDEKİ MADDELER -BİRÇOK YÖNTEM DENEDİNİZ AMA OLMADI MI? İÇİNİZDEKİ GÜÇÜ UYANDIRARAK HEMEN ŞİMDİ DENEYEBİLİRSİNİZ! -İÇİMİZDEKİ GÜÇ NEDİR? -SAHAJA YOGA MEDİTASYONUNUN ÜSTÜNLÜKLERİ NELERDİR? -MEDİTASYONLA BAĞIMLILIKTAN KURTULMAK NE KADAR SÜRÜYOR? ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Sigara ve Sağlığnıza Etkileri telkin cd indir izle İstanbul Sigara ve Sağlığnıza Etkileri nerededir kimdir Sigara ve Sağlığnıza Etkileri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Sigara ve Sağlığnıza Etkileri hipnoz Sigara ve Sağlığnıza Etkileri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Sigara ve Sağlığnıza Etkileri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Sigara ve Sağlığnıza Etkileri kuantum düşünce kitap haberi

yoga ile sigarayı bırakalım

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09-09-2008, 02:52 PM   #1 (permalink)
ECEM18
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart yoga ile sigarayı bırakalım

İÇİMİZDEKİ GÜÇLE SİGARAYI BIRAKALIM






-SAYILARLA SİGARA
-NEDEN SİGARAYI BIRAKMAK GİTTİKÇE ZORLAŞIYOR?
-SİGARA İÇİNDEKİ MADDELER
-BİRÇOK YÖNTEM DENEDİNİZ AMA OLMADI MI? İÇİNİZDEKİ GÜÇÜ UYANDIRARAK HEMEN ŞİMDİ DENEYEBİLİRSİNİZ!
-İÇİMİZDEKİ GÜÇ NEDİR?
-SAHAJA YOGA MEDİTASYONUNUN ÜSTÜNLÜKLERİ NELERDİR?
-MEDİTASYONLA BAĞIMLILIKTAN KURTULMAK NE KADAR SÜRÜYOR?



SAYILARLA SİGARA
Sigara dünyada günümüzde ulaşılması en kolay ve en sık görülen bağımlılıktır. Dünyada yaklaşık 1.1 milyar kişinin sigara içiyor. Yılda 4.9 milyon kişi ölüyor buda bize günde yaklaşık 13500 kişinin sigaradan dolayı öldüğünü gösterir. Bu rakam böyle giderse 2025 yılında 10 milyona çıkacağı tahmin ediliyor.
Türkiye’de ise 17 milyon kişi sigara içmektedir. Yılda 70-100 bin kişinin ölümüne neden olmaktadır ki Türkiyede günde 200-250 kişinin sigaradan öldüğünü gösterir.

KURUTULMUŞ TÜTÜN İÇİNDEKİ MADDELER

Alkaloidler, terpenler, polifenoller, karboksilik asitler, aklanlar, alkali nitratlar, aromatik hidrokarbonlar, aldehidler, ketonlar, aminler, nitriller, N- ve O- heterosiklik bileşiklikler, pestisidler, 30’dan fazla metalik bileşik

ANA DUMAN
“Ana akım duman” yanan bir sigaranın içici kişinin ağzından çıkan kompleks duman karışımıdır.
Ana akım dumanın %92-95’i gaz fazındadır ve solunabilir düzeydedir.

KATKI MADDELERİ GİDEREK ARTTIRILIYORMU?
1936 da Bruckner 120 madde katılırken;
1959 da Johnstone and Plimmer 450 madde,
1968 de Stedman 950 çeşit,
1982 de Dube and Green:3875,
1988 de Roberts: 3996,
günümüzde 4000’i geçmiştir.

SİGARADA EN ÇOK BİLİNEN ZEHİRLER VE ETKİLERİ
Farmakolojik olarak aktif, zehirli, gen bozukluklarına ve çok sayıda kansere neden olur.





Nikotin

Benzen
Çok toksiktir, İnsanda Lösemi yaptığı kanıtlanmıştır, cilt yoluyla emilir.

Karbon monoksit CO)
Kanın oksijen taşıma kapasitesini azaltır. Kalp ve kas fonksiyonlarını azaltır. Kısırlığa yol açan bir zehirdir. Hamilelikte aktif yada pasif içicilerin nefes alırken çekilen havada tütün dumanı fetusta CO düzeylerini arttırır; düşük doğum ağırlığı, olası perinatal ölüm veya mental yeteneklerde geri kalmaya yol açar.

Styrene
Kanserojendir. Baş ağrısı, gözlerde konjunktival irritasyon, reaksiyon zamanında azalma, halsizlik, baş dönemsi ve bulantı, dikkat azlığı, el becerisinde azalma ve renkli görme keskinliğinde azalma yapar. Düşük riskinde artış, anormal sperm sayısında artışa neden olur.

Benzo[a]pyren
Akciğer kanserinin nedenlerindendir. Bugüne kadar yapılan bütün çalışmalarda hayvanlarda kanser yapmıştır.
Tekrarlayan maruziyet aynı miktarın tek seferde maruziyetine göre daha yüksek oranda kanser yapar.

Formaldehid
Kanserojendir, özellikle uzun süreli maruziyet akciğer, farinks, ağız, karaciğer, kemik, deri,prostat, mesane, böbrek ve göz kanseri, lösemi ve Hodgkin hastalığı riskini arttırmaktadır.

Hidrojen siyanid
Ortalama dozları insanda, burunda tahriş, farkındalıkta azalma, uyku hali, baş ağrısı, bulantı, halsizlik ve kusma yapar. Daha yüksek dozları baş dönmesi, kilo kaybı ve sindirim problemleri yapar.

WHO (DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ) UYARISI!

“Sigara üreticileri gelişmiş ülkelerde yasaklardan dolayı satamadıkları yüksek katranlı ve yüksek nikotinli sigaraları gelişmemiş ülkelerin pazarına sürmektedir”. Sigara firmalarının temel hedefi öğrencilerdir, Sigarayı bir kez deneyen her üç gençden biri bağımlı hale gelir. Başlangıçda oyun gibi başlayan bu korkunç alışkanlık, ilerleyen yıllarda kişileri sigara bağımlısı ve hasta biri haline getirecektir. Asla sigara içmeyi denemeyin.

LİGHT SİGARALAR DİĞERLERİNDEN DAHA MI GÜVENLİ?

Hayır!!!! Light sigaralar ilk kez 1970’lerde piyasaya çıktığında bunların içicilere daha az kanserojen tar verdiği sanılmaktaydı.
Sonraki araştırmalar gösterdi ki; Düşük katranlı sigara içenlerin sigaraya bağlı hastalıklara yakalanma ve bunlardan ölme riski aynıdır.

NEDEN KATKI MADDELERİ KATILIYOR?


Tütün ürününün fiziksel karakteristiklerini geliştirmek, yaşam süresini uzatmak (ulaşım esnasında bozulma, çürüme olasılıklarını azaltmak) için,
Ayrıca: ürünlerin tercih edilme – seçilme – şansını arttırmak (örneğin daha lezzetli olması) içindir.
Katkılar ayrıca daha kötü amaçlar için de kullanılır: ör. Nikotinin bağımlılık yapıcı etkisini daha da arttırmak için veya sigara içiminin daha kolay öğrenilebilir olması için kullanılmaktadır.
Sigaraların çekiciliğini arttırmak – veya daha kötüsü – sözde daha güvenli olması için – ki böylece daha çok içilmesine ve böylece daha fazla ilave kimyasal yükle daha büyük zararlar vermesine yol açar.

KATKI MADDELERİ
Yaklaşık 4000 madde kullanılmaktadır. 600 katkı maddesinin kullanımına izin verilmiştir. Ancak bu izni veren ne ABD Devleti ne de Avrupa Komisyonu hangi markada hangi katkıların ne oranda olduğunu bilmemektedir.

SİGARA ŞİRKETİ YÖNETİCİSİNDEN BİR ALINTI
"Biz bu …. içmeyiz, sadece satarız. Bunu içme hakkı ve özgürlüğünü gençlere, zencilere, aptal ve fakirlere bırakırız."

PASİF SİGARA İÇİCİLİĞİNİN EK YÜKLERİ
Her yıl pasif sigaraya maruziyet yüzünden; Binlerce insan kalp krizinden, akciğer kanserinden ve diğer kanserlerden ölmektedir.
Onbinlerce bebek ve çocuk zatüre ve bronşit gibi akciğer infeksiyonuna yakalanmaktadır.
Anne babanın sigara içmesinin getirdiği ek sağlık yükü;
Düşük doğum ağırlığı (46,000 vaka, 2800 perinatal ölüm),
Ani beşik ölümü (2000 ölüm),
Respiratory syncytial virus bronşioliti (22,000 hastane yatışı, 1100 ölüm),
Orta kulak iltihabı (3.4 milyon poliklinik),
Effüzyonlu Orta kulak iltihabı (110,000 timpanostomi),
Astım (1.8 milyon poliklinik viziti, 14 ölüm),
Yangın (10,000 poliklinik viziti 590 hastane yatışı, 250 ölüm).



SİGARA ve KADIN SAĞLIĞI



Sigara içen kadınlarda ;
• düşük yapma
• erken doğum
• düşük ağırlıklı bebek doğurma
• kısırlık ve
• doğum kontrol hapı kullananlarda kalp krizi geçirme riski artmaktadır

YAN DUMAN
Çevresel Sigara Dumanı (ÇSD) direk olarak sigarayı içme dışında ortaya çıkan dumandır.Bu dumandan ayrıştırılan nitrözaminlerin çoğu deney hayvanlarında karsinojendir ve bazı maddeler ana dumana göre 10 - 200 kat daha yüksektir.

SİGARA BIRAKMANIN GÖRÜLEBİLEN VE HEMEN ORTAYA ÇIKAN DÜZELME ETKİLERİ
n Cildinizde oluşmaya başlayan kırışıklıklar
n Nefesin kötü kokusu
n Dişlerdeki sarılıklar
n Diş eti hastalıkları
n Saçlarda ve elbiselerdeki kötü koku
n Tırnaklarınızda ki sararmalar.
n Tad alma.
n Koku alma duyusu artacak
n Nefes darlığı hissederek kısıtlandığınız sıradan aktivitelerde düzelme (merdiven çıkma ev işi vb)

SİGARAYI BIRAKTIKTAN SONRA;
n 20 dakika sonra kalp atımları ve kan basıncı normale döner
n 36 saat sonra kandaki karbon Monoksit (egzoz gazı ) seviyesi hiç sigara içmeyenlerle aynı
n 1 yıl sonra koroner kalp hastalığı riski %50 düşer, 15 yıl sonra ise koroner kalp hastlığına bağlı ölüm riski içmeyenlerin düzeyine gelir.
n 10 yıl sonra akciğer kanserinden ölüm riski yarı yarıya düşer.
n 15 yıl sonra sağlık açısından hiç sigara içmeyen birisiyle neredeyse aynı duruma gelir.

NEDEN SİGARAYI BIRAKMAK GİTTİKÇE ZORLAŞIYOR?

Amerikada sağlık bakanlığının yaptığı bir araştırmada, 1998-2004 yılları arasında, tüm sigara markalarındaki nikotin düzeyinin ortalama yüzde 10 oranında artırıldığını ortaya koydu. Nikotindeki artış sonucunda sigarayı bırakmak daha zor olacak.
Araştırma sonucunda, özellikle gençlerin kullandığı sigara markalarındaki nikotin düzeyinin farkedelir düzeyde artırıldığı ortaya çıktı. Çoğunlukla siyahların kullandığı sigara markalarındaki artışınsa yüzde 20 düzeyinde olduğu belirlendi.
Nikotin düzeylerindeki bu artış sigarayı bırakmayı daha zor duruma getirmektedir.

