Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Kişisel Gelişim Klubü > Alternatif Kişisel Gelişim > Reiki

Uyarılar

Reiki reiky, reiki, reiki chakra, reiki hand, reiki inisiyasyonu, reiki masterları, reiki uyumlanma, reiki 4, reiki 5, reiki i, money reiki, park reiki, reiki level, reiki 3a, luck reiki,

REİKİ VE İSLAM YORUMU

Alternatif Kişisel Gelişim ve Reiki REİKİ VE İSLAM YORUMU Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Reiki ve İslam Reiki bir din yada inanç sistemi değildir. Dünyada her dinden yada inançtan insan tarafından kullanılmaktadır. Ancak yine de bazı insanların kafasında acaba reiki yaparsam dinden çıkarmıyım? Bu bir tarikat mi? Reiki yapan biri budist mi olur? gibi ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Reiki telkin cd indir izle İstanbul Reiki nerededir kimdir Reiki çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Reiki hipnoz Reiki olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Reiki hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Reiki kuantum düşünce kitap haberi

REİKİ VE İSLAM YORUMU

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22-05-2009, 12:58 PM   #1 (permalink)
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Feb 2008
Mesajlar: 53
Tesekkür: 68
42 Mesajinıza toplam 210 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
melekelif is an unknown quantity at this point
Standart REİKİ VE İSLAM YORUMU

Reiki ve İslam
Reiki bir din yada inanç sistemi değildir. Dünyada her dinden yada inançtan insan tarafından kullanılmaktadır. Ancak yine de bazı insanların kafasında acaba reiki yaparsam dinden çıkarmıyım? Bu bir tarikat mi? Reiki yapan biri budist mi olur? gibi sorular belirmektedir. Reikinin bilimsel yönünün tüm dünyada yoğun olarak araştırılması ve artık Batı'da bir çok hastanede reiki uygulanması bu konuda çok daha bilimsel bir bakış açısı geliştirmemizi zorunlu kılıyor. Reiki'nin bilimsel yönünü incelemek için Reiki ve Bilim linkini inceleyebilirsiniz.
Bu bilgilerin dışında acaba chakra,aura gibi kavramlar İslam dininde var mı sorusu son derece ilginç bir konuyu gündemimize getirdi ve bu soruya yanıtları Kur'an-ı Kerimde aradık. İşte yanıtları...
CHAKRALAR
Muminun
(17) Yemin olsun, biz sizin üstünüzde yedi yol yarattık! Ve biz yaratılıştan/yaratılmışlardan gafil de değiliz.
İnsan bedeninde 7 chakra vardır ve bunların görünümleri girdap gibidir. Yani bedenin üzerinden dışına doğru dönerek uzarlar ve bu uzama adeta bir yol gibidir.
TEPE CHAKRASI
Bakara
(7) Allah onların kalpleri, kulakları üzerine mühür basmıştır. Onların "kafa gözleri" üstünde de bir perde vardır. Onlar için korkunç bir azap öngörülmüştür.
Tepe chakrası kapalı olanların inançsız yada manevi değerleri zayıf insanlar olduğu chakra konusunda çalışanlarca bilinen bir gerçektir.
Ali İmran
(13) Yüz yüze gelen şu iki toplulukta sizin için bir ibret vardır: Biri Allah yolunda çarpışıyordu; ötekisi küfre batmıştı. Allah yolunda çarpışanları, kafa gözleriyle kendilerinin iki katı görüyorlardı. Allah, öz yardımıyla dilediğini destekler. İşte bunda, gözleri olanlar için gerçek bir ibret vardır.
Tepe chakrası insanın ruhsal deneyimlerini ve ruhsal algılamasını etkiler. "Allah yolunda çarpışanları, kafa gözleriyle kendilerinin iki katı görüyorlardı. " demek tepe chakrasının calışmasındaki farklılaşma ile kişinin algısının değiştiğini ve karşısındakini olduğundan çok daha büyük olarak algıladığını göstermektedir.
ÜÇÜNCÜ GÖZ AÇILIMI
Kaf
(22) Yemin olsun, sen bundan gaflet içindeydin. Ama perdeni üstünden kaldırıverdik. Bugün gözün keskin mi keskin.
3. göz chakrasında açılım olduğunda yada diğer tabirle perde kalkınca kişi enerjileri,elektromanyetik alanları ve maddenin gerçeğini görmeye başlar ve görüş alanı çok genişler.
KALP CHAKRASI
Mutaffifin
(14) İşin esası o değil! Onların kazanmakta oldukları, kalplerinin üstünde pas oluşturmuştur.
Kalp chakrasındaki blokajlar bir anlamda pas gibi görülürler.
Casiye
(20) Bu Kur'an, insanların kalp gözlerini açacak ışıklardan oluşur. Gereğince inanan bir toplum için de bir kılavuz ve bir rahmettir o.
Kalp gözünü açacak olan ışık, kalp chakrasını temizleyecek ışıktır. Kalp chakrası temiz olan insan tüm insanlığa karşı sevgi dolu,hoşgörülü, merhametli ve fedakar insandır.
Tevbe
(14) Savaşın onlarla ki, sizin elinizle Allah onlara azap etsin, onları rezil etsin. Onlara karşı size yardım etsin. Ve inananlar toplumunun göğüslerine şifa ulaştırsın.
"Ve inananlar toplumunun göğüslerine şifa ulaştırsın. "Kalp chakrası şifa merkezidir.
AURA
Fatir 27. Görmedin mi, Allah, gökten bir su indirdi. Onunla, renkleri çeşit çeşit meyvelar çıkardık. Dağlardan da yollar var; beyaz, kırmızı, değişik renklerde. Ve simsiyah yollar da var.

Fatir 28. Aynı şekilde, insanlardan, hayvanlardan, davarlardan da çeşitli renklerde olanlar var. Kulları içinde Allah'tan ancak bilginler ürperir. Allah Azîz'dir, Gafûr'dur.
Bu iki ayette dağlardaki değişik yollardan, insanların,davarların ve hayvanların değişik renklerde olanlarından söz edilmektedir. Arkasından da "Kulları içinde Allah'tan ancak bilginler ürperir." denmektedir. Bunu anlamak için demek ki bilgin olmak gereklidir. Oysa kasdedilen gözümüzle görülen renkler olsa herkes bunu anlardı bilgin olmaya gerek yok. Ama bilginler insanın gördügünden başka renklerde görmekte ve ürpermektedirler. İnsanın çevresindeki elektromanyetik alan olan aurayı da ancak bu bilgiye sahip olan ve bu konuda çalışan yani bu anlamda bilgin olanlar görür ve bu da bilginlerin yaradılışın mucizesini görüp ürpermelerini sağlar.
Bakara
(138) Allah'ın boyasını esas alın. Allah'tan daha güzel kim boya vurabilir! Biz yalnız O'na kulluk ederiz.
Burada boyadan kasdedilen aura olabilir mi?
ENERJİ BOYUTU
Rahman 17. İki doğunun Rabbi de O'dur, iki batının Rabbi de.
Sadece maddi dünyayı ele alırsak tek doğu yada tek batı vardır. Ama enerji boyutunu da ele alırsak bunların sayısı ikiye çıkar.
Aynı eterik bedeni astral seyahate çıkan bir insanın fiziksel bedeni için bir doğu ve batı varken, eterik (enerji bedeni) içinde o anda eterik düzlemde bir doğu batı olmasının gibi.
Bu ayetler ilk etapda ilgimizi çekenler. Zaman içinde araştırmalarımızla yeni ayetlerinde ekleneceğine inanıyoruz

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

melekelif isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-05-2009, 12:38 PM   #2 (permalink)
Teğmen
 
Üyelik tarihi: May 2009
Mesajlar: 10
Tesekkür: 5
10 Mesajinıza toplam 48 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
AtlasAkın is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: REİKİ VE İSLAM YORUMU

Gerçekten Kur'an da bile geçen ayetler dediğiniz gibi çokca vardır eminim, bu başlıkta umarım; "dinimden olur muyum?" gibi düşüncelere sahip olanlara bir yol olur.
__________________
Atlas Akın
AtlasAkın isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-05-2009, 11:51 PM   #3 (permalink)
Teğmen
 
dejaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 111
Tesekkür: 108
126 Mesajinıza toplam 620 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
dejaa is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: REİKİ VE İSLAM YORUMU

çok güzel bir paylaşım . teşekkürler
dejaa isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 15-06-2009, 10:27 PM   #4 (permalink)
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Feb 2008
Mesajlar: 73
Tesekkür: 136
92 Mesajinıza toplam 618 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
sibel80 will become famous soon enoughsibel80 will become famous soon enough
Standart Cevap: REİKİ VE İSLAM YORUMU

diyanetin reikiye karşı açıklamasını gördüm.birde nette bir genç kızın reiki itirafı diye bir şeyler okudum.gerçekten bu konula kafama takılıyor.gerçekten anlamak için soruyorum
sibel80 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 15-06-2009, 11:04 PM   #5 (permalink)
Binbaşı
 
Pamukk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2008
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 1,435
Tesekkür: 3,766
1,176 Mesajinıza toplam 8,428 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Pamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud of
Standart Cevap: REİKİ VE İSLAM YORUMU

Ben bu açıklamalardan haberdar değildim sibel sen söyleyince merak edip araştırdım ve okudum...

