Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Rehber Rüyalar (http://www.hayatimdegisti.com/forum/rehber-ruyalar/)
-   -   Rüyalarımıza Uyanıyoruz (http://www.hayatimdegisti.com/forum/rehber-ruyalar/227005-ruyalarimiza-uyaniyoruz.html)

Belgin ∞ 30-01-2009 05:12 PM

Rüyalarımıza Uyanıyoruz

Işık Elçi Rehber Rüyalar Kitabından Rüyalarla İlgili Herşey

''Kişisel gelişim yolculuğunun en önemli basamaklarından biri olan 'Rehber Rüyalar' size yüksek benliğinizin seçimlerini anlatan en önemli araçtır.

Geldiği Tanrısal kaynak nedeniyle çok önem taşıyan rüyaların -Bilinçaltı Rüyalarından- farkı, size 'neden' değil 'ne' ve 'nasıl' sorularını sordurarak hayat amacınızı anlamanıza katkı sağlamalarıdır. Yüksek benliğinizle ve onun ötesinde tüm evrenle iş birliği kurmanıza, yaratıcılığınızı geliştirmenizden, kısır döngülerinizi kırmaya, özgüveninizi artırmaya kadar pek çok konuda yükselmenizi ve kendinizi doğru bir şekilde ifade etmenizi sağlar.

Doğru yorumlandığında uyanık yaşamınızda pek çok mucize ile karşılaşırsınız.

Uyanık yaşamla işbirliği içinde olan 'Rehber Rüyalar' Altın Çağ' ın yeni bilgisidir. Ve sizin kristal insan olma yönünde kişisel gelişiminizi destekleyen, yol' unuza ışık tutan bilgidir.

Eğer gördüğünüz rüyanın diğerlerinden farklı olduğunu düşünüyorsanız ve onlar sizde merak yaratıyorsa büyük bir ihtimalle gördüğünüz, rehber rüyadır. Onlardaki mesajı çözümleyene kadar görmeye devam edersiniz. Bir süre sonra rüyalarınızda ustalaşmaya başladığınızda bu ustalığın uyanık yaşama yansıdığını görecek ve şaşıracaksınız.

Tekâmülün çok hızlı olduğu bu yıllarda rehber rüyaların görülmesi arttı. Çünkü yüksek benliğimizin bizim korkularımız, sınırlarımız ve yanlış inançlarımızla zaman kaybetmeye hiç vakti yok! Bir an önce, kendini doğru bir şekilde ifade etmenin yollarını arıyor ve rüyalar aracılığıyla size ayna tutuyor.

Farkındalık düzeyimizi yükseltmemizi ve sağlıklı insan olma yolunda hız kazanmamızı amaçlıyor. Daha da ötesi var.. Sadece bu yaşamla sınırlı olmayan ruhumuzu daha yüksek bir plana hazırlmak..

Altın Çağ' ın yeni bilgisi Rehber Rüyalar size bilineni hatırlatıyor.

GERÇEK SEÇİMLERİNİZİ.... ''

diyor Işık Elçi kitabının giriş bölümünde.

Rüyalarımızı yorumlamayı ve hayatımıza nasıl tezahür ettirmemizi anlattığı bir kişisel gelişim kitabı olan Rehber Rüyalar' ın içindeki birbirinden harika bilgileri
önemli alıntıları, meditasyonları, yüksek benlik çalışmalarını bu başlık altında topluyorum.

Keyifli okumalar dilerim.

RÜYALARIN GERÇEK DİLİNE HOŞGELDİNİZ.

Sevgiler.

aysunbenli 30-01-2009 05:31 PM

slm,bir sorum olacak çok nadir rüya görebilenlerin sebebi nedir,merak ettim cevaplayabilirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler hoşçakalın

Belgin ∞ 30-01-2009 06:02 PM

Merhaba aysunbenli.

Sekiz saatlik bir uyku diliminin yaklaşık 2 saati rüya görerek geçer diyor uzmanlar. Ortalama bir gecede gördüğümüz rüya sayısı 3-5 arasında değişiyor.

Aslında çok nadir rüya görmek yada rüya görmemek diye bir kavram yoktur, sadece hatırlanmayan rüyalar vardır.

Rüyalarımızı hatırlayabilmek ve doğru yorumlayabilmek için gereken ana başlıkları bu konu altında yazıya hazırlıyorum.

Sevgiler.

aysunbenli 30-01-2009 06:20 PM

alm,cevap için teşekkürler sanırım ben cümleyi yanlış kurdum,herkesin rüya gördüğünü okumuştum,hatırlayamama neden ileri gelebilir olmalıydı özür,sanırım bu yanıtın cevabını bu sayfada ilerleyen zamanlarda sizin araştırmalarınızdan öğrenebilirim.tekrar tşk.

Belgin ∞ 30-01-2009 07:00 PM

Rüya Ustası

'Rüyalarımı hatırlamayı ve onlarla iş birliği yapmayı seçiyorum.'

Endişe ve korkular yerini yaşama sevincine bırakacak. Gittiğiniz her yerde sonsuz bir güven duyacaksınız. Geceleri yatağınıza uzanmak ve uykunun kucağına kendinizi bırakmak hayatınızın en keyifli anları olacak. Rüyaların ruhunuzun derinliklerine açılan bir kapı olduğunu ve oradaki armağanları size ulaştırdığını anladığınızda, gördüğünüz tüm rüyalar sizde değişim yaratacak.

Yıllardan beri sorduğunuz sorulara, belki de pek çok defa rüyalarınız kanalıyla cevaplar aldınız. Nasıl yorumlayacağınızı bilmediğiniz için ya da klasik rüya yorumları nedeniyle, onlar okunmamış bir mektup gibi rüya sepetinizde biriktiler. Şimdi bu satırları okuyor olmanız çok uzun yıllar sevgiliden gelen mektupları açmak için size verilen bir fırsat. Onları hayata geçirmek ise tamamen sizin seçiminiz. Rehber rüyalar bize kapıları gösterir ama o kapıdan geçip geçmemek, tamamen bizim özgür irademize bağlıdır.

Bugün kendinize bir armağan verin. Bugün sadece şunu düşünün:

'' Hangi rüyama uyanmak için buradayım? ''

Uygulamaları yaptığınızda çok kısa bir süre içinde rüyalarınızı hatırlamayı, yorumlamayı ve onlardan faydalanmayı öğreneceksiniz. Uyanık yaşama daha güvenli, daha sevgi dolu ve farkındalık düzeyiniz daha yüksek devam edeceksiniz. Tüm kişisel gelişim çalışmalarının olumlu sonuçları, bizim ne kadar çaba sarf ettiğimize bağlıdır.

Mucizeler yaşamak için mucizelere giden yola çıkmak gerekiyor. Uyku bize verilen en güzel armağan. Onun enerjisini uyanık yaşama taşıdığımızda gün içinde huzurlu, sakin, sevgi dolu bir insan oluruz. Sabah zinde kalkar ve güne başlamak için heyecan duyarız. Rüyaları hatırlamak, berrak rüyalar görmek kadar gece boyunca huzurla uyumak hepimizin en doğal hakkı. Rahat bir uyku için, ilk adım geçen günün kırgınlıklarını, kızgınlıklarını ve yorgunluklarını geceye taşımamaktır.

En önemlisi de yatmadan önce, günü geceye taşımamak için o gün yaşadığınız olayların, duygularıni düşüncelerin kısaca üzerinden geçmektir. Yaşadığınız sürece, iyi-kötü, olumlu-olumsuz gibi etiketler koymadan bir film izler gibi bakın. Onlara verdiğiniz tepkileri gözden geçirin. Neyi öğrendiğinizi bulmaya çalışın ya da neyin farkında olmanız gerektiğinin. Sonra o gün içinde olan her şeyi, sizi üzdüğünü düşündüğünüz her şeyi bir balona koyun. Teşekkür edin.

Artık onlara ihtiyacınız olmadığını söyleyin. Balon sizden uzaklaştıkça rahatladığınızı hissedin. Bağışlamanız gereken insanlar olduğunu düşünüyorsanız onları bağışladığınızı söyleyin. Bırakın onlar da gitsin. Balonun kaybolduğunu, çok uzaklarda patladığını ve ondan hiçbir iz kalmadığını zihninizde canlandırın.

Yazar:Işık Elçi

Renklerin Türküsü 30-01-2009 09:38 PM

Bu değerli paylaşım için teşekkürler..

Işık Elçi yi de çok yakın zamanda tanıdım...oysa..yıllar öncesinden şahsen tanırdım...aldığı yola bakınca..gurur duyuyorum..:)

teşekkürler redflowers ..tüm rüyalarınız ve EMELLERİNİZ gerçekleşsin.

Belgin ∞ 01-02-2009 12:32 AM

RÜYALARIMIZDAN SORUMLUYUZ

‘’Rüyalar vicdanımızın sesidir. Bu ses ciddiye alınmalı, ona uyulmalıdır.’’ Sokrat

Rüya görmek, gördüğümüz rüyayı hatırlamak ve yorumlamak yeterli değildir. Önemli olan rüyanın bize verdiği duyguyu, düşünceyi, bilgiyi ve yeteneği hayata geçirebilmektir. Rüyalarımızdan sorumluyuz. Bunun bilincinde olur, gerekeni yaparsak yaşamımızdaki sinerji ve mucizeler artacaktır. Eğer bu sorumluluğu yerine getiremezsek biz bu çağrıya kulak verene, kurban rolünü bırakıp kahramanın yolculuğuna çıkana kadar rüyalar bize ulaşmaya devam edecektir. Direndiğimizde hayatımızdaki kısır döngüleri arttırmak, ilişkilerde, işimizde ve kendi içimizde ruhsal sorunlar yaşamak kaçınılmaz olur. Rüyalarımızın bizim korkularımız ve endişelerimiz için vakit kaybetmeye hiç niyetleri yoktur. İçimizde yolunda giden bir gemi vardır. Kaptanı ve mürettabatı yolu iyi biliyorlar. Bir an önce varmaları gereken yere varmak ve orada mucizeleri kucaklamak istiyorlar. Sadece kendi geleceğimiz ve gelişimimiz için değil, tüm evrenin hayrına ‘ Rüyalarımızdan Sorumluyuz.’

Bilincin Katmanları

‘Kendinizi Değiştirin, Dünya Değişsin.’

Rüyalarınızı anlamak için bilinçaltı ile bilinçaltı katmanlarının nasıl bir işbirliği içinde olduğunu bilmek önemli. Böylece gördüğümüz rüyaların hangi katmandan geldiğini kolayca ayırt edebiliriz. Onları yorumlamak da bir o kadar kolaylaşır. Rehber rüyalar, katmanlar arasındaki işbirliğini, aydınlanmayı ve arınmayı sağlar.

Bilinç Katmanları Arasındaki Uyum

A)Duyulara Sahip Çıkma

Deneyimlerimiz sırasında hissettiğimiz duyguların sorumluluğunu üstlenerek başlayabiliriz işe. ‘O bana kendimi böyle hissettiriyor! ‘ yerine ‘ Ben neden bu durumda böyle hissediyorum? ‘ diye sorduğumuzda Bilinç Katmanları uyumu için önemli bir adım atmış olursunuz.