SİGARAYI BIRAKMAK İSTİYORUM AMA NASIL?
Sigarayı bırakmak için şimdiye kadar birçok yöntem denenmiştir, en çok tercih edilenleri;
Nikotin replasman tedavisi, Nikotin bandı, Sakız, Akupunktur, Aşı ve İlaç tedavisi. Aşı nikotinin beyine ulaşmasını engellemektedir. Aşı 300 gönüllü üzerinde denenmiş olup beklenen sonuç alınamamıştır. İlaç tedavisinde genelde haz almayı engellemek veya tiksindirmek amaçtır. Bu yöntemlerin hiçbiri kesin sonuç vermemiştir çünkü sigarayı bıraktırmayan esas sorun BAĞIMLILIKTIR!!! Son zamanlarda beyindeki bağımlılık merkezine etki edecek yeni yöntemler araştırılmaktadır. Akupunktur yapıldığı zamanlarda sigara bırakılabilmekte sonra yeniden başlanmaktadır, etkisi işlem yapıldığı dönemlerde olmaktadır ama kalıcı değildir.

BİRÇOK YÖNTEM DENEDİM AMA OLMADI DİYORSANIZ MEDİTASYONUDA ÖNERİRİZ
Beyin Bağımlılık Merkezi Meditasyonla nasıl etkilenir? Avustralya, Rusya, Amerika, Hindistan, Arjantin ve İngiltere üniversitelerinde başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde SAHAJA YOGA meditasyonunun bağımlılık merkezine etkisiyle ilgili çok sayıda çalışma yapılmıştır. Sigara ve alkolü bırakmak isteyen
bağımlılarda şaşırtıcı sonuçlar elde edilmiştir. Sahaja Yoga meditasyonuyla sigara ve alkolü bırakmak doğal bir süreç olduğundan bu yöntem eşsizdir.

SAHAJA YOGA MEDİTASYONUNUN ÜSTÜNLÜKLERİ NELERDİR?
Sahaja yoga meditasyonuyla bağımlılıklarınızdan kurtulurken;
***Tüm insanların içinde uyandırılmayı bekleyen güç olan kundalini enerjisi sahaja yogada uyandırılır.
***Kundalini enerjisi sakrum kemiğinden limbik sisteme doğru orta hat üzerinden yükselirken çakralardaki (çakralar=enerji merkezleri ) tıkanıklıkları temizler ve tüm negatif durumları düzeltir. Kundalini enerjisi ölü doku (paralizi=felç) dışındaki tüm hasta dokuları ve organları hızlı bir şekilde iyileştirir. WHO (dünya sağlık örgütü) ya göre sağlığın tanımı: insanın bedenen, ruhen ve toplumsal boyutta dengede olma ve iyilik halidir.
Sahaja Yoga kundalini enerjisi sadece beden ve hastalıklar üzerinde değil bu 3 boyuttada (beden, ruh ve toplumsal) çalışır, ve dengeyi verir.
***Sahaja Yogada kundalini enerjisiyle bağımlılığın kendisi çözüldüğünden sigara ve diğer bağımlılıklar kendiliğinden bırakılır.
***Düzenli sahaja yoga meditasyonuyla kişide stres hormonlarının üretimi ve bu hormonların etkisi azalır.
***Yapılan bilimsel çalışmalarda sahaja yoga meditasyonunu düzenli yapan insanlarda beyinden relax hormonları olarak da bilinen anti-stres hormonları bu meditasyonu yapmayanlara göre 3.2 kat daha fazla salınmaktadır. Böylece stres, gerginlik ve reaksiyonlar azalmaktadır. Stres ve vücud üzerindeki yıkıcı etkileri en düşük seviyeye düşmektedir. Sigara alkol veya diğer bağımlılık maddelerini kullanma ihtiyacı azalmakta ve zamanla kendiliğinden bırakılmaktadır.(ihtiyaç hissedilmemektedir)
***Kişide zamanla vücuda zararlı olan tüm alışkanlıklar bırakılır.


