Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Olumsuz Düşünceyi Dışarıda Tutun! (http://www.hayatimdegisti.com/forum/olumsuz-dusunceyi-disarida-tutun/)
-   -   OLUMLU DÜŞÜNEBİLMENİN SIRLARI (http://www.hayatimdegisti.com/forum/olumsuz-dusunceyi-disarida-tutun/2001-olumlu-dusunebilmenin-sirlari.html)

hayatimdegisti 23-08-2007 01:24 AM

OLUMLU DÜŞÜNEBİLMENİN SIRLARI
 



OLUMLU DÜŞÜNEBİLMENİN SIRLARI



OLUMLU DÜŞÜNEBİLMENİN SIRLARI

OZANSER UĞURLU

İnsan ancak belirli şartları oluşturarak ve önce kendisini tanıyarak pozitif düşünmeyi ve bunu alışkanlık haline getirmeyi başarabilir

Sadece söyleyerek pozitif düşünemezsiniz. Bunu yapmak için kendinize zaman ayırmalı, çatışmalardan uzak durmalı, korkularınızla yüzleşmelisiniz.

Her geçen gün hayatından memnun olmayan insan sayısı artıyor. Sorunlarıyla uğraşmaktan fiziksel, duygusal ve zihinsel olarak yorgun düşmüş bir çok insan, hiçbir şeyin düzelmediğinden ve her gün işlerin biraz daha kötüye gittiğinden yakınıyor.

Oysa sorunlarla başa çıkabilmek için yapılması gereken ilk şey; pozitif düşünmek. Ancak pozitif düşünebilmek öyle kendiliğinden olabilecek bir şey değil. Günümüz dünyasının koşullarında binlerce farklı uyaran tarafından etrafımız sarılmışken pozitif düşünebilmek için doğru şekilde hareket etmek gerek.

Öncelikle pozitif düşünebilmek için uygunabilecek tek bir formül olmadığını belirtmekte yarar var. İnsan ancak belirli şartların oluşması sonucunda pozitif düşünebilmeyi başarabilir. Diğer bir deyişle, bazı şartlar gerçekleşmeden pozitif düşünmek için gerekli şartların oluşması mümkün değildir.

Pozitif düşünebilmek için kişinin öncelikle içinde bulunduğu koşulları analiz etmesi, genel psikolojik ve fiziksel durumunu kontrol altına alması gerekir. İnsanların sadece kendi kendilerine telkin yoluyla pozitif düşünebilme noktasına ulaşması, diğer bir deyişle insanın sadece kendi kendisine "pozitif düşün" mesajı vererek pozitif düşüncelere yönelmesi çok zordur.

Bu nedenle kişisel yaşamımızda devamlılık gösterecek bir kaç sağlam hamle ile hayata daha pozitif yaklaşmayı daha kolay bir biçimde başarabiliriz.

KENDİNİZE ZAMAN AYIRIN

Hayatımızın çoğunu kuru kalabalık içerisinde oradan oraya sürüklenerek geçiririz. Kişisel süreçlerimizi daha sağlıklı yaşayabilmek için arada sırada hayatın içinde mola vermek ve kendimizle baş başa kalmak; zihinsel, duygusal ve fiziksel açıdan kendimizi daha iyi hissetmemiz için oldukça yararlıdır.

Kendinize zaman ayırarak, kişisel süreçlerinizi daha yakından tanıyıp, pozitif düşünmek için ihtiyacınız olan adımları daha iyi planlayabilirsiniz. Kişinin kendisine zaman ayırması, kendisini yüceltmesi demektir. Pozitif düşünebilmek için kendinizi yüceltmekten kaçınmayın.

ÇATIŞMADAN KAÇIN

Çatışma, hayatımızın bir parçası olarak her an her şekilde karşımıza çıkabilir ve doğası gereği olumsuz özellikler gösterdiği için de pozitif düşüncenin tam anlamıyla düşmanıdır. Çatışmanın kaçınılmaz olması, ondan uzak durulamayacağı anlamına gelmez.

Negatif enerjinin varlığını hissettiğiniz an, negatif enerji kaynağından uzak durmak, çatışmanın ortaya çıkıp olumsuz sonuçlar doğurmasını engellemek için etkili bir yöntemdir. Sebep ne olursa olsun, çatışmaya girmeden önce, kaybedeceğiniz enerjiyi hesaba katarak olumsuz düşüncelerden uzak durmanız gerektiğini asla aklınızdan çıkarmayın.

NEDEN SORUSUNA CEVAP VERİN

Her ne şekilde hareket ederseniz edin, ne yaparsanız yapın ya da ne düşünürseniz düşünün, her zaman "neden" sorusuna cevap verebilmelisiniz. Bu şekilde kendi hayatınız üzerinde kontrol sahibi olma gücünüzü daha çok arttırmış olursunuz. İnsan, çoğu zaman davranışlarının sonuçları ortaya çıktıktan sonra gerekli analizleri yapar.

Oysa daha önce "neden" sorusuna verilecek cevaplar, pozitif düşünebilmek ve hayata daha pozitif yaklaşabilmek için gerekli ön zemini hazırlayacaktır. Hayatta her şeyin bir nedeni vardır ve bu nedenlerin farkında olmak, bizi olumlu düşünebilmek için hayat karşısında daha güçlü kılar.

KORKULARINIZLA YÜZLEŞİN

Olumsuz düşüncelerin arkasında genellikle içimizde fark edilmeden ortaya çıkan ve gelişip büyüyerek hayatımızı kontrol altına alan korkularımız vardır. Pozitif düşünebilmek için önemli bir adım bu korkular ile yüzleşmektir. Korkmak tutsak olmakla aynı şeydir. Korkularımız kendilerini göstermezler. Sadece gerekli olduğunda ortaya çıkarlar.