İnsan zihni ile bedeni sibernetik bir bütündür. Biri, diğerini besler ve değiştirir. İşin bu kadar belki çok bilinen artık kabul olmuş bir gerçektir. Oysa daha derin bir düzeyde bilinçaltı ve dış dünya arasında da böylesine sibernetik bir bütünlük vardır. Böyle olunca yaşanan hiçbir şey insanın kendi duygularından bağımsız değildir.

Dış dünya insanı değiştirir, insan da dış dünyayı.

Bilinç katmanları arasındaki uyumlanmanın ilk koşulu, işte bu gerçeği fark etmektir.

B)Sezgilere Güvenmek

Sezgilerin akışına izin vermek için kendimize güvenmeliyiz.

Mantıklı düşünme biçiminin yanında sanki aklımız karnımızda bir yerdeymiş gibi düşünüp oradan üçüncü gözümüze akan duygusal sinyalleri, anlamlara dönüştürmeyi öğrenebiliriz. Hem de kolaylıkla.

Sonra içimizde ve önümüzde var olan Tanrısal bir tarafın bizi yönlendirmek ve yol göstermek için hazır beklediğine güvenmeliyiz.

Kendimizi sadece toplumsal kimliğimizle sınırlandırmak yerine, onun ötesinde ve gerisinde var olan eksiksiz ve muhteşem varlığımıza odaklanabiliriz.

C) Sade Yaşamın Gücü

Sonra yaşamımızda giderek daha çok sadeleşerek, daha çok sessizleşerek içsel benliğimizin mesajlarına kulak vermeye hazır olabiliriz.

‘Şeylerin’ tutsaklığından kurtularak özgürleşebilir ve hafifleyebiliriz.

Bunları yaptıkça ruhun ana kodlamalarını yerine getiriyor olacağımızdan bir hafiflik, bir neşe hali bizi sarar.

Daha canlı ve sağlıklı hissederiz kendimizi.

D)Sadece Kendin Olmak

Sırf yaranmak, sevilmek ve onaylanmak için kendimizin dışında bir şeyler olmaktan vazgeçip, kendimiz olmak için kendimize izin verebiliriz.

Bizi mutlu etmeyen, yüceltmeyen, güçlendirmeyen inanç ve düşüncelerimizi değiştirerek zihnimizi arttırabiliriz.

Bunları yaptıkça ilhamlar ve sezgiler akmaya başlar. Rüyalarımız açık, berrak ve ilham verici olur. Daha da ilerisi hayatımız rüyalar kadar gerçek ve heyecan verici bir hale dönüşür.

Geldiği katman ne olursa olsun, gördüğümüz tüm rüyalar bizim gelişimimiz ve aydınlanmamız bakımından önem taşır. Rehber Rüyalar tüm katmanlarla iş birliği içerisindedir. Onu diğerinden ayıran en önemli özellik ise uyanık yaşamla olan dayanışmasıdır.

Belgin ∞ 02-02-2009 08:32 PM

REHBER RÜYALARDA AŞAMALAR

Rehber rüyalarda 3 aşama vardır. Bu aşamalar bedeni ruh ve zihin gelişimi hakkında bize ayna tutuyorlar. Düzenli olarak tutacağınız rüya günlüğü sayesinde de resmin bütünlüğünü görecek, böylece sonuca daha çabuk ulaşacaksınız. Bir süre sonra ise rüyalarımız tamamen berrak bir hal alacak. Çok kısa süre içinde sorularınıza yanıt, sorunlarınıza çözüm bulacaksınız. Hayatınız inanılmaz kolaylaşacak. Yaşamınızda çok büyük iniş-çıkışlar olmayacak. Geleceğe, yarınlara odaklanırken, şimdinin tadını çıkarıyor, yaşadığınız her şeyin anlamını biliyor olacaksınız. Şimdiye kadar duymadığınız sonsuz bir güven içinde yolunuza devam edeceksiniz. Kendi hikâyelerinizle başka insanların yaşamlarının kahramanları olmalarını sağlayacaksınız.

BİRİNCİ AŞAMA- ALACAKARANLIK

ROL: KURBAN

DUYGU: BELİRSİZLİK

‘Kabuslar ruhun yolunu kaybettiğine dair işarettir.’ R. Şanal

Eve dönüş sırasında görülen ilk rüya çok önem taşımaktadır. Ben, ona çekirdek rüya diyorum. Bir ağacın tohumu gibi. Bizi tetikleyen, harekete geçiren. Bu aşamadaki rüyalar ürkütücü olabilir. Uyanışı sağlamak, merak uyandırmak, düşündürmek, harekete geçirmek için. Bu, anne karnındaki doğum sancıları gibidir. Yaşamımızı sorguladığımızda, kısır döngüler yaşadığımızda ya da her şey çok güzel gitmesine rağmen içinizde zaman zaman hissettiğiniz yarım kalmışlık ve suçluluk duygusu ağır basar. Hayatınızda kurban rolü oynuyorsanız, kendinizi ifade etmekte güçlük çekiyorsanız, kendi yaşamınızla ilgili üç maymunu oynuyorsanız, rehber rüyaların birinci aşamasına hoş geldiniz, derim.

Hayat Amacınızı gerçekleştirmek için sistem sizi anne karnından dışarı atar. Doğum, büyüme ve gelişme zamanı gelmiştir. Yaşamınızdaki tüm deneyimlerin anlamını da çözmeye başlamışsınızdır. Bu noktada uyku sürecinden ürkmek ya da gördüğünüz bu rüyaları kâbus, kötü, felaket olarak adlandırmak sorumluluktan kaçmaktan başka bir şey değildir. Rehber rüyalar Matrix filminde olduğu gibi size iki tane hap uzatıyor, birini aldığınızda bildiğiniz yaşama devam edecek, diğerini aldığınızda ise gerçeğe gideceksiniz. Size kimse cenneti vaat etmiyor. Aslında öyle bir yer de yok. Çünkü cennet bir yer değil, bir durumdur.

Gerçeğe uzanan yolda kandırmaca, kaçmaca yok. Yüzleşme arınma, sorumluluk alma var. Bu tarz rüyalar gördüğümüzde yapmamız gereken, kişilik yapımıza, uyanık yaşamdaki bize dönüp bakmamızdır. Yüzde doksan dokuz bir fark göremeyeceğiz. Bize rüyalarda tutulan ayna kendimizi bulmamız için uzatılan yardım elidir.

Birinci aşama rüyalarının en belirgin özellikleri; kendinizi çaresiz, yalnız hissetmeniz. Korku içinde görmeniz. Görüntülerin çok hızlı akması. Hareketsizlik duygusu. Yırtıcı, saldırgan hayvanlar. Daha çok duygulara yoğunlaştığımız rüyalardır. Rüya içinde tüm bu karışıklığa rağmen gözünüze çarpan bir farklılık olur. Size güvenle bakan biri. Renkli bir sembol. Cinsel olarak bastırdığınız duygularınız da bu aşamada size gösterilir. Birinci aşama ruhsal gelişmemiz bakımından en önemli rüyalardır. Bu çekirdek rüya, ruhumuzun yeniden inşasını gerçekleştirirken yapının ilk harcı gibidir. Çekirdek rüya üzerine düşünür ve gereken çalışmaları yaparsak çok kolay bir şekilde yol alırız.

Birinci Aşamadaki Bazı Ayrıntılar

Renk: Siyah, karanlık, gri.
Duygu: Korku, yalnızlık, boşluk, güvensizlik, saldırı korkusu, kaçma duygusu, sevdiklerini kaybetme ya da sahip olduklarını kaybetme korkusu, kaygı…
Yer: Bodrum katı, harabe evler, kapalı alanlar, mağaralar, hapishane…
Zaman: Belirsiz.
Hava: Karanlık, kasvetli.
Su: Bulanık, karanlık, çamurlu.
Toprak: Koyu, verimsiz, çorak.
Rüzgar: Sert, keskin.
Hayvanlar: Yırtıcı, daha çok koyu renk; siyah, kahverengi, gri.
İnsanlar: Sorunlu, saldırgan, bakımsız, aciz, pasif.
Semboller: Karışık, netlik yok.
Amacı: Kişiye beden, zihin, ruh sağlığıyla ilgili uyarılarda bulunmak. Yaşadığı sürece, duygularına ve düşüncelerine ışık tutmak. Uyanmayı sağlamak. Dikkat çekmek.

Birinci aşamadaki rüyaları gördüğümüzde yapılacak olan en güzel şey kendimize vakit ayırmak. Yürüyüşler, meditasyon, spor. Kendimizi büyüteç altına alıp, neleri erteliyoruz, hangi bedensel rahatsızlıkları yaşıyoruz, sürekli devam eden, çözemediğimiz sorunlarımız var mı? Hayatımızın sorumluluklarını alabiliyor muyuz? Etik miyiz? Olumsuz düşüncelerimiz, duygularımız neler? Hangi duyguları bastırıyor, görmezden geliyoruz? Bunları yanıtlamaya çalışmak.

Belgin ∞ 02-02-2009 08:39 PM

İKİNCİ AŞAMA- ŞAFAK VAKTİ

ROL: GEZGİN

DUYGU: ARAYIŞ

‘Ruha yolculuk başlıyor, rüyalarınıza uyanmaya hazır mısınız?’

Bu aşamada rüyalarımız daha berrak bir hal alır. Kendimizi bir yolun başında hissederiz. Belirsizlik, korku, endişe hala vardır. Ama yine de içimizden bir ses harekete geçmemiz konusunda bize güven verir. Bu aşamada içimizde iki taraf olabilir. Bu, bütün değişimler ve yeni adımlar için geçerlidir. Bir yanımız yola devam etmek isterken, diğer yanımız sızlayan bir bebek gibidir. Alışkanlıklarını bırakmak, sahip olduklarından ayrılmak, sevdiklerini kaybetmek istemez. Bu çok doğaldır. Yılların birikimini bir anda temizlemek, her şeyin farkında olduğunu düşünmek büyüme için en büyük yanılgıdır. Bebek bir yanda annenin o güvenilir sıcaklığını, sevgisini bırakmak istemez. Bir yandan da dünyaya merhaba demek için heyecanlanır.

Peki, neden rehber rüyalarda bu aşamalardan geçiyoruz? Birincisi, biz neysek rüyalarımızda onu görüyoruz. İkincisi, ruhumuz kendini ifade etmek ister. Çünkü ruhun, deneyime ihtiyacı vardır. Ancak böyle öğrenebileceğini bilir. Bu aşamada tekâmülünü bir an önce gerçekleştirmek için arayışlara başlar. Biz bu süreçten çok uzaktaysak bize rüyalar ile ulaşır. Bunları görmezden geldiğimizde uyanık yaşamın çok keyifli olacağını söyleyemem.

