Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Sağlık Haberleri

Uyarılar

Teknoloji endeskopide başarı oranını arttırdı

Serbest Kürsü ve Sağlık Haberleri Teknoloji endeskopide başarı oranını arttırdı Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Endoskopi ile ilgili tıbbi cihazların sürekli gelişme göstermesi, uygulamalardaki başarı oranını da artırdı. Artık hızlı, kolay ve acısız endoskopi uygulamalarının yapıldığını söyleyen Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Baran Tortum Medikal Plusın sorularını cevaplandırdı. Endoskopi ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Sağlık Haberleri nerededir kimdir Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Sağlık Haberleri hipnoz Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi

Teknoloji endeskopide başarı oranını arttırdı

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18-10-2009, 04:28 PM   #1 (permalink)
Albay
 
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 432,578
Tesekkür: 0
429 Mesajinıza toplam 518 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
bluemoon24 is an unknown quantity at this point
Standart Teknoloji endeskopide başarı oranını arttırdı



Endoskopi ile ilgili tıbbi cihazların sürekli gelişme göstermesi, uygulamalardaki başarı oranını da artırdı. Artık hızlı, kolay ve acısız endoskopi uygulamalarının yapıldığını söyleyen Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Baran Tortum Medikal Plusın sorularını cevaplandırdı.

Endoskopi nedir? Kısaca bilgi verir misiniz?

Ucu ışıklı, kıvrılabilme yeteneği olan (fleksibl), endoskop adı verilen bir cihazla özellikle sindirim sisteminin içi boş organlarının iç yüzeylerinin gözle incelenmesi işlemidir. Bu şekilde özellikle yemek borusu, mide, 12 parmak barsağı (duodenum) ve kalın barsağın (kolon) tetkikleri yapılır. İncelenen organa göre de endoskopik işleme isim verilir (Gastroskopi, kolonoskopi gibi). Endoskopi sindirim sistemi organları dışında hava yolları (bronkoskopi), idrar yolları (sistoskopi) gibi diğer sistemlerin içi boş organlarına da uygulanabilir.Tıp alanındaki teknolojiler hızla gelişiyor. Son dönemde çıkan sanal endoskopi hakkında neler söyleyeceksiniz?

Sanal kolonoskopi (virtual colonoscopy), bilgisayarlı tomografi ya da magnetik rezonans görüntüleme (MRI) yöntemlerine özel bir bilgisayar programının eklenmesiyle kalın bağırsağın iki ve üç boyutlu görüntülerinin radyolojik olarak elde edilmesi işlemidir. Bu yöntemle kalın barsak polipleri ve kanserleri başta olmak üzere pek çok kalın barsak hastalığı belirlenebilir. Yöntem öncesinde kolonoskopide olduğu gibi barsağın diyet, müshil ve lavmanlarla boşaltılarak hazırlanması gerekir. Yaklaşık 10-15 dk. süren sanal kolonoskopi esnasında hastaya sedasyon yapılması gerekmez. Daha iyi bir görüntü alınması için işlem esnasında makattan bir tüp sokularak hava verilmesi gerekir. Kolonoskopiye göre daha az hassas bir yöntemdir. Örneğin 10 mmden küçük polipleri gösteremeyebilir. Yöntemin bir diğer dezavantajı da işlem esnasında doku örneği yani biopsi alınamaz ve polipler çıkarılamaz. Bu nedenle kolonoskopinin yerini tutmaz. Tarama amaçlı olgularda ilk basamak tanı yöntemi olarak kullanılabilir. İşlem esnasında bir patoloji belirlenirse ve biopsiye gerek duyulursa aynı gün veya daha sonra kolonoskopi yapılmalıdır.

Endoskopi cihazlarının gelişmesinin sizlere ne gibi faydaları oluyor?

Endoskopi önceleri ışıklı, basit, sert bir boruyla kısıtlı bir bölgenin incelenmesine imkân sağlarken 1950li yıllardan itibaren teknolojide özellikle de optik alandaki gelişmeler endoskopi de bir devrim meydana getirmişlerdir. Fiberoptik sistemle ışığın endoskop içerisinde çok daha iyi ve kayıpsız olarak iletilmesi sağlanmış, böylece görüntü çok daha net ve gerçeğe uygun olarak elde edilmiştir. Önceleri görüntü aletin üst ucundan gözle sadece endoskopist tarafından izlenebilirken videoendoskopi sisteminin gelişmesiyle görüntü büyütülerek çok daha net ve detaylı olarak ekrana yansıtılmış ve endoskopist dışında da izlenebilmesi mümkün olmuştur. Videoendoskopi sisteminde, endoskopist çok daha rahat bir pozisyonda eğilmeden işlemi yapabilmektedir. Videoendoskopide ayrıca görüntü büyütülebilir, dondurulabilir, fotoğraf veya film olarak kaydedilebilir. Teknolojideki ilerlemelerle hareket kabiliyeti çok daha yüksek ve daha ince endoskoplar üretilmiş, hastanın işlem esnasında ki konforu arttırılırken endoskopistin işi de daha kolaylaşmıştır. Yine geliştirilen yeni endoskoplarda yüksek oranda büyütme (zoom) yapılabilmekte, dokular ve patolojik oluşumlar çok daha detaylı olarak incelenebilmekte ve tanı doğruluk oranları böylece yükselmektedir.

