Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Öğretici Bilgiler

Uyarılar

Yunus Gibi Gülümse

Serbest Kürsü ve Öğretici Bilgiler Yunus Gibi Gülümse Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Yunus Gibi Gülümse Hiç aralıksız, durmaksızın gülümseyebilir misiniz? Tabi ki yapamazsınız bunu… Ama sürekli gülümseyen birileri var bu dünyada, kimler onlar? Elbette yunuslar… Nasıl bir yaratılıştır ki yunusların yüzü, her şeye rağmen, onlardan birinin resmi ile hele ki kendisiyle karşılaştığınızda ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Öğretici Bilgiler telkin cd indir izle İstanbul Öğretici Bilgiler nerededir kimdir Öğretici Bilgiler çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Öğretici Bilgiler hipnoz Öğretici Bilgiler olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Öğretici Bilgiler hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Öğretici Bilgiler kuantum düşünce kitap haberi

Yunus Gibi Gülümse

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16-08-2010, 01:56 PM   #1 (permalink)
Binbaşı
 
Alexandra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jun 2010
Bulunduğu yer: Venüs
Mesajlar: 1,403
Tesekkür: 6,102
1,460 Mesajinıza toplam 6,406 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Alexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond repute
Wink Yunus Gibi Gülümse

Yunus Gibi Gülümse
Hiç aralıksız, durmaksızın gülümseyebilir misiniz? Tabi ki yapamazsınız bunu… Ama sürekli gülümseyen birileri var bu dünyada, kimler onlar? Elbette yunuslar…

Nasıl bir yaratılıştır ki yunusların yüzü, her şeye rağmen, onlardan birinin resmi ile hele ki kendisiyle karşılaştığınızda (ne büyük şanstır) hangi gerilimin içinde olursanız olun gevşer; bütün vücudunuzda bir gülümseme ve huzur duygusuna, hipnotize olmuş gibi kapılır gidersiniz.
Öylesine güzeldirler ki onlar, tenlerine dokunmak istersiniz. Estetik harikası olan anatomik yapıları iç okşar adeta. Eğer denemediyseniz hemen şimdi deneyin lütfen… Bir yunus resmine bakın, nasıl içinizdeki duygular sevgi ve huzura doğru koşacak… Çünkü onlar gülümsemenin boyutu Alpha’nın varlıklarıdırlar ve sizi o boyuta taşırlar.
Bu eşsiz güzellikteki canlının özellikleri uzun yıllardır insanın araştırma sahasına girmekten tabi ki kurtulamamış ve araştırmalar değişik alanlarda çalışmalara ve sonuçlara neden olmuş. Aslında sonu yok gibi görünüyor bu sonuçların, çünkü yunuslar gerçekten gizemli varlıklar.
Yunusların ilginç özelliklerine bir bakalım beraberce.
Yunus burnu taklit edilerek yapılan gemi pruvalarında % 25 oranında yakıt tasarrufu sağlanıyor. Concorde uçaklar yunus vücudu modellenerek yapılmıştır.
Denizaltılarda yunusun süngersi vücut yapısı taklit edilerek yapılan modelleme onların hızını 2.5 kat arttırmıştır. Yunus derisi üç tabakadır. Dıştaki tabaka ince ve çok esnektir; içteki tabaka kalındır ve plastik kıllı bir fırça görünümünü sağlayan esnek kıllardan oluşmuştur. Tabakaların üçüncüsü olan ortadaki ise süngerimsi bir maddeden yapılmıştır. Son hızla yüzen yunus balığına etki edebilecek ani bir basınç iç katmanlara iletilerek söndürülür. Alman denizaltı mühendisleri, dört yıllık bir araştırmayla aynı özelliklere sahip sentetik bir kaplama yaptılar.
Bu kaplama iki kauçuk tabakadan oluşuyor ve tabakalar arasında yunusun deri hücrelerine benzeyen kabarcıklar bulunuyor. Bu kaplamaların kullanılmasıyla denizaltıların hızlarında % 250 oranında bir artış meydana geldi.
Yunusların ses dalgaları ile kurdukları iletişim, bilim ve teknik dünyasında çığır açmıştır. Yunuslar başlarının önündeki özel bir organdan saniyede 200.000 titreşimli ses dalgaları yollarlar. Bu titreşimlerle sadece yollarındaki engelleri hissetmekle kalmaz aynı zamanda, yankının özelliklerinden cismin yönünü, uzaklığını, hızını, büyüklüğünü ve şeklini de ayrıntılarıyla hesaplayabilirler. Sonarın çalışma prensibi yunusların bu algısıyla aynıdır.