İkinci Aşamadaki Bazı Ayrıntılar

Renk: Gri.
Duygu: Arayış, yardım, çözüme odaklanma, aydınlanmaya doğru adım atma, yapabileceğine inanma, temizlik, arınma, bölünmüşlük.
Yer: Geniş alanlar, caddeler, büyük şehirler, uçsuz bucaksız topraklar, iki katlı evler.
Zaman: Belirsiz.
Hava: Daha aydınlık, şafak sökmek üzere.
Su: Daha berrak, içini görebiliyoruz ama içindekiler karışık.
Toprak: Kızıla çalıyor.
Rüzgâr: Orta sert.
Hayvanlar: Daha uysal ve küçük.
İnsanlar: Aile, polis, doktor.
Semboller: Karışık, henüz netlik yok.

Amacı: Birinci aşamadan sonra görülen rüyalardır. Yine sizin yaşam kalitenizle bağlantılı görülür. Bu aşamada yolculuklara sık sık rastlanır. Ya da yolunuzu kaybetmiş, yardım arıyor olabilirsiniz. Şafak vaktinin başlaması gibidir. Gün doğmak üzeredir. Yeni bir adım atacağınıza işarettir. Rüyanın içinde yol gösterici levhalar olur. Hastane, Kızılay…

Bu aşamadaki rüyaları gördüğümüzde üzerinde durmamız gereken ilk şey ‘neden kaçıyoruz, neden yardıma ihtiyaç duyuyoruz, yanımızda kimler var, özellikle ailemizden, belirgin olan duygu nedir?’. Yine bu duyguyu tespit edip kendi yaşamımız üzerinde gözlem yapmanız gerekiyor.

1. aşama ve 2. aşama rüyalarda neler yapabiliriz? Farkındalık çalışmaları dışında yapılacak olan en güzel şey, o rüyayı tekrar görmeye niyet etmek ve gördüğümüzde de içindeki davranışlarımızı, duygularımızı değiştirmek. Kaçtığımız şeyler varsa durup-yüzleşmek. Rüyayı tekrar görmek ve rüyanın içinde olduğumuzu fark etmek, gereken eylemi orada gerçekleştirmek bizi çözüme kısa yoldan götürür. Rüyayı tekrar görmeye niyet etmeden önce birkaç gün rüyadaki duyguları tespit etmek ve onlar üzerinde çalıştıktan sonra niyet edip rüyaya yatmak uygun olacaktır. Siz ne kadar istekli, kararlı ve inançlı olursanız, çözüm de size o kadar çabuk ulaşır. Rüyanın içinde olduğunuzu anlamanın birkaç yolu var. Gün içinde en az 20-25 kere söyleyeceğiniz ‘Rüyanın içinde uyanıyorum, rüya görürken bunun rüya olduğunu biliyorum’ cümlesini tekrarlamak ve rüya sırasında size eşlik edecek olan bir sembol seçmek.

Sevdiğiniz basit bir sembolü seçin, onu gün içerisinde sık sık göreceğiniz bir yere koyun. Ona baktıkça rüya gördüğünüzün farkında olmak istediğinizde bu sembolün rüyanıza gireceğini o andan itibaren rüyada olduğunuzu fark edeceğinizi düşünün.

Rüyalarınızda bu sembolü gördüğünüzde bunun bir rüya olduğunu bilecek ve rüya içinde istediğiniz değişikliği yaparak uyandığınızda, uyanık yaşama sorunla değil çözümle devam edeceksiniz.

Sembol Olumlaması

……………. Benim rüya sembolüm. Bu gece yatağıma uzanıp, kendimi uykunun o rahatlatıcı sürecine bıraktığımda huzurla uyuyacağımı biliyorum. Rüyalarıma uyanmak, rüyanın içinde olduğumu anlamak istediğim her an rüya sembolüm olan ……… bana yardıma gelir. Onu gördüğümde rüya gördüğümü anlarım. Rüyanın içinde mesajı çözerim. Rüyanın içinde korktuğum, kaçtığım şeylerle yüzleşirim. Tüm bu süreçte korunduğumu bilirim. Bu sadece bir rüyadır, bana yol gösterendir. Ne zaman yardıma ihtiyacım olsa, ……. Yanıma gelir. Neyi öğrenmem gerektiği konusunda bana yol gösterir. Böylece sabah uyandığımda kendimi huzurlu ve mutlu hissederim.

Belgin ∞ 02-02-2009 08:52 PM

ÜÇÜNCÜ AŞAMA- AYDINLANMA

ROL: KAHRAMAN

DUYGU: BİR’LİK

‘Asıl yaşamımız rüyalarımıza uyandığımızda başlar.’ Thoreau

Bu aşamada gördüğümüz rüyalarda kendimizi hem rüya içinde hem de uyanık yaşamda çok iyi hissederiz. Kendimize duyduğumuz güven sonsuzdur. Sorularımıza cevap geleceğini bilir, yaşam içinde tüm yaratıcılığımızı, koşulsuz sevgimizi hayata geçirmeye çalışırız. Hiçbir şeyin diğerlerinden ayrı olmadığının bilincinde oluruz. Sorularımıza rüyalarla anında cevap alırız. Sonrasında uyanık yaşamda hızla gelişen olaylarla yaşam kalitemizi yükseltir, yolculuğumuzda kolayca ilerleriz. Artık hayatımızın kahramanı oluruz. Güneş bedenimizin, ruhumuzun, zihnimizin her noktasını sevgi ile aydınlatır. Bu sevgiyi yaşam enerjisine dönüştürür ve çevremize yayarız.

Bu aşamadaki rüyalar, o kadar net ve berrak olurlar ki, kendinizi bir masalın içinde hissedersiniz. Geldiği kaynak Tanrısal olandan yani ruhumuzdandır.

Uyanık yaşamla tam bir iş birliği içindedir. Niyetlerinize anında cevap alırsınız. Sayılar ve isimler net verilir. Rüyanın içinde sizinle konuşan ilahi bir ses vardır. İçinde koşulsuz sevgiyi hissettiğiniz. Ruhunuz hazır olduğunda, tek tek açılır bütün kapılar. Mucizeler, armağanlar sizi kucaklar. Sonsuz bir güven ve sevgi içinde hissedersiniz kendinizi. Yalnız olmadığınızı bilirsiniz. Hayat her anlamıyla yaşamaya değer olur. Sabahları sevinçle uyanır, merak, neşe ve bilgelikle yol alırsınız. Her şeyin hayrınıza olduğunu bilirsiniz. Bu aşamada temiz, berrak ve mis kokulu bir hava eşlik eder size. Suda altın sarısı balıklar görürsünüz. Rüzgâr hafifçe okşar saçınızı. Yolunuz peri tozları ve ışıklarla aydınlatılmıştır. Kuşlar eşlik eder başınızın üzerinden size. Rehber rüyaların 3. aşamasında yaşadığınız, hissettiğiniz duygular bunlar. Doğru yorumlandığında yaşamınıza kattığınız değerdir. Bu rüyaların özel olduğu unutulmamalı ve herkese anlatılmamalıdır.

ticum 07-02-2009 02:01 PM

Sevgili Redflowers bu paylaşımın için çok teşekkürler benim için ve bu yolculuğa adım atanlar için bizi rüyalarımıza uyandırıcak ilk adım olsun paylaşımın...
Sevgiyle kalın...

cent 08-02-2009 11:09 AM

teşekkür ederim çok güzel bir paylaşımdı bir solukta okudum kendimce almam gerekenleri aldıgıma inanmaktayım aklımdaki birçok sorularada ışık tutunu söyleyebilirim

sevgi ve saygıyla kaldık

Belgin ∞ 11-02-2009 12:59 PM

Teşekkür ederim arkadaşlar.

Malum İzmir' de olduğum için konuya yazamadım, devamı geliyor.

Keyifli okumalar dilerim.

Sevgiler.

Belgin ∞ 11-02-2009 09:58 PM

REHBER RÜYALARIN ÖZELLİKLERİ

- Tekamül için önemli noktalara işaret etmek,

-Hayatın amacını göstermek,

-Siz mesajı çözene kadar belirli aralıklarla görmeniz,

-Rüya üzerinde düşünmek, merak duygusu,

-Sayılar: 3. aşamada en belirgin olan bize verilen sayılardır. Bu sayıları takvimde işaretleyebilirsiniz. Ya da ilk hissettiğiniz neyse onu günlüğünüze not alabilirsiniz. Bu konuda zamanla ustalaşacaksınız.

-İsimler: isimler bölümünde açıklanmıştır.

-Yanlış inançlara işaret etmek.

-Unutulsa, hatırlanmasa bile uyanık yaşamdaki gelişmelerle rüyanın hatırlanması.

-Uyarı, olacaklarla ilgili haber, dikkati çekme.

-Koruma.

-Melekler, meleksi insanlar, nur yüzlü bilge kişiler.

-Geldiği kaynak, Tanrısal olan.

-Duygular: başarı, merak, sorgulama, araştırma, sevgi, üretme, bütünleşme, heyecan, harekete geçme, yaratıcılık, kendini ifade, güven.

-Renk: canlı, parlak renkler.

-Amaç: işbirliği, bütünün ve kendinin hayrına gelişmek. Yol gösterici ve haberci. Bireyi daha kaliteli, iyi, huzurlu ve mutlu bir yaşama taşıma. Daha yüksek bir planda işbirliği, gelişme.

Belgin ∞ 11-02-2009 09:59 PM

REHBER RÜYALARIN YAPI TAŞLARI

SAYILAR

Gördüğünüz sayı 1-7 arasında ise önce çakralarla ilgili kontrol yapın. Örneğin 5 sayısı çok fazla yer alıyorsa rüyalarınızda, o sayının denk geldiği çakraya bakın. Bu boğaz çakrasıdır. Kendini ifade etmektir. Yaşadığınız herhangi bir sağlık sorunu var mı? Ya da son zamanlarda insanlara hayır diyemiyor musunuz? Eğer benzer şeylerse bu çarka üzerine enerji çalışması yapın. Yine verilen sayılar üzerinde çalışırken o sayıya ait yaş döneminizi gözden geçirin.

Gördüğümüz sayıları takvimde işaretlemek ve o günler geldiğinde her zamankinden daha uyanık olmak gerekiyor. Rüyanızda 25 sayısını gördüğünüzü düşünelim. Bunu değişik şekillerde yazabiliriz. 25 gün sonraya işaret koyabilir, beş ile ikiyi toplayabilir, çıkan yedi sayısı için yedi gün sonraya ya da yedinci aya işaret koyabiliriz. Bu sizin sayı üzerinde çalışırken hissettiğiniz duyguya bağlı. Örneğin 25 gün sonraya işaret koyduğunuzda içinizde bir neşe, ferahlık duygusu beliriyorsa bu, sayıyla ilgili tahmininizin doğru olduğunu gösterir.