Onların farkına vardığımız an onlarla başa çıkmak için mücadele etmeye başlamamız gerekir. Aksi takdirde korkular olumsuz düşünceleri yaratır ve güçlendirir. Pozitif düşünebilmek için korkularımızla yüzleşip onları tanımamız, onlarla başa çıkmak için harekete geçmemiz gerekir.

BAŞKALARINI ÖNEMSEMEYİN

Hayatımızın hemen her alanında başkalarıyla birlikte olmak zorunda kalırız. Bu nedenle içinde bulunduğumuz grupların diğer üyelerinin üzerimizde etkili olması farkında olmadan kapılabileceğimiz bir durumdur.

Diğer insanların bizim ne düşündüğümüz ve ne yaptığımızla yakında ilgilendikleri fikri, olumsuz düşüncelerin çok çabuk ortaya çıkmasına yol açabilir. Kendimize olan güvenimizi arttırmak ve etrafımızdaki insanların üzerimizde yarattığı baskıdan kurtulmak için atılan her adım, pozitif düşünmek için bize yardımcı olacaktır.

SAĞLIK VE SPOR

Sağlıklı beslenmek ve spor yapmak insanın fiziksel açıdan kendisiyle ilgilenmesi ve zihinsel süreçlerini kendi kontrolü altında daha olumlu bir seviyeye ulaştırması için önemlidir.

Kendinizi fiziksel olarak rahat ve iyi hissederseniz, düşüncelerinizin de pozitif olması ve daha olumlu bir bakış açısına sahip olmanız kolaylaşır. Daha pozitif düşünceler için sağlıklı beslenmeniz ve spor yapmanız gerektiğini unutmayın.

GEÇMİŞ GEÇMİŞTE KALSIN

Kötü anılar, olumsuz duyguların ortaya çıkmasına yardımcı olma özelliğine sahiptir. Geçmişte yaşadığımız kötü şeyleri hatırladıkça, hissettiğimiz olumsuz duyguları da hatırlar ve zihinsel olarak o günlere geri döneriz.

Önemli olan böyle bir durumda kötü şeyleri unutmak değil, onların hafızalarımızda edindiği mevcut önemi azaltmaktır. Geçmişin önemini azaltarak onun düşüncelerimizi olumsuza çevirmesine engel olabiliriz. Geçmişi geçmişte bırakıp, geleceğe bakmak dönmek iyi bir başlangıçtır.

HAYATA KARŞI ESNEK OLUN

Esneklik, hayat karşısında daha rahat hareket etmemizi sağlar; sert ve kesin tavırlar zorlanmamıza ve kırılıp yok olmamıza yol açar.

Esneklik, pozitif düşünebilmek için çok önemli bir ön koşuldur; çünkü farklı alanlara hareket edebilme yeteneğimizin olması alternatif açılardan bakabilmemizi ve farklı şekillerde düşünüp daha kolay bir şekilde pozitif düşüncelere odaklanabilmemizi sağlar.
Ozanser Uğurlu



turgay0101 13-09-2007 02:29 PM

Ynt: OLUMLU DÜŞÜNEBİLMENİN SIRLARI
 
gerçekten telkinlerle olumlu düşünme gücünü birleştirdiğimiz de ortaya muazzam güzel bir şey çıkıyor hismiley

meçka 31-05-2008 02:32 AM

Ynt: OLUMLU DÜŞÜNEBİLMENİN SIRLARI
 
atakan bey her yazdığınız konu insanı derinden etkiliyor ama yazdığınız bu örnekler bakıldığında çok kolay geliyor ama uygulamaya gelince işte ozaman ne oluyorsa oluyor yada ben bunların aşama aşama olacağını bildiğim halde acele edip birden gerçekleşmesini bekliyorum.neticede yazdıklarınız sonuna kadar doğru inşallah bu doğruları hayatıma geçirip doğru bir insan olma yolunda küçük adımlarlada olsa neticeye ulaşırım.çapalarınız için çok teşekkürler.
25889 clapping

ISRISMASKO 07-08-2008 03:18 PM

Ynt: OLUMLU DÜŞÜNEBİLMENİN SIRLARI
 
'Çok güldüm ağlamam inşallah' mantığını ve her durumun en negatif olası sonucunu düşünmek gerektiğini öğrettiler bize amaaaa... sad456

siyah_inci 29-08-2008 07:14 PM

Ynt: OLUMLU DÜŞÜNEBİLMENİN SIRLARI
 
ÇATIŞMADAN KAÇIN

Çatışma, hayatımızın bir parçası olarak her an her şekilde karşımıza çıkabilir ve doğası gereği olumsuz özellikler gösterdiği için de pozitif düşüncenin tam anlamıyla düşmanıdır. Çatışmanın kaçınılmaz olması, ondan uzak durulamayacağı anlamına gelmez.

Negatif enerjinin varlığını hissettiğiniz an, negatif enerji kaynağından uzak durmak, çatışmanın ortaya çıkıp olumsuz sonuçlar doğurmasını engellemek için etkili bir yöntemdir. Sebep ne olursa olsun, çatışmaya girmeden önce, kaybedeceğiniz enerjiyi hesaba katarak olumsuz düşüncelerden uzak durmanız gerektiğini asla aklınızdan çıkarmayın

peki bu çatışmalar,negatif enerji kaynağı aile içindeyse ne yapıcaz???kaçmada kaçamıyorsun 88a

shamanic 08-09-2008 02:59 PM

Ynt: OLUMLU DÜŞÜNEBİLMENİN SIRLARI
 
merhabalar ..
negatif enerji kaynağı aile içerisindeyse evet haklısınız o zaman değişim süreci biraz daha zorlu olabilir..

aile içerisinde ki bireyler birbirlerine enerjetik olarak daha fazla bağlıdırlar...
bu durumun hem artıları hem eksileri vardır..

negatif enerji yayan bir kişiden nasıl ki tüm aile kolaylıkla etkileniyor ise pozitif enerji yayan kişiden de aynı şekilde kolaylıkla etkilenirler..

bu noktadaki dezavantajımızı avantaja çevirmek için biraz daha fazla gayret göstermemiz gerekir..

nötr bir ortamı pozitifle doldurmak kolaydır..
negatif bir ortamda ise önce verdiğimiz enerjiler ortamı nötrleştirir sonrasında pozitif olarak doldurmaya başlar..
bazen bu nötrlenme süreci çalışma yapan kişide hiç bir şey değişmiyor boşa kürek çekiyorum hissi yaratsa da
ortam mutlaka bundan etkilenmeye başlar..

ortama pozitif enerji yayan kaynak çoğaldıkça bu süreç hızlanır..
bu noktada yaptığımızdan emin olmak negatife her şeye rağmen pozitif ile cevap verebilmek
kendimizi değiştirdikçe dışarıya yayılan güçlü enerjimizin etrafımızda da etkili olacağına inanmak
mutlaka istenilen güzel sonuca ulaşmakta etkili olacaktır..

pozitifliği seçmek bir yaşam biçimidir.. gerçek anlamada bunu yaşayabildiğimiz zaman etrafımıza aynı dinginlik huzur mutlak surette yayılır..

her konuda olduğu gibi buradada konu kendimizizdir..
başkalarının negatifliğini değiştirmek yerine kendi pozitifliğimizi güçlendirmek elimizdeki altın anahtardır..

sevgiler..

Novos 08-09-2008 03:08 PM

Ynt: OLUMLU DÜŞÜNEBİLMENİN SIRLARI
 
derty art56art56 vien1 alk78 hpm2

siyah_inci 24-09-2008 01:21 AM

Ynt: OLUMLU DÜŞÜNEBİLMENİN SIRLARI
 
Alıntı:

**shamanic** Nickli Üyeden Alıntı
merhabalar ..
negatif enerji kaynağı aile içerisindeyse evet haklısınız o zaman değişim süreci biraz daha zorlu olabilir..

aile içerisinde ki bireyler birbirlerine enerjetik olarak daha fazla bağlıdırlar...
bu durumun hem artıları hem eksileri vardır..

negatif enerji yayan bir kişiden nasıl ki tüm aile kolaylıkla etkileniyor ise pozitif enerji yayan kişiden de aynı şekilde kolaylıkla etkilenirler..

bu noktadaki dezavantajımızı avantaja çevirmek için biraz daha fazla gayret göstermemiz gerekir..

nötr bir ortamı pozitifle doldurmak kolaydır..
negatif bir ortamda ise önce verdiğimiz enerjiler ortamı nötrleştirir sonrasında pozitif olarak doldurmaya başlar..
bazen bu nötrlenme süreci çalışma yapan kişide hiç bir şey değişmiyor boşa kürek çekiyorum hissi yaratsa da
ortam mutlaka bundan etkilenmeye başlar..

ortama pozitif enerji yayan kaynak çoğaldıkça bu süreç hızlanır..
bu noktada yaptığımızdan emin olmak negatife her şeye rağmen pozitif ile cevap verebilmek
kendimizi değiştirdikçe dışarıya yayılan güçlü enerjimizin etrafımızda da etkili olacağına inanmak
mutlaka istenilen güzel sonuca ulaşmakta etkili olacaktır..

pozitifliği seçmek bir yaşam biçimidir.. gerçek anlamada bunu yaşayabildiğimiz zaman etrafımıza aynı dinginlik huzur mutlak surette yayılır..

her konuda olduğu gibi buradada konu kendimizizdir..
başkalarının negatifliğini değiştirmek yerine kendi pozitifliğimizi güçlendirmek elimizdeki altın anahtardır..

sevgiler..

teşekkür ederim....sanırım haklısınız dusun

yani iş bende bitiyor yine....ben pozitif olarak negatifliği bastırıcam... dusun

e bende bunu başarırsam dahada başaramıycam şey galiba terli345

tugcem07 15-11-2008 03:40 AM

Ynt: OLUMLU DÜŞÜNEBİLMENİN SIRLARI
 
Atakan bey yazınız gerçekten çok etkileyici ve yol gösterici olmuş.bunları bugün itibariyle hayatımda uygulamaya karar verdim.sanırım sayenizde hayatımda yeni bir yol açıcam...

derya__43 14-03-2009 10:35 PM

atakan bey çok güzel yazmışsınız bunu uygulayabilmek bizim elimizde ama ben nasıl yapıcamı düşünüyorum olumlu düşünmek çok zor heleki bu yaşamda :(

tutku2009 16-03-2009 05:40 PM

püf noktası sanırım rotayı olumluda tutabilmek...

