kediseverim
Reaksiyon puanı
0

Profil mesajları Son etkinlikler Gönderiler Hakkında

• Ablacım,sağolasın,çok şükür iyiyim.Umarım sende iyisindir.Öpüyorum.Görüşmek üzeree.Kendine çook dikkat et tamam mı:)
    B
    Hadi bakalım kolay gelsin dilerim bir an evvel kendine gelirsin :)
    Annene selamlar , her şey gönlünce olsun ...
    Kedisevercim,nasılsıın?Sağlıklı,mutlu ve huzurlu bir yıl geçirmen dileğiyle.Yeni yılda tüm hayallerin gerçek olsun inşallah.
    S
    her şeyin gönlünüzce güzel olduğu..
    sevdiklerinizle beraber..
    sağlık mutluluk bolluk ve bereket dolu bir yıl olsun...
    mutlu yıllar....
    Merhaba,
    Siz tanımadığım üçüncü kişisiniz.
    Üçüncü günümde size çok güzel bir hafta diliyorum.
    Mutlu ve sağlıklı olun,
    Sevgi ile kalın.
    İyiki varsınız.
    B
    Hu hu kedisever arkadaşım nasılsın? Göremiyorum seni uzun zamandır , sessiz sedasız girip çıkıyorsun sanırım...
    Annene de selamlar , öpüldünüz sevgiyle...
    O kadar inanıyorum ki anlattığınıza. Bizi koruyan meleklerimiz var. Bazen bize bir işaret veriyorlar, bazen bir ses, ya da bir canlı ile. Ben koruyucularımızın, hayvanlarla iletişim kurduğuna ve onları bizi uyarmaları için bilgilendirdiğine inanıyorum. Gerçekten o anne sizi korumuş. Evet gerçekten de bir daha onları orada görememiş olmanız tuhaf değil.
    Ben de yaşadığımı anlatayım size :))
    Mecidiyeköyde oturdum 7 yıl. Mahallemizde bir kızımız büyümeye başladı. Taksi durağındakiler bakıyorlar sürekli. ama sokakta o kadar mutlu ki. Şimdiye kadar gördüğüm hiç bir köpeğe benzemiyor. Tuhaf irilikte, turuncu, değişik bir hayvan. Tek başına dolaşmayı sever. Ben onu sadece sevdim. Beslememe hiç gerek olmadı. Sabah akşam, beni ne zaman görse yanıma gelir, biraz sevişiriz sonra işe ya da eve giderdim. yolun ortasında yatar, araba gelse bile kalkmazdı :) Kaç kez birileri durup, aaaa noldu, bişey mi olduu diye sordular :) Kaç kez işe geç kaldım, o beni sevecek diye elbiselerim kirlendi eve dönüp değiştirdim. Umurumda bile olmadı. Bazen peşimden yürürdü stadın yanına kadar. Aklım giderdi geri dönemezse diye. Dön derim dönmez, bir ayağında aksama vardı. Sanırım bebekken bir motor çarpmış ve bilek hafif yanlış kaynamış. Ama gövdesini taşırken zorlanıyordu. Arkamdan gelmesin diye hızlı hızlı yürüdüğümde yorulup oturur dinlenirdi, sonra koşardı. Kıyamazdım, içim giderdi bu kez yavaşlardım birlikte yürürdük. Akşamları eve geldiğimde onu göremezsem delirirdim. Arabaların altına eğilip bakar çıkartırdım oradaysa. Ya da sesimi duyunca uzaktan koşarak gelirdi. Arabaların altındaysa o gün mutlaka bi şeye kafası atmış olurdu :)) Birisi kızdırmıştır ya da bana küsmüştür, sabah onu sevmeden gitmişimdir :)
    Bi akşam mahsun mahsun yattığını gördüm. Noldu dedim etraftakilere, bilmiyoruz dediler. Patisini uzattı bana :(( Alev alev yanıyordu. Tırnaklarından birisi uzamış, dönüp pati yastığına batmış. Enfeksiyon olmuş artık, dışarı akıyordu. Acıyor belli. Dokundurmak istemiyor. Adamlar uyardılar beni terstir ısırır diye. Yok dedim ısırmayacak kızım. Konuştuk biraz. Annecim senin iyiliğin için bakmama müsaade et diye. Gözlerini kapatıp izin verdi. Ama benim tek başına yapacağım bir şey değildi. Şişli belediyesini aradım hemen. O zamanlar çok ilgililerdi. Şimdi nasıllar bilmiyorum. Tanıyorlardı kızımı etrafta da belediyede de zaten :)) Aaa bizim sarı kızmı, aksidir o biraz, ısırır, hemen ekip yolluyorum dediler. Ben de işe gittim. Suna hanım vardı orda. Klinikte yer yok, koca köpeği bir tırnak için sakinleştirmeyelim, orada halledelim dedi. NAsıl olur vs vs felan konuştuk. Üzülmeyin hallederiz dediler. Aldım kızımı karşıma anlattım. Sakın saldırma kızım dedim. Senin için gelecekler, 1 dakika sürecek işleri. Saldırırsan seni götürürler, kafese koyarlar. Akşam geldim, duraktakilere sordum. Belediyedeki adamlar boynuna bir tasma takıp hemen makasla tırnağını kesivermişler :) Hiç tepki vermemiş, birazcık viyklemiş sadece. Yaa allah allah nasıl sakin kaldı bu köpek diye şaşırdık dediler :) Akşam seke seke dolaşıyordu yanımda :) Teşekkür ettim söz dinlediği için.
