Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatını Değiştirmeye İstekli Yeni Üyeler > Ne Yapmalı? > Olumsuz Düşünceyi Dışarıda Tutun!

Uyarılar

Eleştiri nasıl yapılır?

Ne Yapmalı? ve Olumsuz Düşünceyi Dışarıda Tutun! Eleştiri nasıl yapılır? Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Eleştiri nasıl yapılır ? www.piramitgenc.forumlari.net Eleştirilmek insanların en çok tepki verdikleri bir davranıştır. Sanırım dedikodu alışkanlığı doğamızdaki eleştirel durumlara beklenen tepkileri vermemizden kaynaklanıyor. Eğer eleştirildiğinde insanlar küsmek, kızmak, kavga etmek, tüm ilişkileri bir anda bitirmek, kin gütmek gibi olumsuz tepkiler ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Olumsuz Düşünceyi Dışarıda Tutun! telkin cd indir izle İstanbul Olumsuz Düşünceyi Dışarıda Tutun! nerededir kimdir Olumsuz Düşünceyi Dışarıda Tutun! çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Olumsuz Düşünceyi Dışarıda Tutun! hipnoz Olumsuz Düşünceyi Dışarıda Tutun! olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Olumsuz Düşünceyi Dışarıda Tutun! hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Olumsuz Düşünceyi Dışarıda Tutun! kuantum düşünce kitap haberi

Eleştiri nasıl yapılır?

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19-01-2010, 09:07 PM   #1 (permalink)
Üsteğmen
 
muraturkom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2010
Bulunduğu yer: Balıkesir
Mesajlar: 362
Tesekkür: 2
353 Mesajinıza toplam 1,516 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
muraturkom is an unknown quantity at this point
Standart Eleştiri nasıl yapılır?

Eleştiri nasıl yapılır ? www.piramitgenc.forumlari.net

Eleştirilmek insanların en çok tepki verdikleri bir davranıştır. Sanırım dedikodu alışkanlığı doğamızdaki eleştirel durumlara beklenen tepkileri vermemizden kaynaklanıyor. Eğer eleştirildiğinde insanlar küsmek, kızmak, kavga etmek, tüm ilişkileri bir anda bitirmek, kin gütmek gibi olumsuz tepkiler vermeseler dedikodu bu kadar keyifle yapılmazdı insanlar arasında. Dedikoduyu onaylamıyoruz ama yapma nedenlerimizden birisi de eleştirilmeye karşı verdiğimiz tepkilerdir.

Hangimiz bir davranışımızdan dolayı eleştirildiğimizde ilk anda tepki vermedik? Ancak aradan kısa bir zaman sonra öfke yatışınca eleştirdiğimiz şahsı değil ilgili konuyu neden ve niçinleriyle daha objektif değerlendirdiğimizde karşımızdaki eleştirmene bazen kısmen de olsa hak verdiğimiz de oluyor. Ancak her eleştiri aldığınızda karşınızdakinin haklılığı kuralı söz konusu değildir. Sizi eleştirenin bilgi ve tecrübe birikimi yada olayları algılama farklılıklarınız gibi unsurlar da eleştirilmede etkilidir.
Kendinizi eleştirmekten işe başlamıştınız (forumda kişisel gelişim/ eleştirilmekten kim hoşlanır? konusunda). Şimdi de başkalarını eleştirmeye hazırsınız.
Eleştiri yapılırken geçmişteki aynı bireyle yaşanan olumsuzluklar değil sadece yanlış bulduğunuz konu hakkında yapılmalıdır. Dolaylı anlatımlar değil rahatsız olunan konu kısaca söylenmeli veya yazılmalıdır. Eleştirirken kendi kimliğinizin özelliklerinden kendinizi soyutlayabilmelisiniz. Bu sizin kişilik özelliklerinizi inanışlarınızı, değer yargılarınızı ortadan kaldırmaz.
Bir konu seçelim ve bakalım nasıl eleştirmeliyiz öğrenelim.
Konu: Küçük yaşta olan süslü kız Didem ilköğretim 7.sınıfa gitmektedir. Makyaj yaparak okula gitmiştir. Sınıftaki Melahat sen süslünün birisin kocaman kadınlara benzemişsin. Geçen hafta da çarşıda seni gördüm kıyafetin sana yakışmamıştı çok açık saçıktı.
Bu eleştiride yanlış olanlar
1.Melahat’ın geçen hafta olan kıyafetten bahsetmesi ilgili konunun ekseninin kaymasına neden oldu.
2.Melahat öncelikle yapılan yanlışlığın nedenlerini sorabilirdi. Didem sen bugün okula makyajlı gelmenin bir nedeni var mı?
3. Çok güzel olmuşsun ama okula böyle gelmen kurallara aykırı ya ceza alırsan zor durumda kalırsın. Biçiminde olabilir.
4. Melahat’ın ailesinde hiç makyaj yapan yoktur. Ayrıca Melahat’ın ailesi makyaj yapan bayanlara iyi gözle bakmazlar. Ancak Didem ailesinde makyaj yapan anne ve teyzeler vardır. Kısacası yapılan davranış kurallara göre doğru olmamasına rağmen Didem’in oldukça sık olarak büyüklerinden gözlemlediği normal bir davranış biçiminde algılamaktadır.

