Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatını Değiştirmeye İstekli Yeni Üyeler > Ne Yapmalı? > Olumsuz Düşünceyi Dışarıda Tutun!

Uyarılar

Kendini Gerçekleştiren Kehanet

Ne Yapmalı? ve Olumsuz Düşünceyi Dışarıda Tutun! Kendini Gerçekleştiren Kehanet Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Kendini Gerçekleştiren Kehanet Psk. Nur Gezek'in kaleminden.. Konuya Nick adında bir demiryolu isçisinin öyküsüyle başlamak istiyorum. Nick güçlü, sağlıklı bir işçi, manevra sahasında çalışıyor. Arkadaşlarıyla ilişkisi iyi ve işini iyi yapan güvenilir bir insan. Ne var ki, kötümser biri, her ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Olumsuz Düşünceyi Dışarıda Tutun! telkin cd indir izle İstanbul Olumsuz Düşünceyi Dışarıda Tutun! nerededir kimdir Olumsuz Düşünceyi Dışarıda Tutun! çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Olumsuz Düşünceyi Dışarıda Tutun! hipnoz Olumsuz Düşünceyi Dışarıda Tutun! olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Olumsuz Düşünceyi Dışarıda Tutun! hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Olumsuz Düşünceyi Dışarıda Tutun! kuantum düşünce kitap haberi

Kendini Gerçekleştiren Kehanet

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08-09-2009, 01:34 AM   #1 (permalink)
Administrators
♥Ozlem Şahin ♥
 
shamanic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Feb 2007
Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 5,030
Tesekkür: 13,842
2,276 Mesajinıza toplam 13,392 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
shamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond repute
Thumbs up Kendini Gerçekleştiren Kehanet

Kendini Gerçekleştiren Kehanet



Psk. Nur Gezek'in kaleminden..





Konuya Nick adında bir demiryolu isçisinin öyküsüyle başlamak istiyorum.

Nick güçlü, sağlıklı bir işçi, manevra sahasında çalışıyor. Arkadaşlarıyla ilişkisi iyi ve işini iyi yapan güvenilir bir insan.

Ne var ki, kötümser biri, her şeyin kötüsünü bekliyor ve başına kötü şeyler geleceğinden korkuyor. Bir yaz günü, tren isçileri, ustabaşının doğum günü nedeniyle bir saat önceden serbest bırakılıyorlar.

Tamir için gelmiş olan ve manevra alanında bulunan bir soğutucu vagonun içine giren Nick,yanlışlıkla içerden kapıyı kapatıyor,kendini soğutucu vagona kilitliyor.

Diğer işçiler Nick'in kendilerinden önce çıktığını düşünerek çalışma alanından ayrılıyorlar. Nick kapıyı tekmeliyor, bağırıyor ama kimse duymuyor, duyanlar da bu tür seslerin sürekli geldiği bir ortamda olduğu için pek kulak vermiyorlar.

Nick burada donarak öleceğinden korkmaya başlıyor. Eğer buradan çıkmazsam, burada kaskatı donacağım diye düşünmeye başlıyor.

İçerde yarısı yırtılmış bir karton kutunun içine giriyor. Titremeye başlıyor. Eline geçirdiği bir kağıda karısına ve ailesine son düşündüklerini yazıyor:
Çok soğuk, bedenim hissizleşmeye başladı. Bir uyuyabilsem! Bunlar benim son sözlerim olabilir.

Ertesi gün soğutucu vagonun kapısını açan işiler, Nick'in donmuş bedenini buluyorlar.

Üzerinde yapılan otopsi, onun donarak öldüğünü gösteriyor.

Fakat bu olayı olağanüstü yapan, soğutucu vagonun soğutma motorunun bozuk ve çalışmıyor olması. Vagonun içindeki ısı 18 derece, ve vagonda bol hava var. Nick’in donarak ölmesini gerektirecek bir durum söz konusu değil. Nick'in korkusu, kendini gerçekleştiren kehanet oluyor.

Buna benzer bir örnekte de bilim adamları bir araştırma yapıyorlar, araştırma için idam cezası almış bir mahkum buluyorlar.