İSİMLER- İNSANLAR

Rüyada gördüğünüz insanlar tanıdıklarınız olabilir. Burada iki şey yapıyoruz; birincisi uyandığınızda içinizde bir sıkıntı varsa bu büyük ihtimalle telepatik bir rüyadır ve tanıdığınızı aradığınızda size sıkıntılı ya da rahatsız olduğunu söyleyecektir. Böyle bir duyguyla uyanmadığınızda yapacağınız tek şey; o kişinin ismini rüyanın diğer parçalarıyla birleştirmek olmalıdır.

Rüyalarımızdaki insanların uyanık yaşamda bizim için taşıdıkları anlam dışında, onlarla olan benzer özelliklerimize de bakmalıyız. Onun rüyadaki görüntüsü bizim hangi yönümüze ayna tutuyor? Olumlu ya da olumsuz. Bu kişi geçmişten mi, yoksa gelecekten biri mi? Uzun zamandır görmediğiniz ama sık sık rüyalarınıza giren insanlar varsa onlarla tamamlayamadığınız döngüleriniz olabilir. Bağışlama, alacak-verecek, kırgınlık gibi. Ya da o insanla yaşadığınız deneyimlerin şimdiki ilişkilerinize ve anınıza nasıl yansıdığına bakın. Pek çok şeyi anlamanıza yardımcı olabilir.

KAYBETTİĞİMİZ İNSANLAR

Rüyalarda pek çok insanın yaşadığı bir deneyimdir. Rehber rüyaların aşamalarında gördüğümüz, kaybettiğimiz yakınlarımız bizim onlarla olan bağımızı tam anlamıyla koparmadığımızı gösterir. Bu her iki ruh içinde iyi bir deneyim değildir. Eğer sık sık rüyalarımıza giriyorlarsa, kaybettiğimiz kişi ile ilgili duygularımıza, düşüncelerimize bakmalıyız. Yarım kalan bir şeyler varsa bunları tamamlamakta fayda var. Bağışlama, kırgınlık, kızgınlık duygularından arınma. Bir de suçluluk. İçimizde kişiye karşı suçluluk duygusu varsa bu konuda çalışma yapmak gerekir. Rüyalardan bunu isteyebilir, Bağışlama- Yüksek Benlik Buluşması olumlamasını okuyabiliriz. Ya da rüya içinde uyanıp, neden rüyamıza girdiğini, neyi görmemiz gerektiğini sorabiliriz. Rüyaya yatmadan önce de konuyla ilgili niyette bulunabiliriz.

Peki her zaman olaya bu açıdan mı bakmalıyız? Tabii ki değil.

Rehber rüyalarda yüksek benliğimiz ya da meleklerimiz kaybettiğimiz ama çok sevdiğimiz yakınlarımızın bedeninde bize görünürler. Dikkatimizi mesaja çekmek, rüyayı hatırlamamızı sağlamak için. Çünkü insanlar saygı duyduğu ve gerçekten kalben sevdiği insanların sözlerine, düşüncelerine önem verirler. Bu rüyaların bir öncekinden farkını ayırt etmek oldukça kolaydır. Mutlu ve neşeli uyanırsanız gün içinde de kendinizi iyi hissedersiniz.

Belgin ∞ 16-02-2009 07:16 PM

ÖLÜM

Rehber rüyalarda ölüm; büyüme, bağlılıklardan kurtulma, değişim ve yenilik anlamına gelir. Kendi ölümümüzü görüyorsak, hayatımızda neleri değiştirmemiz, hangi yargılardan, olumsuz düşünce ve duygulardan, arınmamız gerektiğini tespit etmemiz ve için de hayatımızı gözden geçirmemiz gerekiyor. Ölüm yılanın derisinin değişmesi gibidir. Sizi yepyeni güzelliklerin beklediğine işaret eder.

Yakınlarınızı kaybettiğinizi görüyorsanız onlarla ilgili duygularınıza bakın. Aşırı bağımlı iseniz bu rüyaları sık görmeniz olasıdır. Yapmanız gereken onları özgür bırakmaktır. Herkesin kendi seçimleri ve deneyimleriyle öğrendiğini unutmayın. Aşırı bağlılık her iki tarafın da gelişmesine engeldir. Özellikle annelerin, çocuklarıyla ilgili düşüncelerine dikkat etmeleri gerekir.

İnsanoğlu hayatının yarısının neyi düşünerek geçiriyormuş biliyor musunuz? Yaşamındaki acıları ve gelecekte olacak olumsuzlukları. Mutluluktan çok mutsuzluğun olacağına inanmak ve bunu seçmek en zayıf yönümüz olsa gerek. Oysa günde en az beş güzel şeye odaklanırsak, ya da bir beş dakika gözlerimizi kapatıp gelecekle ilgili güzel hayaller kursak kısa sürede oldukça yol alırız.

İkinci olarak öldüğünü gördüğünüz kişinin sizin yaşamınızdaki diğer anlamına bakın. Babanızın ölümü, Tanrı inancını sorguluyor olmanızdan, çok sevdiğiniz bir arkadaşınızın ölümü ise toplum içinde yalnız kalma korkunuz kaynaklı olabilir. Bu şekilde içinizdeki korku ve endişelerinizi fark edip bunlardan arınabilirsiniz.

MELEKLER

Öz’ümüzün bize gönderdiği bu çok özel rüyalarda, çoğu zaman melekler, rehber varlıklarımız bize eşlik eder. Yüksek benliğimizle de sık sık bir araya geliriz. Sabah uyandığımızda bu buluşmayı hatırlamasak bile içimizde yükselen bir yaşam enerjisi ve mutluluk hissederiz. Yüksek Benliğimiz bu yaşamda çok sevdiğimiz ama kaybettiğimiz biri olabilir. Belki de nur yüzlü bir dede ya da nine. Onun yanında kendinizi rahat hissedersiniz. Güven ve koruma içinde. Her şeyi çok rahat akışa bırakabilirsiniz, o sizin bilen tarafınız. Endişe edilecek bir şey yok.

Melekler ise bazen enerji, bazen ışık bazen de insan bedeninde bize görünürler. Etkileyicidirler. Onları gözlerinden ayırt edebilirsiniz. Çok derin bakarlar. Vücut duruşları bu forma alışık olmadıkları için biraz komiktir. Herkesin bir rüya meleği vardır. Onu rüyalarımıza çağırabilir, yaşamımızla ilgili ve evrenin hayrına olan niyetlerinizi sorabilirsiniz. Rüyalardaki tüm işbirliği bu mantık üzerine kuruludur. Saf niyet. Evrenin ve sizin hayrınıza olan. Bir şeylere cevap alamıyorsanız ya zamanı değildir, ya kolaya kaçıyorsunuzdur ya da niyetiniz saf değildir.

Yüksek Benlik ve melekler rüyalara girdiği zaman, ruhsal anlamda mesajların olduğu ya da çok derin gelişmelerin, yükselmelerin olacağına işaret eder.

RÜYA MELEĞİ OLUMLAMASI

Benim bir rüya meleğim var ve onunla işbirliğine hazırım. Rüyalarımda bana ihtiyacım olan mesajları ulaştıran melek. Sadece bu işten sorumlu özel olarak. Meleği çağırıyorum yardımıma. Gelişip kendi potansiyelimi açmak ve kendim olmak için gereken mesajları. O benim rüya meleğim. Tatlı, sevimli, şakacı ve bilge. Tam ihtiyacım olduğunda, en uygun şekilde mesajları bana yollar. Uykuya yatınca rüyalarımın olağanüstü bilgeliği onun yardımıyla bana ulaşıyor. Huzur, sükunet ve dinginlik içindeyim. Gerçeği bilmek ve kendimi gerçeğe uyulmamak için hazırım. Çünkü gerçek beni daha özgür, hafif ve güçlü kılar. Rüyalarımda altın ışıklı meleğimle buluşmaya hazırım. Her geçen gün onunla dostluğumuz ilerliyor. Uyanıkken de devam eden bir dostluk. Birbirimizi çok iyi anlıyoruz. O beni destekliyor. Tanrı’ nın binlerce görevlisinden biri. Sadece bana özel biri. Rüyalarımın artan ışığında. Kendimi mesajlara açarım.

Belgin ∞ 22-02-2009 07:59 PM

EVLER

Jung’ a göre; ‘ Ev, genellikle alışkanlık ya da kalıtımla ilgili olan davranış anlamına gelir, yaşamanın alışkanlıkla ilgili tavrıysa, bir ev gibi elde edilen bir şey ya da belki de bir insanın bütün ailesiyle yaşadığı tavrıdır.’

Rüyalarımıza gördüğümüz evler, bizim ruhumuzla ilgili derin mesajlar taşır. Ayrıntıları rüya günlüğüne yazmamız gerekiyor. Nasıl bir ev, eski-yeni, ahşap-beton, tek katlı-apartman, bahçeli-bahçesiz, tanıdık bir mekan mı yoksa bilmediğimiz bir yer mi? Yalnız mıyız? Evin hangi bölümünde bulunuyoruz. Yatak odası, mutfak, çatı, banyo, bodrum. Aydınlık mı? Karanlık mı? ( evin içindeyken hissettikleriniz, düşünceleriniz.)

Eğer evin mutfak bölümündeyseniz bu üretimlerinizle ilgili olabileceği gibi, aşırı verme eyleminize ve insanlara hayır diyememenize de işaret edebilir. Yeni tarifler uyguladığınızı görüyorsanız, bu yaratıcılığınızı en kısa zamanda hayata geçirmeniz gerektiği anlamına gelmektedir.

Pişmiş yiyecekler görüyorsanız, bu da paylaşıma açık olmanız gerektiği anlamındadır.

Yatak odası, daha çok duygularınızla alakalıdır. Burada hisleriniz üzerinde durun.

Çatı katı ailenizle ilgili duygusal bağlarınızı ifade eder.

Bodrum katı ise yine aileyle ilgilidir ancak bu sefer, karışıklığınızı, kendinizi önemsiz hissetmenizi ve bastırdığınız duygularınızı ifade eder.

Evin içinde dolaşıyorsanız, geçtiğiniz yerlere dikkat edin. Yatak odasından mutfağa geçiyor olmak kendinizi ifade etmek, eyleme geçmek anlamında olabilir. Kendinizi koridorda yürüyor görmeniz ise hala aile bağlarına sıkı sıkıya tutunduğunuzu, bir geçiş döneminde olduğunuzu ya da kararsızlığınızı gösterebilir.

Oturma odası, paylaşım ve sevgi yeridir. Buradaki eşyaların yeniliği, sizde bıraktığı duygu ve düşünce önemlidir. Buraya merkez diyebiliriz. Tüm ailenin bulunduğu, toplandığı yerdir.7

Pencerelere de dikkat. Kapalı ya da açık olması, dışarının görünüyor olması, rüyayı yorumlarken size yardımcı olacaktır.

Belgin ∞ 22-02-2009 08:01 PM

MEKANLAR

Rüyalarınızda kendinizi hapishanede görüyorsanız, bu kendinizle ilgili pek çok şeyi göz ardı ettiğinizi, kendi yaşamınızda tutsak olduğunuzu gösterir.

Eğer kendinizi hastanede görüyorsanız, iyileşme sürecinde olduğunuzu ve her türlü yardıma ve desteğe ihtiyaç duyduğunuzu gösterir.

