![]() |
Reiki deneyimlerim Merhaba, Usui Reiki I e 15 Eylül 2010 da inisiye oldum. Daha önceleri hep bu deneyimi yaşamış olanların yazdıklarını okumak için araştırdım detaylı olarak birşeyler bulamasam da bulduklarımı dikkatle okudum. Şimdi benim gibi ilgilenen arkadaşlarım için ilk günden itibaren neler yaşadıklarımı hissettiklerimi yazmak üzere bu konuyu açtım. Sevgi ile kalın. Hepinizi çok seviyorum. |
Cevap: Reiki deneyimlerim Reikiye inisiye olmadan önce neler yaptım: Dediğim gibi 15 Eylülde Usui Reiki I e inisiye oldum ancak o güne kadar bu konu ile ilgili okuyabildiğim kadar çok şey okudum. Video izledim. Reiki nedir, tarihçesi, Reikinin özü, felsefesi, faydaları, yapılması ve yapılmaması gerekenler, zaraları, kullanıldığı alanlar, kimler yapabilir, nasıl uygulanır, dinimizde Reikiye bakış açısı, toplumumuzda Reikiye bakış açısı, basamakları, basamaklarda yapılanlar, , semboller, sembollerin anlamları, ne ifade ettikleri, niçin kullanıldıkları....ve buna benzer pek çok konu hakkında bilgi topladım ve bunları okudum. Şimdi bu noktada şunu söylemek istiyorum. Benim gibi düşünen arkadaşlar için elde ettiğim bilgileri dökümanları paylaşmaya açığım gerçi hepsini internetten elde ettim özellikle pek çoğu da bu sitede mevcut ancak tabii ki araştırmak vakit alıyor bir anda herşeyi bir arada bulamıyabiliyorsunuz.Biraz vakit harcamak gerekiyor. Ben emekli olduğum için durumum buna müsaitti. Çalışan vakti olmıyan arkadaşlarım için elimdeki tüm bilgileri paylaşmaya sevgiyle açığım. Öncelikle bunu bilmelerini istiyorum.Çekinmeden sorabilirler Bilgi döküman istiyebilirler. Sevgi ile kalın Hepinizi çok seviyorum. |
Cevap: Reiki deneyimlerim Kendimi yeterli ve hazır hissedince bana bu konuda yardımcı olabilecek bir Master aramaya başladım. Tabii ki bu konudaen büyük yardımcım yine internet oldu. Antalya büyük bir köy henüz her konuda aradığınızı bulabilmek oldukça zor. O yüzden biraz sıkıntı çektim aslında. Dendiği gibi master ınız la aranızda elektriksel bir iletişim olması gerekiyor, yani frekanslarınızın tutması önemliymiş diye okumuştum ve gerçekten de öyle oldu. Telefonunu bulabildiğim birkaç kişiyi aradım. Tabii ki yüzünü görmediğim için sesine odaklandım ve sonunda bir kişide karar kıldım.:) Herneyse randevulaştık.Genç yeni evli bir bayan kardeşimiz ve bu işleri evinde yapıyor.Eşi ile de tanıştım çok güzel insanlar.Bu noktada bir ohhh dedim tabi. Sonra derse başladık.Bana neden Reiki? Diye sordu.Bende eskiden beri enerji sistemlerine ilgi duyduğumu ve bunun yanında kişisel gelişimime katkıda bulunmak istediğimi belirttim. Hepimizin bildiği klasik tarihçesi,felsefesi...vs gibi klassik konular üzerinde fazla durmadı.Bunlar kitapta var okursun dedi.İyi de oldu. Ana hatları ile amacından, nerelerde kullanıldığından, kullanış şekillerinden bahsetti ve sıra inisiye olmaya geldi. Ben bir sandalye üzerinde oturdum ve gözlerim kapalı halde durdum.Güzel bir müzikle ben dalıp gittim ve hocam hafif bir sesle birkaç kez seslenmiş ama ben duymamışım.Sonra hafifçe omzuma dokunduğunda kendime geldim ve gözlerimi açtım. Daha önce de birkaç defa dokundum ama fark etmedin derin bir transa geçtin dedi. Neler hissettiğimi sordu.Şunları söyledim. Herşeyden önce benim için huzur dolu bir deneyim oldu.Kendimi çok huzurlu hissettim. Avuç içlerimde bir karıncalanma, basınç ve aşırı sıcaklık hissettim. Bembeyaz bir ışıkla çevrelendiğimi gördüm. O anın hiç bitmemesini istedim. İşte hissettiklerim bunlardı. Şimdilik söyliyebileceklerim bunlar. Bir sonraki yazımda hocamın "Bu adımdan sonra neleri yapmam ve neleri yapmamam gerktiği" konusunda yazacağım. Sevgiyle kalın. Hepinizi çok seviyorum. |