Mahkuma bilim ve insanlık için çok önemli bir araştırma yaptıklarını, ancak bu araştırmada eğer kabul ederse çok ciddi bir beyin operasyonu geçireceğini, operasyondan sonra kanamasının devam edeceğini ve aynı gün öleceğini söylüyorlar.

Zaten 3 gün sonra idam edilecek olan mahkum ölmeden önce bilime bir faydamız olsun diye düşünerek araştırmaya katılmayı kabul ediyor.

Ertesi gün mahkum cezaevinden bayıltılarak çıkartılıyor, fakat kendisine hiçbir müdahalede bulunulmuyor. Mahkuma ayıldığında operasyonun yapıldığı söyleniyor ve tekrar cezaevine geri götürülüyor. Ertesi sabah mahkum ölü olarak bulunuyor ve nedeni de aşırı derecede kan kaybı olarak belirleniyor.

Kendini gerçekleştiren kehanet kişinin başına gelebileceklerle ilgili öngördüğü şeylerin bir biçimde vuku bulması ve gerçekleşmesidir.

Bu çoğu zaman bilinçli bir durum değildir. Kimse başına kötü şeylerin gelmesini istemez ama kişilik özelliği olarak daha kötümser olan ve hayatta başına hep kötü şeylerin geleceğine inanan, şanssız olduklarını düşünen insanların farkında olmadan yaşadıkları bundan başka bir şey de değildir.

Hepimiz zaman zaman şu sözcükleri söyler ya da başkalarından işitiriz.
“Her şey üst üste geliyor”,
“Bütün uğursuzluklar da gelip beni bulur zaten”,
“Bende şans olsaydı anamdan kız doğardım.”
Bir süre sonra telaffuz ettiğimiz bu gibi genellemeler bizim gerçeğimizle örtüşmeye başlar. Bunun nedeni aslında gerçekten bütün uğursuzlukların gelip bizi bulmak istemesi midir?
Bütün şanssızlıklar bizim için mi vardır?
Yaşadığımız güzel olaylar yok mudur?
Daha pozitif bakabilsek hayata, yinede de yaşadıklarımız değişmez mi?
Doğru yanıtı bulmak için doğru soruları sormak çok önemlidir.
Doğru soruları sorarken kendi doğrularımız da bizim rehberimiz olacaktır.

Kendini gerçekleştiren kehanetlerimiz vardır.
Başka bir örnekle açıklamak gerekirse kendisinin değer görmediğini, sevilmediğini düşünen birisi çevresindeki her türlü reaksiyonu, kendisiyle iletişime geçen insanların söylediklerini negatif algılayacak, onlara düşmanca ve şüpheyle yaklaşacak, bir süre sonra gerçekten çevresi tarafından dışlanan sevilmeyen bir insan haline gelecek ve bu durumda da son olarak iç sesi kendisine şunu söyleyecektir. Ben zaten biliyordum beni sevmediklerini.

Kişi kendi kehanetini bir süre sonra farkında olmadan sergilediği davranışlarla gerçekleştirmiş olacaktır. Bu durumda bile kendi haklılığının pekiştiğini düşünerek kendi davranışları konusunda iç görü geliştiremeyecektir.

Bu kuram Pigmalion Etkisi olarak da tanımlanır. Bu kurama göre diğer kişiler hakkında hatalı görüşleri bulunan birey, kendi hatalı görüşlerini doğrulayacak şekilde davranır ve hedef kişilerde aynı yönde davranışlar sergiler, kişinin hedef kişiler hakkında beklentiler oluşturması, ardından da bu beklentilere göre davranması ve sonuçta da diğer kişilerin bu beklentiye uygun şekilde tavır sergilemesiyle beklentiler doğrulanır.

Burada diğerlerinin davranışlarını kişinin kendi beklentileri belirler. Kendisi hakkında olumsuz düşüncelere ve benlik imajına sahip bir insan, kendisinin eğlenceli bir insan olmadığını kimsenin ona katlanmayacağını, ondan hoşlanabilecek insanların olmadığını düşündüğünde, diğer kişilere bu beklentisine uygun şekilde davranacak, başkalarına karşı surat asacak, bunun neticesinde de diğer kişiler tarafından aranıp sorulmayan bir insan olacaktır.

