Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Sağlık Haberleri

Uyarılar

Aile Hekimliği Hakkında Soru ve Cevaplar

Serbest Kürsü ve Sağlık Haberleri Aile Hekimliği Hakkında Soru ve Cevaplar Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Aile Hekimliği Hakkında soru ve cevapları sizin için derledik. bu bölüm sürekli güncellenecektir. 1. Devlet hizmet yükümlüsü olarak çalışanlar istediği pilot ile aile hekimi olmak için geçiş yapabilir mi? C: Aile hekimliği yerleştirmeleri mevzuat çerçevesinde yapılmaktadır. Mevzuata göre il içi ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Sağlık Haberleri nerededir kimdir Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Sağlık Haberleri hipnoz Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi

Aile Hekimliği Hakkında Soru ve Cevaplar

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21-10-2009, 11:57 AM   #1 (permalink)
Albay
 
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 432,578
Tesekkür: 0
429 Mesajinıza toplam 518 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
bluemoon24 is an unknown quantity at this point
Standart Aile Hekimliği Hakkında Soru ve Cevaplar



Aile Hekimliği Hakkında soru ve cevapları sizin için derledik. bu bölüm sürekli güncellenecektir.

1. Devlet hizmet yükümlüsü olarak çalışanlar istediği pilot ile aile hekimi olmak için geçiş yapabilir mi?

C: Aile hekimliği yerleştirmeleri mevzuat çerçevesinde yapılmaktadır. Mevzuata göre il içi kamu ve özelden yerleştirmeler sonrasında boş pozisyon kalması durumunda ülke geneline açılır. Bu durumda diğer illerden gelen müracaatlar değerlendirilir. Mevzuatta devlet hizmet yükümlülerinin bu tarz müracaatlarını engelleyen bir madde yoktur.



2. Toplum Sağlığında çalışan pratisyen hekimlerin maaşlarında iyileştirme yapılacak mı?

C: Konu ile ilgili Bakanlığımız ciddi bir çalışma içerisinde olup, Maliye Bakanlığı ile görüşmeler devam etmektedir.



3. Devlet hizmeti yükümlüsü olarak çalışanlar aile hekimliğine geçerse çalıştığı süre hizmet yükümlülüğünden düşer mi?

C: Konu ile ilgili bir kanun önerisi TBMMde. Kabul edilirse AH olarak çalıştığı süre mecburi hizmet süresine sayılacak.



4. UMKEde görev alan personelin görev yeri neresi olacak, Aile Hekimliğini seçenler ne olacak.

C: Halen uygulanan sistem aynen devam edecek.



5. Aile Hekimi olarak çalıştıktan sonra istifa edenler geri dönecekleri yeri dolu olursa ne yapacaklar?

C: PDC doluluğuna bakılmaksızın eski kadrolarının bulunduğu kurumlara geri dönecekler ve istemeleri ve il sağlık müdürlüğünün onaylaması halinde 30 gün içerisinde il içerisinde bir kuruma atamaları yapılacak



6. Yeni mezun olan Aile Hekimi uzmanları neden pilot illere atanmıyor?

C: Yeni PDC Yönergesinde öncelik bu yönde olacak.



7. Bir bölgede Aile Hekimiyim, istesem belli bir zaman sonra başka bir bölgeye gidebilirmiyim?

C: Gitmek istediğiniz bölgede boş pozisyon bulunması ve il müdürlüğünün yerleştirme işlemi açması durumunda müracaatınızı yaparak gitme hakkına sahipsiniz.



8. Mobil Hizmete çıkmadığım (ay, gün) zaman (kar nedeniyle yollar kapalı oluyor 3-4 ay), onun için ücret alıyormuyum, almıyormuyum?

C: Mücbir sebepler halinde yerine getirmediğiniz mobil hizmetlere ait ücretler için ücret kesintisi yapılmamaktadır.