Cevap: Reiki deneyimlerim Harikasın Karavan. Bunları paylaşmana çok sevindim. Ben de merak etmeye başlamıştım artık. Bu haberler beni çok mutlu etti. Yaşamın kaynağına ulaşmak bu olsa gerek. O kadar güzel anlatmışsın ki, gözümde canlandı hepsi. Seni çok özledim Karavan. Daha sık uğrayabilmeni diliyorum:)) Sevgiyle kalll:)) |
Cevap: Reiki deneyimlerim Çok güzel olmuş paylaşım devamını bekliyorum hem de kocaman merakla ... Süper yaşadıkların dilerim daha da süper durumlara geçersin :) |
Cevap: Reiki deneyimlerim sn karavan abi ferrarisini satan bilgeyi robin şarmadan okumanı tavsiye ederim, kendini bulabilirsin gibi geliyor, en azından öyküsünü sana b enzettim.. |
Cevap: Reiki deneyimlerim Paylaşımın için teşekkürler..Bizede ışık oluyorsun... |
Cevap: Reiki deneyimlerim Valla etkilendim yazdıklarınızdan. Reiki şu sıralar pek meşgul etmiyor kafamı fakat bunları okuduktan sonra heyecanlandım. Bu başlık altında paylaştıklarınızı takip ediyor olucam. Teşekkür ederim. Sevgiler... |
Cevap: Reiki deneyimlerim Alıntı:
Reiki öncesi bende böyle detayları ile yazılmış bazı bilgiler aradım ancak bulamamıştım.O yüzden böyle herşeyi ayrıntıları ile yazıyorum. Mutluolman beni mutlu etti bende seni gerçekten çok özlemiştim yazdığın için teşekkür ederim. M ümkün oldukça daha sık yazmaya gayret edeceğim. Sevgiyle kal. |
Sana da en kısa zamanda nasip olmasını diliyorum. Sevgiyle kal. |
Teşekkür ederim Sevgili smyrna1, Meşguliyetimi biraz hafifleteyim okuyacağım merak etme. Sevgiyle kal. |
Okuduğun ve yorum yaptığın için ben de teşekkür ederim. İyiki varsın. Sevgiyle kal. |
Merhaba Sevgili cliviaf, Zamanı gelince herşey kendiliğinden olacaktır hiç merak etme. Okuduğun ve yorumun için ben de teşekkür ederim. Sevgiyle kal. |
Cevap: Reiki deneyimlerim Evet şimdi hocamın inisiye sonrası yapmam ve yapmamam gerekenler konusunda dediklerini anlatmaya çalışayım. Herşeyden önce yirmibir gün boyunca mümkün olduğunca bol su içmemi , Her gün muhakkak kendim veya bir başkası üzerinde çalışmamı,(Çalışma derken çakra dengelemesi, kendime reiki verme, ve sonunda topraklama ve aurayı düzeltme çalışması) Verdiği kitabı okumamı, Meditasyon yapmamı, Mümkün oldukça soğuğa yakın dayanabileceğim soğuklukta su ile duş almamı, Bu süre zarfında kesinlikle alkol almamamı, Reikinin prensiplerine mümkün olduğunca uymamı, Geceleri yatmadan önce kendime reiki enerjisi vermemi, Başkaları üzerinde fırsat bulabildiğimce çalışmamı, Kendi veya başkalarının auralarını hissedebilmeyi öğrenmemi, Çakraları hissedebilmeyi öğrenmemi istedi ve sormak istediğim birşey olursa maille veya telefonla çekinmeden arıyabileceğimi söyliyerek bitirdi. Kendisine beni böylesine güzel bir dünyaya kapı açarak adım attırdığı için teşekkür ediyorum. |
Cevap: Reiki deneyimlerim Evet o günden sonra sürekli çalışmaya ve okumaya başladım. Bir kere günün çeşitli saatlerinde Reiki enerjisi ile çalıştım.Bu sitede mevcut olan kendi kendine Reiki enerjisi çalışmalarında el pozisyonlarını tek tek uyguladım.Başkalarına Reiki enerjisi verirken el pozisyonlarını uyguladım. Ben o kadar çok su içen birisi olmamama rağmen çok aşırı su tüketir oldum. Bu arada hem Tükçe hem İngilizce ne bulduysam bol bol okudum ve eğitim videoları izledim. Ayrıca enerjiyi yoğunlaştırma çalışmaları yaptım ve hala daha yapıyorum. Kendi auramı hissedebilmek için çalışmalar yaptım. Yirmibir gün boyunca çok çok egzersiz yaptım. Başlangıçta kendi auramı pek hissedemiyordum ama sürekli yaptığım çalışmalar sonunda artık hissedebiliyorum.Başkalarının auralarını da tarıyabiliyorum. Şimdi