Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Sağlık Haberleri

Uyarılar

Üniversite hastaneleri dertli...

Serbest Kürsü ve Sağlık Haberleri Üniversite hastaneleri dertli... Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Birinci basamak sağlık hizmeti veren üniversite hastanelerinin, fatura bedellerini alamadığı, devlete ödediği vergi oranı nedeniyle maddi sıkıntı içine girdiği ve döner sermayenin yatırım giderlerini karşılayamadığı bildirildi. Hacettepe üniversitesi (Hü) Hastaneleri Genel Direktörü Prof. Dr. Uğur Erdener, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Sağlık Haberleri nerededir kimdir Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Sağlık Haberleri hipnoz Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi

Üniversite hastaneleri dertli...

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18-10-2009, 02:55 PM   #1 (permalink)
Albay
 
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 432,578
Tesekkür: 0
429 Mesajinıza toplam 518 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
bluemoon24 is an unknown quantity at this point
Standart Üniversite hastaneleri dertli...

Birinci basamak sağlık hizmeti veren üniversite hastanelerinin, fatura bedellerini alamadığı, devlete ödediği vergi oranı nedeniyle maddi sıkıntı içine girdiği ve döner sermayenin yatırım giderlerini karşılayamadığı bildirildi.



Hacettepe üniversitesi (Hü) Hastaneleri Genel Direktörü Prof. Dr. Uğur Erdener, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversite hastanelerinin ağır vergi yükü altında olduğunu söyledi.



üniversite hastanelerinin devlete yüzde 15 hazine payı ödediklerini belirten Erdener, bu oranın devlet hastanelerinde yüzde 1 olduğunu kaydetti. Erdener, devlet hastaneleri ile üniversite hastanelerinin ödediği hazine payı oranı arasında 15 kat fark olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:



''üniversite hastaneleri ayrıca yüzde 8 araştırma payı ödüyor. Yani bir anlamda yüzde 23 vergiye tabiyiz. Oysa, kamu hastanelerinde bu oran yüzde 1...

özel sektör sağlık kuruluşları da yüzde 8 KDV veriyor ancak kendi satın aldıkları mal ve hizmetler için ödedikleri KDV'yi mahsup edebiliyorlar. Biz de satın aldığımız mal ve hizmetler için KDV ödüyoruz ancak bunun herhangi bir yerden mahsubunu yapamıyoruz. Bir anlamda tekrar ilave bir vergiye tabiyiz.''

üniversite hastanelerinin ciddi bir vergi yüküyle karşı karşıya olduğunu belirten Erdener, üniversite hastanelerine ait faturaların incelenmesi sürecinde sıkıntı yaşandığını dile getirdi. Erdener, fatura bedellerinin, geri ödeme kuruluşları tarafından çok uzun zamanda ödendiğini belirterek, ''Tamamen keyfi nedenlerle yüksek kesintiler yapılıyor'' dedi.



Bu sorunların tümünün, Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında çözüme kavuşacağına inandığını ifade eden Erdener, ''Geri ödeme kuruluşlarının sisteme parayı çok geciktirmeden protokolle belirlenmiş zamanda ödemesini bekliyoruz. Kamu kuruluşlarından parayı ortalama 5-6 ayda alabiliyoruz. ödenek sorunlarını gerekçe gösteren belediyelerden tahsilat yapamıyoruz. Yani sistem hem ciddi bir vergi yüküne tabi hem de para geri dönüşü zor ve uzun zaman alıyor'' diye konuştu.



Devlet Planlama Teşkilatı'nın (DTP), geçmiş yıllarda, yatırım ödenekleri çerçevesinde üniversite hastanelerinin modernizasyonu, büyük bakım onarımları ve makine alımları için kaynak ayırdığını hatırlatan Erdener, üniversite hastaneleri için artık böyle bir kaynak ayrılmadığını söyledi. Erdener, bu tür alımların döner sermaye işletmelerinden karşılanmasının önerildiğini ifade ederek, ''Döner sermayeler, zaten ödeme güçlüğü içinde. Bu yatırımları, döner sermaye kaynaklarından sağlamak çok güç. üniversite hastanelerinin, DPT kaynaklarından biraz daha fazla desteklenmesi gerekiyor'' dedi.



''ARAŞTIRMA FONUNA MALİYE BAKANLIĞI EL KOYDU''

Ankara üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Akal da özellikle kamu kuruluşlarından büyük miktarlarda alacakları olduğunu söyledi.



Hazine payı, araştırma payı ve KDV oranlarının yüksek olmasından şikayetçi olan Akal, hastanelerin kaliteli hizmet verebilmesi ve çağın getirdiği teknolojiyi kullanabilmesi için en kısa sürede üniversite hastaneleri lehine düzenlemelerin yapılması gerektiğini kaydetti.



Akal, üniversite bünyesinde biriken araştırma fonuna Maliye Bakanlığı tarafından el konulduğunu belirterek, ''Orada biriken parayı dahi kullanamıyoruz. El konma gerekçesi nedir bilmiyoruz'' dedi.



Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'nın yanı sıra SSK'lıların, üniversite hastanelerinden sevksiz yararlanabilmesi sonucunda, tıp fakültesi hastanelerinin yükünün daha da arttığını ifade eden Akal, şunları kaydetti:

''Hasta sayımız oldukça arttı. Hastanemizi buna hazır hale getirmeliyiz, sağlık personeli sayımızı arttırmalıyız.

Haziran ayında Sağlık Bakanlığı Kamu Personel Sınavı'yla alınmak üzere kadro açtı. Bir günde bizden 150 civarında hemşire devlet hastanelerine geçmek için ayrıldı. Şimdi Maliye Bakanlığı'ndan boşalan kadroların yerine yeni alım yapıp yapamayacağımızın cevabını bekliyoruz.''



öte yandan Akal, Türkiye'de görev yapması söz konusu olan yabancı doktorlar konusunda da şunları söyledi:

''Türkiye'den yabancı ülkelere giden doktorlara nasıl bir uygulama yapılıyor? önce İngilizce tespit sınava için TOFEL'dan geçmesi isteniyor. Türkiye'deki üniversitelerin tıbbı denkliğini kabul etmiyorlar. Tekrar bir sınavdan geçiyorlar ve bunun sonunda başarılı olanlara doktorluk yaptırıyorlar. Sistem bizde de böyle olursa olabilir. Çünkü sağlık konusunda iletişim çok önemli olduğu için ana dil zorunlu olmalıdır. Ardından da YöK ya da üniversiteler tarafından denkliğine tabi tutulurlar. Bu barajları geçen doktorlar Türkiye'de doktorluk yapabilirler.''



''CİHAZLAR, öNCE üNİVERSİTE HASTANELERİNDE KULLANILMALI''

Gazi üniversitesi (Gü) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşe Dursun da üniversite hastanelerinde üst düzeyde sağlık hizmeti verildiğini, bilimsel araştırmalar yapıldığını belirterek, ''Sağlık ihmal edilemez. Bizler, Türkiye'nin doktorlarını ve bilim adamlarını yetiştiriyoruz. Bu nedenle, tıp fakültelerine diğer sağlık kurumlarından farklı değer vermek gerekir'' dedi.



Bilimsel araştırmaların yapılabilmesi, tıp öğrencilerinin ve asistanların dünyada uygulanan son teknolojiyi bilerek ve uygulamalarını görerek eğitim alması gerektiğini vurgulayan Dursun, tıp alanında kullanılan cihazların, ilk olarak üniversite hastanelerinde kullanılmasının doğru olduğunu söyledi.



Dursun, üniversite hastanelerinde en üst düzeyde sağlık hizmeti verildiğini, durumu ciddi olan hastaların tedavilerinin yapıldığını belirterek, ''Emin olun, tanı ve tedavi yöntemlerinde yanlışlık yapılmış olan çok sayıda hastamız var. Başka yerlerde yanlış uygulamalar yapılıyor, bunlar ehil ellerde yapılmalı, doğru hasta profili seçilmeli'' uyarısında bulundu.

Prof. Dr. Dursun, üniversite hastanelerinin, devlete, hazine payı, araştırma payı, KDV'de en yüksek oranda ödeme yaptığını, fatura bedellerinin tahsilatında sıkıntı yaşandığını belirterek, ''Alacaklarımızı zamanında tahsil edebilsek, kendi yağımızda kavrulabiliriz'' dedi.



''YABANCI DOKTORA İHTİYACIMIZ YOK''

Türkiye'de yabancı doktora ihtiyaç olmadığını belirten Dursun, ''54 tıp fakültesi var, yabancı doktora ihtiyacımız yok. Biz kendi doktorumuzu kendimiz yetiştiririz. Biz, gelecek olan doktorlara hastalarımızı emanet etmek istemiyoruz. Bizim vatandaşımız çok değerli. Ulu önder Atatürk, o zamanki teknolojiyle dahi 'Beni Türk hekimlerine emanet ediniz' demiş. Biz Atatürk'ün yolunda ilerliyoruz. Niçin hastamızı başka hekimlere emanet edelim?'' diye konuştu.ANKARA (A.A)

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

bluemoon24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Üniversite hastaneleri dertli...

Serbest Kürsü ve Sağlık Haberleri Üniversite hastaneleri dertli... Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Birinci basamak sağlık hizmeti veren üniversite hastanelerinin, fatura bedellerini alamadığı, devlete ödediği vergi oranı nedeniyle maddi sıkıntı içine girdiği ve döner sermayenin yatırım giderlerini karşılayamadığı bildirildi. Hacettepe üniversitesi (Hü) Hastaneleri Genel Direktörü Prof. Dr. Uğur Erdener, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Sağlık Haberleri nerededir kimdir Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Sağlık Haberleri hipnoz Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:41 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.