Avrupadaki bazı ülkeler Türkiyedeki ekip çalışmasının örnek alınması gerektiğini bildirip aile hekimliğini bırakmayı düşünürken biz neden aile hekimliğine geçiyoruz?

C: Aile hekimliği sistemi ekip çalışmasını kaldırmamakta bilakis desteklemektedir. Türkiyede sistem oturdukça yine aynı Avrupa ülkeleri bizi örnek alacaklardır.





Bir yıllık dünya bankası desteği çekilince pilot illerde yaşanan kavgalar hakkında ne düşünüyorsunuz?

C: Dünya Bankası desteği bir yıllık değildir, ayrıca bu destek sadece eğitimler için kullanılmaktadır. Hizmet ödemeleri ülkemiz öz kaynakları ile yapılmaktadır.





Bir mucize olup iptal edilme şansı % kaç?

C. % 0,00000





Şimdi devlet memuru olup ta; Aile Hekimliği sözleşmesi yapıp doğum sonrası ücretsiz izne ayrılıp dönüşte boş Aile Hekimliği ve toplum Sağlığı merkezi kadrosu bulamayan bayan doktor eşinden ayrılıp 4. bölgeye mi atanacak, yoksa evinde maaşsız olarak bekleyecek mi?

C: Bu konumdaki hekim bağlı bulunduğu TSM bünyesinde çalışmaya devam edebilir (Doluluk oranına bakılmaksızın), başka bir bölgedeki boş pozisyonlara müracaat edip listenin en başında yerleştirme işlemine tabi olabilir, başka bir ilde boş pozisyonlar için ülke çapında yerleştirme açıldığında müracaat edebilir... Görüldüğü üzere hekim açığının olduğu ülkemiz şartlarında isteği dışında hiçbir hekimimizin evinde maaşsız oturması gibi bir durum söz konusu değildir.





Yeni mezunlarda bir umut kalmamış durumda (merkeze gelmek için)

C: Yanlış zira yeni hekimler ilde boş kalan tüm pozisyonlara müracaat edebilir. Ayrıca TSMlerde de görev almak sureti ile merkezde çalışma şansına sahiptirler.





Biz çok para değil huzurlu, etik bir ekip çalışması istiyoruz.

C: Aynı duyguları tüm Bakanlık olarak taşıyoruz.





Toplum Sağlığı Merkezinin kadroları ücretsiz izin dönüşü, izin dönüşü vb sebeplerle kısıtlı olmamalı.

C: TSM kadroları zaten bu saydığınız kadrolar ile sınırlı değildir. TSM bünyesinde daimi çalışacak personel kadroları (PDC) mevcuttur. PDC dışı diğer kadrolar sistemin oturması ile kendiliğinden kalkacaktır.





Toplum Sağlığı Merkezlerinin görevleri ve kapsamlara aykırı bir şekilde yeni mezun veya mesleki tecrübe açısından uygun olmayan bir şekilde istihdam gerçekleşmektedir.

C: Her hekime eşit şans verilmesi mantığı ile çalışmaktayız. Ayrıca TSM bünyesinde çalışacak olan hekimlerimiz içinde eğitimler verilmesine yönelik çalışmalarımız devam etmektedir.





Uzun yıllar hekimlik yapmış kişiler iyi bölgelerde çalışacak ve büyük ihtimalle bölgelerini bırakmayacak, düşük puanlı hekimlerin genellikle iyi bölgelere gelme ihtimali hiç olmayacak, bu haksızlık değil mi? Bu olay yeni mezun ya da az yıllık hekimlerin motivasyonunu düşürmeyecek mi?

C: Pilot uygulamaya geçilen 10 ilde bu tarz bir uygulama olmamıştır. Her hekimin her zaman için istediği bir bölgede çalışma şansı mevcuttur. Ancak takdir edersiniz ki bir sıralama gerektiği durumda daha uzun süre çalışan hekime öncelik tanınması en adaletli uygulama olacaktır.





