![]() |
NEDEN? NİÇİN? Sevgili arkadaşlarım, sizinle bu başlık altında çokta özel olmayan başkalarının önünde tartışabileceğiniz bazı duygularınızın tespiti üzerinde çalışalım. Böylece çekirdek inançlarınızı ve döngülerimizi fark etmiş olabiliriz. Birlikte çözüm arayışlarımız olsun bu sayfa. Bakalım niyet ettim ne kadar başarabiliriz. Bir nevi açık terapi gibi. Ortak konuları olan arkadaşlarda bundan faydalanabilirler. Ne dersiniz? |
Cevap: NEDEN? NİÇİN? Mesela şöyle soracağım. Hep tekrarlayan olayları, farkında olduğunuz olayları ve neden yaşıyorum dediğiniz olayları yazacaksınız. Ve cevabını bulmaya çalışacağız. İnşallah başarırız. Değilse sweeet'in ellerinden öper söyleriz siler:) |
Cevap: NEDEN? NİÇİN? İyi düşünmüşsün, merakla takip edicem bu başlığı |
Cevap: NEDEN? NİÇİN? Alıntı:
|
Cevap: NEDEN? NİÇİN? Sizin daha çok yakın çevreniz böyle hissetmenize sebep olur. Mesela arkadaşlarım diyorlar ki ben konuşmak istiyorum ama konuşamıyorum. Neden konuşamıyorsun? Konuştuğunda ne oluyor? Ne olur yada? Şöyle söyleyebilirler konuştuğumda bana güleceklermiş gibi hissediyorum. Öyleyse bunu öğrendikleri bir zaman dilimi vardır. Çok küçükken bir şey söylemişsindir ve seninle alay etmişlerdir. İşte bu en dipteki inançtır. "Ben konuştuğumda bana gülmüşlerdi, benimle alay etmişlerdi. Yine konuşursam, yine benimle alay edebilirler. Öyleyse susmalıyım." Yada konuşmak istediğinde elleri titrer boğazı kurur, kalbi güm güm atar sesi titrer. Konuşamaz, konuşsa da gerçekten batırır. Çünkü o an ne doğru düşünebilir ne kelimeleri toparlayabilir nede kendini ifade edebilir. Bir dönem şöyle bir şey yaşıyordum. Konuşurken, neden bahsettiğimi unutuyordum. Düşünsenize o kadar kişi, siz bir cümleye başlamışsınız ve biranda neden bahsettiğiniz hakkında hiç bir fikriniz kalmıyor. Konuyu tamamen unutuyorsunuz. Öylece kalakalırdım. Ne diyordum, neden bahsediyordum, ne anlatıyordum hiç bilmiyorum. Çok defa utandım bununla ilgili. Yine çok çok nadir olmak üzere olur ama ben yine de artık bunu pek yaşamıyorum. Sanırım daha çok özgüvensizlik ve kafa karışıklığı buna sebep oluyordu bende. Benim hitabetim çok kuvvetlidir. Dakikalarca konuşabilirim. Galiba bilgide önemli. Birde bence kelime hazinenizin çok olması size bu kolaylığı sağlıyor. Yani çok okumak, okumak ve araştırmak. Ve yazmak tabi ki. Yazarlarsa arkadaşlarım kendini ifade yetenekleri gelişir. Düzgün cümleler kurabilme kabiliyetleri gelişir. Ve tabi ki bu konuda ki çekirdek inanaçlarını bulma çalışmalarını buradan yapabiliriz. Bir saat belirler ve o saatte burada buluşur ve bu konuyu konuşuruz. Yazık ki şu aralar çok meşgulüm.Taşınma telaşım var. Ve her zamanki gibi yalnızım bu konuda yardım eden yok yani(!) Mesela bu bile bir inanç. Bana kimse yardım etmez. Ben başımın çaresine bakmak zorundayım. Yine yalnızım gibi. Öncelikle bu duygumun kaynağını bulmalı, bundan özgürleşmeli ve kendimi yardıma açmalıyım. Ve mükemmeliyetçilikte engel olabilir yani kimse benim kadar iyi yapamaz. Bunu nasıl tespit ederim. Kendime sorular sorarak. |
Cevap: NEDEN? NİÇİN? Neden bana kimse yardım etmez? cevap bulun bunu çok düşünmeden yapın. Soruya hızlı cevaplar vermelisiniz. Ki uydurmayın gerçekler su yüzüne çıksın. Bize lazım olan gerçekler zaten. Hiç bir maske kabul etmeyin. Kurban rolü oynayan ego, buna onlarca maske takmıştır. Siz kendinize isteseniz bir konuda onlarca bahane bulabilirsiniz. Ama bize bahaneler değil gerçekler lazım. Ve art arda sorun sorularınızı ve çabuk cevap verin. |