MEDİTASYONLA BAĞIMLILIKTAN KURTULMAK NE KADAR SÜRÜYOR?
Eğer şehrinizde Sahaja Yoga kursları varsa yararlı etkilerini görmeniz için bu kurslara düzenli katılmanızı öneririz, şehrinizde kurslar yoksa bu web portalın sanal yoga kursundan kendi kendinize nasıl meditasyon yapacağınızı öğrenebilirsiniz.
Sigarayı bırakma süresi kişiden kişiye değişmektedir. Kişinin bağımlılığından kurtulma arzusuna, sahaja yoga meditasyonuna devamlılığına bağlıdır.
Program ortalama 3 ay sürdürüldüğünde olumlu sonuçlar alınmaktadır. Bazı sıradışı vakalarda görülmüştür örneğin çok arzulu bir insanın 2 günde bırakabilirken, ben sigarayı, alkolü seviyorum bırakmak istemiyorum, bana arkadaş oluyor, teselli buluyorum yaklaşımında olanlar, düzenli meditasyon yapmayanlarda bu süre çok uzamaktadır.


İÇİMİZDEKİ GÜÇ
Bütün insanların içinde yarı uyur vaziyette olan ve uyandırılabilen bir enerji (kundalini) var. Kundalini omuriliğin en altında bulunan sakrum kemiğinde sarmal yapıda bulunur. Kundalini uyandırıldığında vücuttaki parasempatik kanaldan yukarı doğru yükselirken tüm enerji merkezlerini (plexus=çakra) besler ve onarır. Ayrıca bu çakraların sorumlu olduğu kaliteleri verir.
Enerji merkezlerinin sorumlu oldukları organ ve salgı bezlerinin çalışmasını dengeye getirir. Sempatik sinir sisteminden parasempatik sinir sistemine geçiş olur ve vücutta yıkıcı etkili enerji yerine yapıcı etkili enerji çalışır. Sahaja yogada insanların her zaman daha genç görünmelerinin nedenlerinden birisidir bu.
Kundalinisi uyanmış bir insanda alışkanlıklar, bağımlılıklar, davranışlar, reaksiyonlar, iletişim şekli ve kalitesi de dengeye gelmektedir. Kundalini Sahaja Yoga meditasyonuyla kolayca uyandırılabilir. Arzu ederseniz bunu hemen şimdi deneyebilirsiniz. Sigara ve alkol gibi bir bağımlılıkları bırakabilmeniz için meditasyonlara düzenli devam etmelisiniz. Yaşadığınız şehirdeSahaja Yoga merkezi varsa kurslara katılabilirsiniz. Eğer yoksa bu portaldaki sanal kursa katılıp meditasyon yapmayı öğrenebilirsiniz.


 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


yoga ile sigarayı bırakalım

Sigara Bırakma Klubümüz ve Sigara ve Sağlığnıza Etkileri yoga ile sigarayı bırakalım Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız İÇİMİZDEKİ GÜÇLE SİGARAYI BIRAKALIM -SAYILARLA SİGARA -NEDEN SİGARAYI BIRAKMAK GİTTİKÇE ZORLAŞIYOR? -SİGARA İÇİNDEKİ MADDELER -BİRÇOK YÖNTEM DENEDİNİZ AMA OLMADI MI? İÇİNİZDEKİ GÜÇÜ UYANDIRARAK HEMEN ŞİMDİ DENEYEBİLİRSİNİZ! -İÇİMİZDEKİ GÜÇ NEDİR? -SAHAJA YOGA MEDİTASYONUNUN ÜSTÜNLÜKLERİ NELERDİR? -MEDİTASYONLA BAĞIMLILIKTAN KURTULMAK NE KADAR SÜRÜYOR? ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Sigara ve Sağlığnıza Etkileri telkin cd indir izle İstanbul Sigara ve Sağlığnıza Etkileri nerededir kimdir Sigara ve Sağlığnıza Etkileri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Sigara ve Sağlığnıza Etkileri hipnoz Sigara ve Sağlığnıza Etkileri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Sigara ve Sağlığnıza Etkileri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Sigara ve Sağlığnıza Etkileri kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:08 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.