Başkalarından aldığımız geri bildirimlerde bu yönde bizim iç gerçeğimizle bütünleşir.
Bir insana sevilen bir insan olduğunu hissettirirseniz gerçekten daha mutlu ve sevilen bir birey olur.
Bir çocuğa zeki bir çocuk olduğunu hissettirirseniz o çocuk bir süre sonra daha başarılı bir öğrenci olmaya başlar.
Kendinizin değerli olduğuna inanırsanız gerçekten değer verilen bir birey olursunuz ve kehanet gerçekleşir.
Başkalarının bize vereceği geri bildirimler bu yönde etkilenmiş olur.
Değer verilmeyen, itici, şanssız bir insan olduğumuza inanırsak şanssızlıklar hep bizi bulur.
Neye inanıyorsak başımıza o gelir,
bu durumda başımıza ne gelmesini istiyorsak ona inanmayı öğrenmek gerekir.

sevgiler..

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

__________________
ben mevlana değilim, insan ol öyle gel..
shamanic isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-09-2009, 03:57 AM   #2 (permalink)
Üsteğmen
 
renkli61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jul 2009
Bulunduğu yer: Bedenen Trabzon ruhen Kocaeli:):):)
Mesajlar: 237
Tesekkür: 483
229 Mesajinıza toplam 948 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
renkli61 has a spectacular aura aboutrenkli61 has a spectacular aura aboutrenkli61 has a spectacular aura about
Standart Cevap: Kendini Gerçekleştiren Kehanet

paylaşım için saol .%100 düşünce gücü kitabında da benzer şeyler vardı neye inanırsak beyin onu emir olarak alır ve gerçekleştirirmiş...
renkli61 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-09-2009, 01:38 PM   #3 (permalink)
 
salvadore_xp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jun 2009
Mesajlar: 4
Tesekkür: 162
182 Mesajinıza toplam 846 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
salvadore_xp has a spectacular aura aboutsalvadore_xp has a spectacular aura aboutsalvadore_xp has a spectacular aura about
Standart Cevap: Kendini Gerçekleştiren Kehanet

Bu terim pedegoji de öğrencilerin başarısız olacaklarına inanması ve bu şekilde başarısız olmak için tüm gerekenleri yerine getirmesiyle başarısız olması durumudur.
Örn. Matematik sınavına girecek bir öğrenci "benim matematikten temelim yok, bu zamana kadar hiç matematikten 50'nin üzerine not alamadım, ben matematiği yapamıyorum" der.
bu kaygıyla da sınava kadar ders çalışmaz, başarısız olacağından emindir ve başarısız olur.
salvadore_xp isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-09-2009, 01:46 PM   #4 (permalink)
 
Üyelik tarihi: Feb 2008
Mesajlar: 18
Tesekkür: 22
47 Mesajinıza toplam 151 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
DiLeK-ChE is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Kendini Gerçekleştiren Kehanet

harika bir yazı... kendimizle ilgili herşeyi gerçekleştirebileceğimizin kanıtı..1
DiLeK-ChE isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-09-2009, 12:21 AM   #5 (permalink)
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Sep 2009
Mesajlar: 32
Tesekkür: 25
32 Mesajinıza toplam 239 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
pembe mutluluk is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Kendini Gerçekleştiren Kehanet

İyiyide kötüyü de kendimize çeken biz değilmiyiz.Neden iyilikleri yada şansı çekmeyelim ki.Güç içimizde.şanslı olmayı seçiyorum.Evrenin bolluk ve bereketi bana geliyor......
pembe mutluluk isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 21-09-2009, 10:17 PM   #6 (permalink)
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Sep 2009
Mesajlar: 20
Tesekkür: 101
18 Mesajinıza toplam 83 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
ozgecan is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Kendini Gerçekleştiren Kehanet

çok güzel bir yazı ve paylaşım çok tşkler emeğinize saglık...
ozgecan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 22-09-2009, 12:12 AM   #7 (permalink)
Banned
 
Üyelik tarihi: Jun 2009
Mesajlar: 362
Tesekkür: 7,119
668 Mesajinıza toplam 4,252 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
fgceker is a splendid one to beholdfgceker is a splendid one to beholdfgceker is a splendid one to beholdfgceker is a splendid one to beholdfgceker is a splendid one to beholdfgceker is a splendid one to beholdfgceker is a splendid one to beholdfgceker is a splendid one to behold
Red face Cevap: Kendini Gerçekleştiren Kehanet