Eleştiri olmamalı mı? hayır eleştiri farklılıklardan ortaya çıkar ve bu insanın doğasında, kültüründe taşıdığı esas unsurlardandır.eleştiri olmaması kişilerin içten içe birbirlerine duydukları olumsuz duyguları çoğaltacaktır. Kısa anlaşılır objektif eleştiriler daima olumlu sonuçlar verecektir. Melahat kendi kimliğinin dışına çıkarak eleştiri yapamamıştır. Eleştiride taraf olmak yerine konu her ne ise doğru yada yanlışları kişilerce değerlendirildiğinde bir işe yarar. Sen süslünün birisin cümlesinden sonra ne söylerseniz söyleyin karşınızdaki sizden gelen iletilere kendini kapatacak direkt kendini savunmaya geçecektir.benzer kapı kapatıcılar, sen cahilsin, sen yaşlısın, sen çocuksun, sen anlayışsızsın, sen tembelsin vb. ile eleştiriye girmemelisiniz, diğer tüm söyledikleriniz çöpe gider. Neden ,niçin ,ne zaman sorularının cevaplandırılması istenmelidir.

Çünkü eleştirilen birsinin duygularını sıcak biçimde yaşadınız. Başkalarından kastımız size yakın yada uzak herkes olabilir. Kendinizden daha üst bir kademede amiriniz, aileden bir büyüğünüzü eleştireceksiniz. Size tepkili olabilir, cesaretinizi toplayıp şuna benzer eleştiriler yapabilirsiniz.

Baba seni çok seviyorum, seninle sigara konusunda konuşmak istiyorum bana bir iki dakikanı ayırmak ister misin? senin bizlerle daha uzun süre sağlıklı yaşamanı istiyorum. Bir akciğer hastanesinde senin ziyaretine gitmek istemiyorum.Sigaranın vücuduna ve bizlere verdiğin zarardan dolayı içmeni istemiyorum.

Dedeniz yanınızda toplumun onaylamadığı bir kusur işledi. Yere tükürdü, nasıl eleştireceksiniz. Dede insan sağlığıyla ilgili öğrendiğim bir konu hakkında seninle kısa bir konuyu görüşmeliyim. Bana biraz zamanını ayırabilir misin? Yere tükürdüğün için tüm insanların gözü önünden küçük düştün, hem de onların sağlığını tehdit ettin. Bunu yapmanı doğru bulmuyorum.

Öğretmeninize, ders işleyişi hakkında bir şey söylemek istiyorum, teneffüste söyleyebilir miyim? Konuları anlattığınızda anlıyorum ama eve gidip birkaç matematik problemini aynı konu olmasına rağmen çözemiyorum. Sizden derslerde biraz daha fazla örnek problem çözmenizi istiyorum.

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

__________________
içimizdeki dev adam kitap indir ücretsizdir.

https://skydrive.live.com/?cid=2232b...4&sc=documents

hayat hiç bir zaman adil değildir.
muraturkom isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 19-01-2010, 09:13 PM   #2 (permalink)
Moderator
 
Neptün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jun 2007
Mesajlar: 1,110
Tesekkür: 8,580
1,263 Mesajinıza toplam 4,348 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Neptün is a splendid one to beholdNeptün is a splendid one to beholdNeptün is a splendid one to beholdNeptün is a splendid one to beholdNeptün is a splendid one to beholdNeptün is a splendid one to beholdNeptün is a splendid one to beholdNeptün is a splendid one to behold
Standart Cevap: Eleştiri nasıl yapılır?