    Bu olayın üzerinden kısa zaman geçti. Akşam geç bir saatte evden çıktım. Kızım yatıyor yine kapının önünde. Sevişiyoruz felan.. Birden hırlamaya başladı. Aniden kalktı yerinden önüme geçti, aynen sizin yaşadığınız gibi bedenini yasladı bana uzaklaştırmaya çalıştı. Kafamı kaldırdım ki, önümde bir çocuk duruyor. Tuhaf bakıyor. Köpeğim delirdi ama bir ona koşuyor bir bana. Ona gidiyor hırlıyor, bana dönüyor önüme kapanıyor. Çocuk tepkisiz, arkasından bir şey çıkardı. Meğerse elindeki tiner şişesiymiş. Kızımı tutmaya çalışıyordum o ana kadar. Bıraktım artık tutmayı. Çocuğa doğru hamle yapınca çocuk da korktu. Sakin kal dedim, arkanı dönme, geri geri yürümeye başla. Sakın kaçma. Çocuk laf dinledi allahtan. Güvenli mesafeye ulaşana kadar bir ona koştu bir bana geldi. Çocuk gözden kayboldu. Sonra benim yanıma gelip göbeciğini açtı :))) Yürümemeye karar verip eve döndüm :)
    O kadar deliydi ki, ben yanındayken sokaktan tek başına bir adam yürürse ya da bir motor geçerse deli gibi koşardı peşinden. Çoğu zaman aralarına girmek zorunda kalırdım. Ama beni almaya gelen arkadaşlarım olursa, ilk defa görmüş olsa bile arabada beni beklerlerken camlarına atlardı :) Kaç kez bana, ya bu senin köpeğin mi, seni beklerken cama patilerini koydu, sevdirdi kendini dediler :) Ben arabaya binerken de yanıma gelir, kapımın önüne geçer arabaya binmek istedi :)
    Durağın önü bir otobüs hattının son durağıydı. Otobüs şoförleriyle felan ahbap olmuş artık :) Bazen otobüse binerdim denk gelirsem, bi de Fındık' ımız vardı. Aşağı mahallenin sahipli sokak köpeği. arada o da gelirdi. İkisi arasında kıskançlık krizi olurdu :) Ben otobüse binince onlar da binerlerdi :D Yolcularla kaç kez tartıştık mecburen. Otobüs kalkana kadar aşağıda beklemek zorunda kalırdım. Çoğu zaman insanlar sevgiyle bakardı onlara ben beklerken. Bir keresinde yine böyle oynaştık. Üzerim tüy oldu. Otobüse bindim, karşımda da 2 tane belediye görevlisi hanım oturuyor. Tüyleri elimle hafif silkeledim ama tahmin edersiniz öyle kolay çıkmazlar. Uçuşmazlar en azından. Kadınlar hayvan sevmiyor belli. Köpekleri otobüse binip inince de söylenmişlerdi. Yola çıktık, bunlar bana laf etmeye başladılar. Bütün tüyler üzerimize uçacaaak, hastalık geleceeekk, bişey bi şey. Bozmadım sakinliğimi, bişey olmaz kusura bakmayın dedim. Devam etti laflar, Ama artık yeter dedim yani, belediye görevlisisiniz, hayvana tahammülünüz yok. Aaaa!!! kadınlardan bir hakaret başladı inanamazsınız. Otobüsteki bir iki kişi de beni korudu bu kez onlara da laf ettiler. Otobüs şoförü aniden fren yapıp yolun ortasında durdu. İnin dedi bunlara. İnmiyoruz dediler. Bakın, ben de memurum, yola çıktığımızdan beri aynadan bakıyorum. Hanımefendi size ağzını açmıyor siz laf sayıyorsunuz. İnin yoksa atıcam. Atarsın atamazsın, otobüs ayağa kalktı. Şoför bir fırladı yerinden, defolun inin çabuk demeye kalmadan yolcular kadınları kolundan tutup otobüsten attılar :)))) Ay ne mutlu olmuştum o gün :D
    Yine uzun uzun bi yazı oldu ama bu yavruşkoların hikayeleri bitmez :))) Keyif oluyor bana da böyle anıları hatırlamak...
