Işıldayan Safir

Profil mesajları Son etkinlikler Gönderiler Hakkında

• R
    vampim....merhaba..
    napıyorsun görüşmeyeli?
    A
    arkadaşım wampirella bayramın mübarek olsun canım. . :)
    Kardeşligin Dogdugu , Sevgilerin Birleştigi, Belki durgun , Belki yorgun, Yine de mutlu, Yine de umutlu, Yine de sevgi dolu nice BAYRAMLARA...
    Nefes almak bayramdır mesela; günün birinde soluksuz kalınca anlar insan...
    Görmenin nasıl bir bayram olduğunu karanlık öğretir; sevmeninkini yalnızlık...
    Bayramdır, elden ayaktan düşmemek, zihinden önce bedeni kaybetmemek, kurda Kuşa yem olmayıp "Çok şükür bugünü de gördük" diyebilmek...
    ”Sevdiklerinle geçen her gün bayramdır”
    Küsken barışmak, ayrıyken kavuşmak, suskunken konuşmak bayramdır.

Sevdiklerinizle beraber huzurlu,mutlu bir bayram geçirmeniz dileğiyle...
    Mutlu bayramlar,
    sitenin tek vampirellasına merhabaa..sapkal89muhabbetinin iyi oldugunu düşünüp bende bir rahatsız edeyim dedim.. nasılsın??blissy
    R
    seni seviyorummmmmm arkadaşımmmmm
    R
    girlhahagirlhahagirlhaha

canım vampim nasılsın?
    önemli deil ablacım.. bende bugun geldim ailemin yanına.... ordada nete giremedim daha yeni gördum sende kusura bakma öptümmm......
    BUGUNLERİN EN ÖNEMLİ KONUSU DOMUZ GRİBİ.... BUTUN DOKTORLAR BUNLARI KONUSUYO.AMA HİC BİR YERDE BUKADAR NET DUYMAMISTIM OKUMAMISTIM LÜTFEN SONUNA KADAR OKUYUN..BEN HEMSIREYIM HASTANEDE DOKTORLAR BILE ENDISELI... Dolduruşa gelmeyelim
    Domuz gribi salgınında bir ‘domuzluk’ olduğundan çoktandır şüphelendiğimi daha önceki yazılarımda bildirmiştim. Bir kere gerçi salgın tüm kıtalarda görüldü ama yaz mevsiminde de olsak hastalanan insan sayısı bir pandemiden beklenenin çok çok altında. İkincisi domuz gribinin öldürücülüğü olağan gripten bile çok düşük. Üçüncüsü domuz gribi virüsünün tabii mutasyonla oluşmadığına ve laboratuar ortamında yaratıldığına dair Kuşkuların ve bunu destekleyen bulguların olması.
    Aman dikkat
    Avrupa Konseyi Sağlık Komitesi Başkanı ve Alman Meclisi Sağlık Komisyonu üyesi ve akciğer hastalıkları uzmanı Dr. Wolfgang Wodarg’ ın Bild gazetesine yaptığı açıklamaya okuyunca bu düşüncede yalnız olmadığımı gördüm. Pandemi korkusunun bir mizansen olduğu görüşünü savunan Wodarg, ‘Bu, ilaç endüstrisinin dev bir işi’ ifadesini kullanmış.
    Birçok üretici firması domuz gribi aşısını insanlar üzerinde denemeye başladıklarını bildirdiler. Otuzdan fazla ülke aşı almak için sıraya girerken hesaba katılması gereken önemli hususlar var.
    Bir: Domuz gribi virüsü de olağan grip virüsü gibi hızla antijenik yapısını değiştirebilir ve böyle bir durumda aşının koruyuculuğu çok azalabilir. Nitekim Brezilya Bakteriyoloji Enstitüsü Sao Paulo’ da bir hastadan izole edilen H1N1 virüsünün genetik yapısının Kaliforniya’ da salgına sebep olan H1N1′ den farklı olduğunu belirledi.
    Bu sebeple de önümüzde aylarda beklenen yeni domuz gribi salgının antijenik yapısı çok farklı bir türle meydana gelmesi sürpriz olmamalı.

İki: Domuz gribi aşısının yeterli sayıda insanda denenmesi ve yan etkilerinin belirlenmesi için fazla zaman yok. Sınırlı sayıda ve sınırlı deneklerle yapılan araştırmalardan aşının güvenli olduğu sonucu çıksa bile buna yüzde yüz itimat etmek doğru değil. Birkaç bin kişide çok seyrek rastlanan bir yan etki, aşı milyonlarca kişiye uygulandığında çok belirgin olabilir.

Üç: Kısa zamanda çok sayıda aşı hazır etme aceleciliğinin güvenlikle ilgili bir takım tedbirleri zayıflatması hiç de uzak bir ihtimal değil. Amerika’ da 1976′ da uygulanan domuz gribi aşısının yüzlerce insanın felçli kalmasına ve 30′ unun da ölümüne yol açtığı unutulmamalı.

Dört: Virüste herhangi bir yapısal değişiklik olmasa bile aşının ne ölçüde koruyucu olacağı şu anda tam belli değil. İlk sonuçlar domuz gribi aşısının tek dozunun yeterli olmayacağını, aşının birkaç hafta sonra tekrarlanmasının gerekeceğini gösteriyor.
    Gelelim neticeye
    Kim ne derse desin, bu domuz gribi salgınında ve tedavisinde bir domuzluk olduğuna dair şüphelerim giderek artıyor.
    Dr.Ahmet Rasim Küçükusta
    Dünyanın en tatlı Wampirella'sı kiss3

Kabul etmem mi hiç canım benim, ne kadar makbule geçti anlatamam. Mis gibi kokuyorlarmış ttli3

Bu kutunun küçük göründüğüne bakma, koskoca Evren'i buraya sığdıramam di mi? girlhaha

bu Evren kutusu ve içinde hayatında en çok istediğin şey var sevincli Hadi sevgiyle kabul et hayatına 956k ve yaşamaya başla :)

Sevgiler kiss3
    R
    tender45ttli3 vampirellacım merhaba....
    sana uğradım ....sevgilerimi de bıraktım...al oldu mu?girlhaha
    Pastayı da çok severim valla. Nerden bildin :)

Çok teşekkür ederim. Ziyaretin ve varlığın için ;)

Ben de sana kristal bir biblo getirdim. Güle güle kullan...956k

(kırma sakın :) )

ayol çok ayıp etmişiz sana çiçek vermemekle....kusura bakma...derhal telafi ediyorum...y789

canımcım sana ve ailenede hayırlı ramazanlar...actionsmile

amanda aman...kimler gelmiş profilime...ay şekerim benim...
    şirinem...sevincli ellerine sağlık...kahven çok güzeldi tam benim istediğim gibi...ortanın az şekerli hali...girlhahabu çiçekler senin lütfen kabul et canım...

benım07 demısya ıste yeterkı dıye sans cok onemlı bence sen ıstersın ama sans sana ugramazsa olmaz...
  • Yükleniyor…
  • Yükleniyor…
  • Yükleniyor…
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri