Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Olumlamalar (http://www.hayatimdegisti.com/forum/olumlamalar/)
-   -   olumsuzlama (http://www.hayatimdegisti.com/forum/olumlamalar/617825-olumsuzlama.html)

davutby 25-02-2011 12:55 PM

olumsuzlama

olumlamalardan benim gibi verim alamayanlar var ise olumsuzlamayı öneririm.ben başkalarının düşüncelerine çok önem veriyordum..yaptiğim olumlamalar şunlardı:ben düşüncelerimi önemserim,düşüncelerimi ben seçerim.düşüncelerimin efendisi benim gibi...bunlar ben de yaramadı hatta huzursuzluk yaratıyordu.
şimdi; ben başkalarının düşüncelerini önemsiyorum
başkası ne der?
benim düşüncelerim önemsiz .....vs bunları bilinçli olarak tekrarladığımda bir süre sonra kim ne derse desin benim için önemli değil,aman ne diyorsa desin gibi düşünmeye başlıyorum.hatta eft yle yapıldığında çok daha güzel sonuçlar alınıyor..yani duyarsızlaşma oluşuyor..

Neptün 25-02-2011 01:16 PM

Cevap: olumsuzlama

Çok ilginç bir yöntem...

davutby 25-02-2011 01:21 PM

eft böyle yapılıyor.olumsuza odaklanıyorsun.bilinçli bir farkındalık kazandırıyor,olumsuz düşündüğün zaman hemen fark ediyorsun.

yaseminist 25-02-2011 02:29 PM

Alıntı:

iyiyimutluyum Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 791342)
olumlamalardan benim gibi verim alamayanlar var ise olumsuzlamayı öneririm.ben başkalarının düşüncelerine çok önem veriyordum..yaptiğim olumlamalar şunlardı:ben düşüncelerimi önemserim,düşüncelerimi ben seçerim.düşüncelerimin efendisi benim gibi...bunlar ben de yaramadı hatta huzursuzluk yaratıyordu.
şimdi; ben başkalarının düşüncelerini önemsiyorum
başkası ne der?
benim düşüncelerim önemsiz .....vs bunları bilinçli olarak tekrarladığımda bir süre sonra kim ne derse desin benim için önemli değil,aman ne diyorsa desin gibi düşünmeye başlıyorum.hatta eft yle yapıldığında çok daha güzel sonuçlar alınıyor..yani duyarsızlaşma oluşuyor..

Benim de buna benzer bir deneyimimim var, onu paylaşmak istiyorumsevincli
Hayatımı derinden etkileyen bir sorunum vardı, onunla ilgili olumlamalar hazırladım ve yapmaya başladım ama sadece olumlama yaparak sorunun özüne inemediğim için, fazla bir ilerleme kaydedemedim. Sonra EFT ile birlikte sorunum ile ilgili hissettiğim tüm duyguları ve hatta bilinçaltıma attığım düşünceleri bile açığa çıkardığımı fark ettim, farkındalık arttıkça sorunumdan daha az rahatsız olmaya başladım ve zamanla da yavaş yavaş o sorunumdan sıyrılmaya başladığımı gördüm.

aprilrose 25-02-2011 04:49 PM

Olumsuzlama : Topraklama...

Bu sık kullanılan bir tekniktir ve her zaman çok işe yarar.

Hatta olumlamadan fazla işe yarar.

EFT örneğinde görüldüğü gibi. EFT yaparken önce korkumuzu yaşarız ve topraklarız. O ana gideriz, o anı yaşarız, derinden hissederiz. (Korkumuzu ne kadar yaşarsak, o kadar nötr hale getirebiliriz.) Sonrasında da bir olumlama cümlesi ile EFT vuruşlarına devam ederiz. (Önce korkuyu topraklayıp, sonra yerine olumlu bir önerme koyarız.)

NLP Pratisyen eğitimi aldım. Bu eğitimde duygu çıkartma diye bir eğitim aldık. Özetle, önce olay anına gidip, o an yaşadıklarımızı derinden hissediyorduk. Olayı tüm hararetiyle yaşayıp, korkuyu tüm benliğimizde hissettikten sonra, o duygu da ortadan kalkmış oluyordu.