Sevgili shamanic ;

Her zaman ki gibi hedefi tam 12 den vurmuşsun.Emeğine sağlık canım
fgceker isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 29-12-2009, 06:34 AM   #8 (permalink)
Teğmen
 
SilentStorm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Sep 2009
Mesajlar: 19
Tesekkür: 45
20 Mesajinıza toplam 141 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
SilentStorm will become famous soon enoughSilentStorm will become famous soon enough
Standart Cevap: Kendini Gerçekleştiren Kehanet

Sevgili Shamanic , diyecek bir kelime bulamıyorum SÜPER sin !!! Gönlünün güzelliği bizleri de aydınlatıyor.. Bu aydınlanmayı sağladığın için sonsuz Teşekkürler .. Işığın hiç solmasın ...
__________________
"Kaderini değiştirmek istiyorsan, Önce kendin değişmelisin"
SilentStorm isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-01-2012, 12:04 PM   #9 (permalink)
Administrator
 
sweeet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2009
Mesajlar: 4,053
Tesekkür: 19,481
3,779 Mesajinıza toplam 10,280 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
sweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to behold
Standart Cevap: Kendini Gerçekleştiren Kehanet

Bu yazılar okunmalı üzerinde düşünülmeli.

Gerçekten sizin hangi kehanetleriniz var hayatınıza dair gerçekleşmiş? Hani "aklıma gelen başıma gelir." veya "Birine kırk kere deli dersen deli olur." dediğiniz hikayeleriniz yok mu? O yüzden neye inandığımıza her zaman çok dikkat etmeliyiz.

"Birine kırk kere akıllı(dahi) dersen ne olur?"

İlla bir kehanet gerçekleşecekse hepsi iyi olsun ve iyi yönde gerçekleşsin.

Robert Rosenthal adlı araştırmacı bu konuyu prsikoloji literatürüne sokan kişidir. Yaptığı çalışmaları 18 öğretmen, 650 öğrenci üzerinde gerçekleştirmiştir. Her sınıfı eşit sayıda öğrencilerin olduğu iki gruba ayırır(rastgele tabi ki). Gruplardan bir tanesine "ileri zekalı grup" der ve öğretmenlere bu öğrencilerin isimlerini verir. Gerçekten böyle bir durum olmadığı halde yıl sonunda öğrencilerin akademik başarıları karşılaştırıldığında "ileri zekalı grup" olarak adlandırılan öğrenci grupları daha yüksek başarı göstermiştir.

Bu çalışma hem kendimizle ilgili inançlarımızın hem de çevremizdeki insanlara -özellikle çocuklara- yaklaşımımızın ve onlara yapıştırdığımız etiketlerin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösteriyor.
__________________
Benim Kişisel GeliŞim Yolculuğum: http://www.hayatimdegisti.com/forum/...olculugum.html



Hayatın düşüncelerinin aynasıdır.

sweeet isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Kendini Gerçekleştiren Kehanet

Ne Yapmalı? ve Olumsuz Düşünceyi Dışarıda Tutun! Kendini Gerçekleştiren Kehanet Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Kendini Gerçekleştiren Kehanet Psk. Nur Gezek'in kaleminden.. Konuya Nick adında bir demiryolu isçisinin öyküsüyle başlamak istiyorum. Nick güçlü, sağlıklı bir işçi, manevra sahasında çalışıyor. Arkadaşlarıyla ilişkisi iyi ve işini iyi yapan güvenilir bir insan. Ne var ki, kötümser biri, her ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Olumsuz Düşünceyi Dışarıda Tutun! telkin cd indir izle İstanbul Olumsuz Düşünceyi Dışarıda Tutun! nerededir kimdir Olumsuz Düşünceyi Dışarıda Tutun! çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Olumsuz Düşünceyi Dışarıda Tutun! hipnoz Olumsuz Düşünceyi Dışarıda Tutun! olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Olumsuz Düşünceyi Dışarıda Tutun! hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Olumsuz Düşünceyi Dışarıda Tutun! kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:33 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.