Çok güzel bir paylaşım olmuş. Çok teşekkürler.
__________________
Kendimi seviyor ve onaylıyorum.
Neptün isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 19-01-2010, 09:21 PM   #3 (permalink)
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Jan 2010
Mesajlar: 81
Tesekkür: 209
86 Mesajinıza toplam 454 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
appetite for destruction will become famous soon enoughappetite for destruction will become famous soon enough
Standart Cevap: Eleştiri nasıl yapılır?

bazen eleştirirken kendimizi kaybedebiliyoruz bunları unutmamak gerek.
appetite for destruction isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 19-01-2010, 09:22 PM   #4 (permalink)
Üsteğmen
 
muraturkom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2010
Bulunduğu yer: Balıkesir
Mesajlar: 362
Tesekkür: 2
353 Mesajinıza toplam 1,516 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
muraturkom is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Eleştiri nasıl yapılır?

Umarım faydalı olsun, akıllarda kalsın.
__________________
içimizdeki dev adam kitap indir ücretsizdir.

https://skydrive.live.com/?cid=2232b...4&sc=documents

hayat hiç bir zaman adil değildir.
muraturkom isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 19-01-2010, 09:24 PM   #5 (permalink)
Moderator
 
Neptün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jun 2007
Mesajlar: 1,110
Tesekkür: 8,580
1,263 Mesajinıza toplam 4,348 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Neptün is a splendid one to beholdNeptün is a splendid one to beholdNeptün is a splendid one to beholdNeptün is a splendid one to beholdNeptün is a splendid one to beholdNeptün is a splendid one to beholdNeptün is a splendid one to beholdNeptün is a splendid one to behold
Standart Cevap: Eleştiri nasıl yapılır?

Alıntı:
appetite for destruction Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bazen eleştirirken kendimizi kaybedebiliyoruz bunları unutmamak gerek.
Evet doğru. Kendimizi kaybediyoruz. Çok bencilce davranıyoruz, düşünmeden ve gaddarca.
__________________
Kendimi seviyor ve onaylıyorum.
Neptün isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 19-01-2010, 09:33 PM   #6 (permalink)
Üsteğmen
 
muraturkom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2010
Bulunduğu yer: Balıkesir
Mesajlar: 362
Tesekkür: 2
353 Mesajinıza toplam 1,516 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
muraturkom is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Eleştiri nasıl yapılır?

Alıntı:
cliviaf Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Evet doğru. Kendimizi kaybediyoruz. Çok bencilce davranıyoruz, düşünmeden ve gaddarca.
Eleştiri yapılması gereken yerde mutlaka olmalıdır. Ancak eleştiri yaparken kendimizi karşımızdaki kişinin kültürel, ekonomik, sosyal anlamda nerede olduğunu göz önünde bulundurarak eleştirmeliyiz. Asgari ücretle yaşamaya çalışan bir adama, eski araba alıp ne yapacaksın. Tamircilerle arkadaş mı olacaksın sözü ıskalayan bir eleştiridir. Aynı adama arkadaşım araba alırken ebn azından parçaları ucuz satılan yerli model tercih et demek akılcıl bir eleştiridir.
__________________
içimizdeki dev adam kitap indir ücretsizdir.

https://skydrive.live.com/?cid=2232b...4&sc=documents

hayat hiç bir zaman adil değildir.
muraturkom isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Eleştiri nasıl yapılır?

Ne Yapmalı? ve Olumsuz Düşünceyi Dışarıda Tutun! Eleştiri nasıl yapılır? Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Eleştiri nasıl yapılır ? www.piramitgenc.forumlari.net Eleştirilmek insanların en çok tepki verdikleri bir davranıştır. Sanırım dedikodu alışkanlığı doğamızdaki eleştirel durumlara beklenen tepkileri vermemizden kaynaklanıyor. Eğer eleştirildiğinde insanlar küsmek, kızmak, kavga etmek, tüm ilişkileri bir anda bitirmek, kin gütmek gibi olumsuz tepkiler ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Olumsuz Düşünceyi Dışarıda Tutun! telkin cd indir izle İstanbul Olumsuz Düşünceyi Dışarıda Tutun! nerededir kimdir Olumsuz Düşünceyi Dışarıda Tutun! çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Olumsuz Düşünceyi Dışarıda Tutun! hipnoz Olumsuz Düşünceyi Dışarıda Tutun! olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Olumsuz Düşünceyi Dışarıda Tutun! hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Olumsuz Düşünceyi Dışarıda Tutun! kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:08 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.