Otago Üniversitesi’nden David Lusseau, 7 yıl boyunca 64 adet yunustan meydana gelen bir grubu inceledi. Bunun sonucunda yunuslar arasındaki, insanlar ve insan yapımı şebekelerdekine benzer bir iletişim ağının varlığını keşfetti. Lusseau, yunusları izlerken, daha sık bir araya gelen bireylere odaklandı. Bu yunusların daha çok erişkin dişilerden meydana geldiğini ve topluluk iletişiminin merkezleri olarak görev yaptıklarını anladı. Lusseau “çap” ismi verilen bir ölçme yöntemini kullandı. Yunusları, yüzgeçlerine koyduğu işaretlerden izleyen Lusseau, iletişim merkezleri olarak görev yapan yunusların gruptan ayrılması durumunda ise topluluğun büyük bir esneklik ortaya koyduğunu anladı. Yunus topluluğunun iletişimi, anahtar roldeki bireylerin eksikliğinde bile etkilenmiyordu. Yunus topluluğundaki bu esneklik, nüfusun üçte biri yok olsa dahi, topluluğun birliğini sürdürmesini mümkün kılıyordu. Bu kusursuz iletişim ağının insanların kullandığı internet ağı gibi iletişimlerde modellenmesiyle mevcut kusurların giderilebileceği düşünülüyor.
Yunusların bir diğer ilginç özellikleri; beyinlerinin yarısıyla uyumalarını sağlayan bir yöntem geliştirmiş olmaları.

Yunuslar 'uyanık kalarak uyumak' için beyinlerinin yarısını kapatırlar, beynin diğer yarısı, nefes almak gibi hayati işlevlerin denetimini sağlar. Beynin yarısının uyuduğu sırada metabolizmanın yavaşladığı ve yunusların neredeyse hiç hareket etmedikleri belirlendi. Bu durumda, yunusların bir yüzgeçlerinin su yüzünde olması nedeniyle suyu dalgalandırdıkları ve böylece fark edilebildikleri kaydedildi. Yunusların, beyinlerinin iki kısmını dönüşümlü olarak harekete geçirdikleri ve her seferinde diğer gözlerini kapadıkları ifade edildi. Tek taraflı uyumanın laboratuarlardaki testlerde de kanıtlanabildiği, bilim adamlarının beynin 'uyuyan' kısmında yavaş beyin dalgaları, 'uyanık' kısımda ise hızlı beyin dalgaları saptadıkları, 20 dakika sonra da bu tablonun tersine döndüğü ve yunusların günde 8 saat bu şekilde uyudukları tespit edildi. Uykuda ölmelerini engelleyen bu yöntem kim bilir hastalıklarda ilham kaynağı olacaktır.

