Selo, yazda yaklasik 30 gun ego, kendine guven, sosyal fobi, baskalarinin dusuncelerini onemsememek, topluluk karsisinda konusma ve s. yani bu sitede olan tum bedava ve sosyal iliskilerle ilgili olan telkinleri gece yattigim zaman tape-in hoparlorundan dinledim ve cok buyuk faydasi oldu. sosyal fobili bir insansan bence burada soylendigi gibi once ego ve suclulugu 15-20 gun gunde 5-6 saat dinle. eger mumkunse hoparlordan ve yattigin zaman dinle. boylece zaman kazanmis olursun ve uykuda oldugun bence daha iyi etkisi olur. Bunlari dinlemekle birlikte bir kac seyi de sana soylemek istiyorum.1-Yaklasik 15-20 gunden sonra yeni halini dene. İnsanlarin icine katil. Eski arkadaslarla bulus ve s. gercekten etkisini goreceksin. Yani insanlarla cok daha rahat konusa bildigini hiss edeceksin. 2-Bir cok sosyal fobigin yaptigi gibi medet ummak icin kitap okuma ve ya medet ummak icin filme bakma. Dunyada bizim hayatimizi degistirecek nerdeyse hic bir kitap yoktur. Kitaplari yalnizca bilgi edinmek icin oku. Hayatini degistirecegini umarak bir film izlemek bosuna zaman kaybindan baska bir sey degil. Filmeri yalnizca eglence icin izle. 3-Ya bir isi yapmayi isteme, ya da aklina koydugun isi yapmaya baslamak icin asla ama asla tereddut etme. Bu seni cok rahatsiz eder, kendine acir bir duruma gelirsin ki bu da kendine yapabilecegin en buyuk kotuluk olur. Mesela eger biriyle bulusmak istiyorsan ona telefon etmege tereddut etme. Eger tereddut ediyorsan bulusmak isteme. Bilmem anlata bildimmi. Aksi olursa hayatin zehir olur. Cok uzun oldu ama bence soylediklerim ise yaraya bilen seyler ve kendim bizzat uyguluyorum. İyi gunler))