Cevap: NEDEN? NİÇİN? ışıklın yol ilk araştırmayı benden başlayalım o halde..çünkü yine bu durumla karşıkarşıyayım.. eşimle ailem arasında her seferinde aynı olayla karşılasıyorum artık bişeyleri söylerken iyice düşünüyorum kasıyorum kendimi gerçek duygularımı gizliyorum ve eşimle paylaşırken o kadar tedirgin çıkıyor ki sesim tabi bu arada beynimde yine aynı cümleler eşim yine yanlış düşünecek gibi..ve sonunda da öyle oluyor zaten..bunu ben eşimle konuştuğumda ise aileni ben çok seviyorum hatta çok özlüyorum ama köprü görevi göremeyen sensin diyor..aramıza mesafeyi koyan sensin diyor..düşünüyorum o mesafeyi ben nasıl koyuyorum diye..çünkü en çok ben istiyorum ailemle eşimin arasının çok iyi olmasını hani bundan kastım beraberken sıkılmasınlar bir aile gibi olsunlar ama ben çok isterken nasıl ben neden oluyorum bunu çözemiyorumm |
Cevap: NEDEN? NİÇİN? Ana cümlelerin altını çizelim o halde gerçek duygularımı gizliyorum yine yanlış düşünecek köprü görevi göremeyen sensin mesafeyi koyan sensin beraberken sıkılmasınlar bir aile gibi olsunlar |
Cevap: NEDEN? NİÇİN? sen eşinle ailen arasında köprü olduğunu düşünüp eşin böyle düşünmüyorsa belki de eşin bişeyleri senin üzerine yıkmaya kendi sıyrılmaya çalışıyordur, ne dersin? |
Cevap: NEDEN? NİÇİN? Şimdi bunu irdeleyelim. Her zaman düşüncelerini gizler misin? Hep yanlış mı anlaşılırsın? Anlaşılmak konusunda sıkıntıların mı var? Başkalarının adına düşünme ve onları yönlendirme huyun mu var? Aslında senin olmayan görevleri üstlenme huyun mu var? |
|
Cevap: NEDEN? NİÇİN? papatya arkadaşımız bence hep kendinde arıyor suçu, yani öyle böyle bu işten suçlu mutlaka o çıkmalıdır çünkü genelde başkaları onun hayatında hep daha baskındı ve olaylarda papatya haklı bile olsa onlar bi şekilde kendilerini haklı çıkarmışlardı ve papatya savaşmaktan vazgeçip susmuştu veya susturulmuştu................... |
Cevap: NEDEN? NİÇİN? eşim beni ailemden kıskanıyor bunu her seferinde dile getiriyor onlara düşkün olmamı ve de onların bana düşkün olmasını kabullenemiyor..senin ailen benim diyor...bunun normal bişey olduğunu söylüyorum ama anlatamıyorum yine de, özlediğimi bile söyleyemiyorum ya da ikisi bir aradayken anneme babama doya doya sarılamıyorum hemen suratı düşüyo sen ailenden kopamamışsın diyor..o yüzden ailemle ilgili bişeyi söylerken çok kasılıyorum ne yapsam da kimse kırılmasa diyorum..eşimi kırmayayım derken ailem bu sefer içleniyor üzülüyor..çok arada kalıyorum mehtapım..çevremdeki aileleri gösteriyorum bak herkes ailesine düşkün diyorum anlasın diye yok tatlım ya bu konuda çok takıntılı ve bu durumu benim oluşturduğumu söylüyor..sen hissettiriyorsun bunu diyor..ailen ssenin için öncelikli diyor vs. vs. tatlım uzayıp gidiyor bu şekilde |
Cevap: NEDEN? NİÇİN? şimdi yine kendinde arıyor suçu... neden... bunu papatyacımız kendisine sorsun bakalım içinden ne ses verecek |
Cevap: NEDEN? NİÇİN? eşinin yalnız kalma korkusu mu var sanki??? |
Cevap: NEDEN? NİÇİN? bak IŞIK arkadaşımız senin için ne yazmış okumamışsın altında beğenini görmediğimde arada kaybolup gitmesin bu güzel sözler sana IŞIK ın sana armağanını kopyalıyorum çok hoşuma gitti: Işıklı yol Nickli Üyeden Alıntı Bir papatyanın hissettirdikleri Bilmem fark eder mi insanlar seni, yapraklarını " seviyor, sevmiyor" diye koparırken. Fark ederler mi sende ki kalenderliği. Yer aramazsın sen açmak için. Güzelliğini sergilemek için, özel bir yer aramazsın. Bir avuç toprak yeter sana. Yol kenarında taşların arasından çıkarırsın başını ve o telaşın içinde bile çiçek açmayı Başarırsın. Tramvay yolunda, o taşların içinden onlarca çiçekle uzatmıştın başını, hayret etmiştim. Nasıl oluyordu da bunca olumsuzlukla baş edebiliyordun? Bazen ormanlarda, tarlalarda, yol kenarlarında bazen bir çöplükte bile çiçek açıyordun sen. Bana sen, en olmayacak zamanlarda, en olmayacak şartlarda bile mutlu olmayı, faydalı olmayı, sevgiyi şartlara bağlamamayı öğretensin. Yine papatyalığından bir şey kaybetmezsin. Yine çiçeksin işte. Biraz kötü görünüyor olabilirsin, ama yine de açtın işte çiçeklerini, onlarca minik papatya ile yine de gülümsemeyi başardın. sana baktığımda derim kendi kendime " Bak işte, olumsuzluklar seni yıldırmasın, korkutmasın. Yine de gülümse hayata. Bir küçük çiçek sana bunu fısıldıyor duyuyor musun? Yine faydalı o, yine kalender.Tıpkı bir kadın gibi, anadolu kadını gibi. Dimdik ayakta, yine sevgi dolu, yine vefalı" Sevgili papatyam sen çok yaşa emi? Yine neşe saç hayata, yine gülümse inadına. |
|
|
Cevap: NEDEN? NİÇİN? evet haklısın ana kaynağa inip orayı keşfetmeliyiz. |
Cevap: NEDEN? NİÇİN? Yani olay, sivrisinekleri öldürmek değil bataklığı kurutmak olmalı. |
|
2-ailemle ve arkadaşlarımla değil ama eşim tarafından genelde evet yanlış anlaşılıyorum beni anlayamadığını düşünüyorum 3-evet var 4-arada sırada baskın oluyor olayları kontrol etme isteği 5-sanırım var problem çıkmasından korkuyorum |
Eşin seni neden yanlış anlıyor olabilir? Olayları kontrol etmezsen ne olabilir? Problem çıkaran biri misindir sen? Yada problemli bir ailede mi büyüdün? |
|
|
Cevap: NEDEN? NİÇİN? Aslında problem değil çözüm odaklı düşünmeliyiz yoksa anafor gibi sizi içine çeker ve sorun etrafında döner durursunuz. |
Cevap: NEDEN? NİÇİN? Mesela bunlardan biri hakkında şöyle bir çalışma yapalım. Söylediklerimi yap papatyacım. Ve bana vücudunun sana verdiği tepkiyi söyle |
Cevap: NEDEN? NİÇİN? Kimse beni anlamıyor. 10- 15 defa söyle bunu ve bana vücudunda neler oluyor söyle. Heyecan üzüntü gibi ve nerende ne hissediyorsun |
2-kendimi doğru ifade edemediğim için sanırım çünkü bişey söylerken çok sıradan bişeydir belki ama çok kasıyorum geçmişte benzer sorunlar yaşandığı için..bazen çekim yasdasına göre beynim zaten sonucu düşünüyor o yüzden böyle oluyo diyorum 3-belki herşey daha iyi olacak ama ailem beni hep papatya bizi üzmez o hepdoğru karar alır,ailem tarafından ben çok perfectimdir..o yüzden olaylar akışında giderse onları üzecek bişeyler olacak diye ben müdahil olmaya çalışıyorum ama sonuçta üzülmelerine de engel olamıyorum.. 