sırada aurayı görmek var ama sanırım çok çok uzun çalışmalar gerekecek. Çok güzel bir uğraş. İnsanın kişisel gelişimine inanılmaz katkılar sağlıyor.Zaten Reiki nin asıl amacı da sanıyorum bu yönü. Özellikle Reiki prensiplerini uygulamak insana gerçekten huzur veriyor. Bu arada bir kişinin baş ağrısını geçirmeamaçlı çalışma yaptım çok iyi netice aldım ve bu benim ilk deneyimimdi. İkinci deneyimim de sürekli baş dönmesi yaşıyan birisine yardımcı olmak oldu.Dört gün üst üste yaklaşık 45 dk kadar uygulama yaptım ve şu an şikayeti kalmadığını söylüyor ancak tekrarlarmı bilemiyorum.Bunu da zaman gösterecek. Uygulama yaptığım kişiler özellikle yüzlerinde ısı hissettikleri söylüyor.Kaldı ki ben ellerimi 15-20cm mesafede tutuyorum. Benimse avuç içlerimde akış süresince karıncalanmaya benzer bir his oluşuyor. Bugünlük aktaracaklarım bunlar. Sevgi ile kalınız. Hepinizi çok seviyorum. |
Cevap: Reiki deneyimlerim Ayy çok güzel. Çok heyecanlandım yine. Harika gidiyorsunuz karavan. Çok etkilendim yine. Ne okuyorsunuz tavsiyeleriniz var mı acaba? |
Cevap: Reiki deneyimlerim Ellerine sağlık yazılarının devamını merakla bekliyorum.. Huzurlu kalman dileğiyle...... |
Teşekkür ederim. Öncelikle eğer İngilizceniz var ise size "Reiki for dummies" isimli kitabı gönderebilirim.Çok detaylı ve yalın bir dille anlatılmış. Türkçe olarak da Google dan "Reiki uygulamaları diye aratın pek çok yayına ulaşabilirsiniz. Ayrıca bu sitede de fazlası ile bilgiye ulaşmak mümkün. Youtube dan videoları seyredebilirsiniz.Orada uygulamalar detaylı olarak anlatılıyor ancak hepsi İngilizce. Bunun dışında yardımcı olabileceğim birşey olursa sorabilrisiniz. Sevgi ile kalın. |
Sevgi ile kalın. |
Cevap: Reiki deneyimlerim Merhaba, Bugün enerji çalışmaları konusunda neler yaptığımı venasıl çalıştığımı anlatmak istiyorum. Herşeyden önce şunu belirtmek isterim ki yazdıklarım sadece kendi tecrübelerimi aktarmak adınadır. Bunun dışında kesinlikle bu konuda bir ders olarak algılanmamalıdır. Sadece merakı olan arkadaşlarıma kendi çalışmalarımı naklediyorum hepsi bu. Her iki avucumu açık ve düz bir şekilde tutarak birbirine beş altı kez sürtüyorum.Sonra 30-35 cm mesafede avuç içleri birbirine bakacak şekilde tutuyorum.Bu arada avuç içlerimi çok hafif şekilde çukurlaştırıyorum. Avuçlarımın içinde enerjiden kaynaklanan itme veya basınç hissini duyuyorum. Sanki avuçlarımın içinde yumuşak bir top varmış gibi onunla oynıyarak yavaş yavaş avuçlarımı birbirine yaklaştırıyorum.Yani topu küçültüyorum. Basıncın arttığını,enerjinin yoğunlaştığını hissediyorum ve yakınlaştırmaya devam ediyorum sanki o topu avuçlarımda hapsetmek istiyorum.Sonunda avuçlarım kapanıyor. Şimdi tekrar avuçlarımı başlangıçtaki gibi ovuşturuyorum bu defa aradaki mesafeyi 45-50 cm e çıkararak aynı işlemi tekrarlıyorum. Avuçlarım kapandıktan sonra tekrar ovuşturup bu defa 60-70 cm mesafeyle başlıyorum....böyle böyle avuçlarımın arasındaki mesafeyi giderek arttırıyorum. Şimdilerde açabileceğim son mesafeye kadar açabiliyorum tabii ki enerjiyi hissedecek şekilde. Bir diğer adı ile avucumdaki topu giderek büyütüyorum.. Çok zevkli bir deneyim. İnsan vücudundaki enerjinin ne derece güçlü olduğunun farkına varıyorum. Bu kadar güçlü bir enerji ile doğru düşünerek neler yapılabileceğinin hayalini kuruyorum. Sevgi ile kalın. Hepinizi çok seviyorum. |
Kendi deneyimlerini anlatarak hepimize kaynak oluyorsun sevgili Karavan, Çok teşekkürler gerçekten. Bunları okudukça içimdeki inanç da giderek artıyor. İnsanın öğrendikten sonra yapacaklarının sınırı yok gerçekten. Çok güzel gidiyorsun bu arada. Çok da hızlı ilerliyorsun. Başarılı tedavilerini de okudum ve çok mutlu oldum. Saygılarımı ve sevgilerimi iletiyorum canım benim:)) İyi ki varsın. Bizi sensiz ve habersiz bırakma. Ban fanatiklerin oluştu, dizi gibi seni izliyoruz:)) Sevgiyle kalll:))) cat56 |
Cevap: Reiki deneyimlerim idea3Sevgili Kravan seni merakla takipteyim.Bu konuda bende çok meraklıyım.Yalnız insiye olmadım,10 yıl önce reiki kitapları alarak başladım.Merak ettiğim için okuyordum. Sonrasın da bir arkadaşla tanıştım oda aynı dönemde Reiki 1.insiyesi oldu.Oğlum O.K.S'ye girecekti, yoruluyor sık sık hastalanıyordu arkadaşım eğer isterse ona reiki verebileceğini söyledi.Hemen hemen her hafta 1 kez veriyordu.Oğlum bazen gitmek istemediğinde ben denemeye karar verdim.Kitaplarda anlatıldığı gibi vermeye başladım.Oğlum anne aynı ........teyze gibi oluyor dediğinde şaşırdım.Sonra eşim dede uyguladım,çok fazla ayakta zamanı geçtiği için ayak ağrıları oluyordu.Ondada etkili oldu.Arkadaşımla paylaştığımda senin çakraların açık o haslde dedi.Ben fırsatını bulup insiye olamadım ama reikiye devam adiyorum.İlk fırsatımdada insiye olmak isterim.Benim bir sorum olacak bilen arkadaşlar varsa Reiki tarihine bakınca ilk budist rahipler tarafından keşfedilmiş onları kim insiye etmiş-el vermişte diyebiliriz.?Bu rada anlatmaya çalıştığım hepimiz eneji varlıklar olduğumuza göre bu enerji herkeste var diye düşünüyorum.Nedersiniz... |
Cevap: Reiki deneyimlerim Birşey sormak istiyorum, nereye yazacağımı bilemedim konunuzu görünce danışmak istedim. Facebook ta bazı davetler geliyor..uzaktan reiki diye..bunun etkisi oluyor mu? bu pazar bir tane var mış? yani bize bir etkisi olabilir mi? şimdiye kadar hiç reiki yapmadım.. |
Dedim ya ben reikiye başlamadan önce kişilerin tecrübeleri yaşadıkları deneyimler anlamında çok araştırdım doyurucu birşeyler bulamadım o yüzde benim gibi kişilere bir ışık olabilmesi için bu kadar detaylı yazmaya gayret ediyorum. Senden de haber almak gerçekten güzel canım arkadaşım. Güzel düşüncelerin için teşekkür ediyorum. Sevgi ile kal. Seni seviyorum arkadaşım. |
Dediğin doğrudur.Bu enerji yaratan tarafından Adem A.S dan bu yana hepimizde mevcut ancak doğduktan sonra yaşadığımız süre içindeki olumsuz düşüncelerimiz,olumsuz duygularımız,olumsuz hayallerimiz ve olumsuzluk anlamında yaşadıklarımız sebebiyle çakralarımızda tıkanmalar oluyor ne yazık ki.İnisiye olmakla bu tıkanklıklar gideriliyor ve enerji akışınakanal oluyoruz. Siz de bu süreçleri yaşadınız elbette.Çakralarınızın hala açık kalabilme olasılığı bana göre pek yok gibi o yüzden sizin tatbik ettiğinizin biyo enerji olma olasılığı daha yüksek gibi görünüyor. Dediğim gibi bu konuda sadece şu ana kadar öğrendiklerimden çıkardığım sonuç bu elbette sitemizde bu konuda uzman arkadaşlarımız var onların da diyecekleri olacaktır. Çok güzel bir nokta ilginizi çekmiş ve değinmişsiniz. Bu işi yeniden bulan başlatan kişi Mikao Usui yi kimse inisiye etmedi ancak 21 günlük bir sürecin ardından çakralarını bir şekilde (Medidasyonlar ile adanmışlık ile ...vs) açmayı başardı. Ayrıca kişilerin kendilerini inisiye edebildiklerine dair inisiye oluşu izah eden videolar var. Size en kısa sürede inisiye olmanızı öneriim. Göreceksiniz yaşantınız çok farklı birboyuta taşınacak. Reiki sadece başkalarınaiyileştirici enerjiye kanal olmak değil asıl kendini iyileştirmek ve en güzel yanı da bu bence. Sevgi ile kalın. |
Sevgili Bale merhaba, Şimdi neden bahsettiğini tam olarak anlıyamadım ama sanıyorum uzaktan inisiye lmaktan değil de enerji gönderiminden bahsediyorsun. Eğer öyle ise doğrudur. Bazı sitelerde belli gün ve saatlerde toplu gönderim çalışmaları yapılıyor. Bir sitede Perşembe akşamları yapılan bir gönderime inisiye öncesi katıldım. Ancak hiçbirşey hissetmedim. Katılanlar seans sonrası hissettiklerini yazıyorlar onları okudum. Herkes değişik şeyler hissetmiş hatta eğer abartmıyorlarsa uçtuklarını bile yazanlara şahit oldum. Elbette gönderilen enerjinin 50.000 km ye kadar ulaşabidiğinden bahsediliyor.Bu da müthiş birşey. Uzaktan tedavi var. Uzaktan inisiye var. Ancak benim kendi düşüncemi öğrenmek istersen Reiki öyle kutsal bir konu ki böyle ulu orta ticaretinin yapılmasından son derece rahatsız oluyorum. Neden dersen Reikinin özünde sevgi var bu sevgiyi içinde hisseden insan elbette yaptığının karşılığını alacaktır ama rekabet edercesine müşteri(Özür diliyerek )toplama amaçlı reklamlar verilmesine ben karşıyım. Reiki master benim gözümde güvenilir olmalı,maddeyi sevginin arkasına koyabilmeli...diye düşünüyorum. O yüzden dikkatli olmakta yarar var. Zaten kanının ısınmadığı içinin almadığı birisi tarafından inisiye olmak da bence yanlış. Ben sana ancak bu kadar yardımcı olabileceğim. Sevgi ile kal. |
Cevap: Reiki deneyimlerim Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Şimdi gelelim tüm bu çalışmaları yaparken içinde bulunduğum ortamın tarifine. Ben çalışmalarımı Antalyanın en işlek caddesindeki araba gürültülerinin eksoz kokkularının yoğun olduğu bir yerde yapıyorum dermişim.sevincli Yalnız yaşadığım için evde karışanım yok Allahıma şükür.O yüzden kendi çalışma odam bu iş için en uygun yer.Zaten birbuçuk dönüm bir narenciye bahçesinin içinde çam ormanın ortasında bir yerde yaşıyorum.Sadece kuşların seslerinden çok rahatsız oluyorumsevincli başka bir şikayetim yok. Odamda harika bir müzik setim var elimde de binlerce parça var önce hoşuma gidenleri listeliyorum.Perdeleri kapatıyorum loş bir ortam ve mumlarımı yakıyorum.Evim zaten her zaman mis gibi kokar kokulara biraz meraklıyımdır afedersiniz.(Yaramazlık yok ortamı hayal edince aklınıza kötü şeyler getirmeyin hemen) Sonraaaa başlıyorum çalışmalarıma. E böyle bir ortam olsa ben de yaparım diyenler varsa yapın tabi inanın o ortamı hazırlamak da öyle zor değil yeter ki isteyin. Bu arada meditasyon müzikleri olsun bu tür çalışmalar için müzikler olsun istiyen olursa gönderebilirim.Pişman olmazsınız ona göre. Sevgi ile kalın Hepinizi çok seviyorum. İşte yaşadığım er. |
Çok teşekkür ederim. Evet reiki for dummies i istiyorum. İnternetten bulabilir miyim acaba? Siz nasıl temin ettiniz? Video izlemek çok fazla oluyor benim internet bağlantıma. O yüzden okumak yeterli olur mu sizce? Bir de bizlere bu kadar yardımcı olduğunuz ve iyi niyetinizden dolayı size teşekkür etmek istiyorum. İyi ki varsınız Sevgiler. |
Reiki for dummies i yükledim. Aşağıdaki linkten indirebilirsin zaten küçük boyutlu 3.85 MB lık bir pdf dosyası. Ben bu kitaptan çok yararlandım.Umarım sana da faydası olur. Videoların da faydası var elbet madem İngilizcen de var bence faydalanmanda yarar var. O zaman sen kitabı okumaya başla bu arada ben senin için hepsini CD ye çeker gönderirim. Nasıl olsa ben indirdim benim hattım sınırsız. Telekomu kazandırmaya gerek yok zaten hakları olmayan faturaları sürekli gönderiyorlar. Adresini özelden gönderirsin. İngilizcesi olan arkadaşlarım da indirsinler güzel bir kitap. http://hotfile.com/dl/78581988/3c54214/Reiki_For_Dummies.pdf.html Sevgi ile kal. |
Evet enerji gönderilmesi ile ilgili..gereken yanıtı almış oldum.. |
Cevap: Reiki deneyimlerim Sevgili Karavan, yorumların ve önerilerin için teşekkür ederim.Bende en kısa sürede insiye olmayı düşünüyorum.Şu anda yaşadığım yer bir belde burada reiki master bulamadığım için ertelendi.Zamanı var demeki.Sevgiyle kal ..... |
