Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Sabır (http://www.hayatimdegisti.com/forum/sabir/)
-   -   Sabırlı Olmak (http://www.hayatimdegisti.com/forum/sabir/433-sabirli-olmak.html)

hayatimdegisti 23-11-2006 08:13 PM

Sabırlı Olmak
 
Yazar Cig.dem Alper

Sabır bir çeşit bilgeliktir, bazen olayların kendi zamanları içinde gerçekleşeceğini anlamak ve kabul etmektir. Küçük bir çocuk kelebeğin kozasını kırıp kabuğundan çıkmasına yardımcı olmaya çalışabilir. Çoğunlukla kelebek bundan zarar görür, herkes kelebeğin ancak doğru zaman geldiğinde kozadan çıkacağını ve bu işlemin hızlandırılamayacağını bilir.

Aynı şekilde meditasyon çalışması yaparken bizde zihnimize ve vücudumuza karşı sabırlı olmayı öğretiriz. Özellikle de zihnimizi sürekli yargılarken bulduğumuzda, bir türlü rahatlamayı başaramayıp sürekli gergin, kızgın yada huzursuz hissettiğimizde ve hatta çaba sarfedip bir türlü sonuç alamadığımız zamanlarda sabırlı olmak gerektiğini hatırlatırız. Kendimize bu duyguları yaşamak için özgür bırakırız. Çünkü yaşadığımız her duygu bizim gerçek varlığımızı gösterir, yaşamımızın bir parçasını oluşturur, bizi anlatır. Dolayısıyla kendimize tıpkı bir kelebeğe davranır gibi davranmamız gerekir, acele etmeden duygularımızı o anda hissederek, hakettikleri değeri vererek.

Zihnimizin en sevdiği aktivitelerden biri geçmiş içinde dolaşarak düşünceler arasında kaybolmaktır. Bazı düşünceler keyiflidir, diğerleri ise rahatsızlık ve huzursuzluk yaratan türdendir. Fakat her iki durumda da şimdiki zamandan bizi uzaklaştırır ve bakış açımızı büyük oranda etkilerler. Diğer bir deyimle şimdiki zaman ile bağlantımızı koparırlar. Meditasyon çalışmasında uzmanlaştıkça ve kendinizle olmayı başardıkça, zihninizin gerçekte kendine ait bir zamanı olduğunu daha iyi anlayacaksınız.

Sabır özellikle huzursuz ve rahatsızlık hissettiğimiz zamanlarda faydalı olacaktır. Zihninizin farklı zaman dilimlerinde dolaşma arzusunun farkında olmanız ve bu seyahatler sırasında şimdiki zamandan kopmamak gerektiğini kendinize sabırla hatırlatmanız oldukça önemlidir. Zamanınızı zenginleştirmek için sürekli aktivitelerle ve düşünceler ile doldurmak gerekmediğini öğrenmeniz açısından gereklidir. Her dakikayı olduğu gibi kabul etmek ve olayların tıpkı bir kelebek gibi zamanı gelince gerçekleşeceğini kendinize hatırlatabilmek demektir.


Sezennl 15-11-2007 10:30 AM

Ynt: Sabırlı Olmak
 
Sabrin sonu selametir derler ama insanlar bazen sabir etmek bazende sabir etmemk zorundalar ama nezaman sabir nezamanda etmemem gerektigini bir cozsem. ben cok sabirli biryim kendi ic dunyamda sabir ederim surekli vede sukur ederim ama baktigimda geriye bazi seylere keske diyorum keske sabir etmesydim keske cirlasaydim keske birakip gitseydim neydi sabrimin mukafati? koskocaman giden yillar yazik diyorum kendime cok yazik. cok guzel bir paylasim atakan tesekur etim zaten sana:)

Mustang 17-01-2008 03:47 PM

Ynt: Sabırlı Olmak
 
Sabır azimle birleşince sonuç gayet güzel oluyor.Ben eskiden maymun iştahlı derlerya öyle idim.
Başladığım işlerden çabuk sıkılan bir türlü sonunu getiremeyen biri idim.Günlük işlerim birikiyordu,
hiç birine yetişemiyordum.Yorgun,hayatan bıkmıştım.Ama allah bana çok büyük bir sabır vermiş.
Hayatımdaki bütün olumsuzlukları sabrımla yendim .Aniden gelen bir misafir bana işlerimi erteleme
meyi azimli olursam yapamayacağım şey olmayacağını gösterdi .Kendimi değiştirdim şimdi mutlaka
başladığım işleri bitiriyorum.Hayatımdaki sevdgim sevmediğim insanlara sabırla karşılık veriyorum.
Mesela kayınvalidemle yıllarca hiç anlaşamadık, birbirimizden nefret ettik. Yıllarca ona hiç karşılık
vermeyerek sabrımla onu çığına çevirdim.Ben ona kaşlık versem olay büyüyecek oda çok mutlu
olacaktı.Sevmediğim insanlara onları yoksayarak cevap veriyorum.Böylece kendimi onlara karşı
korumaya alıyorum.Şimdi iki yıldır bizimle tambir kabus.Hayatı kendine ve bize zehir ediyor.Ona
hala sabırla karşılık vermiyorum.Çevremdekiler sabrıma hayret ediyorlar.Kendimce bir yol buldum
kimsenin beni incitmesine izin vermiyorum.Olayları televizyonda seyredermişim gibi nötür bakıyorum.
Kimsenin elimden geldiğince hayatıma müdahale ettirmiyorum.Sabırlı olmak emek istiyor. art56art56

Sezennl 27-01-2008 11:24 AM

Ynt: Sabırlı Olmak
 
canim benim ben hic kaynanayla yasamdim isterim yasamak islerin yarisni o yapar hahahah. sabir bence cok ayri seyler baksimdide sabirsizim bir 15gunun gecmesin i bekliyorum gecmiyor ya. sabir etim diye yazmisimya yukari bence onun adi bende sabir degildi caresilikti cikar yol bulamakti, olgunlastigimda zaten pir diye ucmusum. seviyorum kendimi aferim bana herseyin ustesinden gelmisim herseyin guzel oldgunu dusnuyorum simdi sulerler olsun allahima beni yaratigi icin sukurler olsun aneme babama beni dunya getirmeyi kabul etikleri icin. sabrin sonu selametir sabir ediyorum.

sanirim sende benimgibisin banada birisi guzel seyler anlatirsa eger dinlerim onalri.