hiçyoktum 11-04-2009 01:49 AM

Cevap: OLUMLU DÜŞÜNEBİLMENİN SIRLARI
 
olumlu düşünme konusunda çoğu kez kendimi kandırdığımı farkettim.zihinde olumlu görüntüler canlandırmak eğer duygularınızdada bir olumluluğa bir heyecan yada bir rahatlamaya yada nedensiz bir sevinç veya sevgi duygusuna neden olmuyorsa burda yanlış giden bişeyler var demektir. olumlu düşünce ancak olumlu hisler yaratıyorsa olumludur diğer türlüsü kendinizi zorlama sonucu evet ben iyi şeyler düşünüyorum, güzel hayaller kuruyorum hadi bakalım tarzından bi zorlamadan ibarettir ve yaşantımızda istediğimiz sonuçları alma konusunda bize pekde yardımcı olmaz.unutulmaması gereken en önemli nokta bu sanırım düşüncelerimizi duygularla beslemek.

saime1 21-04-2009 02:04 PM

Cevap: OLUMLU DÜŞÜNEBİLMENİN SIRLARI
 
çok güzel bir yazı, ben beğendiğim herşeye güzel derim, tanımlamam böyle,
Hayatımız boyunca olumlu düşün , çok karamsarsın sözlerini duyarız ,sanki olumlu düşünmek yemek yemek gibi kolay birşey sanki, zor ama imkansız değil.Çağımızdaki yenilikler, teknolji , ve evrensel güçler hep olumlu düşünebilmemiz için bize rehberlik ve yardım ediyorlar.Yani çağımız aydınlanma çağı isteyene kaynak veriliyor yardımlar yapılıyor.Bunun için görevli insanlar aramıza gönderilmiş.Yeterki değişmeyi işste, olumlu ve olumsuzu fark et.En zahmetsiz ve etkli yötemde Atakan beyin tewlkinleri.Sağ olsun var ıolsun.

SNMKAYA 30-07-2009 05:49 PM

Cevap: Ynt: OLUMLU DÜŞÜNEBİLMENİN SIRLARI
 
aynen katılıyorum arkadaşım

kinetix 31-07-2009 12:45 AM

Cevap: OLUMLU DÜŞÜNEBİLMENİN SIRLARI
 
Negatif düşünceleri olan kişilerin içerisinde yaşarken; pozitif düşünmeye gayret etmek gerçekten zordur. Bunu başarabilmek için bazen ortam değiştirmek gerekebiliyor. Çünkü olumsuz yönlendirme yapan insanlar isteyerek veya istemeyerek yakınındaki insanları negatif etki altına alabiliyorlar.
Ne olursa olsun kendi düşüncem tabi ki; "olumlu düşünmemi etkiliyor" diyerek, çok yakınlarımızdan da uzaklaşmamak gerek. "Şu kişi bana değer vermiyor ya da beni önemsemiyor" diyebileceğimiz kişilerden duyabileceğimiz itici enerjiyi, ben şöyle bertaraf ediyorum;
"Ben değerli ve saygın bir varlığım.. Karşımdaki insanın benim hakkımda düşündükleri, sadece onun düşüncelerinden ibarettir. Karşımdaki kişinin ilgili veya ilgisiz olması, beni ne çok değerli yapabilir ne de değersiz.. Değerli olup olmamam başka kişilerin kararıyla değil; ancak benim gelişimim, görgülü davranmam ve insanlığa faydalı olmamdan kaynaklanabilir."
Bu sadece bir örnektir, herkes kendi adına olumlu düşünebilir. Umarım katkım olmuştur:)

realbluesky 02-08-2009 09:56 PM

Cevap: OLUMLU DÜŞÜNEBİLMENİN SIRLARI
 
yazma özğürlüğü olursa burda daha olumlu olucam

hayathan 09-09-2009 10:35 PM

Cevap: OLUMLU DÜŞÜNEBİLMENİN SIRLARI
 
Alıntı:

intercool Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 472920)
Negatif düşünceleri olan kişilerin içerisinde yaşarken; pozitif düşünmeye gayret etmek gerçekten zordur. Bunu başarabilmek için bazen ortam değiştirmek gerekebiliyor. Çünkü olumsuz yönlendirme yapan insanlar isteyerek veya istemeyerek yakınındaki insanları negatif etki altına alabiliyorlar.
Ne olursa olsun kendi düşüncem tabi ki; "olumlu düşünmemi etkiliyor" diyerek, çok yakınlarımızdan da uzaklaşmamak gerek. "Şu kişi bana değer vermiyor ya da beni önemsemiyor" diyebileceğimiz kişilerden duyabileceğimiz itici enerjiyi, ben şöyle bertaraf ediyorum;
"Ben değerli ve saygın bir varlığım.. Karşımdaki insanın benim hakkımda düşündükleri, sadece onun düşüncelerinden ibarettir. Karşımdaki kişinin ilgili veya ilgisiz olması, beni ne çok değerli yapabilir ne de değersiz.. Değerli olup olmamam başka kişilerin kararıyla değil; ancak benim gelişimim, görgülü davranmam ve insanlığa faydalı olmamdan kaynaklanabilir."
Bu sadece bir örnektir, herkes kendi adına olumlu düşünebilir. Umarım katkım olmuştur:)


Ben değerliyim
Ben bana inanıyorum.
Ben beni onaylıyorum
Ben beni kabul ediyorum.
Ben her halimle değerliyim
demekte olumlu mesaj iletir.
Sık yapmak gerek bu olumlamaları ama işte erteleme ve tembellik sonuca ulaşmakta geciktiriyor.. zincirleme reaksiyon.. :D