Benim internetim 3G modemlerle o yüzden çok sınırlı. Ondan izleyince çok fatura geliyor O yüzden dedim. Çok düşüncelisiniz gerçekten. Tekrar teşekkür ediyorum size. |
Cevap: Reiki deneyimlerim Reiki ye inisiye olmak aslında sadece bir başlangıç. Yeni bir yaşam tarzının yeni bir dünyanın başlangıcı bana göre ve benim öğrendiğim Reikinin önceliğinin başkalarına şifa vermek olmadığı. Öncelik bize ait. Öncelik kendimizi iyileştirmemiz ile ilgili. Çok doğaldır ki kendimizi iyileştirmeden başkalarını iyileştiremiyeceğiz. Tıpkı kendimizi sevmeden başkalarını sevemiyeceğimiz gibi. Ben de bu prensipten yola çıkarak öncelikle kendimi geliştirmek ruhsal olarak iyileştirmek için çalışmalar yapıyorum. Reikinin prensiplerini bir kağıda basıp evimin çeşitli yerlerine astım.Bunlar bildiğiniz gibi.. Yalnızca bugünlhiçbir şeye kızma .... Yalnızca bugün endişelenme... Yalnızca bugün müteşekkir ol... Yalnızca bugün bütün canlılara nazik davran… Yalnızca bugün ekmeğini dürüstçe kazan... Mümkün olduğunca uygulamaya gayret ediyorum. Özellikle kızma konusunda biraz zorlansamda bunun da üstesinden geleceğim.İnanıyorum. Kendimi geliştirmeye yönelik olarak Hatsurei - ho çalışmaları yapıyorum. Bu çalışmalara henüz başladım.Umarım güzel sonuçlar alırım. Bu günlük aktarmak istediklerim bunlardı. Sevgi ile kalın. Hepinizi çok seviyorum. |
Bugün CD ni kargoya vedim. Yurtiçi Kargo Referans kodu 17034608556201 İnternetten takip edebilirsin. Sevgi ile kal. |
Cevap: Reiki deneyimlerim Merhaba, Bugün yine Reiki konusunda öğrendiklerimi aktarmaya devam edicem. Bilindiği yaşam enerjisi vücudumuzda serbestçe her noktasnda aktığı sürece mutlu,sağlıklı ve yaratıcı oluruz. Eğer yaşam enerjimiz durgun ve/veya bloke edilmişse,önü tıkanmışsa kendimizi zayıf halsiz ve hatta hasta hissederiz. Yaşam enerjimizi etkiliyen pek çok etken var. Bunlardan başlıcaları İçinde bulunduğumuz çevremiz, Beslenme alışkanlığımız Uyku miktarımız ve Egzersizlerimiz. Çevremiz dediğimizde içinde yaşadığımız ve çalıştığımız çevremiz akla gelir.İnsanlarla olan ilişkilerimizdir.Eğer etrafımızda pozitif insanlar varsa bu bizi motive eder ve mutlu oluruz.Bu mutluluğun yaydığı enerji titreşimleri yaşam enerjimizin serbestçe ve tam olarak akmasını sağlar. Eğer etrafımızda negatif insanlar varsa bu bizi olumsuz etkiler ve kızgınlık kendini kötü hissetme gibi duygulara kapılırız ki bunun neticesinde yaşam enerjimizin akışı yavaşlar hatta bazı noktalarda tıkanır özetle enerji bedenimiz rahatsızlanır.Uzun süreli olması halinde fizik bedende birtakım ağrılar rahatsızlıklar görülmeye başlar. Negatif düşünce ve duygularımız olduğunu ve bunları ifade edemediğimizi düşünelim. Bu duyguları uzun süreli muhafaza ettiğimizde enerji kanallarımız tıkanır.Yaşam enerjimiz serbest şekilde akamaz ve bir süre sonra astalık belirtileri ortaya çıkmaya başlar. İşte bu noktada Reikinin önemi başlıyor çünkü Reiki hem ruhsal hem düşünsel hem de fiziksel bedenimizi iyileştirir ki hepsi birbiri ile bağlantılıdır. Beynimiz vücudumuzdur vücudumuz beyinimizdir. Düşüncelerimiz vücudumuzdur vücudumuz düşüncelerimizdir. Duygularımız vücudumuzdur vücudumuz duygularımızdır. Dokunmak negatif duyguların topraklanmasıdır. Bir bebek ağladığı zaman annesi onu kucaklar dokunur onu rahatlatır. Ayağımızı veya herhangi bir yerimizi bir yere çarptığımızda ilk yaptığımız şey nedir. Orayı offffffffff diyerek avucumuzun içine almak . Bunu farkında olmadan yaparız .Offffffff demek nefesimizi hızlı ve yoğun şekilde vermektir.Biliyoruz ki hızlı nefes vererek parmak uçlarımızdaki avucumuzdaki enerjiyi yoğunlaştırırız. (Quantum tuch) Derimizin yüzeyinin altında büyük miktarda bağışıklık sistemi hücreleri vardır.Böyle yapmakla (Dokunmakla bu hücreleri uyarırız.Ayrıca dokunarak ısıttığımız bölgeye daha çok kan akışı sağlarız.Böylece yaralanan yerin onarımı için gerekli olan daha fazla bağışıklık hücresinin etkili şekilde o noktaya toplanmasını sağlarız. Portland Oragon Araştırma Enstitüsünün araştırma neticelerine göre Reikinin İmmün (Bağışıklık) sistemi üzerindeki etkileri, Reiki verilen kişinin beyaz kan hücrelerini çoğalttığı, Dokunulan yerlerde olumlu neticeler alındığı, Kan basıncını düşürdüğü, Stres seviyesini azalttığı, Bağışıklık sistemini güçlendirdiği, Hastalıkların ilerlemesini yavaşlattığı, Acıları azalttığı ve dindirdiği, Şeker hastalığında glukoz miktarını düşürdüğü, Endişeleri azalttığı, Yaralanmalarda iyileştirmeyi hızlandırdığı, Kırıklarda iyileşmeyi hızlandırdığı, Eklem iltihabı,kiraçlenme ve romatizmaya iyi geldiği, Sonuçlarına varılmış olup araştırmalar hala devam etmektedir. Reiki stresi düşürmeye yardımcı olur. Pek çok hastalığın sebebi strestir. Strese karşı vücut kendi içinde savaş verir. Bu arada kan basıncı yükselir. Kalp daha fazla çalışır, Kandaki glukoz oranı yükselir, Sindirim sistemi durur,ve Pek çok değişik hormon salgılanır. Vücut kendini kurtarma moduna girer. Artık vücut için başka birşeyin önemi yoktur. Uzun süreli ve sık sık stres yaşadığımızda vücudumuza görülen zararları veririz. Eğer vücudumuza uygun çevre (Sakin huzurlu) ve zaman verilirse o kendini iyileştirir. Eğer vücut iç ve dış sinyallerle çok aşırı uyarılırsa,kendini iyileştirmeye odaklanamaz. İşte bu noktada Reikinin önemi devreye girer. Kişinin rahatlamasını sağlar, Kişiyi meditasyon haline sokar, İşte bu da vücudun kendini onarması için gerekli olan şeydir. Ona bu imkanı vermiş oluruz. Reiki radyasyon ve ilaçların yan etkilerini düşürür. Ağrı için ilaç gereksimini azaltır veya tamamen ortadan kaldırır. Stres ve endişeyi azaltır, Uyku kalitesini arttırır, İştahı normale getirir, İyileşme işlemini hızlandırır, Böylece hastanede yatış süresini kısaltır. Bu yüzden Amerikanın pek çok hastanesinde reiki uygulamaları vardır. Hartwood Hastanesi 2001 de uygulamaya geçmiştir ve ilktir. Alana Tilton un hazırladığı DVD den tercüme ederek yazdım. Umarım faydalı olur. Sevgi ile kalın. |
Cevap: Reiki deneyimlerim Çok güzel bir yazı olmuş hocam, ayrıca yardımınız için de teşekkür ederim. Bu işe gerçekten emek vermek gerekiyor ve siz bu konuda reiki ile ilgilenenlere çok iyi bir örnek oluyorsunuz. |
İlgilendiğin için ben teşekkür ederim sevgili delioğlan. Ben paylaşmayı seven birisiyim.Özellikle konu bilgi oldumu sınırsızımdır. Senin de dediğin gibi sadece inisiye olmak ile bu konu tamamlanmıyor,tam aksine yeni başlıyor. Kendime şöyle bir bakıyorum da,Bir günde onsekiz ondokuz saat bana yetmiyor.Şu an sabah 04.40 ve ben zevk alarak bu konular ile ilgileniyorum. Son sıralar oldukça a sosyal birisi oldum diyebilirim çünkü evden sadece ihtiyaçlarım dışında pek çıkmıyorum ve sürekli bu konularla ilgileniyorum ve en ufak bir can sıkıntısı hissetmiyorum. Kahvelerde parklarda vakit öldüren insanları gördükçe.....ne kadar boş bir yaşam diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Sevgi ile kal kardeşim. |
Cevap: Reiki deneyimlerim Sevgili karavan, Reiki tecrübelerini burada bizimle paylaşman çok güzel..Hem farklı deneyim tanımak hem de bilgi edinmek adına..Ben de reikiye inisiye oldum bir süre önce..Başlangıç dönemlerim çok sancılı oldu..Kimsenin gözünü korkutmamak için hemen paylaşım yapmak istemedim..Güzel gelişmeler de olmuyor değil..Ben de ilerde bir reiki günlüğü açabilirim:) Teşekkürler herşey için.. |