Devlet hizmeti yükümlüsü olarak atanıp sözleşme imzalayan aile hekimleri mecburi hizmet süreleri sona erdiğinde nasıl atama isteyecekler?

C: 657 mevzuatı çerçevesinde atama işlemleri devam edecek.





Erkeklerde askerlik süresinde devlet hizmeti puanı nasıl oluşuyor?

C: Personel Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen mevzuat çerçevesinde oluşuyor.





İnternet olmayan köylerde hasta kaydı nasıl yapılacak?

C: İnterneti olmayan köyümüz yok. ADSL olmaması durumunda dial-up ile bağlantı sağlanabiliyor.





Devlet hastanesi olmayan periferi ilçe, belde ve köylerde tek hekim olarak 7 gün 24 saat esasına göre çalışmak zorunda kalacak hekimler ile, merkezlerde nöbet tutmaksızın sadece gün içi mesai yapan hekimler arası eşitsizlik nasıl giderilecek?

C: Periferde zor şartlar altında hizmet veren hekimlerimize yönelik ekonomik iyileştirmeler için çalışmalarımız devam ediyor.





Eşi yüksek puanlı olup kendisinin puanı düşük olan evli hekimler nasıl çalışacak? Mesela eşlerin birisi uzak bir ilçeyi mecburen- seçebildi, diğeri merkezde kaldı. İlçeye giden doktor 7 gün 24 saat o bölgede hizmet vermek zorunda ve diğer eş merkezde kalmak zorunda olduğunda ne olacak?

C: 7 gün 24 saat hizmet anlayışı İlçede veya il merkezinde olduğuna bakılmaksızın geçerlidir.Eşler arası puan farklılığında yüksek puanlı eş düşük puanlı eş ile aynı bölgeyi seçmek için tercihini geciktirebilir, eşini seçtiği bölgeye 90 km mesafede bir bölge seçebilir, yada eşinin görev yaptığı bölgede TSM bünyesinde sağlık hizmeti sunmaya devam edebilir.





AH, AHU ve Aile Doktorluğu arasında fark var mı

C: AHU(=Aile Hekimliği Uzmanı) TUS ile uzmanlık kazanıp bitiren kişidir. AH=Bu sisteme göre Aile Hekimliği sözleşmesi imzalayan hekimdir. Aile Doktorluğu kavramı iste daha önceleri sözleşmeli Aile Hekimlerine verilen ad olup artık kullanılmamaktadır. Yani son 2 kavram aynıdır.





çalışma saatleri nasıl

C: Haftalık en az 40 saat olmak üzere hekimin isteğine bağlıdır.





Sözleşmeli AH olunca mecburi hizmetten sayılacak mı

C: Konu ile ilgili bir kanun önerisi TBMMde. Kabul edilirse AH olarak çalıştığı süre mecburi hizmet süresine sayılacak.





Uyum eğitimleri ne kadar sürecek

C: Eğitim almamış hekimimiz kalmayana dek sürecek.





Hasta kendi ilçesi dışındaki başka bir ilçeden hekim seçebilecek mi

C: Büyükşehir belediyesi içinde ise evet, dışında ise hayır.





Tek bir AH yerine birden fazla AH birleşip güç birliği yapabilecek mi

C: Temennimiz bu yöndedir.





Sorumlu olduğu nüfusta salgın, aşı ile önlenebilir hastalık çıkınca sorumluluk nedir, yaptırım nedir.

C: Bildirim yapmak, gerekli önlemleri almak ve müdürlük/ bakanlığın verdiği diğer görevleri yerine getirmekle sorumludur.





MOP Up vb. aşılamaları kim yapacak

C. TSM yapacak,





Doğum sonrası ücretsiz izinde neden sözleşmesi iptal ediliyor

C: Uzun dönem sağlık hizmetinde aksama olmaması, yerine görevlendirilecek personelin mağdur olmaması için.