Yunuslar çok karmaşık neokortekse (beyinde problem çözme, farkındalık vb. zekâ belirtileri ile ilgili bir birim) sahipler. Araştırmacılar yunuslarda Von Economo sinir hücreleri denilen hücreler de buldular. Bu hücreler insan ve maymunlarda duygular ve sosyal algılamalar ile
bağlantısı olduğu bilinen hücre gruplarıdır. Yunuslar aynada kendilerini tanıyabiliyorlar. Bu birçok hayvanın yapamadığı bir özellik. İnsanların sergilediği farklı mimiksel anlatımları anlayabiliyorlar. Ya da özel su altı klavyesindeki tuşlara basarak oyuncak istemeyi öğrenebiliyorlar. Öğrenme biçimleri tıpkı küçük çocuklarda gördüğümüz biçimlere benziyor.
Ve geldik yunusların en mutluluk verici özelliklerine…
Yunuslarla yüzmek; mutluluk ve insan beyninde rahatlama, huzur sağlamakta, bağışıklık sistemini güçlendirmekte, farkındalığı, dikkati ve kendini kontrolü ilerletmekte ve bireyin sınırlarını ve kendine güvenini hissettirmekte. Bu özellik daha eski yıllardan beri bilinmekle birlikte ilk olarak 80’li yıllarda Down sendromlu bir çocukla Dr. Nathonsan’ın yaptığı bir çalışmada dikkati çekti. Çocuğun davranışlarında farklılıklar ortaya çıktı ve araştırmalar devam etti.
Yunuslar, insan vücudundaki bir uyumsuzluk ve farklılığı güçlü sonar sistemleriyle fark edip değiştirebiliyor.Yunuslar beyinlerinde bulunan boş bir odacıkta yüksek titreşimli sesler üretirler. Bu ses dalgalarını birbirleri ile iletişime geçmek, yönlerini tayin etmek, balık sürülerini bulmak için etraflarına yayarlar. Duyma eşiğimizden yüksek olan bu ultrasonik sesleri bizler duyamayız ancak çok tiz sesler olarak ya da su içerisindeyken ense kökümüzde birtakım titreşimler olarak algılarız. Yüksek titreşimdeki ses dalgalarının maddelerin içinden geçme (ultrason) özelliği vardır. Yunusların ürettiği ses dalgaları insan vücudunun içinden geçerler. Bu geçiş sırasında omurga ve beynin rezonans titreşimine girdiği ve bunun da sinir sisteminde sistemin daha iyi çalışmasını sağlayan çeşitli biyokimyasal maddelerin üretimini tetiklediği anlaşılmıştır. Yunuslarla yarım saat yüzmek çocuğun dış dünyaya farkındalığını ve merakını arttırmaktadır. Yunus terapisinde çocukların başaramadıkları becerileri birdenbire yapabildikleri görülür. Gülmek, ilk sözcüklerini söylemek, cümle kurmak, göz teması kurmak gibi…
8,3 W/cm2 lik yunus yankı sistemi yoğunluğu ve 200.000 Hz e çıkabilen frekansları ile fiziksel hücre ve dokuların değiştiğini; sinir hücrelerindeki etkisini yunustan bize ulaşan rezonans (tınlaşım) ile açıklayabiliriz.
Yunuslarla iletişim sonrası, sağ ve sol beyin yarı kürelerinde eş güdümlülükte artış görülmüş, artı olarak Alpha ve Theta spectrumundaki yavaş beyin dalgalarında yüksek derece tespit edilmiştir. Yunus terapisi öğrenme işlemini normale göre 10 kat daha artış sağlamakta ve bu gelişim 6 aydan 1 yıla uzayan sürede kesin etki sağlamaktadır.
Yunus terapisi zihinsel, bedensel ve ruhsal rahatsızlıkları bulunan hastaların sağlıklarına tekrar kavuşabilmeleri ve ya rehabilite olabilmeleri için yeni kapılar açmıştır. Beynin Alpha ve Theta dalga boylarının tedavisel özellikleri son yıllarda kesin olarak ortaya çıkmıştır. Üretilen Alpha ve Theta dalga boyu cihazları ile mutluluk ve öğrenme terapileri yapılmaktadır. Yunusların bu tedaviler için esaret altına alınıp kullanılması doğabilimin gerekleri düşünüldüğünde, yunuslar açısından sakıncalı yanlar da taşımaktadır. Bu yüzden onlara zarar vermemek için dikkatli çalışmalarla onların özelliklerini taklit etmeye ve onları incitmemeye zorunluyuz.

Bize her özelliğiyle mutluluk için modeller deşifre eden bu güzel varlıkların gülümseten enerjisi, önümüzdeki yıllarda kim bilir hangi sırlarını hediye edecek…
Son yılların sıkıntılı ve gergin dalga boyundan çıkıp Yunusun gülümsediği Alpha boyutunda buluşmak dileğiyle…

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

__________________
"... I'm just a dreamer
I dream my life away
I'm just a dreamer
who dreams of better days."
Alexandra isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 16-08-2010, 04:53 PM   #2 (permalink)
Binbaşı
 
Alexandra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jun 2010
Bulunduğu yer: Venüs
Mesajlar: 1,403
Tesekkür: 6,102
1,460 Mesajinıza toplam 6,406 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Alexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond repute
Thumbs up Cevap: Yunusları Seviyor musunuz? Yardım edin

