Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Öğrenilmiş Çaresizlik

Uyarılar

Öğrenilmiş Çaresizlik Nedir?

Serbest Kürsü ve Öğrenilmiş Çaresizlik Öğrenilmiş Çaresizlik Nedir? Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Dr. Seligman ve çalışma arkadaşları tarafından bulunan bir psikoloji terimi olan öğrenilmiş çaresizlik (learned helplessness), hayvanların ya da insanların, karşılaştıkları olumsuz olaylar üzerinde kontrollerinin olmadığını düşündükleri durumlarda ortaya çıkan apati (duygusuzluk) durumuna denir. Bu rahatsızlığı olan kişi, daha önce yaşadığı ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Öğrenilmiş Çaresizlik telkin cd indir izle İstanbul Öğrenilmiş Çaresizlik nerededir kimdir Öğrenilmiş Çaresizlik çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Öğrenilmiş Çaresizlik hipnoz Öğrenilmiş Çaresizlik olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Öğrenilmiş Çaresizlik hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Öğrenilmiş Çaresizlik kuantum düşünce kitap haberi

Öğrenilmiş Çaresizlik Nedir?

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10-01-2010, 12:25 PM   #1 (permalink)
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Dec 2009
Mesajlar: 77
Tesekkür: 24
81 Mesajinıza toplam 572 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
rimdeng2121 has a spectacular aura aboutrimdeng2121 has a spectacular aura aboutrimdeng2121 has a spectacular aura about
Standart Öğrenilmiş Çaresizlik Nedir?

Dr. Seligman ve çalışma arkadaşları tarafından bulunan bir psikoloji terimi olan öğrenilmiş çaresizlik (learned helplessness), hayvanların ya da insanların, karşılaştıkları olumsuz olaylar üzerinde kontrollerinin olmadığını düşündükleri durumlarda ortaya çıkan apati (duygusuzluk) durumuna denir.

Bu rahatsızlığı olan kişi, daha önce yaşadığı olumsuzluklarla tekrar karşılaşmaktan kaçınmak için çaba sarfetmez. Seligman'a göre, bireyin olumsuz olaylara maruz kalmasıyla gelişen öğrenilmiş çaresizlik duygusu; motivasyonsuzluk, uyumsuzluk, pasiflik, depresyon, umutsuzluk, eylemlerin sebepleri ve sonuçlarıyla ilgili bir bağ kuramama gibi sorunlara neden olmaktadır.

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

rimdeng2121 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-01-2010, 12:27 PM   #2 (permalink)
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Dec 2009
Mesajlar: 77
Tesekkür: 24
81 Mesajinıza toplam 572 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
rimdeng2121 has a spectacular aura aboutrimdeng2121 has a spectacular aura aboutrimdeng2121 has a spectacular aura about
Standart Cevap: Öğrenilmiş Çaresizlik Nedir?

ÖĞRENİLMİŞ ÇARESİZLİK




Boğma ve dikenli tasmaların köpeklerde kullanımının fiziksel olarak zararlı olduğu bilinmektedir. Bunların dışında bu tasmaların köpek eğitimini ve negatif pekiştirmenin nasıl çalıştığını ve nasıl uygulanması gerektiğini bilmeyenler tarafından kullanılması köpeğin öğrenilmiş çaresizlik içinde olmasına neden olur.

Öğrenilmiş çaresizlik olumsuz davranışlardan kaçınma çabası yokluğuyla tanımlanan bir öğrenilmiş davranış yapısı; Seligman'ın, bireyin kontrol edemediği olumsuz olaylara maruz kalmasıyla ortaya çıkan çaresizlik duygusu ve motivasyonsuzluk için kullandığı bir terimdir.

Martin Seligman üç ayrı grup köpek ile laboratuvarda bir çalışma yapmıştır. Birinci grup köpekler kaçmaya eğitilmiş köpekler, ikinci grup çaresiz köpekler, üçüncü grupda kontrol grubu köpekler olarak ayrılmıştır. Bu üç grup köpeğe de aynı sayıda elektrik şoku uygulanmıştır. Birinci grup olan kaçmaya eğitilmiş köpekler şok verilirken serbest bırakılmışlardır. Bu gruptaki köpekler belli bir şoktan sonra kaçıp kurtulabilmişlerdir.
İkinci grupdaki çaresiz köpekler ise bulundukları alanda kaçamayacakları şekilde tutulmuş ve elektrik şoklarının hepsine maruz bırakılmışlardır. Üçüncü grup kontrol köpekleri ise bulundukları kutu içinde bir uyarıcı (ışık) verilerek şok geldiğinde bir mandala basarak şoku durdurmaları öğretilmiştir. Daha sonra her grup köpeğe, köpekleri hiçbir şekilde tutmadan serbest olarak bırakıp elektrik şoku verilmiştir. Sonuç olarak birinci grup kaçmaya eğitilmiş köpekler kaçarak kendilerini şoktan kurtarmışlardır. Üçüncü kontrol grubu köpeklerde mandala basarak gene şokdan kurtulmuşlardır. Fakat ikinci grup çaresiz köpeklerin büyük çoğunluğu kaçma imkanları olduğu halde kaçmayıp şoka maruz kalmışlardır.