Ekip çalışması deniyor ama AH de bir doktor bir YSP olacak

C: Birinci basamak sağlık hizmetlerini yürütmek için şimdilik iki kişilik ekip yeterlidir. Halihazırdaki sistemde birçok köy ve ilçemizde aynı hizmet yine bu iki kişilik ekiple verilmektedir. Aile Hekimliği sistemi yaygınlaştıkça ekipte yer alan meslek grupları artacaktır.





TSM den AH görevlendirilmesinde ücretlendirme nasıl olacak

C: Yerine görevlendirilen AH nin ücretinin yarısı görevlendirilen hekime verilecek.





Sözleşmeli AH de becayiş olabilecek mi

C: Hayır.





Kurum ve işyeri hekimleri ne olacak

C: Yetkilendirilmiş aile hekimliği ünvanı ile çalışabilecekler.





II. Aşama Uyum eğitimleri ne zaman nasıl olacak

C: çalışmalar son aşamada olup eğitimler kısa süre içerisinde başlayacak.





Sözleşmesi iptal edilen AH eski kadrosunun bulunduğu TSMnin PDC si dolu ise ne olacak

C: PDC doluluğuna bakılmaksızın eski kadrolarının bulunduğu kurumlara geri dönecekler ve istemeleri ve il sağlık müdürlüğünün onaylaması halinde 30 gün içerisinde il içerisinde bir kuruma atamaları yapılacak.





Aile Hekimliği pozisyonlarına yerleştirilmede kullanılan hizmet puanlarının yöntemi, sisteme birçok hekim katarken, birçok puanı düşük istekli, heyecanlı, genç, dinamik hekimi de kaybetmektedir. Daha adil bir puanlama, yıllık hizmet puanı ile yapılacak bir sınav ile edilecek puanın belli oranlardaki ortalaması olmalıdır. Bunun için çok mu geç kalınmıştır?

C: En adaletli uygulamanın bu (hizmet puanı) olduğu kanaatindeyiz.





(Eş tayini sonrası mesela) zaten sisteme geçmiş olan yerde yer yoksa ne olacak?(A.H. Uzmanı).

C: Bu bölgede TSM bünyesinde çalışabilir, farklı bir bölgede boş pozisyonu tercih edebilir, listeye girerek bu bölgede boşalacak bölgelere yerleştirilebilir.





Aile Hekimleri arasında göreve başladıktan sonra becayiş uygulaması olacak mı? Olacaksa bir zaman limiti olacak mı? (Bu olay suistimallere açık olabilir mi?).

C: Olmayacak.





Bugüne kadar 1.basamakta emek harcamış ve sadece maaş alarak (döner sermaye alamadan) köyde, kasabada, şehrin varoşlarında hizmet vermiş hekimlerin yürütebileceği bir konuda, bir anda ikinci basamak hekimlerine de aynı şansın verilmesi ne kadar hakkaniyetlidir? Yıllarca acil servis, diyaliz, yoğun bakımlarda spesifik çalışan arkadaşlarımız, unuttukları veya hiç yapmadıkları koruyucu sağlık hizmetlerine bir anda nasıl adapte olabilecekler? Adaptasyon döneminde yaşanacak eksikliklerin (bebek, gebe, loğusa takibi, bağışıklama, AP&hellip[img]/images/smilies/wink.gif[/img] sorumluluğu kimin olacak? Puanı daha düşük olup da 1. basamağı sindirmiş hekimlerin yerine gelecek bu arkadaşlar nasıl bir hizmet içi programdan geçirilecekler? Bunun için bir eğitim çalışması var mı?

C: Uyum eğitimlerin amacı da bu bilgilerin tekrar kazanılmasıdır.





Aile Hekimliği zorunlu hizmet bölgesinden sayılacak mı?