Yunusların, açlıkları kullanılarak sirk hayvanları gibi akrobasiye zorlandıkları gösteri havuzları yunuslar için birer ölüm çukuru..Yunus gösteri havuzları bir çok ülkede yasaklanmış durumda.Yunusları gerçekten seven insanların,yunusların gülümsemelerinin ardındakileri düşünmeleri,yunusları korumak adına önemli.Gelin hepimiz bu havuzlara gitmeme hakkımızı kullanalım.
Yunuslar çoğumuzun sevdiği hayvanların başında geliyor.Ancak sevgimiz öylesine sağlıksız ki çoğu kez havuzlardaki yaşam koşullarını sorgulamak yerine
''mutlu'' olduklarını düşünmeyi seçiyoruz.....
Acımasız bir tür kovalamaca sonucunda denizlerden ve çok güçlü sosyal bağlarının olduğu aillerinden çalınan yunusların çoğu daha o anda şoktan,travmadan ölüyor.Beğenilmeyip geri atılan yunusların da çoğu şok yüzünden boğularak ya da çiğerlerinin su dolması yüzünden zatüre olarak ölüyor......
Yakalanma sonrasında ise aşırı ısınma,uzun süre su dışında kaldıkları için iç organlarının zarar görmesi ve stres gibi tehlikelerle dolu bir taşıma süreci var.
Bu aşamaların herhangi birinde ölmeyen yunusların %53'ü de 90 gün içersinde zatüre,bağırsak hastalıkları,klor zehirlemesi,stres gibi başka nedenler ile ölüyor.....
Yunusların havuzlarda öğrenmek zorunda kaldıkları ilk şeylerden biri ölü balık yemek oluyor.Buna uzun süre direniyorlar,ilk ölü balıkları kusuyorlar.
duyma duyularına dayalı bir yaşam süren yunuslar özellikle avlanırken çevrelerine yüksek frekansta sesler yayarlar''Yankı yardımıyla yön bulma(ekolokasyon) denilen bir sonar sistem''Bu sistem ile cisimlerin büyüklüğünü,şeklini,hızını,yerini tespit edebiliyorlar.
Seslere bu denli duyarlı olan yunuslar havuzlarda sonarlarını kullanamadıkları gibi,sürekli su ve soğutma pompalarının seslerini dinlemek zorunda kalırlar.........
Doğada zamanlarının sadece %20 kadarını su yüzeyinde geçirirken havuzlarda derinliklerden de mahrum bırakılıyor.
__________________
"... I'm just a dreamer
I dream my life away
I'm just a dreamer
who dreams of better days."
Alexandra isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 16-08-2010, 04:55 PM   #3 (permalink)
Binbaşı
 
Alexandra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jun 2010
Bulunduğu yer: Venüs
Mesajlar: 1,403
Tesekkür: 6,102
1,460 Mesajinıza toplam 6,406 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Alexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond repute
Thumbs up Cevap: Yunusları Seviyor musunuz? Yardım edin, bilmeyenlere iletin

YUNUS TERAPİSİ
Yunus terapisi,ruhsal ya da fiziksel olarak rahatsız kişilerin yunuslarla tedavi edilebineceğini savunan bir yöntem.
Yunusların ultrason yaymaları sonucu iyileşmeyi sağlayabileceği yönünde çok tartışmalı savlar var.Brensing ve arkadaşlarının araştırmalarına göre yunusların yaydığı ultrason ancak bazı şartlar altında dokuları etkileyebileceğini gösteriyor......
Araştırma,yeterli düzeyde ultrosan miktarının her seansta gereken dozda alınması ve bunun tekarar edilmesi sonucu gerçekleşebilecek bir etkiden söz ediyor.araştırmacılar 83 seansda bu şartların gerçekleşmediğini görüyorlar......
Şimdiye kadar yunus terapisinin evcil hayvan terapilerinden daha etkili olduğu,
hastalrın yunuslara daha fazla uzun süreli tepki verdikleri kanıtlanmış değil.

Gösteriye zorlanan yunusları izleyen çocuklar aslaında doğayı sevgi ve saygı duymayı öğremek yerine sömürmeyi ve doğa sömürüsünün alkışlanabilirliğini öğreniyorlar.
Yunus gösterilerine gitmek yerine özgür yunuslarla ilgili belgesel izleyen,onları resmeden çocuklar,doğaya ve yaşama saygılı,özgürlüğü bilen ve savunan bir toplum oluşturmak için çok önemli.Havuzlarda yunus ölümleri yüksek olduğu için denizlerden yeni yunuslar çalınıyor.Bu durum gösteri havuzlarına giden herkesi yeni yunusların denizlerden kopartılmasından sorumlu kılıyor.
__________________
"... I'm just a dreamer
I dream my life away
I'm just a dreamer
who dreams of better days."
Alexandra isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 16-08-2010, 04:59 PM   #4 (permalink)
Binbaşı
 
Alexandra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jun 2010
Bulunduğu yer: Venüs
Mesajlar: 1,403
Tesekkür: 6,102
1,460 Mesajinıza toplam 6,406 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Alexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond repute
Standart Cevap: "The Cove" Kabusu, Lütfen okuyun ve ilgilenin