Burada arkadaşlar beni az çok kişisel olarak da tanıyorlar ,bu tarz yazdığımı hiç görmemişlerdir eminim ama içimden taşan duyguları ancak bu şekilde paylaşabilirdim..

Şu anda diyorum ki "Şükürler olsun Allah'a yoluma Reiki'yi çıkardığı için,şükürler olsun Allah'a içimdeki Allah sevgisi için,ve onun yarattıklarının sevgisini ,yarattığı canlı cansız,uçan bir kuş olsun ,yüce dağlar olsun veya sokakta bir taş olsun,hepsi ile Bir hissedebilme sevgisine erişebilmeme sebep olduğu için ,korkmayı değil sevmeyi ve bir olmayı hissedebildiğim için ,robot gibi anlamını bilmeden farkındalıksızca bir görevmiş gibi yapılması gerektiği için değil,tekamülümüze sebep olan dini görevlerimizin gercek anlamını idrak edebildiğim zihnim için ,O'nun bizim ibadetlerimize ihtiyacı olduğu için değil ,bizi en mükemmel ahlaklı yarattıklarından kıldığı ve o vasfa layık olabileceğimiz noktaya ulaşmamız için ibadetleri bize öğütlediğini anlayabildiğim beynim için de binlerce defa şükürler olsun ..."

Bu kadar fazla "için" kullandığım için de sizlerden özürler dilerim.
Sürç-ü lissan ettimse affola :)

Her konuda olduğu gibi Reiki de ve din konusunda da herşeyin hakiki,gerçek olanı savunmaya ihtiyaç duymaz..Hakikatin felsefeye ihtiyacı yoktur ,düşünülerek bulunmaz..O apaçık ortadadır..Yorum getiren ve bakış açısı yükleyen herbirimiz insanlardır..İyi veya kötü..

Ben bu sözleri söyleyenleri seviyorum..Onlarda bir denge unsurunun öteki yüzleri..Ve Allah'tan onlar için selamet ve kalplerine koşulsuz sevgi ve yüksek bakış açısı diliyorum .
__________________
Bugün, öfkelenme ve endişelenme.
Bugün,şükran dolu ol ve alçakgönüllü davran.
Bugün, işini özenle yap.
Bugün,var olan her şeye karşı nazik ve sevecen ol.

Sabah ve akşam ellerin dua pozisyonundayken yukarıdaki kelimeleri tekrar et ve Reikinin senin ruhuna ve bedenine şifa getirmesi için dua et.
-- Dr.Mikao Usui --
Pamukk isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 16-06-2009, 12:20 AM   #6 (permalink)
Teğmen
 
esen27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Feb 2009
Mesajlar: 145
Tesekkür: 189
152 Mesajinıza toplam 1,121 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
esen27 will become famous soon enoughesen27 will become famous soon enough
Standart Cevap: REİKİ VE İSLAM YORUMU

evet dostlar
bizlerin tek yanılgısımı desem hatamızmı veya
birisine kul olmak ona tapmakmı desem bilemiyorum
acaba kaç kere kuran meali okudular
onu anlamaya çalıştılar
ilk ayet okudur
biz sadece arapça ve anlamını bilmeden okuyup en üst rafa kaldırmakla yetiniyoruz
reiki ismi ilk anda biraz ürpertiyor
ama kuranda yerleri vegökleri emrinize verdim
diyor
ben istediğim zaman gözünüzün önündeki perdeyi
kaldırım
veya hemen hemen her ayetinde sevgi ve kalp temizliğini
anlatıyor.
bir ayettindede size şah damarınızdanda yakınım
ruhunuza kendimden bir nefa üfledim
diyor
dileyin isteyin sonsuz diyor
şahsen benim karşıma ALLAH
KENDİ KENDİMİ tanımaya başlayınca
değerimi anlayınca kuantumu ve sizleri vede şifa reikiyi
çıkardı
sitedeki dostum bana bir yazı yazmıştı acaba annenin hastalığı bir habermi kendine dön ve düşün
evet annemhastalandı ben içten yalvardım bana yardım et
rahman ve yaradan dedim 1.5 sene önce
ve o günlerden bu günlere gelene kadar hergün ALLAH ıma
şükür ediyorum
bir suresinde devamlı ne kadar az şükür ediyorsunuz
diye bizi uyarıyor
çünki anneme yaradanın yardımıyla kız kardeşim ve ben şifa
veriyoruz
gerisini yaradana hayırlısı ne ise olsun dedik
tüm insanların kalplerine sevgi dolması dileğiyle
__________________