4-çok sakin bir ruhum var problem çıkarmam..ailem de pronlemli değildi..ama çok el bebek gül bebek büyüdüm hep benim canım acımasın diye kol kanaat gerdiler..nüvde de bile bunun acısını çok çektim çünkü bir karar verirken aileme mutlaka danışırdım..tüm hayatımın içindelerdi şuanda da öyle..zaten eşim bunu hissettiği için öyle davranıyor diye düşünüyorum..bişey yaparken hep ailem üzülür mü ailem için iyi olurmu soruları gelirdi çoğu zaman kendimden çok vazgeçtiğim olurdu..buna sebep olan da aşırı derecede ailemin fedakarlık yapması..yaptıkları iyiliklerinin altında boğuluyorum resmen...şuan bile hala böyle..bu kadar beni düşünmeseler belki kararları daha objectif vereceğim ama ister istemez yanlı oluyorum yaptıkları emek ve imkanları yokken çırpınışları ben de büyük bir vefa yaratıyor |
kimse beni anlamıyor. bunu10-15 kez söyleyip bana hissettiklerini söylemen gerekiyor. |
|
Cevap: NEDEN? NİÇİN? Aslında bu eskiden yaşadığın duyguların tezahürüdür. Şu an ne hissettiğine odaklanmalısın. Peki eşim beni anlamıyor demiş ol bakalım. Şimdi ise __kimmm beni anlamıyor?___ demen gerekiyor yine aynı sayıda. Sonra aynı sayıda ____O beni anlamıyor____ diyeceksin. Yine ne hissediyorsun. Ve ismini söyleyerek kendi ismini ____Küçük ........ kimse anlamıyor____ demelisin. Bu senin bunu ilk hissettiğin ana gitmeni sağlar oradaki duygu boşalırsa kelebek etkisi oluşur. Bu değişim tüm hayatına ve olaylara yansır anlatabiliyor muyum. Sevgimle kal..girlhaha |
Cevap: NEDEN? NİÇİN? sadece rahatlama şeklinde de duyumsayabilirsin. İllede sıkıntı duyman gerekmiyor söylerken. |
Cevap: NEDEN? NİÇİN? Afedersin şimdilik çıkmalıyım. Öğleden sonra randevum var. Benimle çalıştığın için teşekkür ederim. Umarım faydalı bir çalışma olmuştur. görüşmek üzereactionsmile |
Cevap: NEDEN? NİÇİN? HADİ BAKALIMMMM HAYIRLI OLSUN. UMARIM AZ ÇOK FAYDASI OLMUŞTUR. AYRICA BU BİR NEVİ ÇEKİRDEK İNANÇ ÇALIŞMASI ARKADAŞLAR. Mesela Papatyada İyi çocuk olma, mükemmeliyetçilik, suçluluk, ara buluculuk gibi çekirdek inançlardan söz edebilirim. Yalnız tabi ki işin uzmanı değilim. hepinize sonsuz selam ve sevgi. şimdilik hoşça kalınnnnactionsmile |
Cevap: NEDEN? NİÇİN? EVET ÇOK HAKLI TESPİT PAPATYACIM FIRSATINI BULUR BULMAZ ÇEKİRDEK İNANÇ ÇALIŞMASI YAPTIR.BU SENİN HAYATIN İÇİN YAPTIĞIN EN ÖNEMLİ ŞEYLERDEN BİRİ OLACAKTIR. SEVGİLER BEN DE ÇIKIYORUM BUGÜNLÜK kiss3 |
Cevap: NEDEN? NİÇİN? Merhaba benim sorunumu da açığa çıkarabilir misiniz ? Hoşlandığım, aşık olduğum bir kız olsun, onu herhangi bir yerde görürken onunla konuşup içimdekileri söylemek istiyorum ama bunu yapamıyorum. Onu gördüğüm zaman kalbim atmaya başlıyor, içimde (midemde) bir gıdıklanma duygusu oluyor sanki kelebek uçar gibi. Onu bir yerde gördüğüm zaman gidip yanına konuşasım geliyor ama bunu yapamıyorum. Onu uzaktan izlemekle yetinebiliyorum sadece. Yapamıyorum işte onun yanına gidemiyorum. Aslında ondan utanmaktan yerine kendimi onlara yakıştıramıyorum. Kendimi kızlardan daha aşağıda görüyorum. cat56 Ve başarısızlığımdan dolayı sürekli kendimi suçluyorum ve hatta içimden "onsuz bir günü daha geçirdin" diyorum... Ama bu söylediğim kalbin hızlı atmaları vs yukarıda yazdıklarım sadece aşık olduğum kızı görünce, onun olduğu yerlerde oluyor. Sosyal fobiden kaynaklı değil yani. Diğer kızlarla konuşabiliyorum ama onu görünce bana bir şeyler oluyor. |
küçük......kimse anlamıyor çalışmasında da kendimi küçük bir kız gibi her söylediğimde ürkekleştiğimi, masumlaştığımı hissettim ve tabii yine üzgünlük vardı |
|
|
WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:50 PM. |