Houner 15-09-2009 12:31 AM

Cevap: OLUMLU DÜŞÜNEBİLMENİN SIRLARI
 
Alıntı:

derya__43 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 312221)
atakan bey çok güzel yazmışsınız bunu uygulayabilmek bizim elimizde ama ben nasıl yapıcamı düşünüyorum olumlu düşünmek çok zor heleki bu yaşamda :(

Sen zaten olumlu düşünmek için kendine zemin hazırlamıyorsun.Bak dikkat ettinmi? yazdığın cevap zaten negatif , diyorsunki hayat çok zor ,şurdan bakalım hayatı zorlaştıran belki gerçekten biziz..
Şimdi benim size tavsiyem şudur :Olumlu düşünebilmek öncelikle bilinçaltımıza olumlu telkinler vererek zemin hazırlanır ne kadar bilinç altımız olumlu telkinleri benimserse işte o zaman olumlu düşünce gelicektir..
Birde bunu deneyin hayatınızın değiştiğini fark edeceksiniz ancak sakın vazgeçmeyin ve içinde olumsuz kelime barındıran hiçbiiiir cümle kesinlikle kullanmayın 956kart56art56

fgceker 15-09-2009 01:19 AM

Cevap: OLUMLU DÜŞÜNEBİLMENİN SIRLARI
 
Coşkulu yüz hali coşku duygusunun yayılmasına yol açar girlhaha girlhaha

Haydi şöyle bir ayna bakın ve kendinize ağız dolusu gülümseyin...

Hayatınızdaki pek çok olumsuz olarak gördüğünüz olayın aslında hiçte o kadar korkutucu olmadığını göreceksiniz.

Bir acıyı ya da olumsuzluğu yaşamak zorundaysanız onunla geldiği zaman yüzleşin!!!!

Şimdi dertliysek bize bir günün yükü yeter. Çektiğiniz gerçek acı sadece bugündedir. Geçmişin sınırlarında yaşamaya mahkum değiliz!!!

Işıldayan Safir 15-09-2009 01:26 AM

Cevap: OLUMLU DÜŞÜNEBİLMENİN SIRLARI
 
bu konu benim için o kadar önemli ki anlatamam çünkü gerçekten tüm sorunlarımın kaynağı aslında konunun içindeki msjlarda gizli. geçmişi sürekli hatırlamak, korkularımla bir türlü yüzleşememek, hayata ve insanlara karşı kesin çizgilerle yaşamak çok zor ama bunu seçtim ben. bundan kurtulmak istiyorum. bunun için bi adım attım bugün ilk defa geçmişte yaşadığım ve affetmek istediğim biri aklıma geldi ve kendi kendime bu konu artık kapandı ve o olayı asla hatırlamıyorum dedim. işin ilginç yanı konuyu gerçekten ilk kez düşünmedim ve o insan aklıma geldiği halde şuan öfkeli değilim çünkü yaşadığım her şeyden kendim sorumluyum ve bu şekilde büyüdüğümü düşündüm. o kadar çok korkum var ki bunları da atlatıcağımı düşünüyorum korkusuz bir yaşam istiyorum. bu şekilde kendime zamanda ayırabileceğim ve korkularım yüzünden cesaretsiz kalıp başkalarının her söylediğini yapmayacağım ben düşüncelerimle değerliyim ve istediğim hayatı yaşamak istiyorum. ayrıca daha ılımlı olmak istiyorum ve sertliğim yüzünden başkalarını cezalandırdığımı düşünürken kendimi daha çok yıprattığımı artık anladım bundan sonra bir şey yapmadan ya da konuşmadan önce 2. bir kez daha düşünücem ve kendimi incitecek her şeyden kaçınacağım teşekkürler paylaşım için sapkal89

fgceker 15-09-2009 01:34 AM

Cevap: OLUMLU DÜŞÜNEBİLMENİN SIRLARI
 
Alıntı:

WaMPiReLLa Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 476351)
bu konu benim için o kadar önemli ki anlatamam çünkü gerçekten tüm sorunlarımın kaynağı aslında konunun içindeki msjlarda gizli. geçmişi sürekli hatırlamak, korkularımla bir türlü yüzleşememek, hayata ve insanlara karşı kesin çizgilerle yaşamak çok zor ama bunu seçtim ben. bundan kurtulmak istiyorum. bunun için bi adım attım bugün ilk defa geçmişte yaşadığım ve affetmek istediğim biri aklıma geldi ve kendi kendime bu konu artık kapandı ve o olayı asla hatırlamıyorum dedim. işin ilginç yanı konuyu gerçekten ilk kez düşünmedim ve o insan aklıma geldiği halde şuan öfkeli değilim çünkü yaşadığım her şeyden kendim sorumluyum ve bu şekilde büyüdüğümü düşündüm. o kadar çok korkum var ki bunları da atlatıcağımı düşünüyorum korkusuz bir yaşam istiyorum. bu şekilde kendime zamanda ayırabileceğim ve korkularım yüzünden cesaretsiz kalıp başkalarının her söylediğini yapmayacağım ben düşüncelerimle değerliyim ve istediğim hayatı yaşamak istiyorum. ayrıca daha ılımlı olmak istiyorum ve sertliğim yüzünden başkalarını cezalandırdığımı düşünürken kendimi daha çok yıprattığımı artık anladım bundan sonra bir şey yapmadan ya da konuşmadan önce 2. bir kez daha düşünücem ve kendimi incitecek her şeyden kaçınacağım teşekkürler paylaşım için sapkal89


Canım seni ayakta alkışlıyorum alk78

fgceker 15-09-2009 01:45 AM

Cevap: OLUMLU DÜŞÜNEBİLMENİN SIRLARI
 
Arkadaşlar Reiki hocamdan öğrendiğim çok güzel bir yöntemi burda paylaşmak istiyorum;

Diyelim ki bizi olumsuz yönde etkileyen bir insanla karşılaştık ya da ögün o kişiyle bir görüşmemiz var ---yani ondan kaçışımız yok girlhaha girlhaha--

böyle bir durumda kaldığınızda hemen karşınızdaki kişiye fazla çaktırmadan elinizi göbeğinizin üzerine doğru koyun.Avuç içiniz bedeninize değecek şekilde,Eğer kollarınızı birbirine bağlamanızda sakınca olmayacaksa bunu yapın.böylece o kişinin sizi duygularıyla ve olumsuzluklarıyla etkileyip sizin enerjinizi sömürmesinin önüne geçmiş olursunuz.

Bunu deneyin;göreceksiniz ki o kişi sizin enerjinizi ruh halinizi değiştiremiycek...insan bunun etkisini yaşadıkça adete bir oyun havasına giriyor ve gerçekten süper oluyor.Mesela hoşlanmadığınız biriyle tartışmak zorunda kaldığınızda bu yöntemi uyguladığınızda o öfkeleniyor öfkeleniyor neler söylüyor ama siz tüm soğuk kanlılığınızı koruyarak her şeye mantıklı bir şeklide cevaplar veriyorsunuz girlhaha girlhaha

Sizcede denemeye değer değil mi girlhaha smil56

Houner 15-09-2009 10:54 AM

Cevap: OLUMLU DÜŞÜNEBİLMENİN SIRLARI
 
Alıntı:

WaMPiReLLa Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 476351)
bu konu benim için o kadar önemli ki anlatamam çünkü gerçekten tüm sorunlarımın kaynağı aslında konunun içindeki msjlarda gizli. geçmişi sürekli hatırlamak, korkularımla bir türlü yüzleşememek, hayata ve insanlara karşı kesin çizgilerle yaşamak çok zor ama bunu seçtim ben. bundan kurtulmak istiyorum. bunun için bi adım attım bugün ilk defa geçmişte yaşadığım ve affetmek istediğim biri aklıma geldi ve kendi kendime bu konu artık kapandı ve o olayı asla hatırlamıyorum dedim. işin ilginç yanı konuyu gerçekten ilk kez düşünmedim ve o insan aklıma geldiği halde şuan öfkeli değilim çünkü yaşadığım her şeyden kendim sorumluyum ve bu şekilde büyüdüğümü düşündüm. o kadar çok korkum var ki bunları da atlatıcağımı düşünüyorum korkusuz bir yaşam istiyorum. bu şekilde kendime zamanda ayırabileceğim ve korkularım yüzünden cesaretsiz kalıp başkalarının her söylediğini yapmayacağım ben düşüncelerimle değerliyim ve istediğim hayatı yaşamak istiyorum. ayrıca daha ılımlı olmak istiyorum ve sertliğim yüzünden başkalarını cezalandırdığımı düşünürken kendimi daha çok yıprattığımı artık anladım bundan sonra bir şey yapmadan ya da konuşmadan önce 2. bir kez daha düşünücem ve kendimi incitecek her şeyden kaçınacağım teşekkürler paylaşım için sapkal89

zaten sen adımını atmışsın bilinçaltında sana rahatlıkla yardımcı olur 956k

Işıldayan Safir 15-09-2009 01:53 PM

Cevap: OLUMLU DÜŞÜNEBİLMENİN SIRLARI
 
öyle ümit ediyorum teşekkürler :))

rain_man 21-10-2009 02:51 PM

Cevap: OLUMLU DÜŞÜNEBİLMENİN SIRLARI
 
güzel gören güzel düşünür güzel düşünen hayatından lezzet alır...r.n.k

gurbetçi 21-10-2009 03:11 PM

Cevap: OLUMLU DÜŞÜNEBİLMENİN SIRLARI
 
bende tıpkı wampirella gibiyim =(

yağmur damlası 31-10-2009 08:42 PM

Cevap: OLUMLU DÜŞÜNEBİLMENİN SIRLARI
 
çok dikkat ettiğim bir durum yanlızlıktan sıkıldığım zamanlarda bir arkadaşla muhabbet etmek isteyipte olmadığı zamanlarda gece geç saatlere kadar uyuyamamışımdır.o arkadaşın olduğu zamanlarda ise çabucak uykum gelip uyumuşumdur.bir gün yanımdaki bir insanın bendeki etkisini yanlız yaşadığım ozamanlarda evimde neler değiştirdiğini düşündüm.ve yanlızken yanlız değilmişim gibi düşünebilirmiyim diye deneme yaptım.ve oldu.yanlızlığın verdiği huzursuzluk üzerimden kalkmış ve huzursuzluğun kalkması ilede uykum gelmişti.düşüncelere yön verme telkin çok önemli bir silah

kaan9203 03-11-2009 07:55 PM

Cevap: OLUMLU DÜŞÜNEBİLMENİN SIRLARI
 
Alıntı:

fgceker Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 476364)
Arkadaşlar Reiki hocamdan öğrendiğim çok güzel bir yöntemi burda paylaşmak istiyorum;

Diyelim ki bizi olumsuz yönde etkileyen bir insanla karşılaştık ya da ögün o kişiyle bir görüşmemiz var ---yani ondan kaçışımız yok girlhaha girlhaha--

böyle bir durumda kaldığınızda hemen karşınızdaki kişiye fazla çaktırmadan elinizi göbeğinizin üzerine doğru koyun.Avuç içiniz bedeninize değecek şekilde,Eğer kollarınızı birbirine bağlamanızda sakınca olmayacaksa bunu yapın.böylece o kişinin sizi duygularıyla ve olumsuzluklarıyla etkileyip sizin enerjinizi sömürmesinin önüne geçmiş olursunuz.

Bunu deneyin;göreceksiniz ki o kişi sizin enerjinizi ruh halinizi değiştiremiycek...insan bunun etkisini yaşadıkça adete bir oyun havasına giriyor ve gerçekten süper oluyor.Mesela hoşlanmadığınız biriyle tartışmak zorunda kaldığınızda bu yöntemi uyguladığınızda o öfkeleniyor öfkeleniyor neler söylüyor ama siz tüm soğuk kanlılığınızı koruyarak her şeye mantıklı bir şeklide cevaplar veriyorsunuz girlhaha girlhaha

Sizcede denemeye değer değil mi girlhaha smil56




saçma.......................................4897

Sezennl 03-11-2009 09:07 PM

Cevap: OLUMLU DÜŞÜNEBİLMENİN SIRLARI
 
ben kendime deger vermeyi ogrenmem lazim

zeynep957 03-11-2009 09:16 PM

Cevap: OLUMLU DÜŞÜNEBİLMENİN SIRLARI
 
bunu belgesel de izlediğim de çok etkilenmiştim.hele dişinin gelnesine yakın midesinde ki son lokmayı çıkarıp yumurtadan çıkan yavrusuna vermesi çok müthişti.paylaşımınız için çok teşekkürler.doğurup cami avlusuna atanlar seyretmeli...

Houner 04-11-2009 09:53 PM

Cevap: OLUMLU DÜŞÜNEBİLMENİN SIRLARI
 
Alıntı:

fgceker Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 476364)
Arkadaşlar Reiki hocamdan öğrendiğim çok güzel bir yöntemi burda paylaşmak istiyorum;

Diyelim ki bizi olumsuz yönde etkileyen bir insanla karşılaştık ya da ögün o kişiyle bir görüşmemiz var ---yani ondan kaçışımız yok girlhaha girlhaha--

böyle bir durumda kaldığınızda hemen karşınızdaki kişiye fazla çaktırmadan elinizi göbeğinizin üzerine doğru koyun.Avuç içiniz bedeninize değecek şekilde,Eğer kollarınızı birbirine bağlamanızda sakınca olmayacaksa bunu yapın.böylece o kişinin sizi duygularıyla ve olumsuzluklarıyla etkileyip sizin enerjinizi sömürmesinin önüne geçmiş olursunuz.

Bunu deneyin;göreceksiniz ki o kişi sizin enerjinizi ruh halinizi değiştiremiycek...insan bunun etkisini yaşadıkça adete bir oyun havasına giriyor ve gerçekten süper oluyor.Mesela hoşlanmadığınız biriyle tartışmak zorunda kaldığınızda bu yöntemi uyguladığınızda o öfkeleniyor öfkeleniyor neler söylüyor ama siz tüm soğuk kanlılığınızı koruyarak her şeye mantıklı bir şeklide cevaplar veriyorsunuz girlhaha girlhaha

Sizcede denemeye değer değil mi girlhaha smil56

çok güzel bir bilgiydi ben bazen farkında olmadan yaptığımı hatırlıyorum ve hakketende işe yarıyor kontrolüne sahip oluyorsun smileydancemusic45

mavihuzur 21-11-2009 09:40 PM

Cevap: OLUMLU DÜŞÜNEBİLMENİN SIRLARI
 
ailedeki his bağlarına katılıyorum velhasıl negatif çoğu zaman daha baskın oluyor bunda kontrolü elde tutamıyorum. şimdilik. çözümü olay yerinden uzaklaşmakta buluyorum. ne önerirsiniz???

mavihuzur 21-11-2009 09:50 PM

Cevap: OLUMLU DÜŞÜNEBİLMENİN SIRLARI
 
önceleri olumsuzluklar karşısında olumlu düşünmek birazcık zor olabilir. Ama çare var bizzat uyguladım ve çok faydasını gördm ve gittikçe daha çok görüyorum. olumsuz , sinir bozucu bişeyler olduğunda , sizi güldüren videolar izleyin. örneğin : cem yılmaz,ata demirer, kemal sunal yada kmik videolar diye karşınıza çıkan videolara tıklayın. harika işe yarıyo. :P

yüsra 21-11-2009 09:56 PM

Cevap: OLUMLU DÜŞÜNEBİLMENİN SIRLARI
 
Alıntı:

fgceker Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 476364)
Arkadaşlar Reiki hocamdan öğrendiğim çok güzel bir yöntemi burda paylaşmak istiyorum;

Diyelim ki bizi olumsuz yönde etkileyen bir insanla karşılaştık ya da ögün o kişiyle bir görüşmemiz var ---yani ondan kaçışımız yok girlhaha girlhaha--

böyle bir durumda kaldığınızda hemen karşınızdaki kişiye fazla çaktırmadan elinizi göbeğinizin üzerine doğru koyun.Avuç içiniz bedeninize değecek şekilde,Eğer kollarınızı birbirine bağlamanızda sakınca olmayacaksa bunu yapın.böylece o kişinin sizi duygularıyla ve olumsuzluklarıyla etkileyip sizin enerjinizi sömürmesinin önüne geçmiş olursunuz.