The Cove – 2009
Yeryüzündeki en masum canlılardan biri olduğunu düşündüğüm yunusların katliamı konulu bir belgesel izleyeceğinizi söyleseler inanır mıydınız? Malesef The Cove böyle bir belgesel ve çok üzülerek izledim. Uzaktan da olsa bu katliama bizzat şahit olacağımı hiç tahmin etmezdim. Doğayı yıpratmak için, havayı kirletmek için, küresel ısınma denen felaketin gelişini hızlandırmak için, oksijen kaynağımız olan ormanları yok etmek için elinden geleni yapan insanlık bunu da yapmıştı sonunda. Hiçbir zararı olmayan doğuştan evcil bu hayvanlara yapılanları nasıl cezalandırmalı bilmiyorum. Bildiğim birşey varsa o da bu felakete imza atanların asla affedilmeye layık olmadıklarıdır.

Bundan yaklaşık 50 yıl önce Flipper adlı dizi sayesinde yunuslarla tanışan ve onları eğitmeyi meslek edinmiş olan Richard O’Barry belki de yunusları yakından tanıyıp onları anlayabilen tek kişiydi. Dizide rol alan yunusun eğitimini, bakımını, çekim provasını tamamen kendisi idare ediyordu. Buna rağmen 2 bölüm haricinde de dizide oynamışlığı yoktur. Dizi nedeniyle özel havuzlarda tuttukları Flipper adlı yunus, bir gün Richard O’Barry’nin kolları üzerinde durup dururken r eder. Bu anı: “Normal bir şekilde nefes alırken birden bire kendi rızasıyla nefes almayı kesiyor. O an en son gözgöze gelişimizle birlikte gözleri kapandı, kollarımdan yavaşça kaydı ve suyun dibine battı. Öylece donakaldığım birkaç dakika içinde tekrar nefes almayıp ölümü seçti” şeklinde özetliyor. Gözleri de doluyor elbette. Bu olayın hemen sonrasında havuzda duran diğer birkaç yunusu izin almadan serbest bırakır. Bunu öğrenen yetkililer Richard’ı tutuklatır. O zamana kadar yaşam konforu üst seviyelerde olan Richard, artık ömrünün geriye kalanını yunusları korumaya adayacaktır.
Richard O'Barry