SEVGİ DOLU BİR DÜNYADA
YAŞAMAYI SEÇİYORUM

esen27
esen27 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 16-06-2009, 03:42 AM   #7 (permalink)
blue jaloon
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart Cevap: REİKİ VE İSLAM YORUMU

evet annemhastalandı ben içten yalvardım bana yardım et
annene acil sifalar diliyorum rabbim yardimciniz olsun kardesim....
  Alıntı ile Cevapla
Alt 16-06-2009, 09:59 AM   #8 (permalink)
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Feb 2008
Mesajlar: 73
Tesekkür: 136
92 Mesajinıza toplam 618 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
sibel80 will become famous soon enoughsibel80 will become famous soon enough
Standart Cevap: REİKİ VE İSLAM YORUMU

cevap veren arkadaşlara çok teşekkürler.ama bana serpilden başkası teşekkür etmemiş.bu sorun değil tabiki burdan fikrime katılmadığınızı cıkarıyorum.reiki almayı çok istiyorum ama sorguluyorum ikna olmak istiyorum.sizce yanlış mı yapıyorum.ne zaman dini noktada bir soru sorsam kimse teşekkür etmiyor.dediğim gibi benim sorunum o butona basılmaması değil ama sorgulamakta mı gerekmiyor acaba
sibel80 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 16-06-2009, 10:01 AM   #9 (permalink)
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Feb 2008
Mesajlar: 73
Tesekkür: 136
92 Mesajinıza toplam 618 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
sibel80 will become famous soon enoughsibel80 will become famous soon enough
Standart Cevap: REİKİ VE İSLAM YORUMU

pamuk ve esen çok teşekkürler ayrıca ilginiz için
sibel80 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 16-06-2009, 10:25 AM   #10 (permalink)
Binbaşı
 
Pamukk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2008
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 1,435
Tesekkür: 3,766
1,176 Mesajinıza toplam 8,428 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Pamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud of
Standart Cevap: REİKİ VE İSLAM YORUMU

Sibelcim teşekkür etmemek katılmamak anlamında değil ,yani benim kendi kişisel fikrim uygulamam bu (O anlama getirmiyorum ben kendi içimde,sen de yanlış anlama canım benim açımdan )

Bunlar tabii ki sorgulanabilen herkesin merak edeceği konular , hatta bazen mantık ve ahlak süzgecimizden geçiririz bir yola girerken veya karar verirken ,önemli olan insanların yorum yapmdan önce önyargısız,atgözlüksüz ve sevgiyle gerçek kaynaklardan konuları araştırması ve yargılamadan anlamaya çalışması..Bazen bu çok zor olur çünkü araştırılıp okunsa da o kişi anlayamayabilir veya kendi anlamak istediği gibi anlayabilir ,bu da onun kendi algı kanalıyla bilinç düzeyi ile alakalı oluyor

Sevgilerimle canım
__________________
Bugün, öfkelenme ve endişelenme.
Bugün,şükran dolu ol ve alçakgönüllü davran.
Bugün, işini özenle yap.
Bugün,var olan her şeye karşı nazik ve sevecen ol.

Sabah ve akşam ellerin dua pozisyonundayken yukarıdaki kelimeleri tekrar et ve Reikinin senin ruhuna ve bedenine şifa getirmesi için dua et.
-- Dr.Mikao Usui --
Pamukk isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Etiketler
islam, reiki, yorumu


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


REİKİ VE İSLAM YORUMU

Alternatif Kişisel Gelişim ve Reiki REİKİ VE İSLAM YORUMU Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Reiki ve İslam Reiki bir din yada inanç sistemi değildir. Dünyada her dinden yada inançtan insan tarafından kullanılmaktadır. Ancak yine de bazı insanların kafasında acaba reiki yaparsam dinden çıkarmıyım? Bu bir tarikat mi? Reiki yapan biri budist mi olur? gibi ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Reiki telkin cd indir izle İstanbul Reiki nerededir kimdir Reiki çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Reiki hipnoz Reiki olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Reiki hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Reiki kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:42 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.