Boğma ve dikenli tasmalar genellikle köpek sahipleri tarafından köpekleri tasmayı çektiği için kullanılmaktadır. Köpek sahipleri, köpeklerinin tasmayı çekmemesini sağlamaları için bunu onlara öğretmeleri gerekir. Fakat nasıl öğreteceklerini bilmeyen köpek sahipleri bu tasmaları köpeklerine takarak köpeklerinin tasmayı çekmiyeceklerini umarlar. Bazı köpekler boyunları acıdığı ve boğuldukları için tasmayı çekmeyi yavaşlatırlar ama gene de çekmeye devam ederler. Bu köpekden köpeğe değişen şiddetlerde olur ve köpek bu tasma boynuna takılıyken boynuna batan ve sıkan bu tasma yüzünden acı çeker. Bu acı ve boğmanın etkisinden kurtulması öğretilmeyen bu köpekler Seligman'ın deneyindeki çaresiz köpekleri gibi bu acıyla yaşamayı öğrenirler ve tasmayı çekmeye devam ederler. Fakat bu köpeklere gene Seligman'ın deneyindeki kontrol köpekleri gibi tasmayı çekmeyince bu acıdan kurtulacakları öğretilse köpekler tasmayı etkisinden kurtulmak için çekmeyi bırakırlar. Bunu yapabilmek için de negatif pekiştirmenin nasıl uygulandığını bilmek ve tecrübeli olmak gerekir. Amatör kişilerin bunu yapmaları köpeğe zarar verecektir.

Köpek eğitiminde negatif pekiştirme ve cezaların yanlış kullanımının olumsuz yan etkileri vardır. Depresyon, dikkat artımı ve akıldışı korku(hypervigilance), anhedoni (haz verici duygular uyandıran etkinliklerden haz alma yetisinin kaybetme.), en ufak tahrikde saldırganlık gibi. Bilinçsizce ve sık uygulanan cezada, köpek cezanın ne zaman geleceğini tahmin edemez, niçin uygulandığını algılayamaz ve bu durumda yukarıda anlatılan yan etkiler ve öğrenilmiş çaresizlik görülebilir.

rimdeng2121 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-02-2011, 04:27 PM   #3 (permalink)
 
Üyelik tarihi: Jul 2008
Mesajlar: 3
Tesekkür: 2
2 Mesajinıza toplam 6 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
green tea is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Öğrenilmiş Çaresizlik Nedir?

Öğenilmiş çaresizliğe geçmiş aile yaşantısı, anne baba tutumu, okulda(ilkokul da olabilir, üniversite de olabilir) empati yeteneğinden yoksun bir hoca da sebep olabilir. Onlar sizin gözünüzde ulu insanlardır, onlar diyorsa doğrudur. Siz yapamazsınız, edemezsinizdir. Hatta bir babanın matematikten zayıf aldığında oğluna şöyle dediğini işittim: "Benim de matematiğim kötüydü, senin de öyle işte, çatlasan da patlasan da yapamazsın". Ya da bunu her şeye genelleştirenler var, matematikten zayıf aldığında "Senden hiçbirşey olmaz" diyenler... Nereden biliyorlar ki? Belki matematiği kötü ama o Picasso gibi, Mozart gibi yetenekli belki de. Ya da görmedikleri bir spor yeteneği var, ya da sözel zekası yüksek veyahut politikada başarılı olacak v.s.

Bu şartlandırmaları çoğunlukla kabullenirler. Aslında bunlar önyargılı düşüncelerdir. Çocuk bu ön yargılı düşünceyi benimser ve onu hayatı boyunca zihninde taşıyabilir. "Benden hiçbir şey olmaz, olmayacak, olmadı..."