Bu kararı almasındaki en önemli sebep, hiç şüphe yok ki yunusları artık çok iyi tanıyor olmasıdır. Fark etmiştir ki yunuslar özgür olmak zorundadır. Kapalı havuzlarda tutulmaları, turistik otel veya havuzlarda insanları eğlendirmek için asıl ortamlarından alıkonulmaları hiç doğru değildi. Yunusların yüzünde gördüğümüzü sandığımız gülümser ifade aslında aldatıcıdır diyor aynı zamanda. İnsanları eğlendirmek için suda zıplayıp durmaları, toplarla oynamaları gibi sevimli sandığımız hareketler, aslında henüz r etmeye karar vermedikleri için devam ediyor. İtiraf ettiği en acı gerçek ise: “Bu havuz sektörünün oluşma nedeni bizdik. İnsanlar Flipper dizisi yüzünden, onların kapalı havuzlarda tutularak kendilerini eğlendirecek canlılar olduğunu sandı. O sektörün oluşmasının öncülerinden olan ben, senelerdir sektörü bitirmek için uğraşıyorum.
Yıl 2009. Richard söz verdiği gibi pek çok eyleme imza atmıştır. En olmadık yerlerde, denizde ortaya çıkıp ağları çözerek yunusları serbest bırakma girişimlerinde bulunur. Bu tecrübeleri yüzünden dünyanın çeşitli yerlerinde hapis maceraları bile yaşar. Tüm bu olanlar yüzünden uluslararası arenada ismi çizilidir. Özellikle de deniz canlılarıyla ilgili konferanslarda önce adı geçerken, konferans günü geldiğinde adının konuşmacılar listesinden çıktığını öğrendiği zamanlar olur.
Japonya’nın Taiji adlı şehrine yolu düştüğünde, asıl felaketin orada yaşandığını öğreniyor. Kişisel çabalarına rağmen bir türlü olay mahalline girip katliamı gözleriyle göremiyor. Sanırım sadece duyduğu için haberdar oldu ama görüntüleyemediği için dünyaya kanıtlayamıyor. Bu duruma bir dur demek istediği için Amerika’ya döndüğünde tanışık olduğu girişimci birkaç arkadaşına konuyu açıyor. Ne yapıp edip bu felaketi görüntülememiz şart, yoksa sonu gelmeyecek deyip kameraları sırtlanıp tekrar Taiji’ye gidiyorlar. Girişimleri nedeniyle kendisini yakından tanıyan Japon yetkililer sürekli takip ediyorlar. Peşlerinde mutlaka bir polis aracı oluyor her zaman. Yakalanmamak için, tanınmamak için yaptığı numaralar acı bir tebessüme sebep oluyor yüzümüzde. Sonuç olarak normal bir şekilde çekim yapma girişimlerinin tümü koydaki yerel görevliler sayesinde sonuçsuz kalıyor.
İşi biraz daha ilerletip farklı bir amaçla bölgeye girmek istediklerini söyleyerek resmi izin almaya çalışıyorlar. Japon hükümetinden çok kısıtlı alanlar için geçerli olsa da izni koparıyorlar. Tabi yine katliamın gerçekleştiği bölgeleri haritada işaretleyerek bu bölgelere girmeniz kesinlikle yasaktır diyorlar. Ancak izne rağmen ellerinde kamera ile girip çekim yapamıyacaklarını bildiklerinden, nasıl kayda alırız diye kafa patlatıp en sonunda çok ilginç bir fikir buluyorlar. Kritik noktalara, kaya parçası görünümlü içinde kamera olan kutular yerleştirmek! Zekice bir fikir gerçekten. Ayrıca bu belgesel için 2 profesyonel dalgıç da gönüllü katkı sağlıyor ekibe. Onların işe yaradığı nokta, su altında gizli yerlere kamera yerleştirmek oldu. Tüm bu gizli kameraları bir gecede hiç kimseye farkettirmeden, özel izinle ordudan aldıkları gece dürbünleri sayesinde yerleştiriyorlar. Ertesi gün olduğunda ise kameraların kaydettiği görüntüleri izliyorduk. Gerçekten korkunç bir katliam. Onca yunusu ağlarla koya kapatıyorlar ve hiç acımadan, tek bir tanesi dahi sağ kalmayıncaya dek öldürüyorlar. Koydaki su tamamen kana bulanıyor. Neden mi? Alenen yaptığı balina katliamıyla mimli olan Japonya, tüm dünyanın tepkisini çektiği için artık katliamı yunuslara çevirmiş ve halkına bunların etini satıyor. Üstelik Japon halkı sınırlı sayıda avlanan balina eti yediğini sanıyor. Yine üstelik, yunus etleri aşırı miktarda civa içeriyor ve bunu tüketen insanların çocukları hiç sağlıklı doğmuyor malesef.
Sevgili okuyucu, bu yazıyı baştan sona okuduysan teşekkür ediyorum fakat benim asıl istediğim, bu duruma karşı elimizden geldiğince karşı çıkmaktır. Peki neler yapabiliriz? Öncelikle en basitinden, (kullanıyorsak eğer) Facebook’ta yer alan The Cove sayfasına hayran olup üye sayısının artışına katkıda bulunabiliriz. Ayrıca, ingilizce olsa da şu veya şu sitede sıralanan eylemleri elimizden geldiğince uygulayarak katliama seyirci kalmadığımızı gösterebiliriz. Bunlar haricinde bence asıl önemli olansa, genelde yaz mevsimlerinde faaliyete geçen yunus havuzlarına gitmeyi reddetmeliyiz. Tepki büyük olursa işletmeler bu havuzları çalıştırmayı ve yunusların bakımlarını üstlenmeyi göze almazlar. Bu yunuslar Taiji’den özel olarak seçilip tanesine 150.000 – 200.000$ ödenerek satın alınıyor. Evet, her sene katledilen 25.000 yunustan belki sadece 1000 kadarı şanslı sayılıyor ve diğer ülkelerin havuzlarına götürülüyor. Siz kişi başı ödediğiniz 10-20TL’yi önemsiz sanabilirsiniz ama sektör milyar dolarlık bir hal almış durumda. Tüm yazdıklarımın daha iyi anlaşılması için bu belgeseli izlemenizi zaten istiyorum ancak, tanıdıklarınıza, akrabalarınıza izletin ve az yukarda bahsettiğim girişimlerde bulunmaları gerektiğini de ifade edin. Özellikle de en basit eylem olan havuzlara gitmeme meselesini.
Bir başka yazıda görüşmek üzere.
__________________
"... I'm just a dreamer
I dream my life away
I'm just a dreamer
who dreams of better days."
Alexandra isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 16-08-2010, 05:02 PM   #5 (permalink)
Binbaşı
 