    Çok sevgiler, iyi geceler
    Sevgili kediseverimcim,

Zerdüşt'ün selamı var sana. Seni çok seviyormuş :)

Sevgiler...
    İçim yanıyor içim yanıyor bunları duydukça :((((
    O kadının nasıl can verdiği artık bir noktadan sonra teselli değil. Liğme liğme dökülüp, sonsuza dek acılar içinde kıvransa da o kedinin canının yanmasına teselli olamaz. Zaten kedi de acısına teselli olsun diye ona zarar verenin acı çekmesini istemeyecek kadar yücedir. Ancak biz insanlar bunu teselli yapabiliyoruz kendimize, o kediciğe sormak lazım bir de. Bu dünyada acısını çekti belki bize göre, ama dilerim ki asıl hesabını öteki tarafta verir, dilerim ve inanıyorum ki öteki tarafta, canını yaktığımız masumlarla yüz yüze geleceğiz. Yukarıdaki de o kediciğin acısını kendine göre teselli edecektir.
    Annem de demişti bana. Kedilerle yaşamaya başladığımda söyledi üstelik. Daha hiç bir bilincim yokken. "Kızım, kedi çok zor can verirmiş, kediye zarar veren her kim olursa olsun, günahı ve cezası çok büyük olurmuş" tüylerim diken diken olmuştu. O kadar doğru ki, sadece kedi değil. Herhangi bir canlıya.. Bizler kimiz ki, can verilenin canını alma hakkını kendimizde buluyoruz.
    İnanın ki, bir noktadan sonra kendimi teselli bile edemiyorum cezasını çekti nasılsa zarar veren diye.
    Ben de yaşamıştım böyle bir şeyi.
    5-6 yıl önce, bir evde bakılan 2 tane iran kedisi haberi geldi. anneyi doğum yaptırmışlar, bir oğlunu tutmuşlar. Çok varlıklı bir aile. Bir süre sonra bakmak istememişler, kimseye de vermemişler. Küçücük bir tuvalete hapsetmişler. Arkadaşım duymuş. Çok üzüldü. Koyacak yerimiz yok diye alamamış. Derhal al getir dedim. Zavallıları küçücük bir sepet içine tıkmış kadın, bir de verirken ay iyi yerlere gitsinler çok seviyoruz felan demiş. Arkadaşım hiç bir şey demeden kaçarcasına alıp getirmiş kediler. Açıp bakakamış bile yolda sepete. Klinikte buluştuk acilen. O kedilerin halini gördüğümüzde veterinerimiz dahil dehşete düştük. Aaaaa dişi de yok, aaaa tırnağı da böyle, aaa şurası da şöyle. Veterinerimin tepkileri hala kulaklarımda. O kadar vakayla karşılaşmış adam, sadece vah vah dedi ve klinik tepeme çöktü. İnanamazsınız. Tırnaklar büyümüş büyümüş, dönmüş etlerine batmış. Dişlerin yarısı kırık, tüyler artık topaklaşmamış, taş olmuş. Elimizi dokunamadık. Ağlaya ağlaya dışarı çıkardı bizi veterinerimiz. Gidin bir kahve felan için siz, ben toparlayacağım kedileri dedi. Sakinleştirici ile traş etti. 2 saat sonra gidip aldığımızda zavallılar kuş gibi hafiflemişti. Gözlerinin etrafı artık siyahlaşmıştı akıntıdan. Evime getirdik, 1 hafta bakım yaptık. Korkudan nereye saklanacaklarını şaşırdılar. yürümekten korkuyorlardı. Öyle büyük şans oldu ki. Nişanlı bir çift, ilanı internete koyar koymaz talip oldu. Bir tanesini almak için geldiler, görünce ikisini de alıp gittiler. Çok mutlulardı son görüştüğümüzde.