Ama durumu farkedip kabullenmeyenler de var, benim adı bayağı duyulmuş, reklam ajansı sahibi, reklamcı grafiker hocama, üniversite hocaları senden bişey olmaz demişler. Gayet de olmuş işte... Daha pek çok örnekler var...

Öğrenilmiş çaresizliğin bir diğer ifade şekli de cam tavan sendromudur. Daha doğrusu birbirine paralel kavramlardır.
green tea isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-02-2011, 07:55 PM   #4 (permalink)
Binbaşı
 
maviinci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Feb 2010
Mesajlar: 1,549
Tesekkür: 5,267
1,458 Mesajinıza toplam 5,344 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
maviinci is a name known to allmaviinci is a name known to allmaviinci is a name known to allmaviinci is a name known to allmaviinci is a name known to allmaviinci is a name known to all
Standart Cevap: Öğrenilmiş Çaresizlik Nedir?

Elinizde olmadan gelişen olaylar karşısında, elinizden bir şey gelmeden öylece bakakalmak. Çözüm üretememek. Seçeneklerinizin olmamasıdır çaresizlik. Bunun sonucunda ne olur? Aaklınızı binlerce düşünce basar, beyninizi binlerce basınç kemirir ve siz öylece durakalırsınız.
Neler karşısında çaresizdir insanoğlu?
Karşılıksız aşk karşısında çaresizdir, cebinizde beş kuruş yokken ay başında gelen ve ödenmesi gereken faturalar karşısında çaresizdir, tedavisi olmayan hastalıklarda karşısındakinin eriyip bittiğini görürüken çaresizdir ve en önemlisi ölüm karşısında çaresizdir. Bütün çaresizlikler onulmaz bir acı verir insana. Hayattan soğutur, yaşamdan zevk almak ne kelime kahredersiniz dünyaya geldiğinize ve sona yaklaştığınızı düşünürsünüz. İki tercihiniz vardır, ya sonu seçersiniz ya da çaresizliği öğrenirsiniz.
Peki çaresizliği öğrendiğiniz zaman ne olur? "Öğrenilmiş Çaresizlik" nedir?
Öğrenilmiş çaresizlik bir nevi kabullenme durumudur. Elinizden bir şey gelmeyeceğini bilme, kabullenme ve kendinizi pasivize etme durumudur. Kontrol edemediği çevre ve olaylarla durmaksızın muhatab olan insanlar, içlerinde bulundukları durumu değişireceklerine olan inançlarını yitirir ve özgüvenlerini kaybetmeye başlarlar. Özgüven kaybı da zamanla diğer insanlara olan güvenin yitirilmesi, isteseler değiştirebilecekleri çevre ve olaylar karşısısnda da pasif ve umutsuz bir hale bürünülmesi zamanla içe kapanıklık, sosyallikten soyutlanma , kendi kendine yetememe, depresyon gibi farklı boyutlara gidecek bir silsile haline de dönüşebilir.
Araştırmacılar bir köpekbalığını oda büyüklüğündeki bir cam bölmeye koymuşlar. Cam bölmenin diğer tarafında da balıklar var. Köpekbalığı ne tarafa gitse cam bölmeye çarpmış. Bir süre sonra cam bölmeye çarpmamayı öğrenmiş. Çünkü ne kadar uğraştıysa da diğer taraftaki balıklara ulaşamamış. Köpekbalığı 21. günden sonra cam bölmelere hiç çarpmamayı öğrenmiş. Bunun üzerine cam bölmeyi çıkarmışlar. Köpekbalığı oralı bile olmamış. Kendisinin sadece o bölme alanına kadar yüzebileceğini sanıyormuş. Artık diğer balıkları yiyemeyeceğini anlamış ve balıklara dokunamamış. Çünkü köpekbalığı çaresizliği öğrenmiş.
Öğrenilmiş çaresizlik, çaresizlikten daha tehlikeli bir durumdur. Çaresizken çaresiz olduğunuzu bilirsiniz. Fakat çaresizliği öğrendiğiniz zaman çaresizlik sürecini uzatmış olur ve yaşayan bir ölü haline gelirsiniz. Yapabileceğiniz tek şey kendi zavallılığınıza kanlı gözyaşı dökmek ve her şeye son verme isteği yaşamaktır.
Oysaki Necip Fazıl'ın dediği gibi "Ya çaresizsiniz Ya da çare SİZ siniz."
Her şey kendinizde bitiyor. Çaresizliğin girdabına kapılıp majör depresyon, manik depresif, şizofren vs. gibi bazı etiketleri gidip de bir yerlerden satın alıncaya kadar pozitif düşünerek ve "Ben istersem aşamayacağım engel yoktur!!!" düşünce yapısını beynimize yerleştirerek, pozitif komutlarla beynimizi besleyerek Çare BİZ olabiliriz.
maviinci isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-04-2011, 04:04 AM   #5 (permalink)
 