Eğer kendinizi okul, üniversite gibi mekanlarda görüyorsanız, eskiye dair özlemleriniz, istekleriniz olduğunu ya da yeni açılımlara hazır olduğunuzu ifade eder.

Eğer kendinizi ibadet yerlerinde görüyorsanız, çok fazla bu konulara yönelmiş ve dünyasal hayattan uzaklaşıyorsunuzdur. Kendi içinizde bu konuda ikilemler yaşıyor olabilirsiniz. Ruhsal arınma, değişim sürecine girdiğinizi de işaret edebilir.

TAŞITLAR

Kendinizi bir arabanın sürücüsü olarak ve dikkatlice yola bakarken görüyorsanız, bu sizin hayatınızda her şeyi ve herkesi, kendi sevinçleriniz ve düşleriniz dahil kontrol altında tutmak istemenizden kaynaklanır.

Eğer sürücü başkası, siz yolcuysanız çok rahat olduğunuzu, hayata güvendiğinizi işaret eder. Sürücü tanıdık biri ise (eş, anne, baba, çocuklar, sevgili) hayatınızı başkalarına göre yaşadığınıza işarettir.

Gemi görüyorsanız bu, manevi yolculuk anlamındadır. Önemli bir değişikliğe işaret edebilir.

Otomobiller en çok görülen taşıtlardır. Arabanın modeli, tarihi sizin yorumunuza katkı sağlayacaktır. 1980 model bir araba gördüğünüzde o yıllardaki deneyim ve duygulara bakmak gerekir. Arabanın rengi ve rüyadaki yönü kadar içindeki insanlar, sizin hissettiğiniz duygu ve düşünceler de önemlidir.

Otobüs gördüğünüzde bu, yaşadığınız sosyal ilişkileri, bulunduğunuz topluma bakış açınızı ya da kendi bulunduğunuz yeri görmek açısından önemlidir.

Tabii tüm bunlar sizin rüyalarınıza yardımcı olacak, ancak birebir rüyadaki sembollerin karşılığı ya da rüyanın mesajı değildirler.

Diyelim ki, iki kişi kırmızı bir araba görüyor. Ortak bir sembol. Yorumu aynı!

Eğer bu doğru olsaydı dünyada sadece bir ya da birkaç kişinin rüya görmesi yeterli olurdu. Oldukça tasarruflu J rüyadaki küçük bir ayrıntı yorumu değiştirebilir. Benim rüyamdaki kırmızı araba yolun sağında, diğer rüyadaki solunda duruyor olabilir. Benim arabamın tekerleği çıkmış, diğerininki sağlam olabilir. Ben yalnız yolculuk yaparken, onun arabasında insanlar bulunabilir. Dolayısıyla birbirlerinden farklı kişiye özel yorum ve çözümler ortaya çıkacaktır.

Gördüğümüz araçlarla ilgili yine kendimize sorular sorarak resmin parçalarını birleştirebiliriz. Rüyanızda gördüğünüz bir arabanın sizin için anlamını sormanız önemlidir. Ama sadece bu anlama bağlı kalmak bizi sınırlar. Rüya içindeki duygu, düşünceler, rüya sonrası hislerin önemi unutulmamalı. Her şey uyanık yaşamda bize kendini ifade ettiği manasıyla rüyalarımızda görünüyor olsaydı, o zaman rüyaların bir anlamı olmazdı. Araba benim için özgürlük demekse ve sadece bu anlamda rüyamdaki sembole bakarsam sonuç beni yanıltır. Bu sorular sizin kendinizi tanımanızı ve rüyaya geniş bir perspektiften bakmanızı sağlamak amacıyla önerilmektedir.

Gördüğünüz araçlarla ilgili sorular:

• Taşıtın hangi özellikleri size yakın?
  • Bu taşıt sizin için uyanık yaşamda ne ifade ediyor?
  • Rengi, yönü nasıl?
  • Eski mi, yeni mi?
  • Geçmişte ya da şimdide size herhangi bir şey hatırlatıyor mu?
  • Yalnız mısınız?
  • Rüyada neler hissettiniz? Düşünceleriniz nelerdir?
  • Bu taşıtta en belirgin olan, dikkatinizi çeken ayrıntı ne?
  • Taşıtın hangi tarafında bulunuyordunuz?

Belgin ∞ 22-02-2009 08:02 PM

YÖN

Rehber rüyalarda sol geçmişi, sağ geleceği ifade eder. Örneğin rüyanızda araba görüyorsanız, bunun yönü yoruma katkısı bakımından önemlidir. Böylece sorunun ya da mesajın gelecekle mi yoksa geçmişle mi ilgili olduğunu anlarız.

UÇMAK

Eski kabilelerde rüyalarında uçmayı başaran kabile üyelerine çok büyük hürmet ve saygı gösterilirmiş. Rüyada uçmak, kişinin ruhsal kalitesine, gelişimine işaret eder. Rüyalarda en zevkli olan belki de bu. Rüyanızda uçarken neler hissettiniz? Beden ve ruh durumunuz nasıldı? Bunları düşünün. Keyifli, güzel bir hayatınız varsa, rüyalarınızda keyifle uçtuğunuzu, bunun size huzur verdiğini hissedebilirsiniz. Uçarken düşeceğinizi hissediyor, gergin ve huzursuzsanız bu, uyanık yaşamda bir şeyleri kaybedeceğinize dair endişeleriniz olduğunu gösterir.

Bir televizyon programında genç bir bayan rüyalarında sürekli uçtuğunu, ancak hep düşerken uyandığını anlattığında ona en çok neyi kaybetmekten korktuğunu, bu rüyaların hangi dönemlerde çıktığını sordum. İşini kaybetmekten korkuyordu ve ne zaman iş yerinde böyle bir söylenti çıksa bu rüyaları görmesi sıklaşıyormuş.

Rüyada uçarken duygularınızı, düşüncelerinizi, eylemlerinizi ve uyandıktan sonraki hislerinizi kontrol edin. Bu sizin rüyada keyif mi aldığınızı yoksa, bir endişe mi duyduğunuzu görmenizi sağlayacaktır.

Rüyada düştüğünüzü görüyorsanız, bu düşüş sırasında aynı uçmakta olduğu gibi bir değerlendirme yapmanız gerekir.

Rüyalarınızda uçtuğunuzda bunun keyfini çıkarın. Bir rüya gördüğünüzü ve size hiçbir zarar gelmeyeceğini bilin.

Belgin ∞ 22-02-2009 08:03 PM

HAYVANLAR

Rehber rüyaların birinci aşamasında oldukça sık görülen hayvanlar, bizim o dönem yaşadığımız korkularımızı, kaçtığımız durumları, ruhsal, fiziksel, zihinsel boyutta bulunduğumuz aşamaları ifade edeceği gibi, ruhumuzun derinliklerinde bastırdığımız, hatırlamak istemediğimiz insanlara da işaret edebilir.

İlk aşamada yırtıcı, saldırgan, bizi kovalayan hayvanlar görürken diğer aşamalarda bu durum değişir. Bizim ruhsal gelişimimize, yaşam kalitemize, bilinçaltımızın arınmışlığına göre farklılık gösterir. Hangi aşamada olursa olsun, hepsinin bizim için bir anlamı var. Rüyalarda gördüğünüz hayvanlardan korkmanıza ya da onları kötü olarak yorumlamanıza gerek yok. Çünkü onlar sizin duygularınız, düşünceleriniz, kaçtıklarınız. Onları yok saymanız, görmezden gelmeniz size hiçbir yarar sağlamaz. Bu tip rüyalarda yapılacak en güzel şey rüyanın içinde kaçtığınız her neyse onunla yüzleşmek. Ona sorun, sizden ne istiyor? Sizin hangi yönünüze işaret ediyor? Uyanık yaşamda bu hayvan çevrenizden kimi temsil ediyor? Durun ve sorun. Bir anda peşinizde olan, sizi ürküten bu hayvanın masumlaştığını ve sorunuza cevabın geldiğini göreceksiniz. Bu, size uyanık yaşama bir sorunu taşımamayı sağlayacak. Gün içindeyse size sadece çözüme odaklanmak kalır.

Rüyalarınıza giren hayvanların özelliklerine bakın. Sizin onlara verdiğiniz anlamlara. Beyaz bir güvercin sizin için ne ifade ediyor? Ya da siyah büyük bir yılan. Onlardaki anlama pozitif olarak bakın. Güçlü yönlerini, diğer canlılardan ayrılan özelliklerini. Farkı yaratan farkı bulmaya çalışın.

Rüyanıza hayvan gördüğünüzde aşağıdaki soruları kendinize sorabilirsiniz.

• Sizin için ne ifade ediyor?
  • Onun hangi özelliği size yakın ve sizi yansıtıyor? Gördüğünüz bir aslansa en belirgin olan, size cazip gelen yanı nedir? Güçlü olması mı? Ya da başka bir şey mi?
  • Rüyada onu gördüğünüzde ne hissettiniz? Ne düşündünüz?
  • Bu duygu ve düşünceler geçmiş ya da şimdiki yaşamda deneyimlediğiniz duygular ve düşünceler mi?
  • Hayvanın yönü, rengi, hareketleri… belirgin olan en önemli şey neydi?

Rüyamızda mitolojik yaratıkları, hayran olduğumuz film kahramanlarını gördüğümüzde yine benzer sorularla onların rüyadaki mesajlarını çıkarabilir ve diğer parçalarla birleştirebilirsiniz.

Hayvanlar bazen bizim duygularımıza törpülememiz gereken yönlerimize işaret ederler. Rüyadaki hayvan ne kadar saldırgan ve vahşi ise bu, bizim kendi içimizde ya da yaşamımızda bazı şeyleri kontrol edemediğimizi gösterir. Özelliklerini bilmediğiniz hayvanlar gördüğünüzde onları araştırın. Bakalım hangi yönleri size ayna tutuyor.

Hepimizin rüyası parmak izi gibi kendine özeldir. Rehber rüyalardaki bazı ayrıntılar onları diğer rüya çeşitlerinden ayırmamız için verilmiştir. Yoksa tek başına yorumlanmaları için değil.

kırmızıtarçın 23-02-2009 10:30 AM

merhaba..
Dün akşam bu bölümü okudum kendime bir kılavuz şekilde belirledim. Rüyalarım hep ilginç gelmiştir bana genelde net ve uzun zaman hatırlayabildiğim rüyalar görüyorum..
Bİr türlü rüyama uyanmayı başaramasamda bunun içinde çalışıyorum:)
dün akşam bu yazıları okuyup saat 22:00 gibi rahat bir şekilde uyudum.sabah 5 te içimde değişik bir hisle uyandım , tuhaf bir rüyadan.
defterim yanımdaydı yazdım herşeyi..
rüyamda tanımadığım bir ev gördüm bir de hem daha önceden tanıdığım ama uzun zamandır görmediğim bikaç kişiyi ve tanımadığım bikaç kişi daha vardı..
Geceydi , uykum vardı rüyamda..
tanıdığım kişiler kırgınlığım olan kişilerdi hep , çok şaşırdım
hepsi tek rüyada nasılda toplanmıştı..
ve daha önceden beri yaptığım yanlışı rüyamdada yaptığımı fark ettim, haketmedikleri halde onlara ilgi ve sevgi gösteriyordum, rüyamdada..
oturma odasından yatak odama gidip yattığımı gördüm sonundada..
ve peri ismini tekrarladığımı gördüm sıksık.
rüyamda hrant dinkin küçük kızının ismiymiş "peri".
çok tekrarlıyorum bu ismi ama hayatımda bu isimde hiç tanıdığımda yok
..

Belgin ∞ 10-03-2009 10:16 PM

RENKLER

Rehber rüyalarda renkler ne kadar canlı ve parlak ise, bu hayatımızın o kadar keyifli ve güzel olduğunu gösterir. Bu derece parlak, canlı renklerim hakim olduğu rüyalar, rehber rüyaların 3. aşamasında görülür. Bazen belirli bir renk rüyanın geneline hakim olurken, bazen de semboller, nesneler, hayvanlar, taşıtlar, rüyamıza giren insanların kıyafetleri ve göz renkleri, bize yorumla ilgili bilgi verebilir. Rehber rüyalarda:

Beyaz: Arınma, değişme, ferahlık, saflık.

Kırmızı: Yaratıcılık, kızgınlık, kontrol arzusu, hayata karşı eyleme geçme.

Sarı: Bilgelik, yüksek farkındalık, birlik, bütünle işbirliği, destek, kararlılık.

Mavi: Kendini ifade, doğruluk.

Mor: Gelişme, ruhsal büyüme, Tanrı’yla bütünleşme, içindeki bilgeliği harekete geçirme.

Pembe: Duygusallık, hassasiyet, sevgi.

Siyah: Endişe, korku, geleceği görememe.

Yeşil: Sevgi, paylaşım, şifa gücü, gelişme, dileklerin kabulü.

Gri: Karamsarlık, belirsizlik.

Turkuaz: Kapının diğer tarafı. Boyut atlama. En yüksek nokta.

Her rengin kendi içinde bir enerjisi vardır. Bu enerji bizim uyanık yaşamımızdaki duyguların inişleri çıkışlarıyla alakalıdır. Rehber rüyalarda gördüğümüz renkler bir başka açıdan bizim kişilik özelliklerimize de dikkat çekebilir.

Bej: Hayatta kalma, sürekli mücadele içinde olma. Temel ihtiyaçların karşılanması.

Kırmızı: Ego, sadece güce odaklı, benmerkezci.

Mavi: Boyun eğen, kendi duygu, düşünce ve ideallerini hayata geçiremeyen.

Kavuniçi: Aşırı meraklı, araştırmacı, yenilik peşinde.

Yeşil: Denge, hem kendi hem başkaları için iyi ve güzel olanı isteyen.

Gri-Siyah: Hayata olumsuz bakış açısı. Aşırı kontrolcü, karamsar.

Belgin ∞ 10-03-2009 10:40 PM

DUYGULAR

Duyguları göz ardı etmek, rüyayı görmezden gelmek demektir. Duygular rüyanın en hassas noktalarına işaret eder. Rüya sonrası, duygularımızı bastırır, ifade etmezsek, bu durum sonuca gitmemize engel olacağı gibi, bastırılmış duygular vücudumuzda enerji tıkanıklıklarına sebep olarak fiziksel, ruhsal rahatsızlıklara da yol açacaktır.

Bazen gördüğümüz rüyaları tam hatırlayamayabiliriz. Semboller çok karışık ve tarif edilemez olabilir. Burada duygulardan yola çıkmak gerekir. Bu bize büyük ölçüde yardımcı olur. Bazen duygular üzerinde yoğunlaştığımızda semboller, ayrıntılar berrak bir şekilde akmaya başlar. Böylece bir rüyanın ziyan olmasına izin vermemiş oluruz. Sabah rüyadan hiçbir parça zihnimizde yokken, sadece duygular ve düşüncelerle uyanabiliriz. Bu bir heyecan da olabilir, bir sıkıntı da.

Rüyanızı günlüğünüze yazdığınızda, rüya içindeki duygularınızı yazmayı ihmal etmeyin. Rüya sonrası hislerinizi ve fikirlerinizi de. Gerçek, sizi özgür kılacaktır. Rüyalarınızın size özel olduğunu unutmayın. Eğer paylaşmak istemezseniz bunun bir zararı yok. Ama mutlaka bir süre sonra güvendiğiniz bir arkadaşınıza duygularınızı anlatın. Bu, sizin göremediğiniz bazı noktaların aydınlanmasına yardımcı olacağı gibi, onları özgür bırakmanızı, üzerinizdeki yükleri azaltmanızı, vücudunuzdaki enerji tıkanıklıklarını açmanızı kolaylaştıracaktır.

Rüyadan uyandığınızda duygular üzerinde çalışırken, eğer başka bir ayrıntı yoksa:

• Önceki günü gözden geçirin. Bunun bir önceki günle alakası var mı?
  • Geçmişte bu duygulara benzer bir duygu yaşadınız mı? Zihninizde canlandırmaya çalışın.
  • Daha önceki rüyalarınızda aynı duyguları yaşadığınız oldu mu?
  • Eğer olduysa bunun uyanık yaşamda çözümü nasıl oldu?
  • Size nasıl bir farkındalık sağladı?
  • Bu duygu size neyi ve kimi hatırlatıyor?
  • Bu duygunun ya da duyguların karşılığı ne olabilir? Hüzün ağırlıklı ise neşeleneceğiniz bir şeyler yapın.
  • Duyguyu vücudunuzun neresinde hissediyorsunuz? Bu duygu nasıl bir şey? Katı mı? Sıvı mı? Vücudunuzun bu bölgesinde süregelen bir rahatsızlık yaşıyor musunuz? Bu, yaşadığınız rahatsızlıkların nedenlerini bulmanızda çok önemli bir soru.

Hatırladığınız, bir sembolse benzer soruları bunun için de sorabilirsiniz.

tiriniti 13-03-2009 11:00 AM

canım arkadaşım ellerine sağlık . ne güzel .........ışığınla hepimizi aydınlatıyorsun ...... ışığın her gün artarak çoğalsın canım benim.

sevgiler...

Belgin ∞ 15-03-2009 02:59 PM

Tiriniti' cim teşekkür ederim güzel sözlerin için, umarım rüyalarınız için faydam dokunabiliyordur. Ben çok yararlandım bu kitaptan, bilinmeyen birşey kalmadı benim için. Umarım sizde aynı faydayı sağlarsınız. Paylaşımlarım biraz gecikmeli oluyor, bunun için kusura bakmayın, malum iş güç :) Fırsat buldukça eklemeye devam ediyorum.

Sevgiler.

Belgin ∞ 15-03-2009 03:00 PM

ELEMENTLER

Rehber rüyalarda gördüğümüz elementler de rüyanın mesajı bakımından önem taşır. Doğru bir yorumun da önemli basamaklarındandır.

Su: Pek çok kişi rüyasında görür. En önemli elementtir. Suyun berraklığı, zihninizin rahatlığına işaret edecek gibi ruhunuzun ne kadar huzurlu ve dingin olduğunun da göstergesi olabilir. Suyun temiz ve taşıyor olması bolluğa ve berekete işaret eder. Evinizi ya da işinizi su basmış görüyorsanız bu, bulunduğunuz mekanla ilgili köklü bir değişimdir. Kendinizi bir denizde yüzerken görürseniz, aldığınız yeni bir kararı, başaracağınız anlamına gelir. Suyun kirli olması zihin karışıklığına, kararsızlıklarınıza, olaylara olumsuz bir bakış açısıyla yaklaştığınıza işarettir. Her zaman olduğu gibi suyla ilgili duygularınıza ve hislerinize bakmanız yoruma katkı sağlayacaktır.

Toprak: Çamurlu ve pis ise gelecekle ilgili yersiz kaygılar taşıdığınızı gösterir. Çorak toprak sizin yaratıcılığınızı hayata geçiremediğinize, kendinizi yalnız hissettiğinize işaret eder. Çamur bazen hiç ummadığınız yenilikleri getirir. Toprak hayata kök salmayı, yaşamınızda iş ya da ilişkiler konusunda sonuçlar alacağınıza ya da köklü değişiklikler yaşayacağınıza işaret eder. Ruhsal konularla çok fazla ilgileniyorsanız varlığınızı ifade etmek üzere eyleme geçmeniz için en temel sembol olarak rüyalarınıza girer. Toprağın rengi de yoruma katkı sağlar. Kırmızı yaratıcılık, kahverengi olgunlaşma, sarı kararın doğruluğu, siyah gelecekle ilgili endişe, beyaz ferahlık ve aydınlanmadır.

Hava: özgürlüğü, yaratıcılığı, sevgiyi, sürekliliği ve devamlılığı işaret eder. Zihnin, ruhun ve bedenin durumuna bir gösterge olur.

Ateş: Tam anlamıyla ruhsal bir büyümedir. Ateş duygularınızda, inançlarınızda derin değişimlerin olacağına işaret eder. Ateş rüyaları gördüğünüz zaman kendinizi kutlayın. Geçmişe ait pek çok şeyin kül olduğunu ve temizlendiğini, hızlı bir gelişme ve değişme içinde olduğunuzu bilin.

Tüm bu ayrıntılar, açıklamalar sizin rüyanızla bire bir aynı sonucu getirmez. Daha önce belirttiğim gibi bunlar sadece rüyaları yorumlarken nasıl bir yol izlememiz gerektiğini, yorumun önemini gösterecek ve kendi rüya sembollerinizi oluşturmanızda fayda sağlayacaktır. Bunlara bütünü görmeniz için küçük anahtarlar olarak bakmanızı istiyorum. Kapıların size özel olduğunu unutmayın. Gerek bireysel çalışmalarda gerekse grup çalışmalarında dikkatimi çeken en önemli şey şudur: Pek çok insan aynı ya da benzer bir olayı yaşıyor. Birinin verdiği tepki çok yoğunken ve hayatı önemli ölüde etkiliyorken, diğeri olaya gülümseyerek bakabiliyor. Kimi kazanca döndürürken yaşadığı deneyimi, kimi o deneyim üzerine tüm hayatını kurabiliyor ve acıyı seçiyor. Olay her zaman aynı ama sonuç değil. Rüyalarda olduğu gibi…

Belgin ∞ 15-03-2009 03:33 PM

GEÇMİŞ YAŞAM RÜYALARI

‘Geçmişten yararlanmak, yararlanmamaktan daha normaldir ve eski hayatlarını kapatan insanlar şimdiki yaşama anlam ve amacını veren dersleri de kapatmış olurlar.’

Deepak Chopra

Rehber rüyaların en büyük işbirlikçisi geçmiş yaşam rüyalarıdır. Arınma sadece bu yaşamımızda değil, geçmiş yaşamlardan taşıdığımız duygu, düşünce ve deneyimler üzerinde de olmalıdır. Olmalıdır ki bu yaşamdaki gelişim sürecimiz daha hızlı olabilsin. Yolumuzun üzerindeki engeller kalksın. Kendiliğinden görebileceğimiz gibi niyetler sonucunda da görülebilir. Bu rüyalar birkaç ay sürebilir ya da bizim için önemli dönemlerde görebiliriz. Bu yaşamımızdaki kısır döngüler, adlandıramadığımız duygu, davranış ve düşüncelerin nedenleri açıkça göz önüne serilir. Böylece yüklerimizden kurtulmuş oluruz.

Bu rüyalarda dikkat çekenler:

• Farklı bir tarihte,
  • Farklı bir cinsiyette,
  • Farklı bir mekanda kendimizi görmemizdir.
  • Rüyayı dışarıdan film gibi izlersiniz.
  • Olaylara müdahale edemezsiniz.
  • Bu sahneleri daha çok yaşadığınızı hissedersiniz.
  • Uyandığınızda kendinizi yorgun ve üzgün hissedebilir ancak gün içinde oldukça rahatlarsınız. Sanki üzerinizden tonlarca ağırlık kalkmış gibidir.

Çözüm bulamadığınız fiziksel rahatsızlıklarınız da çözümlenebilir. Çünkü bu rüyalar sonucu vücuttaki enerji tıkanıklıkları ortadan kalkar.

Eğer herhangi bir cevap ya da rahatsızlığınızın geçmiş yaşamdan kaynaklanıp kaynaklanmadığını bilmek isterseniz, yatmadan önce birkaç kez aşağıdaki metni okuyun. Rüya adımlarını uygulayın. Niyetinizi açıkça ifade edin.

Geçmiş Yaşam Olumlaması

Rüyalarımda zamanda geri giderek bütün geçmiş yaşamlarımın kayıtlarının bulunduğu dev bir kütüphaneye gideceğim. Orda bütün anıların saklı olduğu, üzerinde adım yazılı olan bir merkez var. Ve ben kolaylıkla oraya ulaşacağım. Rüyalarımda bu yolculuk ve bilgilenme süreci çok kolay olacak.. Niyetimi ve sorumu hep aklımda tutarak uyuyorum.. Geçmişin ışıklı anılarında yer etmiş olan her detayı ihtiyaç duyduğumda ve gerekli olduğunda öğrenmek için rüyalarımdan yararlanıyorum. Bu anın keyfini çıkarıyorum. Gördüğüm her detayı rahatlıkla hatırlayacağımı biliyorum. Oraya yolculuk sırasında ben hep gözlemci durumunda kalacağım. Üzüntü, keder ya da sevinç her neyse bütün bunların gerisindeki anlamı çözmek için.. Hayatımın döngülerinin nedenini anlamış olarak. Her defasında adım adım.. Keyifli bir tanışma yolculuğu.. Ben ve geçmiş hayatlarım, orada.. Şimdi kendimi uykunun güvenli ellerine teslim ediyorum.. Ve soruma cevap alacağım döneme gidiyorum..

justagirl 17-03-2009 11:41 PM

kedi

selam arkadaşlar
rüyaların taşıdıkları anlamlara çok inanan biriyim. mistik kısmına gelecekten haber veren kısmına değil. bilinçaltımıza sıkıntılarımıza dair ipuçları verdiğini düşünüyorum.

size bir sorum olacak muhakkak bir bileniniz vardır burada. geçen yıl gördüğüm rüyaları yazmaya karar vermiştim. uzun soluklu olmadı fakat bugün bunlardan 3 tanesini buldum. ve şu an içinde bulunduğum derinlerdeki meseleleri anlamlandırmada inanmazsınız belki o kadar can alıcı noktalara temas etti ki. bunu değişime olan arzumdan dolayı kendime çektiğimi Allah'ın da yardım ettiğini düşünüyorum. bunun için mistik bir inancım var..

3 rüya var ortada ve 2sinin bana verdiği çok çok önemli mesajları aldım. fakat 1.sini algılayamadım çözümleyemedim benim için çok önemli...

ben yazıyorum hepsini belki birbirine bağlayabilen çıkar. 3 rüya birbirini takip eden günlerde görülmüş..

22.01.08
rüyamda bir kedi var ve bu kedi havada. yerçekimine meydan okuyor. indirmeye çalışıyorum ama inmiyor. ve bana hayat dersi veriyor. sorunlarımdan kurtulmanın yollarını felsefi bir dille anlatıyor...

23.01.08
bir adam var. evime zorla girmeye çalışıyor. kapıyı kapatmaya çalışıyorum olmuyor. zarar vermeye çalışıyor. eve girdikten sonrası yok....

24.01.08 (ki bu rüya kitap rüyamdan sonra bangır bangır bağıran 2.rüya)
bir evin damında küçük bir çocuk var. tehlikede. kurtarmaya gitmek istiyorum tanıdığım biri bana "normal orda öyle şeyler olması zina yuvası orası bırak!" diyor. ben gene de gidiyorum fakat yoluma şeytani, bir kedi çıkıyor ve korkuyorum. gidemiyorum kaçıyorum...

son ikisi bangır bangır bağırıyor. ama ilkinde ne simgeleniyor anlamıyorum ve kedi figürüyle bana önemli bir şey anlatmaya çalıştığını düşünüyorum bilinçaltımın. önemli bir şey...
yardım edebilecek var mı???

Belgin ∞ 18-03-2009 01:06 AM

Alıntı:

justagirl Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 312552)

22.01.08
rüyamda bir kedi var ve bu kedi havada. yerçekimine meydan okuyor. indirmeye çalışıyorum ama inmiyor. ve bana hayat dersi veriyor. sorunlarımdan kurtulmanın yollarını felsefi bir dille anlatıyor...

23.01.08
bir adam var. evime zorla girmeye çalışıyor. kapıyı kapatmaya çalışıyorum olmuyor. zarar vermeye çalışıyor. eve girdikten sonrası yok....

24.01.08 (ki bu rüya kitap rüyamdan sonra bangır bangır bağıran 2.rüya)
bir evin damında küçük bir çocuk var. tehlikede. kurtarmaya gitmek istiyorum tanıdığım biri bana "normal orda öyle şeyler olması zina yuvası orası bırak!" diyor. ben gene de gidiyorum fakat yoluma şeytani, bir kedi çıkıyor ve korkuyorum. gidemiyorum kaçıyorum...

Canım rüyanı ancak sen yorumlayabilirsin biliyorsun. Kendine sor bakalım kedi senin için uyanık yaşamda neyi ifade ediyor? Kelimeleri hatırlıyorsan eğer onlara tekrar dön bir bak, ne demiş sana, neyin dersini vermiş? Mesajı açıkça almış olabilirsin. Geç aynanın karşısına rüyanı tekrar canlandır bakalım ve sor alman gereken mesajı.

Rüyalarımdan gereken mesajı alamadığımı düşündüğüm zaman rüyayı tekrar görmek ve mesajı almak için niyet eder yatarım, ( niyet etme şeklini de yakında burada paylaşıcam efenim ) ve mesajı mutlaka alırım ister rüyamda, ister uyanık yaşamda olsun. Birde rüyalarını mutlaka yaz, başucunda dursun rüya günlüğün. Uyanır uyanmaz yazmaya çalış, bu rüyalarını ilerde daha iyi yorumlayabilmen için sana fayda sağlar.

justagirl 18-03-2009 08:28 PM

selamlar redflowers
kedinin benim için anlamını yazıp tekrar kendimi zorlayarak hatırlamaya çalışıcam rüyamı. olmazsa aynayı denerim..
yardımın için teşekkür ederim. :)

sincered 18-03-2009 11:42 PM

ben rüyalarıma inanan biriyim ve rüyalarım sayesinde bir çok şeyi öğrendim.
paylaşımların için çok teşekkürler korktuğum rüyalarıma başka türlü bakmamı sağladı.

yasal06 19-03-2009 01:02 AM

bi de ben uyansam şu rüyalarıma :)

Belgin ∞ 19-03-2009 01:39 AM

Alıntı:

yasal06 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 312734)
bi de ben uyansam şu rüyalarıma :)

Nerde benim şu kızılcık sopam, nerde nerde?

Belgin ∞ 20-03-2009 04:13 PM

http://www.sohbetagi.net/uyku-ve-ruya.jpg

RÜYALARDA YORUM

‘Rüya havada uçan bir kuş gibidir, Tabir edildiğinde konar.’

Rüyalar bize gönderilen özel mesajlardır. Bu mesajların hayata geçirilebilmesi için doğru yorumlaması gerekmektedir. Yorumda önemli olan unsurlardan biri de rüya içindeki sembollerdir. Sembollerin değişmez anlamı olduğunu düşünmek, yorumu bu anlamlar üzerinden yapmak bizi sınırlayabilir. Kişisel olarak kendimize özel yaşadığımız pek çok deneyim var. Rüyalarımız sadece bize özel olan, geçmişten, gelecekten ve şimdiden mesajlar taşıyorlar. Dolayısıyla rüyaları, belirli bir kitapta yazan anlamıyla, ya da semboller evrensel, herkes için aynı anlamı taşıyor diyerek yorumlamak derin düzeydeki anlamı görmemize engel olur. Rüyamızın anlamını tam olarak bilecek olan ve kendi özel sembollerimizi çıkaracak olan sadece biziz.

Hepimiz kendimiz için biricik, özel varlıklarız ve çok özel yeteneklerle donatıldık. Hepimiz yüzyıllardır farklı deneyimler yaşıyoruz. Hepimiz farklı duygusal süreçlerden geçiyoruz. Hepimiz kendimize ve evrenin hayrına olan bir hedefe doğru yürüyoruz. Nasıl dünyada bir eşimiz yoksa rüyalarımızda sadece bize özel ve eşsiz.

http://www.ruyatabirleri.name.tr/ruya.jpg

SEMBOLLERİ YORUMLUYORUM

Hayatın akışı hızlı bir şekilde değişiyor. Yüzyıllar önce hayatımızda bu kadar sembol yoktu. Olan semboller dönemine göre bir anlam ifade ediyordu. Şimdi artık semboller arttı, var olan sembollerin bizim ya da yaşadığımız toplumun deneyimlerine göre anlamları da değişti.

Seçimlerimizle yaşamımızı değiştiriyoruz. Sorularımızla, beklentilerimizle, yargılarımızla, deneyimlerimizle ruhumuzun geleceğini belirliyoruz. Her an değişim halindeyiz. Bu değişim rüyalarımızda gördüğümüz sembollerin de anlamlarını değiştiriyor.

Elma bizim için keyif ve mutluluk veren bir sembol olabilir. Elma şekeri içimizdeki çocuğun neşesini ifade edebilir. Bir gün sonra bir niyetimiz, rüyamızda elmalı şekeri pembe renge dönüştürüp hayatında keyif için önce sevgi seç diyebilir.