C: Konu ile ilgili kanun tasarısı TBMM gündeminde.





Zorunlu hizmet yaparken başka ilde Aile Hekimliği yapabilecek miyiz?

C: Şuan için engelleyici mevzuat yok.





Aile Hekimliği yaparken aynı şehirde bir başka bölge boşaldığı zaman geçiş yapılabilecek mi? öncelik sırası nasıl belirlenecek?

C: Yapılabilecek, hizmet puanlarına göre ve mevzuatta belirtilen çerçevede sıralanacak.





Toplum Sağlığı hekimliği ücretlerinde iyileştirme yapılacak mı?

C: Yapılacak.





Aile Hekimi sevk edeceği hastayı kime nasıl sevk edebilecek? özel kurumlara sevk edebilecek mi? Randevuyu aile hekimi mi alacak? Hasta bu konuda serbest mi?

C: Geri ödeme kurumlarının belirlediği ve şu anda da uygulanan kurumlara sevk edebilecek, randevuyu aile hekiminin alması zorunluluğu yok. Ancak sevk sonucunu takip açısından randevu alması tercih ediliyor. Hasta mevzuat dışına çıkmadan istediği kuruma gitmekte serbest.





Aile Hekimiyken herhangi bir nedenle TSMne geri dönmek isteyen hekim TSMdeki norm kadronun dolu olması durumunda (eski kendi görev yeri) nerede istihdam edilecektir?

C: PDC doluluğuna bakılmaksızın eski kadrolarının bulunduğu kurumlara geri dönecekler ve istemeleri ve il sağlık müdürlüğünün onaylaması halinde 30 gün içerisinde il içerisinde bir kuruma atamaları yapılacakBen A ilçesinde çalışıyorum. B ilçesinde Aile hekimliği bölgesinde boşluk var. 1 yıl çalışma şartı konulduğu için B bölgesine gidemiyorum.A ilçesinde boşluk oluncaya kadar B ilçesinde çalışamıyorum. A ilçesinde boşluk olduğu zaman kuraya katılamadığım için ben B bölgesine gidemiyorum. B bölgesinde 6 ay veya daha fazla çalışabilirim halbuki. A bölgesinde eşim memur, bunun için bir şey yapılamaz mı.

C: Soruyu anlayabildiğimiz kadarı ile bir bölgede çalışan hekim diğer bölgeye gitmek istiyor. Bununla ilgili olarak 23.03.2007 tarihi itibari ile çalışma süresi sınırlaması yok ancak gelirse bile hekimi bu kadar sıkıntıya sokacağını öngörmüyoruz.





çakılı personelin durumu ne olacak?

C: Sorudan kastınızı anlayamadık. Ancak çakılı kadroların (4924) isterlerse sisteme geçebileceklerini, bir sınırlamanın bugün itibarı ile olmadığını rahatlıkla ifade edebiliriz.



NOT: Bilgiler Adana İl Sağlık Müdürlüğü internet sitesinden alınmıştır. Bilgiler içinde güncelliğini yitirmiş olanlar olabilir.Bu sorulareditörlerimiz tarafından incelenerek çıkarılacak,yeni uygulamalarla sorulması muhtemel sorular eklenecektir.

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

bluemoon24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Aile Hekimliği Hakkında Soru ve Cevaplar

Serbest Kürsü ve Sağlık Haberleri Aile Hekimliği Hakkında Soru ve Cevaplar Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Aile Hekimliği Hakkında soru ve cevapları sizin için derledik. bu bölüm sürekli güncellenecektir. 1. Devlet hizmet yükümlüsü olarak çalışanlar istediği pilot ile aile hekimi olmak için geçiş yapabilir mi? C: Aile hekimliği yerleştirmeleri mevzuat çerçevesinde yapılmaktadır. Mevzuata göre il içi ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Sağlık Haberleri nerededir kimdir Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Sağlık Haberleri hipnoz Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:03 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.