Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Olumlamalar (http://www.hayatimdegisti.com/forum/olumlamalar/)
-   -   OLUMLAMALARIN KULLANIMI (http://www.hayatimdegisti.com/forum/olumlamalar/620010-olumlamalarin-kullanimi.html)

RenaC 07-11-2011 04:18 PM

OLUMLAMALARIN KULLANIMI

OLUMLAMALARIN KULLANIMI

Olumlamaların mantığı, her gün yapılan tekrarlarla, beynimizin düşünce alışkanlığının değiştirilmesi. Geleneksel uygulaması, belli sayıda olumlu cümlenin, her gün kendi kendine kendine söylenerek, bu düşüncelerin bilinçaltına geçirilmesi. Hayatınızda çok büyük problemleriniz yoksa, olumlamalardan gerçekten büyük yarar görebilirsiniz. Hem de çok zahmetsiz bir şekilde!
Olumlamaları, en basit ve en etkili şekilde kullanmanın yolu, bilgisayarların ve cep telefonlarının hayatımızda olmasıyla artık çok kolay hale gelen kayıt olanaklarını kullanmak. Eğer yapabiliyorsanız, arka planda klasik bir müzik ile duygusal yoğunluk yaratan ifadeleri kaydederek, cep telefonunuzu ya da mp3 oynatıcınızı, bir kişisel gelişim aracına dönüştürebilirsiniz. Olumlamalarınızı, bilinçli olarak dinlemenize gerek yok. Günün her ne saati olursa olsun, arka planda çalıyor olmaları yeterli.

Olumlu
Kullanacağımız cümlelerin, sadece olumlu ifadeler içermesi gerekiyor. Bilinçaltının, zaten olumsuz ifadeleri işlemediğini biliyoruz. Örnek vermek gerekirse, “ben kötü değilim” gibi bir ifade, bilinçaltı tarafından “ben kötüyüm” olarak algılanacağı için, “ben iyiyim” ifadesinin kullanılması gerekiyor.

Şimdiki Zaman
Bilinçaltımızın, zaman kavramı yok. Onun için her şey sadece şu an gerçekleşiyor. Bu nedenle, olumlamalarda “çok başarılı işler yaptım” yerine “çok başarılı işler yapıyorum” ifadesi etkiyi arttıracaktır.

Metaforlar (Benzetmeler)
İnançlarda olduğu gibi, olumlamalarda da görsel, işitsel, dokunsal metaforların kullanımı etkiyi arttırıyor. Örnek olarak, "ben çok başarılıyım" yerine, "ben çevreme ışık saçan bir güneşim" ifadesi çok daha etkili olacaktır.

Duygusal Yoğunluk
Olumlamaların, kendi kelimelerimizden çıkması, ve duygusal yoğunluk yaratması gerekiyor. Bir başka deyişle, “ben iyiyim” yerine “ben süperim” tercih edilmelidir.

Ben ve Sen
İfadelerde, hem “ben”, hem sanki başkası söylüyormuş gibi “sen” kelimelerinin dengeli olarak kullanımı, etkiyi büyütüyor. Aynı örnekten devam edecek olursak, “ben süperim” ve “sen süpersin” aynı oranda kullanılmalı.

Kısa İfadeler
Konuşma terapilerinin etkisizliğinin en önemli nedenlerinden biri, bilinçaltının uzun cümleler arasında bağlantı kurmakta zorlanıyor olması. Onun öğrenebilmesi için, belli bir bütünlükte bilginin çok kısa zamanda veriliyor olması gerekiyor. Bu nedenle ifadelerin, mümkün olduğunca kısa olması etkiyi katlayacaktır.

Yıka beynini kitabından alıntı.

pinky9 07-11-2011 06:01 PM

Cevap: OLUMLAMALARIN KULLANIMI

sen süpersin renac :))

FaReciq 07-11-2011 06:11 PM

Lavinya Nasıl Rütbe Atlıyoruz Ya :)

azraist_24 07-11-2011 06:57 PM

Alıntı:

FaReciq Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 810376)

Sevgili Fareciq,

Rütbe alman buraya üye olman tarihinden itibaren başlıyor, ilk olarak teğmen oluyorsun daha sonra üstegmen olarak devam ediyor... Örneğin benim üyeliğim 2 ay oldu ve bugün üsteğmen oldumpartysmiley

pinky9 07-11-2011 07:33 PM

Alıntı:

FaReciq Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 810376)

mesaj sayısına göre olması lazım ama,ben de tam bilmiyorum :)) bu konuda neden bunu sordun ki :D sevincli

güven87 07-11-2011 09:05 PM

Konu güzel ele alınmış keşke daha çok olumlama örnekleri ile pekiştirilseydi konu ;

Sevgilerimle

herdaimmutlukız 07-11-2011 10:53 PM

Olumlamaları ses kaydı yapmak çok etkili olur gibi geldi bana. Kendi sesimizle dinlemek daha pekiştirici olur. Kulaklıkla her yerde dinleyebiliriz de. Üstatlar bi soralım

azraist_24 08-11-2011 09:40 AM

Alıntı:

che1987 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 810391)
Konu güzel ele alınmış keşke daha çok olumlama örnekleri ile pekiştirilseydi konu ;

Sevgilerimle

Sevgili che,

Kirarmiyim hi seni buyrun bakalim keyifle uygulamanizi seciyorum:

Özsaygı ve Kendini Sevmek

Kendimi seviyor ve takdir ediyorum.
Kendime inanıyorum.
Hayata karşı pozitif bakışım var.
Kendime güveniyorum.
Ben Başarılıyım.
Aklima koyduğum her şeyi gerçekleştiriyorum.
Her şeyin iyisini hakediyorum.
Kendimi seviyorum.
Her günümü tutkuyla yaşıyorum.
Sen muhteşemsin.
Her şeyi başarabilirim.
Kendimi onaylıyorum ve harika hissediyorum.
İnandığım her şeyi gerçekleştiriyorum.
Kendime değer veriyorum.
Mutlu olmayı hakediyorsun.
İnsanların gözlerinin içine bakıyorum.
Ben değerli bir insanım.
Tüm kalpten istediklerimi hakediyorum.

AFFETME OLUMLAMASI
Korku suçlulukpişmanlık ve utanç duygusunu üzerimden attığım zaman özgür olduğumu hissediyorum.Bu sayede kendimi ve diğer insanları affedebilirim.Bu hepimizi özgür kılacaktır.Eski meseleleri kapatmaya hazırım.Geçmişte yaşamayı reddediyorum artık.Bu yükü uzun zamandır sırtımda taşıdığım için kendimi affediyorum.Kendimi ve başkalarını sevmeyi bilmediğim için kendimi affediyorum.Her insan kendi davranışlarından sorumludur ve hayatta ne ekerlerse onu biçerler.Bu nedenle kimseyi cezalandırmama gerek yok.Ben de dahil olmak üzere hepimiz kendi bilinçlerimizin yasaları altında yaşıyoruz.Kendi adıma kin tutan yönümü bir kenara bırakıyorum ve sevgiyi kucaklıyorum.Ve şimdi iyileşiyorum..

GENEL OLUMLAMALAR
Kendimi seviyorum ve onaylıyorum.
Çok sağlıklıyım.
Ruhsal ve Fiziksel bedenim dengede ve uyum içinde.
Evrenin sonsuz bolluk bereketi içinde yaşıyorum.
Sonsuz sevgi benimle beraber.
Evren tarafından destekleniyorum, korunuyorum, seviliyorum.
Hayatımı sevdiğim insanlarla beraber mutlu yaşıyorum.
Evrenin bana sunduğu enerjiyi kabul ediyorum.
Kendimi geçmişteki yapmış olduğum hatalardan dolayı affediyorum ve özgür bırakıyorum.
Geçmişte kurmuş olduğum olumsuz kalıplarımı iptal ediyorum ve yerini sonsuz sevgi ile dolduruyorum...art56art56

Janer 08-11-2011 04:30 PM

Harikasın azraist baslıyorum ses kaydına :)

pinky9 08-11-2011 08:47 PM

Alıntı:

Janer Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 810442)
Harikasın azraist baslıyorum ses kaydına :)

anercim kendin nası yapıyosun acaba ? ben şimdi telefonuma ses kayıttan ' geçmişi sevgiyle arkamda bırakıyorumkendimi affediorumhuzur içindeyim ' dedim ama telefon bunu müzik playerinde arka arkaya çalmıyorher seferinde yürüt tuşuna basmam gerekiyor. Uzantısıda voice.amr napıcam ben nası dinliycem 300 kez kendim tekrarlamaktan dudaklarım kurudu :D kayıt kolayıma gelmişti ama onu da yapamadım işte :(

WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:41 AM.