Endoskopi kimlerde yapılmalı?

Sindirim sistemi endoskopisi, işlemin yaygınlaşması ve kolaylaşması nedeniyle daha sık olarak uygulanır hale gelmiştir. Genel olarak şu yakınma ve bulgularda uygulanması gerekir:

Yutma güçlüğü, ağrılı yutma, göğüs kemiği arkasında yanma ve ağrı, düzelmeyen ve uzun süren reflü yakınmaları, mide ağrısı, dolgunluk hissi, kanama, iştahsızlık, kilo kaybı, kansızlık, kusma, ülserler, kabızlık, ishal, karında şişkinlik, ailede kanser amnezi, iltihabi barsak hastalıkları, poliplerin takibi, kanser ameliyatları sonrası takip amacıyla.

Endoskopiye hazırlık safhasını anlatır mısınız?

Mideye ve kalın barsağa yapılacak endoskopi işlemlerinin hazırlığı birbirinden farklıdır. Üst sindirim sistemine yapılacak olan endoskopiden en az sekiz saat önce hastanın katı ve sıvı gıda almaması yeterlidir. Kalın barsak endoskopisinde ise içi dışkı ile dolu olan barsağın işlem öncesi temizlenerek hazırlanması gerekir. Bu amaçla hasta genellikle 2 gün önceden sulu bir diyete geçer. İşlemden bir gün önce, genellikle ağızdan yalnızca sıvı alınırken, öğleden sonra müshil ve lavmanlarla kalın barsak boşaltılır. Üst sindirim sistemi endoskopisi öncesi hastanın boğazı sprey şeklinde bir anestezik madde ile uyuşturularak öğürme refleksi engellenir. Her iki işlemde de hastanın yaşına, genel durumuna ve kilosuna göre uygun dozda yatıştırıcı ilaç verilerek hastanın bilincini kaybetmeden sakinleşmesi sağlanır. Kolonoskopide ayrıca, yatıştırıcıya ek olarak güçlü bir ağrı kesici verilir. Biopsi alma olasılığı düşünülerek, bir kanama riskine karşı, aspirin ve benzeri kanı sulandırıcı ilaçların işlemden en az 10 gün önce kesilmesi hastaya söylenir.

Mide barsak sistemine yönelik endoskopik incelemeler hakkında bilgi verir misiniz?

Sindirim sisteminin üst bölümünün endoskopisinde, yemek borusu (Özefagus), mide ve ince barsağın ilk kısmı olan oniki parmak barsağı (duodenum) iç yüzeyi görerek incelenir. Ayrıca, ERCP (Endoskopik, retrograd kolanjio pankreatografi) denilen işlemde, yandan görüşlü bir endoskop yardımıyla safra yollarının oniki parmak barsağına açılan bölümüne bir katater sokulup, opak madde verilerek safra yolları görüntülenir. Yine enteroskop adı verilen ve normale göre daha uzun olan endoskoplarla ince barsakların üst bölümünü incelemek mümkün olmaktadır. Kolonoskopi işleminde ise, makattan girilerek, tüm kalın barsak hatta kalın barsakla birleşme yerinden itibaren ince barsağın son 10-15 cmlik bölümü incelenebilmektedir. Bu işlemler esnasında doku örneği alınabilir. Tanı koymanın yanı sıra kanamanın durdurulması, darlıkların genişletilmesi veya açılması, poliplerin ve küçük tümörlerin çıkarılması gibi pek çok tedavi edici işlem, üst ve alt sindirim sistemi endoskopileri esnasında uygulanabilir.

Reflü hastalığının tanısının konması için endoskopi şart mı?

Reflü hastalığı ya da tam tabiri ile gastroözefageal reflü hastalığı, mide asidinin yemek borusu içerisine geri kaçması yani reflüsüdür. Hastaların çoğunda, göğüs kemiğinin hemen arkasında, bazen boyuna veya boğaza kadar ilerleyebilen yanıcı bir ağrıyla kendini belli eder. Bazı hastalar ağızlarına acı bir suyun ya da gıdaların geldiğini ifade ederler. Yanma ve basınç hissi 2 saat kadar sürebilir ve genellikle yemekten sonra artar. Reflü hastalığının tanısı çoğu kez hastanın sorgulanması ile konulur yani her hastada endoskopi yapılması gerekli değildir. Öncelikli olarak hastalara diyet düzenlemesi yapılır ve ilaç tedavisi verilir. Reflü hastalığı iyi kontrol edilemezse, kanama, darlık ve buna bağlı olarak yutma güçlüğü, nefes darlığı, öksürük, sesin kalınlaşması ve kanserleşme gibi komplikasyonlar gelişebilir. Hastalık medikal tedaviye rağmen düzelmiyorsa ve komplikasyonlara ait belirtiler ortaya çıkmışsa mutlaka endoskopi yapılmalı ve gerekirse biopsi alınmalıdır. Ayrıca 5 yıldan daha uzun süredir reflü yakınması olan 50 yaş üzeri hastalarda da mutlaka endoskopi yapılması gerekir.