    Resimlerini koyarım gruba birazdan.
    Aradan zaman geçti. Bir gün arkadaşım aradı, Hürriyet al bak diye. KAdını ben görmemiştim. Ana sayfada şöyle bir haber. Kocası boşanmayı kabul etmeyince adamı bıçakladı. Kadın meğerse kocasına kılıbık muamelesi yapıyormuş. Ne haber ama. Adam karım beni dövüyordu felan demiş. Adam hastaneye kadın hapishaneye gitti. Bu benim hayatımda ilk defa, yapılanın cezası öteki dünyaya kalmadan burada görülür diye düşündürten olaydı. Nasıl içim doğumuştu anlatamam.
    Dediğiniz gibi hep hüzünlü hikayelerimiz var ama en azından bizim gibi insanlarda var.
    Geçen gün bir arkadaşım köpek olmak istiyorum, neden dünyaya insan olarak geldim, onların yaşadıkları acıya katlanamıyorum diye yazmıştı. Dedim ki; eğer senin benim gibi insanlar olmasa, onlara kim göz kulak olacak? Sevinmelisin, çünkü sen de onlara koruyucu olarak gönderildin. Köpek olsaydın onlara bir faydan olmazdı.
    Yaradanın bildiği bir şey var diye düşünüyorum hep. Mutlaka bizim bu dünyada yapılması gereken görevlerimiz var, en yücesi de hayvanlarla ilgili bir görevimizin olması. Seçilen insanlarız diye düşünüyorum. Çünkü hayvanlar saf sevgidir, kendileri gibi olanı seçerler, bilirler. Onlar bizi seçtiğine göre demek ki ayrıcalıklıyız ve ne mutlu bize :)))
    Sevgiler,
    Kediseverciiimmm canımm,nasılsıınız bakalım bugün?Herşey ama herşey gönlünce olsun inşallaaaahhh:)))
    Çok teşekkür ederim,çok iyiyim çok şükür.Sen nasılsın sevgili kediseverciiimm?Şarkı da baya uygun olmuş,bu kadar uzakken fln:))Ayrıcaa sesi güzel olan birinden dinlemek çok daha hoş,en azından benim sana çektirdiğim eziyeti sen bana çektirmediğin için girlhaha ayrıca teşekkür ederim.
    B
    Kuzum iyileşti çok şükür , annenin de iyi olmasına çok sevindim , dilerim daha da iyiye gider.
    B
    Merhaba kedisever arkadaşım nasılsın? Anneciğin nasıl? Süper bir hafta diliyorum , sevgiyle kal emi :)
    Teşekkür ederiz hepimiz :))) Güzel olan onlar, güzellikleri bize de yansıyor diye düşünüyorum :)
    Ne demek istediğinizi çok iyi anlıyorum. Sanırım bizim hayat bağımız kediler. Ben yaşam kaynağım olarak düşünüyorum bütün hayvanları ve özellikle kedileri. Onlar için bir şeyler yapabildiğim müddetçe kendimi canlı hissediyorum. Bir çok hayvansever arkadaşımda da benzer duygular var.
    Ve beni her anlamda koruduklarına inanıyorum. 2 tane büyük kaza geçirdim üst üste. Veterinerim bile inanır mısın bilmem ama kediler seni korudu dedi :)) Normal şartlarda bir tıp adamından beklenmeyecek bir sözdür ama evet, biliyorum, koruyorlar dedim mutlulukla. Bir ara foruma yazmak istiyorum zaten. Özellikle kucağımda gördüğünüz kedim sanki gerçekten benim koruyucu meleğim gibi. 2 gün önce öyle bir tecrübe yaşattı ki bana, ancak o gün yanımda olan arkadaşım teyid edebilir, başkasına anlatsam belki inanmaz. Onlar çok özel, Bizler ne kadar şanslıyız ki, henüz olgunlaşmadan saf sevgi nedir bilmeden hayatımıza bu muhteşem varlıklar girdi ve bize sevginin gerçekliğini görmemiz için rehberlik yapıyorlar.
    Kendimi çok ayrıcalıklı hissediyorum her zaman. Her gerçek kedi, köpek, hayvanseverin hissettiği ve bahşedildiği gibi.
    çok teşekkür ederim.günüm giderek daha kolay geçiyor.hayatı daha iyi kavrıyorum.seninde her günün rahat,kolay gelsin.sevgilerimle.
  • Yükleniyor…
  • Yükleniyor…
  • Yükleniyor…
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri