Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Olumsuz Düşünceyi Dışarıda Tutun! (http://www.hayatimdegisti.com/forum/olumsuz-dusunceyi-disarida-tutun/)
-   -   ZİHİNDE CANLANDIRARAK HEDEFE ODAKLANMAK (http://www.hayatimdegisti.com/forum/olumsuz-dusunceyi-disarida-tutun/1181-zihinde-canlandirarak-hedefe-odaklanmak.html)

hayatimdegisti 15-04-2007 12:51 AM

ZİHİNDE CANLANDIRARAK HEDEFE ODAKLANMAK

Beynimiz gerçek bir olayla, yoğun bir şekilde görme, işitme ve hissetme duyularını kullanarak kurduğumuz bir hayal arasındaki farkı ayırt edemez. Bu tekniği uygularken beynimizin bu özelliğinden faydalanacağız.
TEKNİĞİN UYGULANMASI
Önce 1 yıl içersinde gerçekleştirmeyi çok istediğiniz bir hedefi düşünün.
Hedefinizi 3 ay, 6 ay ve 1 yıl olmak üzere üç bölüme ayırın ve her bölümü yazın.
Ayağa kalkın, gözlerinizi kapatın ve bulunduğunuz konumla hedefiniz arasında bir köprü oluşturun. Öne doğru bir adım atın ve durun. 3 ay sonra hedefinizin ne kadarını gerçekleştireceğinizi düşünün. O muhteşem manzarayı görün, insanların övgü dolu sözlerini iştin ve güzel hislerin alabildiğine tadına varın. Sonra bir adım atarak 6 ay sonraki konumuza gelin. Görün, işitin ve hissedin.
Daha sonra 1 yıl sonraki konumuza gelin. Görerek, işiterek ve hissederek olayı yaşayın.
1 yıl sonraki konumuzda iken geriye dönün ve kendi kendinize bütün bu yapılanlara değer miydi? Diye sorun.
Bir adım daha atarak aynı şeyi 6 ay için en sonunda 3 ay için yapın.
Eski yerinize dönün, tekrar karşıya bakın zihninizdeki zihinsel otoyolu iyice belirginleştirin ve gözlerinizi açın
Alıntı

john_alder32 15-04-2007 09:27 PM

Time Line Therapy. Bu nlpde bir tekniktir. Ama eksik..... Atakan NLP ile ilgileniyormusun? Hiç işine yarayan NLP teknikleri oldumu? Teşekkürler

keops 15-04-2007 09:40 PM

NLPde time-line terapi sayesinde geçmişteki olumsuz anıların kötü etkisinin bilinçaltından silinmesi ve geleceğe dönük olarak hedeflerinin belirlenmesi sağlanır
şimdi bu telkinler geçmişteki bizi olumsuz etkileyen olayların bulunmasını sağlıyor özellikle suçluluk
nlpde bu anılara time line terapi ile gidildikten sonra bilinçaltında oynamalar yapılarak(bknz:alt-biçemler submodalieler)
ilgisiz konuma geçiliyor ve olumsuz duygular çapalarla çökertiliyor ve yine çapalarla olumlu kaynaklar ekleniyor ve geçmişteki anının olumsuz duyguları siliniyor biz o anıyı hatırlasakta o anıya karşı nötr kalıyoruz ve hiç bir duygu hissetmiyoruz
bence atakan bey geçmişin kötü etkilerini silmeyle ilgili daha detaylı bir script hazırlayabilir belki ilerde....
çünkü şimdiki sorunlarımızın kökeni kişisel tarihimizde gizli...
geçmişin kötü etkilerini silmeyle ilgili birde analitik hipnoterapi diye bir metot var
www.hipnozmerkezi.com adresinde bu konuyla ilgili detaylı bilgi var..
geçmiş geçmiştir deyip geçmeyin
anı yaşamak için bu geçmiş anıların olumsuz duygularından beynin temizlenmesi gerekiyor bu konuda EFT de yardımcı
saygılarımla

turgay0101 17-04-2007 05:51 PM

Bu time line terapisini pek anlamadım biraz açarmısınız verdiğiniz siteye baktım ama bir şey bulamadım