Üyelik tarihi: Nov 2009
Mesajlar: 4
Tesekkür: 10
4 Mesajinıza toplam 9 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
mumyy is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Öğrenilmiş Çaresizlik Nedir?

güzel paylaşım teşekkürler...
mumyy isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 26-07-2011, 10:55 PM   #6 (permalink)
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Jul 2011
Mesajlar: 28
Tesekkür: 6
22 Mesajinıza toplam 38 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
disiplinlerarasıdisiplin is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Öğrenilmiş Çaresizlik Nedir?

öğrenilmiş çaresizlik = disiplinlerarası
disiplinlerarasıdisiplin isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-07-2011, 10:09 AM   #7 (permalink)
Yüzbaşı
 
cadi_bm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2009
Mesajlar: 700
Tesekkür: 10,795
784 Mesajinıza toplam 4,533 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
cadi_bm is a splendid one to beholdcadi_bm is a splendid one to beholdcadi_bm is a splendid one to beholdcadi_bm is a splendid one to beholdcadi_bm is a splendid one to beholdcadi_bm is a splendid one to beholdcadi_bm is a splendid one to behold
Standart Cevap: Öğrenilmiş Çaresizlik Nedir?

Alıntı:
disiplinlerarasıdisiplin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
öğrenilmiş çaresizlik = disiplinlerarası
Hala öğretmeye devam ediyorsun ama, bu güzel enerjini kendini daha mutlu etmek için harcamaya ne dersin ;))
cadi_bm isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-07-2011, 11:26 PM   #8 (permalink)
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Jul 2011
Mesajlar: 28
Tesekkür: 6
22 Mesajinıza toplam 38 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
disiplinlerarasıdisiplin is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Öğrenilmiş Çaresizlik Nedir?

Alıntı:
cadi_bm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hala öğretmeye devam ediyorsun ama, bu güzel enerjini kendini daha mutlu etmek için harcamaya ne dersin ;))

temenni o yönde amma velakin insan bazı şeylere laf geçiremiyor , geçirmekte zorlanıyor :)
disiplinlerarasıdisiplin isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-09-2017, 05:57 PM   #9 (permalink)
Üsteğmen
 
marea476 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Oct 2016
Mesajlar: 170
Tesekkür: 206
53 Mesajinıza toplam 64 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
marea476 is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Öğrenilmiş Çaresizlik Nedir?

Alıntı:
green tea Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Öğenilmiş çaresizliğe geçmiş aile yaşantısı, anne baba tutumu, okulda(ilkokul da olabilir, üniversite de olabilir) empati yeteneğinden yoksun bir hoca da sebep olabilir. Onlar sizin gözünüzde ulu insanlardır, onlar diyorsa doğrudur. Siz yapamazsınız, edemezsinizdir.

Bu şartlandırmaları çoğunlukla kabullenirler. Aslında bunlar önyargılı düşüncelerdir. Çocuk bu ön yargılı düşünceyi benimser ve onu hayatı boyunca zihninde taşıyabilir. "Benden hiçbir şey olmaz, olmayacak, olmadı..."
.
cok dogru..anne baba olumsuzlugunu silmek gerek.
marea476 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Öğrenilmiş Çaresizlik Nedir?

Serbest Kürsü ve Öğrenilmiş Çaresizlik Öğrenilmiş Çaresizlik Nedir? Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Dr. Seligman ve çalışma arkadaşları tarafından bulunan bir psikoloji terimi olan öğrenilmiş çaresizlik (learned helplessness), hayvanların ya da insanların, karşılaştıkları olumsuz olaylar üzerinde kontrollerinin olmadığını düşündükleri durumlarda ortaya çıkan apati (duygusuzluk) durumuna denir. Bu rahatsızlığı olan kişi, daha önce yaşadığı ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Öğrenilmiş Çaresizlik telkin cd indir izle İstanbul Öğrenilmiş Çaresizlik nerededir kimdir Öğrenilmiş Çaresizlik çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Öğrenilmiş Çaresizlik hipnoz Öğrenilmiş Çaresizlik olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Öğrenilmiş Çaresizlik hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Öğrenilmiş Çaresizlik kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:51 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.