Alexandra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jun 2010
Bulunduğu yer: Venüs
Mesajlar: 1,403
Tesekkür: 6,102
1,460 Mesajinıza toplam 6,406 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Alexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond repute
Standart Cevap: "The Cove" Kabusu, Lütfen okuyun ve ilgilenin

YUNUS BALIKLARI

Yanıbaşlarında yunus balıklarının belirmesi gemicilerin denizlere ilk açıldıkları tarihten beri denizciler tarafından uğur ve havaların iyi gideceğinin garantisi sayılmıştır.yunus balıklarının çoğu zararsızdır.bazıları insanlarla dost bile olur.fakat bir türleri denizlerin en yırtıcı arsında yer alır.bu hayvan ise "katil balina"dır.Yunus balıklan, akrabaları balinalara kıyasla, büyüklükleri orta ile ufak arasında değişen yaratıklardır. Bunlara yanlış olarak «balık» denilmesine rağmen, balıkla hiç bir ilgileri yoktur. Burunları uzayarak gaga görüntüsünü almıştır. Çok kere her iki çenelerinde çok sayıda diş vardır. Bilim adı «Delphinidae» olan bu ailenin üyelerine bütün açık denizlerde rastlanılır. Bazıları büyük nehirlere girerler. Tatlı suda yaşayanları dahî vardır.
Yunus balığı, oyunları ve sokulganlığı sebebiyle denizlere açılan ilk gemicilerin dikkatini çekmiş olsa gerek. O zamandan beri ünlü bir hayvan olmuş, hatta din kitaplarında bile yer almıştır. Bir efsaneye bakılırsa hu hayvan, Kızıldeniz'de Yahudileri kovalarken, can veren Firavun'un askerlerinin kılık değiştirmesi neticesinde meydana gelmiştir.
Bu kadar ihsanın feci şekilde ölümü, Tanrı'nm gazabını dindirmemiş, ölen Mısırlıları yunus balığı şekline sokarak, kıyamete kadar denizlerde dolaşmaya mahkûm etmiştir. Efsane, aşağıdaki gerçeği iddiasına delil olarak gösterir: Balıklar soluk almak için su yüzüne çıkmadıkları halde, yunus balıkları yaşayabilmek için ikide bir yüzeye çıkıp hava almak zorundadırlar
.
__________________
"... I'm just a dreamer
I dream my life away
I'm just a dreamer
who dreams of better days."
Alexandra isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 16-08-2010, 05:06 PM   #6 (permalink)
Binbaşı
 
Alexandra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jun 2010
Bulunduğu yer: Venüs
Mesajlar: 1,403
Tesekkür: 6,102
1,460 Mesajinıza toplam 6,406 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Alexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond repute
Standart Cevap: "The Cove" Kabusu, Lütfen okuyun ve ilgilenin

İyi ki varım, iyi ki varız. Çünkü Yunusları ve tüm diğer hayvanları seviyorum ve de koruyorum. Sirklerden, yunus balina havuzlarından nefret ederim. Hayvanlara zulmeden insanların beyninden şüphe ederim. İnsanı hayvanla kıyaslamam.

İyi ki varız ve tüm canlıları koruyup, onlara saygı duyup ekosistemdeki alanlarını daha fazla daraltmayacağız. Onlara zulmedenlere de izin vermeyeceğiz.

İyi ki varlar ve iyi ki bize yaşamayı ve sevmeyi öğretiyorlar.
__________________
"... I'm just a dreamer
I dream my life away
I'm just a dreamer
who dreams of better days."
Alexandra isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 16-08-2010, 05:50 PM   #7 (permalink)
Yüzbaşı
 
tolgaasya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jul 2010
Mesajlar: 736
Tesekkür: 2,123
781 Mesajinıza toplam 3,631 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
tolgaasya has a spectacular aura abouttolgaasya has a spectacular aura abouttolgaasya has a spectacular aura about
Standart Cevap: "The Cove" Kabusu, Lütfen okuyun ve ilgilenin