Teşekkür ederim sevgili yeni bir hayat, Bence bir an önce deneyimlerinzi paylaşmanız güzel olur. Çünkü insanlar her konuda olduğu gibi aşina olmadıkları konularda çekimser kalıyorlar. Aslında herbirimizin deneyimlerimizi detaylı olarak anlatmamız gerekiyor ama nedense pek yazan olmamış. Ben bunun sıkıntısını çektiğim için mümkün mertebe yardımcı olmaya gayret ediyorum. "Bende biraz sancılı oldu" diyorsunuz. Olsun insanlar her yönüyle öğrensinler ki kendilerinde olan değişikliklere karşı hazırlıklı olsunlar. Diye düşünüyorum...... Sevgi ile kalınız. |
Cevap: Reiki deneyimlerim Toplam 2 Eklenti bulunuyor. Reiki yapanlar için vücut anatomisinin çok derin şekilde öğrenilmesine gerek yoktur. Ancak vücudumuzdaki organların yerleri ile ilgili bilgi edinilmesinde elbette yarar vardır hatta bazı hallerde gereklidir de. Bazen Reiki uyguladığınız kişinin belirli iç organlarında rahatsızlık olabilir ve iyileştirilmesi gerekebilir veya eğer bir klinik veya hastahanede çalışışacak olursanız tıp doktorları ile daha kolay iletişim sağlıyabilmeniz için de gerekebilir. Adrenalin bezleri Endokrin sisteminin bir parçasıdır.Salgıladıkları hormonlar ile pek çok fonksiyonumuzu düzenlerler. Apandisit Kalın bağırsağın başlangıcında yer alır.Karın boşluğunun sağ alt bölümünde yer alır.Tıbbi olarak herhangibir fonksiyonu olmadığı söylenir. Kalın bağırsaklar Üç bölümden oluşan bu tüp şeklindeki organ ince bağırsak ile karın boşluğunun sağ alt tarafına doğru birleşir.Sindirim işleminin son işlemlerini gerçekleştiren ve atıklardan suyun emildiği bir bölümdür. Kalp Kaslı bir organımız olup kanın vücudun bütün organlarına pompalanması görevini üstlenir.DOğum il başlayıp ölüme kadarki süreçte durmaksızın ritmik atımlar şeklinde görevini yerine getiren en kıymetli organlarımızdan birisidir. Böbrekler Böbreklerin görevi üre,mineral tuzlrı,toksinler,ve diğer atık maddeleri kandan ayırmak ve suyu,tuzları,ve elektrolitleri koruma görevi vardır. Karaciğer Vücudun bezsel olarak en büyük organıdır.Filitre örevi vardır.Kandaki bakterileri ve diğer zararlı olan herşeyi süzer.Fazla karbonhidratları ve proteini yağa dönüştürür.A,D,K,ve B12 vitaminlerini üretir.Aynı zamanda sindirimde kullanılan yağları hazırlamak için safrayı üretir. Akciğerler Nefes almamızı sağlarlar ve kana oksijen sağlarlar. Pankreas Pankreas da bezsel bie organdır.ve sindirim enzimleri ve hormonlar salgılar.Aynı zamanda kan şekerini düşüren ve karaciğerdeki glikojen (Depo edilmiş karbonhidrat) miktarını yükselten İnsülini üretir Paratiroid Bu dört küçük bez genelde tiroid bezlerinin içine gömülmüştür ve kalsiyum ve fosfor metabolizmasını yönetir. İnce bağırsaklar Mide ve kaın bağırsak arasında yer alır.İnce bağırsaklar yiyecekleri sindirir ve faydalı gıdaları emer.Bu işlemler karaciğer ve pankreasın salgıları yardımı ile desteklenir. Dalak Dolaşım sistemindeki yabancı organizmaları süzer aynı zamanda eski kırmızı kan hücrelerini dolaşım sisteminden ayrıtırarak dışarı atar. Mide Sindirim sisteminin bir parçası olup ince bağırsak ile yemek borusu arasında yer alır. Timus Timus bezi bağışıklık sisteminin fonksiyonunu gelişimini sağlar. Tiroid Endokrin sisteminin bir parçasıdır.Büyüme ve metabolizma için gerekli hormonu salgılar. Safra kesesi Karaciğere bağlıdır.Safrayı depo eder ve salgılar.Safra yağların sindirimine yardımcı olur. "Reiki news magazin" den tercüme ederek yazılmıştır. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:37 AM. |