Bunu deneyin;göreceksiniz ki o kişi sizin enerjinizi ruh halinizi değiştiremiycek...insan bunun etkisini yaşadıkça adete bir oyun havasına giriyor ve gerçekten süper oluyor.Mesela hoşlanmadığınız biriyle tartışmak zorunda kaldığınızda bu yöntemi uyguladığınızda o öfkeleniyor öfkeleniyor neler söylüyor ama siz tüm soğuk kanlılığınızı koruyarak her şeye mantıklı bir şeklide cevaplar veriyorsunuz girlhaha girlhaha

Sizcede denemeye değer değil mi girlhaha smil56



paylaştığınız bilgiye teşekkürler..ben kamu kuruluşunda çalışıyorum. ve bazen birden çok sorunlu insanı kendime çektiğimi hissediyorum.hepsini üst üste gelmesinin başka bir açıklaması olamaz değilmi.y789
onlar için ne yapabilirim bilmiyorum.çok sabırlıyım ama sabrımın sınanmasından sıkıldım.

fgceker 30-11-2009 04:43 PM

Cevap: OLUMLU DÜŞÜNEBİLMENİN SIRLARI
 
Alıntı:

yüsra Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 571219)
paylaştığınız bilgiye teşekkürler..ben kamu kuruluşunda çalışıyorum. ve bazen birden çok sorunlu insanı kendime çektiğimi hissediyorum.hepsini üst üste gelmesinin başka bir açıklaması olamaz değilmi.y789
onlar için ne yapabilirim bilmiyorum.çok sabırlıyım ama sabrımın sınanmasından sıkıldım.

Bence sabah yatağından kalkınca imgeleme yap.Bugün hep olumlu insanlar bana gelecekler de ve hayal edip düşün ayrıntılarıyla nasıl insanlar sana gelecekler...girlhaha girlhaha
Ne kadar işe yarayan bir yöntem olduğunu görünce vazgeçemiyeceksin ve her sabah kendiliğinden imgeleme yapacaksın...Hep olumlu hep olumlu düşünmek işin sırrı....girlhaha

esin_S 01-01-2010 11:53 PM

Cevap: OLUMLU DÜŞÜNEBİLMENİN SIRLARI
 
Ben şu anda hissettiğim şeyin ne olduğunu, niye böyle hissettiğimi bilmiyorum.. Tamam hayatımda olumsuz düşünmemi sağlayan bazı etkenler var ama, onları alt edebildiğimi sanıyordum..

Sanırım bu etkenlerle alakalı bir durum değil yaşadığım şeyler.. Nedenini bilmiyorum.. Ama içimdeki hüznün üstesinden gelemiyorum.. Çünkü sebebini bilmiyorum..

Beni neşelendiren müzikler bile, birşey ifade etmiyor.. Kızımın yüzüne bakmak beni sakinleştirmiyor.. Her yıl, yeni yıl coskusu ve beklentilerim olurdu.. Bu yıl YOK!!!!..

Ben niye üzgünüm bu kadar?? Ah bir bilsem!!!..

Sevgiyle kalın!!..

ZEYNEP2 02-01-2010 01:37 AM

Cevap: OLUMLU DÜŞÜNEBİLMENİN SIRLARI
 
Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
Bir gün 25 yaşlarında bir genç ormanda yürürken ileride yolun ikiye çatal gibi ayrıldığını görür ve tam yol ayrımına geldiğinde köşede günün sicağının etkisinden uzaklaşmak için ağacın altında oturan yaşlı bir amcaya hangi yoldan gitmeliyim diye sorar; amca da ona “Nereye gitmek istiyorsun?” diye farklı bir soruyla yanıt verir;

saf bir bakışla genç “bilmiyorum ki” der;

yaşlı amcada masum ve bilge bir şekilde “ozaman nereden gideceğin hiç önemli değil” diye cevap verir!


************************************************** *********************************************


Öncelikle seçimlerimizi yapmalıyız. hangi yol bizim için uygun ancak ve ancak yine biz biliriz. pozitifliği seçersen mutluluk ; negatifi seçersen hüzünler seni bekliyor demektir. kalbine dön ve sor ..

hangi yolu seçmeliyim ? eskiler ne demiş. sora sora bağdat bulunur

newroses 09-01-2010 05:19 PM

Cevap: OLUMLU DÜŞÜNEBİLMENİN SIRLARI
 
y789krzm67kahvesmiley956ksmil56smil56smil56Kısacas ı neden sorusuna cvp vermeliyiz!! Olumsuz düşüncelerimi içimdeki sesle birleştirerek neden sorusu sordukça çözüm yolunun bana doğru parladığını hissettim.İçimdkei o uyuz sesin gücünü yitirmek gerçektn güzel birşey.ALLAH herkesin yardımcı olsun kardeşlerimalk78happy6

serhat_21 15-01-2010 10:24 PM

Cevap: OLUMLU DÜŞÜNEBİLMENİN SIRLARI
 
bence daha somut bilgiler verilmeli.bunlar zaten hepimizin bildiği şeyler ama uygulanması da zor şeyler

vitamin61 16-01-2010 02:44 PM

Cevap: OLUMLU DÜŞÜNEBİLMENİN SIRLARI
 
Alıntı:

fgceker Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 571892)
Bence sabah yatağından kalkınca imgeleme yap.Bugün hep olumlu insanlar bana gelecekler de ve hayal edip düşün ayrıntılarıyla nasıl insanlar sana gelecekler...girlhaha girlhaha
Ne kadar işe yarayan bir yöntem olduğunu görünce vazgeçemiyeceksin ve her sabah kendiliğinden imgeleme yapacaksın...Hep olumlu hep olumlu düşünmek işin sırrı....girlhaha

harikasın...actionsmile


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:53 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.