Bu sitedeki tüm paylaşımlarınızı beğenerek okuyorum. Tüm konular özenle seçilmiş ve bir o kadar güzel. Teşekkürler.
__________________
Aman dikkat!!! Aklınıza gelen, başınıza gelebilir. Bu yüzden pozitif düşünün, olumlama yapın, her anın tadına varın. Güzel düşünün, iyi yaşayın. Karamsarlıktan, umutsuzluktan, enerjinizi düşürecek her şeyden uzak durun.
tolgaasya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 16-08-2010, 06:29 PM   #8 (permalink)
Binbaşı
 
Alexandra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jun 2010
Bulunduğu yer: Venüs
Mesajlar: 1,403
Tesekkür: 6,102
1,460 Mesajinıza toplam 6,406 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Alexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond repute
Standart Cevap: "The Cove" Kabusu, Lütfen okuyun ve ilgilenin

Çok teşekkür ederim Tolga. Ben de senin yazılarını zevkle takip ediyorum biliyorsun.
Bu konu hakkında özellikle dikkat çekmek istiyorum çünkü yaşananlar çok korkunç. Birinin daha bilinçlenmesini sağlarsak o insanlar bir kişiden eksik para kazanacaklar, belki de yavaşça büyüyen tepkilerden bir çığ yaratabileceğiz.
Her duyan bir duymayana anlatsa...
__________________
"... I'm just a dreamer
I dream my life away
I'm just a dreamer
who dreams of better days."
Alexandra isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 16-08-2010, 11:19 PM   #9 (permalink)
Yüzbaşı
 
Üyelik tarihi: May 2009
Mesajlar: 813
Tesekkür: 28,333
833 Mesajinıza toplam 3,182 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
arca is a splendid one to beholdarca is a splendid one to beholdarca is a splendid one to beholdarca is a splendid one to beholdarca is a splendid one to beholdarca is a splendid one to beholdarca is a splendid one to behold
Standart Cevap: Yunus Gibi Gülümse

Çocuklarımızdan başlayabiliriz. Onlara yeni bir sözlük inşa edelim. İçinde ölüm, zulüm, katletmek gibi kelimeler olmasın bunları hiç bilmesinler. Merhamet olsun sevgi olsun mutluluk olsun içinde. Yunus olsunlar her daim gülsünler ve güldürsünler yaşamlarında...
Seninde yunus olman dileğiyle Bluepebbless iyiki varsın teşekkürler...
arca isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 17-08-2010, 12:14 PM   #10 (permalink)
Binbaşı
 
Alexandra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jun 2010
Bulunduğu yer: Venüs
Mesajlar: 1,403
Tesekkür: 6,102
1,460 Mesajinıza toplam 6,406 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Alexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Yunus Gibi Gülümse

Arca,
Harikasınız gerçekten. Bu yazdıklarınız beni o kadar memnun etti ki anlatamam. Elbette, çok güzel bir düşünce. ben yeğenlerimi eğitmeye çok küçükken başlamıştım. Fakat içinde, ölüm, zulüm, katletmek gibi kelimelerin yer almadığı bir dünya yaratmak mümkün. "Başka bir dünya mümkün". Haklısınız. Bu fikri yaymakta size sonuna kadar destek olacağım. Çeşitli çalışmalar yapmayı çok isterim. Hatta yaptıkça burada arkadaşlarımızla paylaşabiliriz. Eminim bu sitenin duyarlı kitlesi bize destek olacaktır.

Siz de iyi varsınız Arca.
Bu güzel fikrinizi uygulamaya koymak için hemen çalışmalara başlamamız gerektiğini düşünüyorum.
Gününüz çok güzel geçsin
Sevgiler
__________________
"... I'm just a dreamer
I dream my life away
I'm just a dreamer
who dreams of better days."
Alexandra isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Yunus Gibi Gülümse

Serbest Kürsü ve Öğretici Bilgiler Yunus Gibi Gülümse Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Yunus Gibi Gülümse Hiç aralıksız, durmaksızın gülümseyebilir misiniz? Tabi ki yapamazsınız bunu… Ama sürekli gülümseyen birileri var bu dünyada, kimler onlar? Elbette yunuslar… Nasıl bir yaratılıştır ki yunusların yüzü, her şeye rağmen, onlardan birinin resmi ile hele ki kendisiyle karşılaştığınızda ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Öğretici Bilgiler telkin cd indir izle İstanbul Öğretici Bilgiler nerededir kimdir Öğretici Bilgiler çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Öğretici Bilgiler hipnoz Öğretici Bilgiler olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Öğretici Bilgiler hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Öğretici Bilgiler kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.