Öyleyse sembolleri yorumlarken onların bizim için anlamlarının önemine bakmalıyız. Sembolleri yorumlarken uyanık yaşamdaki bizi çok iyi tanımlamalıyız. Kendi bütünlüğümüzü görmeyi seçmeliyiz. Yarattığımız düşler ve semboller, gelecekte, şimdide ve geçmişte neyi ifade ediyor?

Daha önce martı benim için özgürlüğü ifade ederken, şimdiki niyetlerim ve yaşadıklarımla artık yükselişi başarıyı temsil ediyor olabilir.

Tüm rüya sembollerinizin size özel olduğunu unutmayın.

Her şeyin değiştiğini ve sembollerin de anlamlarının değişebileceğini, gelişebileceğini. Siz geliştikçe onlarda kendilerini farklı ifade etmeye başlayacaklardır.

Siz bir şeylerin farkına vardıkça sizin için daha önce korkutucu olan bir sembol sonraki rüyalarınızda yaşamınızda geçtiğiniz eşikleri gösteriyor olacak.

İçinizdeki bilgeliğe güvenin.

Her sembol bizim bir duygumuzun,düşüncemizin, inancımızın rüyamıza yansımasıdır. Ve parçalarımızı tamamlamamız için bir renge, bir kişiye, bir nesneye dönüşür.

Bir sembolü yorumlarken zorluk çekerseniz, aynaya bakın. Baktığınızda aynada o sembolü gördüğünüzü imgeleyin. O kime benziyor, ya da size kendinizi nasıl hissettiriyor? Cevaba hiç ummadığınız kadar çabuk ulaşacaksınız.

Belgin ∞ 20-03-2009 05:02 PM

YORUMUN DOĞRULUĞUNDAN NASIL EMİN OLABİLİRİZ

Yapılan yorumların doğruluğundan nasıl emin olacağız?

• Kişisel gelişiminize katkı sağlıyorsa,
  • Farkındalığınızı artırıyorsa,
  • Evrensel zekâ ile uyum içinde olduğunuzu hissediyorsanız,
  • Hayatınızda daha çok neşe ve mutluluk oluşuyorsa,
  • Yeteneklerinizi geliştiriyor, daha üretken oluyorsanız, sakin, pozitif, yapıcı, kendine güvenen ve sorumluluklarını bilen bir kişilik sergiliyorsanız,
  • Herkese karşı sevgi ve paylaşım içindeyseniz,
  • Evrensel ilkelere uygun yaşıyorsanız,
  • Yorumunuz, ilerleyen günlerde hayatınıza artı bir değer katıyorsa,
  • Rüya sonrası yorumunuz şimdi yaşadığınız döneme ışık tutuyorsa,
  • Yorumu yaptığınızda heyecan hissediyorsanız,
  • Yaptığınız yorum sizin duygularınızda, düşüncelerinizde bir arınma ve farkındalık; beden zihin ve ruhunuzda bir dinçlik yaratıyorsa bu, yorumunuzun doğruluğunu gösterir.

İYİ BİR RÜYA YORUMU İÇİN ADIMLAR

* Rüyanın hangi katmandan, kaynaktan geldiğini bilmek,
* Rüyanın hangi ihtiyacımızdan kaynaklandığını tespit etmek.
* Rüyalar arası kıyaslama yapmak.
* Düzenli olarak tüm rüyaları yazmak.
* Kendine ait sembolleri, rüya dilini oluşturmak, bunun için de rüya günlüğü çizelgesini uygulamak.
* Rüya içindeki duygu ve düşünceleri yazmak.
* Rüya sonrası duygu, düşünce ve fikirleri çıkarmak.
* Rüyayı gördüğünüz zamanki ruhsal durumunuzu bilmek.
* Rüyanın size özel olduğunu bilmek.
* Rüyanızı paylaşmamak. Çünkü yanlış bir yorum sizin rüyanın anlamını görmenize engel olacağı gibi uyanık yaşamda size olumsuzluk verebilir.
* Zaman zaman rüya günlüğünü incelemek, resmin bütünlüğünü görmek.
* Rüyayı zihinde canlandırmak.
* Rüya sonrası gelişmelere, öncü işaretlere dikkat etmek.

Belgin ∞ 22-03-2009 02:35 PM

http://www.hepsiruya.com/r%C3%BCya_t...foto/uyku1.jpg

RÜYA ADIMLARI

Uykuya yatmadan önce isteklerimiz ve dileklerimizle ilgili sorular sormak, bağışlama konusunda çalışmalar yapmak, hayat amacımızla ilgili bilgiler almak kısacası uyku sürecinden dilediğimiz gibi faydalanmak mümkün. Bunun için uyku öncesi rüya adımlarını uygulamak, arkasından hangi konuda çalışma yapacaksak onunla ilgili olumlamayı birkaç kez okumak yeterli olacaktır. Bazen teknikleri uygulayan ama sonuç alamayanlar oluyor. Onlara bu çalışmaya devam etmelerini söylüyorum. Hemen o gece olmasa bile ilerleyen günlerde cevabın geleceğini, yanık yaşamın mucizelerini hatırlatıyorum. Belki de cevap gün içinde gelecek. Tetikte olun. Birde gözlerinin içine bakıp soruyorum; İnanıyor musunuz?

Bu çalışmalardan önce aşağıdaki rüya adımlarını uyguluyoruz. Her şeyden önce niyetiniz tamamen sizinle alakalı, net, spesifik olmalı. Böyle bir çalışmadan önce, ilaç ya da alkol almamak, amaç belirlemek, rüya günlüğünü başucuna koymak, olumlamalar yapmak, vücudu gevşetmek, üçüncü göze odaklanmak. Uykuya dalana kadar, niyeti ifade eden cümleyi zihinden tekrarlamak. Beden, zihin ve ruhun dinlenmiş olmasına özen göstermek. Yatmadan önce kafa karışıklığına sebep olacak film izlememek, müzik dinlememek. En önemlisi inanmak!

RÜYALARDAN NASIL FAYDALANABİLİRİZ

• Uyku sürecinin değerini bilin.
  • Bu anın keyfini çıkarın.
  • Yatak odanızı sade, temiz ve düzenli tutun.
  • Uyku sürecine güvenin ve onun bir armağan olduğunu bilin.
  • Ilık bir duş alın.
  • Meditasyon yapın.
  • Yaşadığınız her an için teşekkür edin.
  • Kendinizi sevdiğinizi ve onayladığınızı söyleyin.
  • O gün içinde sizi mutlu eden en az üç şey düşünün ve bunları defterinize yazın.
  • Kızgın olduğunuz insanlar varsa mutlaka bağışlayın. Derin düzeyde birbirinize yardımcı olduğunuzu bilin ve deneyim için ona da kendinize de teşekkür edin.
  • Sabah bedeniniz, ruhunuz, zihniniz dinlenmiş olarak huzurla uyanacağınızı bilin.
  • Güne neşeyle başlayın.
  • Evden çıkarken sizi bekleyen güzellikleri ve armağanları düşünün ve kendinize sorun:

‘Bugün hangi rüyama uyanıyorum?’

Belgin ∞ 22-03-2009 02:51 PM

http://www.telwe.com/images/ruya.jpg

RAHAT BİR UYKU OLUMLAMASI

Derin ve huzurlu bir uyku için hazırım. Sabah sakin, neşeli ve canlı bir şekilde kalktığımda tamamen dinlenmiş olduğumu bilirim. Bu işlem her akşam ve her sabah benim için güneşin doğuşu kadar kesin ve açık bir gerçektir. Şimdi dikkatimi şuna odaklıyorum. Her şey, her zaman benim sonsuz hayrım için olmaktadır. Tüm dünya ve ben bir bütünün parçalarıyız ve her saniye hayatıma beni geliştiren, yükselten armağanlar girer. Tanrı’yla birlikteyim. O da, benimle birlikte. Nereye gidersem benimle gelir. Her zaman güven içinde uyur ve uyanırım. Bütün bedenim gevşiyor. Uykunun dinlendirici kucağına kendimi bıraktığımda, içsel bilgeliğimin de kapılarını açmış olurum. Zihnimde seyreden düşünceleri sadece izliyorum. Geleceği ya da geçmişi düşünmek zorunda değilim. Sevdiklerimin ihtiyaçlarını ve sorunlarını düşünmek zorunda değilim. Hepsi Tanrı’nın sonsuz koruması altında, Ruhumun derinliklerinde var olan bilgeliğin tümüne ulaşabilirim. İhtiyacım olan her şey bana oradan gelir. Şimdi hazırım görmeye, anlamaya ve yapmaya. Rahat ve keyifli bir uykuya kendimi bırakmaya.

GEVŞEME EGZERSİZİ

Yatağınıza uzanın. Kendinizi uykunun huzuruna ve rüyaların bilgeliğine bırakmaya hazırlanın. Dikkatinizi tamamen iki kaşınızın arasına odaklayın. Burnunuzdan nefes alırken, dudaklarınızı tebessüm eder gibi hafifçe aralık tutun. Önce karın bölgeniz sonra göğüs bölgeniz havayla doluncaya kadar nefes almaya devam edin. İçinizden dörde kadar sayarak bu işlemi sürdürün.

Karın ve göğüs sönmüş bir balon gibi ininceye kadar soluk vermeye başlayın. Soluk verme işlemini yaklaşık sekiz saniyede tamamlayın. Güzel.. Şimdi, altı saniye bekledikten sonra yeniden soluk almaya başlayabilirsiniz. Her soluk alış verişinizde bedeniniz gevşiyor. Ayak parmaklarınız tamamen gevşedi. Bacak kaslarınız tamamen gevşedi. Bir yandan aynı şekilde soluk alıp vermeye devam ediyorsunuz. Her soluk Tanrı’nın sıcak nefesini bütün hücrelerinize taşıyarak sizi güçlendiren, arındıran bir etki yapıyor. Şimdi karın kaslarınız tamamen gevşedi. Kollarınız gevşiyor. Çeneniz, göz kaslarınız boynunuz ve omuzlarınız tümüyle gevşiyor. Şimdi keyifli ve güzel bir uykuya başlayabilirsiniz.

‘RAHAT VE KEYİFLE UYUYORUM..’

tiriniti 26-03-2009 12:18 PM

Cevap: Rüyalarımıza Uyanıyoruz

Bağışlama- Yüksek Benlik Buluşması olumlamasını okuyabiliriz. Belginim bana bu olumlamayı yazabilirmisin canım?
kiss3

sulara 26-03-2009 01:09 PM

Isık Elci bir programında söylemıstı.Hepımız rüya görüyoruz ama hatırlamamayı seciyoruz diye.Rüyaları hatırlamayı seciyorum sözünü günde defalarca söleyin demisti ve uykuaya dalmadan önce.Belik bu yardım edebilir sana yasal06

Belgin ∞ 26-03-2009 01:47 PM

Alıntı:

tiriniti Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 337336)
Bağışlama- Yüksek Benlik Buluşması olumlamasını okuyabiliriz. Belginim bana bu olumlamayı yazabilirmisin canım?
kiss3

Canım sırayla geliyorum, az kalmış olumlamaya.

WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:20 AM.