Son derece faydalı öneririm.

teoman_ 25-02-2011 09:21 PM

olumuz düşünceler hiçbir zaman işe yaramaz...

bu da dahil

davutby 25-02-2011 10:39 PM

olumsuz düşünceler işe yaramaz olabilir;ama burda bunu bilinçli yapıyoruz ve bilinçaltımızla oyun oynuyoruz.yani sağ gösterip sol vurmak gibi....

aprilrose 26-02-2011 10:14 AM

Alıntı:

teoman_ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 791382)
olumuz düşünceler hiçbir zaman işe yaramaz...

bu da dahil

Burda anlatmak istediğimiz, "oturun bütün gün olumsuz düşünün ve olumsuza odaklanın" değildi teoman...

Sanırım yanlış anladınız. Biraz daha açmak istiyorum, siz ve sizin gibi anlamayan diğer kişiler için.

Topraklama yani (olumsuzlama) çok işe yarar çünkü........

Bilinçaltımızdaki kalıplar ve olumsuz duygular, çocukluktan gelir.

Biz henüz çocukken sıkışmış ve tepkisi verilmemiş 4 ana duygu vardır.

SUÇLULUK, ACIMA (kendinize ya da başkalarına), KORKU,ve ÖFKE.

Bu duyguların bünyeden çıkartılması ve tam ifade bulması için, bu yaşadığımız duyguları hafif trans altında (beynin alpha konumunda iken) yaşayarak vücuttan çıkartmamız şarttır. (Olumsuzlama yani topraklama - o ana giderek tüm duyguları yaşamak -)

Tepki verildikten sonra, vücutta duygusal baz yaratılmış olur. Ancak tepkiler verildikten sonra, vücut yeni bir olumlu duyguyu kabul edecek hale gelmiştir.

Bu çalışmayı önden yapmazsanız, vücudunuz hiçbir olumlamayı kabul etmeyecektir. Dolayısıyla ne kalıplarınızdan, ne korkularınızdan kurtulamadığınız gibi, çekim yasasını da çalıştıramazsınız.

Saygılarımla,

theodora 27-02-2011 04:55 PM

Alıntı:

aprilrose Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 791368)
Olumsuzlama : Topraklama...

Bu sık kullanılan bir tekniktir ve her zaman çok işe yarar.

Hatta olumlamadan fazla işe yarar.

EFT örneğinde görüldüğü gibi. EFT yaparken önce korkumuzu yaşarız ve topraklarız. O ana gideriz, o anı yaşarız, derinden hissederiz. (Korkumuzu ne kadar yaşarsak, o kadar nötr hale getirebiliriz.) Sonrasında da bir olumlama cümlesi ile EFT vuruşlarına devam ederiz. (Önce korkuyu topraklayıp, sonra yerine olumlu bir önerme koyarız.)

NLP Pratisyen eğitimi aldım. Bu eğitimde duygu çıkartma diye bir eğitim aldık. Özetle, önce olay anına gidip, o an yaşadıklarımızı derinden hissediyorduk. Olayı tüm hararetiyle yaşayıp, korkuyu tüm benliğimizde hissettikten sonra, o duygu da ortadan kalkmış oluyordu.

Son derece faydalı öneririm.

sevgili aprilrose
tam anlayamıyorum,benim gelecekle ilgili korkum var ya parasız kalırsam ya muhtaç olursam gibi;şimdi ben nasıl yapacağım ?rica etsem örnek vererek açıklayabilirmisin.şimdiden çok teşekkür ederim.
sevgiyle kalın

Perfinya 27-02-2011 05:25 PM

Bakalım doğru anlamış mıyım? Yanlışsa düzeltin lütfen.
Yukarıdaki örneğe göre bir olumsuzlama yapmayı deneyeyim.

"Ben başkalarına muhtaç olmaktan çok korkuyorum." şeklinde bir olumsuzlama yapıp, birkaç gün buna tekrar edip kabul etmiş itiraf etmiş oluyoruz. Daha sonra da:
"Ben hayatımda kendi kendime yetmeyi, ihtiyaçlarımı kendim görmeyi seçiyorum.Böylece yaşamımı güvenle sürdürüyorum."
şeklinde bir olumlamayla olumsuz düşünceyi olumlamaya çeviriyoruz.

WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:07 AM.