turgay0101 17-04-2007 05:52 PM

Bir de başka canlandırma tekniği varsa bildiğiniz paylaşırsanız sevinirim

Bugle 02-05-2007 11:45 PM

Ynt: ZİHİNDE CANLANDIRARAK HEDEFE ODAKLANMAK

Bilinçaltı temizliğiyle ilgili bir kurs almıştım.Orada da Zihinde canlandırmanın önemli bir yeri vardı.Tekniğin adı vertikalizasyon.çekim yasasında da zihinde güçlü bir şekilde canlandırılması ve o esnada duyguların güçlü bir şekilde hissedilmesi öneriliyor.Bu konu gerçekten çok önemli..yaşamımızın inşaasında rol almamız ne kadar muhteşem değil mi?Kendimi çaresiz hissettiğim zamanlarda bunu hatırlamamın yeniden ayağa kalkmamda motive edici olduğunu bir öğrenebilsem...bilip de yapamamk ...Allahım ne büyük handikap..

shamanic 03-05-2007 12:43 AM

what the bleep do we know ? ne biliyoruz ki adlı filmi izlemediyseniz acil olarak izlemenizi öneririm.
orada ayrıntılı olarak imgelemenin sadece gelecek hedeflerimizle ilgili olarak değil günlük yaşantımızdaki ufak ayrıntılardan, sağlığımızı korumak adına her yerde ne kadar yararlı olduğu konusunda bilimsel olarak yapılan araştırmalara ve örneklemelere yer verilmekte..

beni en çok etkileyen bir hareketin zihinde canlandırılması sırasında ilgili kaslarda, o hareketin uygulamalı olarak yapıldığı zaman olduğu gibi elektrik akımlarının oluştuğunun tespit edilmiş olması..
yani zihin, gerçek bir deneyim ile hayal edip canlandırılan bir iç deneyim arasındaki farkı iyi algılayamıyor.. bazen yaşanılan bir deneyim ile gerçekmiş gibi canlandırılan bir deneyimi aynı algılıyor. İki deneyim de merkezî sinir sistemini aynı ölçüde etkiliyor ..
bu bence müthiş birşey.. bunu duyduğum anda yaptığım imgelemelerimin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha kavradım..
yaptığımız bu zihinsel antremanlarımıza muhakkak nefes tekniklerini ve meditasyonlarıda eklemeliyiz ve kendimize uygun bir çalışma stili belirleyerek hareket etmeliyiz ve bunu günlük olarak muhakkak tekrarlamalıyız ki hedeflerimize yaklaşmamız kolaylaşsın..
bu bizlere verilmiş müthiş bir hazinedir.. yaptığımız pratiklerimiz arttıkça bu konuda ustalaşacağız ve işte ozaman bize sunulan bu hazinenin faydalarından gerçek anlamda yararlanmaya başlayacağız..
dikkat etmemiz gereken diğer bir hususta basit, anlaşıllır ve olumlu cümlelerle bu alıştırmalarımızı yapmamız gerektiğidir..

bir çok atasözünde.. hadislerde .. özlü sözlerde bu konuyla ilgili detaylar yakalamak mevcut ama işte o bir cümlede o kadar çok anlam yüklü ki sadece farkındalığımızın açık olduğu kadarını kavrayabiliyoruz..
mesela :
Hz. Muhammet Kur’an okurken ağlayarak okuyunuz. Ağlayarak okuyamıyorsanız, ağlıyormuş gibi yaparak okuyun.” der bu bir imgeleme iyi bir zihin alıştırması değil midir..
ya da : ihsanın sırrı Allah’ı görüyormuş gibi hareket etmek, davranmaktır demiş erenler... bu da bir imgelemedir..
Sana yapılmasını istemediğin davranışı başkasına yapma diye uyarırken de atalarımız davranışlarımızı kontrol etmemiz için imgelemeden faydalanmamız gerektiğini anlatmamışlar mı ..
bu durum gerçekten bir hazine bence .. hepimiz hazinemizin kıymetini bilip en iyi şekilde kullanmaya başlayalım ... bu öyle bir hazine ki en güzel yanı da kullandıkça daha fazla artması

elmayy 08-07-2007 10:51 PM

herkese merhaba bugün secret kitabını bitirdim ve internete bakayım dedim sizleri buldum belki yeri burası değil ama
siteyi kullanmayı hiç bilmediğim için buradan bişeyler yazarak merhaba demek istedim teşekkür ederim.

selinnaz 30-07-2007 11:02 AM

sabah 6 ya kadar ders çalışıyorum tüm yorgunlugum alan sabahın ilk ışıkları var yatmak üzereyken istedigimi canlandırmam oluyor.bunun için 2 şey deniyorum ve öyle iyi geliyor ki...
ben izmir ege ünüversitesinde psikoloji okumak istiyorum . bu hedefimi yatmadan önce yazdıgım kagıttan okuyorum.daga sonra kendine güven telkiniyle gözlerimi kapatıyorum ve hayalimi canlandırıyorum. ilk önce4 kendini rahat bırakacaksın hiçbir sorunun olmadıgını düşüneceksin. -zaten yokta hani küçücük bir sorun olursa diye yazdım- olmayı istedigin yere gideceksin o anda yüzüne kocaman gülümseme oluşacak.karanlık olan hayalin dahada aydınlanacak ve renklerle beraber o yerdeki halinide görünce emin ol zamanı gelince orda olacaksın. cilgin897 uyandıgın zamanda da o hedefini yazdıgın kagıdı okumalısın.bu çok işe yarıyor. çünkü ailemle kavga sırasında kitaplarımı bile atmış birden kendimi kaybetmiştim.sabah uyandıgımda hemen yastıgımın altından o hayalimi mutlulugumu okkurken buldum kendimi ve bir an bile agladıgım için kızdım kendime o kagıdıda okuyunca gözümde canlandırdıgım hayalimde aklıma gelince içime inanç daha bir çok oluştu ve kendi kendime yapamıyacagım hiçbirşeyin olamayacagını anladım ve bunu herkes benim gibi anlıycak...
deneyin korkmayın görmek istediklerinizi göereceksiniz tadını çıkarın. thumbsanim

keops 30-07-2007 11:40 AM

selinnnaz seni tebrik ederim ne kadar güzel ışık dolusun
ve aşırı görsel bi insansın(bkz:nlpde temsil sistemleri) yazdıklarından bu anlaşılıyor
hızlı konuşan,önce yapan sonra düşünen,konudan konuya atlayan çabuk karar değiştiren bi yapıya sahipsin
ama görsel olmanın avantajı kolaylıkla vizyon sahibi olabilirsin
altbiçem olarak renkler ve ışık senin için önemli
seni rahatlatan hayallerini
film şeklinde aydınlık,renkli büyük ekranda görürsen daha mutlu olursun
seni üzen şeyleri ise karanlık,renksiz,küçük ekranda görüp o olumsuz hayalleri güneşe gönderip yakarsan
daha başarılı olursun
muhabbetle

eylulx 28-11-2007 01:13 PM

atakan bu gzule yontemmis bir deneyelim baska yontemlerde varmi?

maxim 06-05-2008 04:26 AM

olumlu durumlarda daha etkili olduğunu okumuştum....... pc05

serpil22 14-05-2008 03:55 PM

arkadaşlar biz akşam canım kardeşimle birlikte sabaha kadar ne olumlamalar yaptık ne canlandırmalar yaptıkinanamazsınız hakikatten kendimiz bile inandık düşüncelerimize 956k 956k hem yaptık hem mahvolduk gülmekten sinirlerimiz bozuldu acaip bir duyguydu sinirli olduğumuz affedemiyeceğiz biri için aman neler düşündük olamaz böyle bişey gogogo gogogo gogogo gogogo smil56 smil56 smil56 smil56 ama inanmak muhteşem bir duygu o zamanın içindeydik sanki hayatımda hiç birşeye ve olaya bu kadar inanmadım blissy blissy blissy blissy blissy blissy

WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:36 PM.