Elektra 26-10-2009 09:24 PM

Cevap: Sabırlı Olmak
 
ben de bazı konularda sabırlıımdır ama sinirlendiğim zaman sakinleşmek için sabredemiyorum çok öfkeleniyorum bağırıp çağırıyorum hatta dağıtıp kırıyorum insanla üzerinde fazla yıkıcı sonuçlar bırakıyorum sonra da keşke daha sakin olsaydım diyorum ama iş işten geçmiş oluyor. kendimi nasıl sakinleştirip öfke krizimin geçmesi için sabretmeliyim?

esra90 26-10-2009 11:20 PM

Cevap: Sabırlı Olmak
 
Zihnimizin en sevdiği aktivitelerden biri geçmiş içinde dolaşarak düşünceler arasında kaybolmaktır. Bazı düşünceler keyiflidir, diğerleri ise rahatsızlık ve huzursuzluk yaratan türdendir. Fakat her iki durumda da şimdiki zamandan bizi uzaklaştırır ve bakış açımızı büyük oranda etkilerler. Diğer bir deyimle şimdiki zaman ile bağlantımızı koparırlar.
hayatımdeğişti...
demişsiniz ya geçmişi düşünüp içinde boğulmak ben bu durummu bu aralar çok yaşıyorum ve de bu durumdan çok bunalıyorum.. hele hele bu günlerde sorumluluklarımda çok büyük ve hiçbirinden kaçmak istemiyorum ama adaptede olamıyorum.bi yandan açıköğretim kpss için dersane ve de işe başlıcam sizce kendime çok mu yüklenmş olurum ama bunların üçünüde yürütmem lazım ve de bu düşüncelerin içinde bu da bnde güven kaybına yol açacak sanırım bu durumdan çok korkuyorum.. fikirlerinizi yazarsanız çok sevnrm....

esra90 26-10-2009 11:24 PM

Cevap: Sabırlı Olmak
 
maviş cadı ben de bu durumları ara ara yaşıyorum özellikle öfke krizi.... bu durumda bulunduğun yeri değiştir içerdeysen bi balkona çık derin nefes al ya da oturuyosan ayağa kalk biraz yürü belki faydası olur sevglerimle umarım işe yarar ama inanarak dene :)

susogeliy 25-12-2009 10:48 PM

Cevap: Sabırlı Olmak
 
Yüce yaradan büyük bir saat ustasıdır. Öyleki herşey zamanında olur. Güneş zamanında doğar, çiçek zamanında açar, yağmur zamanında yağar. Eğer herhangi bir şey o anda olmuyorsa bilin ki henüz zamanı değil. Siz acele ederek sadece işleri daha da zorlaştırır daha da içinden çıkılmaz hale getirirsiniz. En az çaba kuralını unutmayın. Arkanıza yaslanın ve yüce yaradanın sizin arzularınızı en mükemmel bir şekilde gerçekleştirmesi için bekleyin. O en doğru zamanda en doğru şekilde arzularınızı gerçekleştirecektir.

betiii 25-12-2009 11:17 PM

Cevap: Sabırlı Olmak
 
gerçekten herşeyin bi zamanı var.ben de sürekli geleceği düşünüyorum şu sıralar ve çok rahatsız oluyorum.anımı yaşayamıyorum herşey gözümde büyüyor.inşallah atlatabilirim bu durumu,sabrediyorum başaracğıma inanıyorum ama bazen gene zorlanıyorum düşüncelerimden kurtulmaya çalışırken

genco 26-12-2009 12:04 AM

Cevap: Sabırlı Olmak
 
sabretmenin karşılıgında evren tarafından mükafatlandırılmış birisiyim çok şükür.sabrımı zorlandıkça bazen kendime hakim olamıyorum. bedenimin her zerresi sinirlerle dolmus, sanki taşmak üzere o anı bekliyor. olumsuz olaylar karsısında olumlu düşüncelerle lehime düşünce sergiliyorum nihayetinde de basarılı oluyorum. ta ki ruhum ve bedenimden alevler kaplayıp bir volkan gibi fıskırıncaya kadar. olmuyordu bazen öylesine zor geliyordu ki, gücüm kalmıyordu, o anda elimde olmadan cılgına döndüğümü hissediyordum ve sonrasında kendime kzııyordum bu ben değilim ki nedn böyle yaptın diyordum. oysa biliyordum bu davranısların bana fayda getirmeyeceğini, sadece kendimi yıpratıp harap ettiğimi,yaşanılası güzel yaşantımı günlerce kendime zehir edeceğimi biliyordum. şükürler olsun ki yaşadığım bir çok şey,farkındalıklarımın artmasına vesile olmakta. basıma gelen herseyin mutlaka bir sebebinin oldugunu, bana hayır getireceğini düşünüyorum.

düşünce gücüm, zamanını gösteren,hangi yoldan gideceğimi tarif eden en yakın dostum. şükürler olsun.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:04 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.