Bizzat benim şahit olduğum bir olayda, doktor endoskopiden çıkan hastasını koridorda bir sandalyenin üzerine bırakıp gitmişti. Bu normal mı sizce, hastanın kendine gelene kadar bir odada dinlenmesi gerekmiyor mu?

Endoskopi işlemi öncesinde hastaya sakinleştirici verildiği için işlem esnasında ve sonrasında hastanın yakından izlenmesi gerekir. Bu ilaçlar hastada az da olsa solunum durmasına ve alerjik reaksiyonlara yol açabilirler. Bu nedenle endoskopi esnasında hastanın solunum ve nabzı bir alete bağlanarak kontrol edilir. Hastanın işlem sonrası bir süre izlenebilmesi için endoskopi ünitelerinde derlenme odalarının bulunması mutlaka gereklidir. Hastalar en az 15-20 dk. Derlenme odalarında tutularak bilinç düzeylerinin normale dönmesi beklenmelidir. Daha sonra mutlaka refakatçileri eşliğinde evlerine gönderilirler. Genel durumu kötü, yaşlı veya düşkün hastalarda verilen yatıştırıcı etkisini süratle gideren ilaçlar işlem sonrası uygulanarak hastanın normale dönmesi hızlandırılır. Üst sindirim sistemi incelemesi yapılan ve boğazı uyuşturulan hastalara en az 1-2 saat ağızdan bir şey almamaları öğütlenir.

Yine reflüden devam edersek, reflü hastalığı yanlış beslenmeden meydana çıkan bir hastalık mıdır?

Reflü hastalığı mide asidinin yemek borusuna kaçması sonucu oluşur. Normalde yemek borusunun alt ucunda yer alan ve kalınlaşan adalelerin oluşturduğu bir nevi kapak sistemi (Sfinkter), yutmanın olmadığı dönemlerde kapalı kalarak, mide asidinin yemek borusuna geçmesini engeller. Mide fıtığı olan olgularda bu mekanizma bozulabilir; ancak mide fıtığı olmayan olgularda da bilinmeyen nedenlerle, sfinkter normale göre çok daha sık gevşeyerek reflünün gelişmesine yol açabilir. Yani reflü hastalığını asıl nedeni yanlış beslenme değil, asid geri kaçışını engelleyen kapak mekanizmasının bozulmasıdır.

Reflü hastaları neleri yememelidirler?

Gıdalar reflünün nedeni değildir; ancak genellikle yemek sonrası asit salgısı artar ve reflü bulguları daha kötüleşir. Bu arada bazı gıdalar, özellikle asit salgısını arttırdıkları için reflü hastalarınca alınmamaları önerilir. Bu gıdaların başlıcaları: Çikolata, kahve, nane, yağlı ve baharatlı yiyecekler, domates ve alkollü içeceklerdir. Ayrıca asit salgısını arttırdığı ve mide ile yemek borusu arasında ki bu kapak mekanizmasını gevşettiği için sigara kullanımı da kesilmelidir.

Ömür boyu devam eden bir hastalık mı, çaresi yok mu?

Ne yazık ki günümüzde reflü hastalığının tamamen giderilmesi mümkün değildir. Bazı hastalarda reflü aşırı şişmanlık ya da hamilelik gibi bir durumla ortaya çıkmış olabilir. Zayıflama ve hamileliğin bitmesiyle reflü de sonlanabilir. Buna karşılık bir çok hastada reflü ömür boyu devam eder; ancak olguların çoğunda tıbbi tedavi, diyet ve hayat tarzında ki değişikliklerle hastalık etkili bir şekilde tedavi edilebilir. İlerlemiş olgularda cerrahi bir tedavi seçeneğidir. Cerrahi altta yatan problemi çözmemekte ancak midenin yemek borusunun çevresine sarılmasıyla yeni bir kapak mekanizması oluşturularak asidin yemek borusuna kaçması engellenmekte ve yemek borusundaki hasarın ilerlemesi durdurulmaktadır. Bu cerrahi işlem son yıllarda yaygın olarak laparoskopik teknik ile yapılarak hastaların nekahat dönemlerini kısa sürede ve rahat olarak geçirmeleri sağlanmaktadır. Reflü olgularının önemli bir bölümü, medikal tedavi veya cerrahi ile geri kalan hayatlarını yakınmasız geçirebilir.

Haber-Sağlık





Kaynak: SağlıkHaber

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

bluemoon24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Teknoloji endeskopide başarı oranını arttırdı

Serbest Kürsü ve Sağlık Haberleri Teknoloji endeskopide başarı oranını arttırdı Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Endoskopi ile ilgili tıbbi cihazların sürekli gelişme göstermesi, uygulamalardaki başarı oranını da artırdı. Artık hızlı, kolay ve acısız endoskopi uygulamalarının yapıldığını söyleyen Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Baran Tortum Medikal Plusın sorularını cevaplandırdı. Endoskopi ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Sağlık Haberleri nerededir kimdir Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Sağlık Haberleri hipnoz Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:37 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.